Šta je novo?

MaxCoin [MAX] (SHA-3)

Sve je to ok, ali me niko ne moze ubediti da treba kopati samo za struju, kad bez njakanja hardvera mozes direktno za novce kupiti istu kolicinu novcica. Iako racunas da ce kad tad skociti, ako kupis direkt novcice bar ne moras da proveravas masine svaki dan i grejes sobu na +40 :)

Sve je to ok, ali me niko ne moze ubediti da treba kopati samo za struju, kad bez njakanja hardvera mozes direktno za novce kupiti istu kolicinu novcica. Iako racunas da ce kad tad skociti, ako kupis direkt novcice bar ne moras da proveravas masine svaki dan i grejes sobu na +40 :)

monero je i dalje lepo isplativ, ne kopa se samo za struju.

Ja mislim da si ti 100% u pravu. Ako je mesecni racun za struju toliki da za te pare mozes kupiti onoliko novcica koliko bi ih iskopao, zasto bi kopao? Lepo ih kupis i kraj. Ne vidim kako to nije logicno. Jedino ako ti pobegne voz, ali to je sad vec neka druga prica.

Kako ćeš da kupiš btc sa kojm bi posle kupio željeni novčić? Ja sam davao oglas da kupujem btc, pa mi niko nije prodao ni jedan. Poslati devize iz banke na crypto menjačnicu nije isto što i primiti pare odatle, tu već ima problema. Ako imaš neko elegantno rešenje koje ja ne znam - daj!

Ne mislim na opciju preko pojedinaca koji naplaćuju proviziju. To je lako.

Poslednja izmena:
To je lako, povoljnije i lakse i najbolje za nekog ko kupuje. Ne znam sta bi ti hteo, da neko tebi da proviziju?

Kupicu preko pojedinaca, jer je sam si rekao lako... Mislim lakse je nego da lupam glavu da li ce mi stici za 5 godina prijava za neplacen porez, pa da platim porez pa kamatu na porez pa kaznu...

mogao si i ovde da stavis par postova glava za glavu i javili bi se ljudi, a koliko ja znam prodaje se po 86 btc-e kod kod naseg drugara :) a sto se tice topic-a tesko neki znacajan rast maxa da ocekujemo ove godine, prevelika inflacija i sto je jos gore ona muljaza sa forkom bez razloga. al eto i meni ostalo 1000 maxa po 3-4 puta jacoj ceni od trenutne :)

Već je iskopana gotovo polovina ovog novčića (44 miliona). Coin je pravljen tako da ima block halving svakih 12 meseci a ovim tempom će sve iskopati pre toga. Totalni nonsense i smejurija.

Bio je odlican na pocetku ko je redovno prodavao, ko je stekao, cekace :)

Već je iskopana gotovo polovina ovog novčića (44 miliona). Coin je pravljen tako da ima block halving svakih 12 meseci a ovim tempom će sve iskopati pre toga. Totalni nonsense i smejurija.

ako je moja racunica tacna da se iskopa 100 mil novcica, svakih 30 sekundi 40, trebace 723 dana sto mu dodje 2 godine, a bice halvinga sto znaci da ce se to oduziti
jel gresim negde ? :p

Odakle ti informacija da je iskopano 44 miliona?
148qkw3.png

Poslednja izmena:
Pa eto pogledajte na tom ss sto sam okacio,a i na coinmarketcap-u iskopano je ~23.95 miliona novcica.

to je po starom block rewardu, nisu updateovali. 457000 blokova je iskopano * 96 i dobije se tih 44 mil.

istina je da su pogresili, ali tolika neozbiljnost da se dogadjaju takve greske...

To je lako, povoljnije i lakse i najbolje za nekog ko kupuje. Ne znam sta bi ti hteo, da neko tebi da proviziju?

Da, što?
Da budem precizniji, ja sam hteo da menjam po trenutnom kursu, bez ikakve provizije bilo kome, dakle, glava za glavu, ali kad već postavljaš pitanje na taj način...

Poslednja izmena:
Stvarno ne kapiram... Neko kopa npr max, dnevno ga dampuje kupujući btc i hoće da plati struju za nešto od onoga što je iskopao. Da bi došao do para može da bira: Bitstamp ako su ga verifikovali, odnosno preko banke i sve što uz to ide, da plati nekome proviziju, ili da se menja samnom bez ikakve provizije. Ako sam negde nefer, ja se izvinjavam! Jedino što to više nije aktuelno. Iz tvog posta proizilazi da sam nudio nešto nenormalno...

Da, što?
Da budem precizniji, ja sam hteo da menjam po trenutnom kursu, bez ikakve provizije bilo kome, dakle, glava za glavu, ali kad već postavljaš pitanje na taj način...
Pa sto ne napises da hoces da kupis BTC-e code naprimer. Ja sam tako kupovao bez problema do pre 15 dana. Nekada od poznatih trgovaca, nekada od samih minera. Sami se ljudi jave kad imaju. U krajnjem slucaju sta imas protiv da i nekome das neki sitni procenat da bi dobio ono sto ti treba?

Pa jesi kupio tako? Nisi. Eto koliko je realno. Provizija je sica lova, a zavrsis posao odmah, nema potrebe da se stiskas za par % kad su od toga vece i dnevne oscilacije. I ne postoji nacin da iz srbije preko banke uplatis lovu na menjacnicu. Dakle ko god kupije moze to da zavrsi vrlo brzo ako nije stipsa.

Pa jesi kupio tako? Nisi. Eto koliko je realno. Provizija je sica lova, a zavrsis posao odmah, nema potrebe da se stiskas za par % kad su od toga vece i dnevne oscilacije. I ne postoji nacin da iz srbije preko banke uplatis lovu na menjacnicu. Dakle ko god kupije moze to da zavrsi vrlo brzo ako nije stipsa.

Ne razumem da li ti to mene nazivaš stipsom i zašto? Kada nekom mom drugaru trebaju euri, meni dinari, ili obrnuto, zamenimo jedan drugom za ono šta kome treba po zvaničnom srednjem kursu i niko se nikome ne ugrađuje. Proviziju plaćam kad ne mogu da završim "glava za glavu", a stalo mi je da brzo završim posao. Svako zdrave pameti tako radi. Da sam u tom trenutku čeznuo za kriptovalutom verovatno bih nekome platio proviziju bez problema. Ali evo, kad već zagovarate provizije, ubuduće ću ja povremeno kupovati i prodavati crypto uz proviziju i dobro ste došli obojica da mi se obratite za transakciju. Daću vam popust.

@Fly ...ako sam dobro razumeo, problem je kad ljudi povlače pare sa berze na svoj račun i imaju troškove, zato računaju proviziju kad im prodaješ BTC za "živu lovu". Kad ti njima daješ "živu lovu" tj. kupuješ BTC od njih nemaju te troškove i računaju 1:1....Niko neće da ima troškove povlačenja zbog "usluge" nekom drugom...ako sam dobro shvatio...:trust:

ne bih da izigravam advokata, ali chovek jednostavno pricha o kupo-prodaji btc/lova po trenutnom kursu bez provizija i posrednika.

Kako ćeš da kupiš btc sa kojm bi posle kupio željeni novčić? Ja sam davao oglas da kupujem btc, pa mi niko nije prodao ni jedan. Poslati devize iz banke na crypto menjačnicu nije isto što i primiti pare odatle, tu već ima problema. Ako imaš neko elegantno rešenje koje ja ne znam - daj!

Ne mislim na opciju preko pojedinaca koji naplaćuju proviziju. To je lako.

Eto covek kaze kako je prakticno nemoguce da se kupi BTC, ja kazem da moze da se zavrsi za pola sata sat. To je cela sustina, i nebitno je na kakav on nacin hoce ili nece, poenta je sto siri dezinformacije drugima kako je to prakticno nemoguce.. eto toliko.

Da si stavio ovde post kad si kupovao pa 10tak ljudi bi ti se javilo

@Fly ...ako sam dobro razumeo, problem je kad ljudi povlače pare sa berze na svoj račun i imaju troškove, zato računaju proviziju kad im prodaješ BTC za "živu lovu". Kad ti njima daješ "živu lovu" tj. kupuješ BTC od njih nemaju te troškove i računaju 1:1....Niko neće da ima troškove povlačenja zbog "usluge" nekom drugom...ako sam dobro shvatio...:trust:
Tačno, ja sam bio taj koji je nudio "živu lovu" za btc, ali kao što vidiš, ovde imaš ljude koji iz nekih svojih razloga zagovaraju proviziju u oba pravca i ako ne prihvatiš isključivo taj princip, onda se tvoje izjave tumače kao "dezinformacije" i rizikuješ da te nazovu stipsom. Ali nema problema, od sad naplaćujem proviziju :)

Nazad
Vrh Dno