Šta je novo?

Display Port

armor+

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.06.2012
Poena
199
Pre par dana sam kupio nov monior sa Display Port ulazom (klasican muski) i danas mi je stigao nov kabl koji sam povezao sa grafickom (klasican muski izlaz)

Uopste ne mogu da dobijem sliku na monitoru preko Display Porta iako mi uredno salje sliku kada ga vezem na drugaciji nacin (VGA,DVI,HDMI)

Monitor je Dell UltraSharp U2312HM, a kartica GIGABYTE Radeon HD 6770 1GB GDDR5 GV-R677UD-1GD i sa jos jednom povezna u CrossFireX

Moze li neko da pomogne nadam se da nije nesipravan kabl :S:

Једино да пробаш кабл у оба смера, можда није двосмерни. Ја имам тај монитор а пре пар недеља сам купио плочу која има DP конектор па би требало да набавим и кабл ... баш ме занима како ћеш да решиш проблем. ;)

Kabl ti nije skup imas ga u uspon-u ali mora da sam ja tezak baksuz pa to ti je :S:

Кабл може да се нађе али сам пре пар недеља мало пукао за плочу, процесор и рам па ће кабл да сачека. Тренутно ми је повезан HDMI на DVI па ће то да заврши посао док не купим. Како год, ако си пробао кабл у оба смера и не ради, онда је можда неисправан.

Zna li neko o cemu se ovde radi ima li ko iskustva sa Display Port kablom i povezivanjem

Ja ga koristim upravo na Dell 2412, koristio sam i na 280x + miniDP/DP i sve radi bez problema. Ako monitor prebaci sam sliku na drugi ulaz, onda ti sa grafickom nesto nije u redu. Probaj rucno iz menija da prebacis na DP.

stavio sam ga i automacki da menja monitor a i menjao sam ja rucno medjutim nece nikako da pusti sliku preko Display Port-a

neznam koji mu je djavo sve sam blizi misljenju da je kabl nazalost neispravan

Kako to da nisi dobio kabel uz monitor? Ili to ne ide uz starije..... ?

koliko ja znam ni jedan proizvodjac DP monitora a i grafickih kartica ne daje taj kabl

on se oduvek dokupljivao posebno

Netacno, uz nove Dell monitore stize i kabel, provereno nekoliko puta za poslednjih mesec dana :)

Probaj da otkacis ostale konektore sa Radeona, mada bi on morao da moze bez problema da tera dva digitalna izlaza... probaj da rucno prebacis monitor na DP, ugasis masinu, poskidas sve kablove, pokrenes masinu... osim toga i crknut kabel nemam vise ideja.

Вероватно иде уз неке скупље, ни ја уз овај монитор нисам добио DP него су ишли DVI и мислим VGA кабл, како и пише у спецификацијама.

Мислим да је овде помало јасно, ако слика не иде DP на DP, пробао си у оба смера а монитор и графичка су ОК, онда је најбоље да вратиш кабл и тражиш други а најбоље је да оба пробају на лицу места.

Netacno, uz nove Dell monitore stize i kabel, provereno nekoliko puta za poslednjih mesec dana :)

Probaj da otkacis ostale konektore sa Radeona, mada bi on morao da moze bez problema da tera dva digitalna izlaza... probaj da rucno prebacis monitor na DP, ugasis masinu, poskidas sve kablove, pokrenes masinu... osim toga i crknut kabel nemam vise ideja.

uz koje modele Dell monitora ide DP kabl?

Koji god model da sam gledao konkretne marke pre nego sto sam ovaj kupio ni jedan nije imao taj kabl

Вероватно иде уз неке скупље, ни ја уз овај монитор нисам добио DP него су ишли DVI и мислим VGA кабл, како и пише у спецификацијама.

Мислим да је овде помало јасно, ако слика не иде DP на DP, пробао си у оба смера а монитор и графичка су ОК, онда је најбоље да вратиш кабл и тражиш други а најбоље је да оба пробају на лицу места.

pazi sve drugo cim utaknem kabl slika se pojavi VGA Analogni, DVI Digitalni i HDMI isto Digitalni ide samo preko DP-a nece pa nece

cackao sam malo u podesavanjima graficke ne bi li video da netreba nesto posebno da se ukljucuje zbog DP-a ali nista nisam nasao

skoro da sam 90% siguran da je nazalost kabl neispravan

Poslednja izmena:
Dell P2414H, pre koji dan uzet.

pazi sve drugo cim utaknem kabl slika se pojavi VGA Analogni, DVI Digitalni i HDMI isto Digitalni ide samo preko DP-a nece pa nece
Ја сам пробао VGA и DVI каблове и ради, пробао сам и DP али са HDMI извора јер нисам знао да то не може а сада је повезан HDMI на DVI. Баш ме занима где је проблем јер не бих волео да купим DP кабл а да не ради, ипак немам паре за бацање.

Е да, који си конкретно кабл купио?

I ja sam dobio uz Dell P2214 DP kabli. Bocnuo u graficku i monitor i iz prve sve proradilo bez ikakvih podesavanja.

Можда има каблова и "каблова" па ако купујем, то можда буде рецимо онај Hama који ми делује ОК а не они најјефтинији.

Можда има каблова и "каблова" па ако купујем, то можда буде рецимо онај Hama који ми делује ОК а не они најјефтинији.

mislis? daj link gde ima da se uzme taj hama

Можда иде уз 24+ мониторе али је то мање битно. Вероватно су више потребни DVI каблови. Мислио сам на ovaj кабл али ће мало да сачека.

mislim da to sto je pozlacen je cisto da bi ga prodali skuplje

sumljam cak i da je pravo zlato u pitanju vec masinski farban zlatnom bojom

u sutini gledajuci tehnicki isti su ovaj tvoj je malo skuplji i "pozlacen" :smoke:

Није ми злато битно али мислим да је твој кабл Gembird v1.0 док је ова Hama v1.2 па и то можда нешто значи.

koliko god da znaci moraju ta dva stadnarda da budu kompatibilna i da funkcionisu maksimalno

mozda je nesto bolja specifikacija ovog 1.2 u odnosu na 1.0 ali sliku mora da da bez obzira na to.

Nazad
Vrh Dno