Šta je novo?

Fudbal

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eh, kad bi ovi nasi Balkanjerosi hteli ovako da trce 120 minuta gde bi im bio kraj (mislim na sve ex-yu reprezentacije koje imaju hronican nedostatak borbenosti).

Ameri pokazali i dokazali da je fudbal jednostavna igra.. To sto treneri od nje pokusavaju da naprave sah,to je vec za analizu

Uključiu sam TV nešto pre 18. Sad je 00:30. Gledam 2 utakmice četvrt dana.
Ovo počelo ko tenis. Što duže traje meč duže se vide skupo plaćene reklame na terenu.

43658529.jpg

Samo da mi neko dođe i kaže da je ovo loše prvenstvo. Da su ovakvu utakmicu odigrali timovi sa zvučnijim imenima, recimo Engleska i Italija, o utakmici bi se pričalo godinama :)

Belgijanci u prvih 90 minuta su bili najubedljivija ekipa od svih koji su stigli do ove faze, ali nisu mogli da učačkaju, a kada su učačkali ameri krenuli da igraju kao da je sudija tek odsvirao početak meča, a ne da je 100-110 minut.

120 minuta žestokog tempa, 120 minuta bez odugovlačenja, 120 minuta bez grubih startova, a bilo je tuce fenomenalnih startova, 120 minuta bez valjanja i glumatanja po terenu. Ovo je fudbal :)

Ovaj americki soccer sto su demonstrirali je najpriblizniji fudbalu kakvog se ja secam sa prvog svetskog prvenstva koje sam pratio kao klinac, onog iz 1994. koje se igralo u SAD. Nadam se da posle ovog prvenstva necu opet morati da gledam tika-take i odbrambene "taktke" ala Murinjo.

Pukne mi strim kod rezultata 2-0 i kad sam se vratio ono za malo 2-2. Kakva utakmica...

Amerikanci su se veoma disciplinovano branili , trazili sanse iz kontri i polukontri , zaista su imali sansu za prolaz , recimo onaj promasaj u 93-em minutu ili onaj promasaj Dempsija posle one akcije iz slobodnjaka , zaista vrhunska akcija i steta sto nije bila realizovana, Amerikancima je svakako falilo is rece.

No ipak u svakom slucaju mislim da je Klinsman odradio odlican posao , da je izvukao maksimum iz te ekipe , i samim plasmanom u nokaut fazu premasili su ocekivanja , no ipak da budemo i malo realni , ova Klinsmanova ekipa zaista jeste pokazala i karakter i borbenost i zelju i na kraju krajeva i dobar fudbal i osvojili su simpatije sire fudbalske javnosti , no ipak radi se o jednoj ekipi relativno ogranicenih mogucnosti i stvarno su dali sve od sebe , no da ih je malo i sreca posluzila mogli su jos vise.

Takodje nekako imam utisak da su vrlo jeftino primili 2 gola u produzetku i da su mogli to da brane , takodje mozda im je i Dzozi Altidor falio veceras.

Ne bih rekao da amerikanci nisu imali sreće, da je nisu imali bilo bi 0:3 u regularnom delu, kasnije im se to samo vratilo :)

Da vidimo sada snagu Argentine odnosno Mesija. Koliko energije kod Belgijanaca, a i Amera, biće na iglama Argentina.

Ovaj americki soccer sto su demonstrirali je najpriblizniji fudbalu kakvog se ja secam sa prvog svetskog prvenstva koje sam pratio kao klinac, onog iz 1994. koje se igralo u SAD. Nadam se da posle ovog prvenstva necu opet morati da gledam tika-take i odbrambene "taktke" ala Murinjo.

Tesko da ce se tako nesto ostvariti, Gvardiola je i dalje u BM, Murinjo u Celziju, a lista imitatora je podugacka i svi imaju neki anganzman, a za pomenuti dvojac sam siguran da od svog stila odustati nece, pa makar i crkli. Ono dodavanje sa golmanom i mazenje lopte po 10 minuta pre nego sto predje na protivnicku polovinu za mene nije fudbal vec taktika uspavaj protivnik pa mu ga zavuci.

Zaista se slazem sa tobom, i jedni i drugi su veceras pokazali zbog cega ova igra ima status koji ima u svetu sporta.

Ne bih rekao da amerikanci nisu imali sreće, da je nisu imali bilo bi 0:3 u regularnom delu, kasnije im se to samo vratilo :)

Da je Belgija igrala Klinsmanov fudbal, posle 90. minuta na semaforu bi bilo 5:0 ili vise. Klinsman je pokazao da je vrhunski selektor i iskreno, meni je ona njegova generacija Nemacke iz 2006. bila bolje od bilo koje ekipe koju je vodio Löw. Da vodi igrace koje Nemacka ima danas, ne bi toliko mucili protiv Alzira i slicnih.

Ау, какве две акције ЈуЕсЕја код гола и код оне шансе Демпсија на крају, доказ да је лепота у једноставности. Ипак, било би незаслужено да су Белгијанци испали, гризли су целу текму, а и ово је круна једне сјајне генерације и одличног система који су створили. Мада ће и на следећем првенству сигурно бити међу фаворитима (ако им се не распадне држава :d).

Pa nisu imali srece , jer da su zaista imali srece oni bi sve one promasaje Belgije kaznili tako sto bi u 93-em minutu iskoristili onu 100% sansu i prosli bi dalje , takodje da su imali srece iskoristili bi i onu vrhunsku sansu Dempsija posle akcije nakon slobodnog udarca , sto se tice regularnog dela oni su pre svega imali odlicnog i ikusnog golmana pa tek onda srece , no kao sto smo videli sreca im je ipak okrenula ledja na kraju.

Koliko li utakmica do 90. minuta X? Sve nenormalno. Mora tiket, mora.

5 od 8 utakmica otisle u produzetke , 2 cak i u penale , jedna je resena u zaustavnom vremenu , jedna je resena tek u poslednjih 10 minuta , a maltene samo jedna jedina je resena u regularnom toku , Urugvaj - Kolumbija , i to bas derbi utakmica , od koje bi se prve ocekivalo da ode u produzetke....

Prodje i Belgija ocekivano ali neocekivano tesko protiv ekipe kojoj jedino nije bilo mesto u 1/8 - USA. Za klasu losija ekipa od svih ostalih u 1/8 finala, sto se i videlo po utakmici, jedina utakmicakoja manje vise nije bila egal vec je igrao jedna tim a drugi imao srece, ali to ti je fudbal, umesto da bude 3:0 za Belgijance mogli su da ga prime u 93 minutu. Bredli najslabija karika ekipe koja bi delovala dosta bolje da nije bilo njega. Davio na sredini, pogresna resenja, izglubljene lopte, za nekog koje kreator - pogubno za ekipu. U svakom slucaju drago mi je da je USA ispala, njima nije mesto na prvenstvu...Kad prosecan amerikanac bude znao sta je football mozda mi bude I svejedno za njih ovako so long suckers!
Belgija na momente nije odigrala zrelo sto se konacno pokazalao koliko je to mlada ekipa...bojim se da Gaucosi nece oprastati slucajne sanse koje kauboji nisu znali da iskoriste...

Kako Americi nije bilo mjesto u osmini finala? Gdje će ti duša, pa oni su grupni dio odigrali kvalitetnije i protiv jačih ekipa nego 70% ekipa iz osmine finala.

Kako Americi nije bilo mjesto u osmini finala? Gdje će ti duša, pa oni su grupni dio odigrali kvalitetnije i protiv jačih ekipa nego 70% ekipa iz osmine finala.

Amin. Oni i Belgijanci odigrase najbolju utakmicu na prvenstvu. Argentina protiv Belgije moze da pakuje kofere, sve ostalo bi bilo iznenadjenje, bar po meni.

Pa realno, jos kad se uporede visine igraca...

Samo da se Argentina ne provuce sudijski na kvarnjaka.

Argentina ima Mesija, da nije njega ne bi ni jednu utakmicu dobili, i završili bi sa maksimalno 2 boda u grupi.

Da, ali Urugvaj ima daleko više iskustva i jačih igrača od Kolumbije što može biti prevaga. Od Kolumbije ću očekivati nešto, tek kad budu odigrali neku utakmicu protiv velikih ekipa. A zasigurno ne možeš da porediš ekipe sa kojima je igrao Urugvaj i ekipe sa kojima je igrala Kolumbija ove godine u grupnoj fazi.

I šta sam ja rekao da će Kolumbija da ispraši Urugvaj a ti nisi verovao ? cccccc

Postoji velika verovatnoća da će Kolumbija da prođe i Brazil i da napravi, samim time, veliku senzaciju i uđe u polufinale. Čak smatram da mogu ladno da osvoje treće mesto, ako nešto ne pođe po zlu.

Što se tiče Holandije, ona je APSOLUTNI favorit protiv Kostarike, tako da tu nema šta da se više kaže. Kostarika možda može da se drži prvo i neki deo drugog poluvremena, ali slomiće ih Holanđani još u regularnom toku.

Belgija-Argentina...hmmm VRLO VRLO neizvesna utakmica će to biti. Belgija je pokazala da je kvalitetan tim, dok su Argentinci u situaciji da se oslanjaju samo na Mesija. Ako moram da prognoziram, biće ovde garantovano produžetaka ako ne i penala. Ništa se ne zna ko će proći dalje, možda su u vrlo maloj prednosti Argentinci zbog Mesija.

Francuska-Nemačka - Iskreno želim da Francuzi prođu glatko ovde, a i dosad su pokazali bolji fudbal od Nemaca, koji su baš zakazali protiv Alžira. Dakle, po meni i još po nekima, Francuzi bi trebalo da prođu u polufinale.

Ali Svabe imaju jedanaestog igraca na terenu - Neuer. Covek igra kao Beckenbauer. :D

Nemci uvek igraju najbolje kada je najpotrebnije tako da ocekujem da ce proci dalje.

I šta sam ja rekao da će Kolumbija da ispraši Urugvaj a ti nisi verovao ? cccccc

Postoji velika verovatnoća da će Kolumbija da prođe i Brazil i da napravi, samim time, veliku senzaciju i uđe u polufinale. Čak smatram da mogu ladno da osvoje treće mesto, ako nešto ne pođe po zlu.

Što se tiče Holandije, ona je APSOLUTNI favorit protiv Kostarike, tako da tu nema šta da se više kaže. Kostarika možda može da se drži prvo i neki deo drugog poluvremena, ali slomiće ih Holanđani još u regularnom toku.

Belgija-Argentina...hmmm VRLO VRLO neizvesna utakmica će to biti. Belgija je pokazala da je kvalitetan tim, dok su Argentinci u situaciji da se oslanjaju samo na Mesija. Ako moram da prognoziram, biće ovde garantovano produžetaka ako ne i penala. Ništa se ne zna ko će proći dalje, možda su u vrlo maloj prednosti Argentinci zbog Mesija.

Francuska-Nemačka - Iskreno želim da Francuzi prođu glatko ovde, a i dosad su pokazali bolji fudbal od Nemaca, koji su baš zakazali protiv Alžira. Dakle, po meni i još po nekima, Francuzi bi trebalo da prođu u polufinale.
Pa rekao sam činjenice, ali pogriješio na prognozi utakmice. Pa Kolumbija jeste imala lakšu grupu od Urugvaja, a imaju i manje zvijezda u timu, ali očigledno da sam fulao sa prognozom, Kolumbija je u očiglednoj odličnoj formi dok je Urugvaj bez Suareza rupa. Sve ostale utakmice sam pogodio ishod što i nije tako teško jer je uglavnom prolazila favorizovana ekipa.

Poslednja izmena:
Francuska prolazi Nemacku..

EDIT: A onda ce da razvali i Brazil koji ce na misice i uz sudije da prodje dalje...

Sto se mene tiče, Belgijanci su raskantali Amere u svim segmentima igre ali nisu bili dovoljno skoncentrisani u završnici. Možda je Hauard bio drogiran kao konj ali 15 odbrana??? Pa dajte meni da mu šutiram 15 puta iz svih tih pozicija ući će bar 5, a on neka se gudra koliko hoće, brži od lopte nije. Ako su i bili dopingovani, džabe im.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno