Šta je novo?

MaxCoin [MAX] (SHA-3)

Nemojmo preterivati, max jeste propast ali qubit je ipak prica za sebe, van prostora i van vremena, nemoguce je cak namenski i planski dizajnirati nesto tako lose kao sto je qubit, qubit je prosto uvreda za kripto svet. :D

@damirbaj, jasno ti je da treba imati što više valuta u šteku, veća je šansa da se ubode jedna od onih koja će jednom eksplodirati. Sve je ovo nepredvidivo i niko tu nije pametan, svi samo nagađamo, kitovi odlučuju. Logika često kaže jedno, razvoj situacije odvuče skroz na desetu stranu. Trenutno su svi naprženi na monero, isplativiji je, pa idi i upoznaj se sa njim u temi, a posle možeš da kupiš nešto max-a po ovim niskim cenama, nećeš sigurno propasti. Ne slušaj ni pljuvače, ni "nagovarače". Sam proceni da li je pametno da imaš štek i ovoga. Nekad ultra popularni Doge je propao, smeće drk se napumpao, imaš takvih nebuloznih primera bezbroj. Šta je monero? Nema ni ljudski wallet... Nema kraja iznenađenjima u ovom poslu. Kada deo iskopanog štekaš pa prodaš čim skoči, a bar pola dampuješ na dnevnom nivou, imaš šansu da "privređuješ" od ovoga. U suprotnom si običan kockar i nek ti je sa srećom! Trebaće ti je dosta.

@damirbaj, jasno ti je da treba imati što više valuta u šteku, veća je šansa da se ubode jedna od onih koja će jednom eksplodirati. Sve je ovo nepredvidivo i niko tu nije pametan, svi samo nagađamo, kitovi odlučuju. Logika često kaže jedno, razvoj situacije odvuče skroz na desetu stranu. Trenutno su svi naprženi na monero, isplativiji je, pa idi i upoznaj se sa njim u temi, a posle možeš da kupiš nešto max-a po ovim niskim cenama, nećeš sigurno propasti. Ne slušaj ni pljuvače, ni "nagovarače". Sam proceni da li je pametno da imaš štek i ovoga. Nekad ultra popularni Doge je propao, smeće drk se napumpao, imaš takvih nebuloznih primera bezbroj. Šta je monero? Nema ni ljudski wallet... Nema kraja iznenađenjima u ovom poslu. Kada deo iskopanog štekaš pa prodaš čim skoči, a bar pola dampuješ na dnevnom nivou, imaš šansu da "privređuješ" od ovoga. U suprotnom si običan kockar i nek ti je sa srećom! Trebaće ti je dosta.

download;ll.gif

Tako je!

ja od prilike pola prodajem a pola stekam ...
nego jel jos uvek koristite cgminer 3.7.3 za kopanje MAX-a gde 7950 na 1000/850 daje 290Mh/s ili je u medjuvremenu izasao neki brzi miner????????????????????????????????

Onaj Startcoin ispade jos veca smejurija. Pati od problema sa sumanutim nabijanjem diffa od strane multipool-ova i Asic-a, pa posle nema novog bloka po par desetina sati.

Ja poslao neke novcice na MCXnow i vidim stoji dugo 0/20 confirms. Posle sam procitao u cemu je problem.

Evo Keiser je krenuo iz sve snage da hajpuje Maxcoin i Startcoin, silvercoin, stabiliyation fund, bla bla. Videcemo sta ce od svega toga biti. Neko je postavio buy order od preko 5 BTC-a na Trexu za Start.

Po principu i corava koka zrno nadje :)

http://max.1gh.com/user?wallet=mRW4KtvP3hQewpyknxJk8HhUH89bstdw1W

Baja kopa oko 23k maxa dnevno sa snagom oko 1100 komada 280x grafika. Kad se to malo preracuna dobija oko 1,2BTC dnevno tj isplacuje 1.5 grafika dnevno. Treba mu 2 godine da isplati smo te grafike bez troskova (struja, klitatizacija, prostor, 2-3 coveka da to odrzavaju)
Bolje da je trazio tartufe po fruskoj gori...

Mozda je isplatio grafike ranije,mozda je nesto trece...

asiK bale a, mada ko ga zna, razmisljam dal da kupim malo jos il da batalim, da oborim srednju kupovnu cenu

kopa max jer je u vrhu isplativosti, verovatno menja za nesto drugo
sada sta god da kopas trebace ti to vremena za isplatu komponenti

kopa max jer je u vrhu isplativosti, verovatno menja za nesto drugo
sada sta god da kopas trebace ti to vremena za isplatu komponenti

Prekljuce je DRK bio dosta isplativiji od MAXa i zbog toga je usledilo dampovanje DRKa. Zbog toga su je i svi sjatili na DRK i ode merza na 160Gh.

@Ji 4Tze Naravno da kopa sa grafikama, bile su i ranije slicne farme na MAXu ali dok je bio znatno isplativiji.

Inace jel neko razumeo u potpunosti ono sa MAXom i srebrenim novcicima? Nije mi bas najjasnije.

Moje misljenje je da ce cena ici jos dosta dole jer niko nije lud da isplacije svakodnevne dampere sa velikim parama. Mozda kad se bude dobijalo 12MAXa po bbloku za jedno 18 meseci eto sanse da cena ode i stabilizuje se, ali dotle ima da se obezvredi sve ovo sto smo nakopali.

Ko traži "nešto novo" u crypto svetu da bi se za to vezao, ovo sa srebrnom podlogom bi prvi put bilo nešto stvarno "novo"... Sve ostalo je već viđeno. Koga rade one raspale priče kreatora novih valuta o nekakvoj " super anonimnosti", te "pisan novčić od nule" i slične ******štine? To nije ništa drugo nego jeftin marketing, po nečemu moraju gistro da se razlikuju i lože masu na to, makar bila i *****arija. E sad, da li je po sredi nova Keiserova ispala, ili najozbiljniji projekat do sada - ostaje da se vidi. Bilo bi sjajno, predstavljalo bi revoluciju u crypto zajednici, ali da budem iskren, ja mu ništa ne verujem. Čekam da skoči maxcoin u nekom trenutku sveopšteg ludila, pa da naplatim ovo što su oči same počele da mi naginju dole desno.

Imao je kdc foru sa zlatom pa je opet propao tako da nema tu nista novo.

Ucita mi malopre Tapatalk prvu stranu i nesrecni prvi post teme sa najavom izlaska. :d

Imao je kdc foru sa zlatom pa je opet propao tako da nema tu nista novo.

Podloga u plemenitom metalu je samo deo te "mega ideje", a kdc nije imao ni finansijske ni marketinške mogućnosti kao Keiser. Kao glavno se pominje finansiranje međunarodnih projekata od opšteg interesa, donacije, fondovi i cela papazjanija koju je skuvao, a koju uključuju startcoin, maxcoin, cryptobulion, ne mogu sve da pohvatam. Naravno da je najverovatnije "tresla se gora..." kao i obično, ali zanimljivo je gledati kako prže rudare, pošto u ovim pravno neregulisanim vodama svako može da prodaje priču kakvu želi, bez bojazni da odgovara za prevaru, kao kod nas devedesetih. Podseća me na "Vuka sa Wall Street-a, ko je gledao, gde baja loži naivčine da investiraju u akcije nekakvih sumanutih projekata i uzima procenat bez obzirana na uspeh projekta (inače normalna brokerska praksa). Sve ovo uopšte ne znači da ne može da na napravi hype i izazove privremeni skok nekih valuta, ali da to opstane... http://www.youtube.com/watch?v=eKgPY1adc0A :)

Kad je worldcoin prosle godine mogao sa .000035 da skoci do .0008...moci ce i max.

a ja deo mog prodavao na 0.001 i jos mi bilo zao jer sam kontao da ce opet na 5 da ode :D

hmm cudno, htedoh da krenem rudarenje na dwarf pool-u, ukljucim, kad ono nece, odma se ugasi...
koristim cgminer 3.7.2
a ovako mi izgleda bat:

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
timeout 3
cgminer --keccak --no-submit-stale -o stratum+tcp://erebor.dwarfpool.com:3339 -u xxxx -p 1 -I 9 -g 1 -w 256 --thread-concurrency 8192 --shaders 2048

jel vidi neko u cemu je problem?

u cgmineru 3.7.2
skini miner sa max.1gh.com
TC ti neće trebati kao ni shaderi

hmmm visoka mi je temp, iako sam oborio memoriju na 800 -.-

Snap1.jpg

jel bezbedno da spustim na 700, to je najmanje sto mi dozvoljava trixx i da pokusam napon da smanjim jos, do 1050 recimo?

Ne možeš ni toliko da je spustiš. Max 150 mhz ispod gpu. Ispod toga prebaci na default.

hmm zanimljivo, nisam to znao... jedan clan ovde mi rece da spustim do 800...
pa sto su mi ovoliko visoke temp, samo 2 stepena nize, nego kad kopam scrypt...

Vrh Dno