Šta je novo?

PowerLogic Magnum Pro 375

NdoubleP

Cenjen
Učlanjen(a)
28.06.2014
Poena
154
Interesuje me da li bi moglo navedeno napajanje sledeću konfiguraciju da podrži:
CPU: AMD Athlon II X2 240
GPU: ASUS GeForce GTX650-DC-1GD5
MBD: ASRock N68C-S UCC
RAM: Kingston HyperX Genesis KHX1600C9AD3K2/4G DDR3
HDD: Western Digital WD Blue WD5000AAKS 500GB
HDD: Seagate Barracuda ST500DM002 500GB

Pure power napajanja je 375W, a peak power 750W.

Nema šanse!

Gde je peak power 750w:wall: Ima 2 grane 12v od 120w i kad oduzmemo kineski lažometar dobijemo 100w. Na jednoj grani je cpu(klasična raspodela na kung fu napajanjima), na drugoj sve ostalo sa grafom koje će preći 100w samo tako, tako da nema šanse.

http://leapfroglobal.com/powerlogic/psus/magnum-pro-375.html

Poslednja izmena:
Pošto nisi rekao koliko ne košta puno, minimum ovako nešto:
Super Flower SF450P14P 4.120 din
LC Power LC500H-12 V2.2, 500W 3.180din
LC Power LC600H-12 V2.31, 600W 3.650din
Chieftec bulk, GPA-450S8 3.499din
Chieftec GPS-500A8 3.799din
Chieftec GPA-500S8 4.099din

Katastrofa sta si mu preporucio ! koliko para planiras da das ?

Ovaj LC Power LC600H-12 V2.31 je gurao Pheom II 955BE na 3,8GHz i HD6950 kartu. Solidno napajanje, ali ja bih opet uzeo neko kvalitetnije kao Chieftec ili Super Flower.

Ne 375,vec peak power od 750....Nebitno...

Grafa mu ide do 150w i procesor do 65w ali ako se overklokuje ide vise...

Preporucio bih mu ...

Chieftec GPS-500A8 oko 3800
Raidmax RX-500AF 5000
LC Power Silent LC5550 V2.2 oko 5000

Da li onda da uzmem LC500H-12 V2.2 ili LC600H-12 V2.31?

Uzmi 600h-12. Sasvim je solidno i neka ima malo rezerve snage. Inace i ortak ga koristi u kombinaciji i5 i 7870 i radi sve ok vec duze vreme. Iskreno sam i ja bio skeptican po pitanju njega u pocetku.

Moja preporuka ti je ili seasonic ili superflower. Napajanje uzimas jedanput (ako ne želiš probleme), i jeste da je veći trošak, ali trajaće godinama. I ako imaš mogućnosti uzmi modularno.

Modularno ti netreba,nemas ti sada neko kuciste za cable managment niti imas nesto mnogo jak komp da mu treba to.Cuo sam da je seasonic previse bucan i nema ga kod nas trenutno.Pazi sto se mene tice ovako iz iskustva Cooler Master B500,vrh napajanje + ima ono sto ti treba.I brate trajace ti sigurno.A i ako ikada planiras da menjas procesor recimo na neki fx i maticnu to napajanje ce ti dobro doci...Ovaj tvoj procesor mozes i da klokujes pa da dobijes mala poboljsanja.

Modularno ti netreba,nemas ti sada neko kuciste za cable managment niti imas nesto mnogo jak komp da mu treba to.Cuo sam da je seasonic previse bucan i nema ga kod nas trenutno.Pazi sto se mene tice ovako iz iskustva Cooler Master B500,vrh napajanje + ima ono sto ti treba.I brate trajace ti sigurno.A i ako ikada planiras da menjas procesor recimo na neki fx i maticnu to napajanje ce ti dobro doci...Ovaj tvoj procesor mozes i da klokujes pa da dobijes mala poboljsanja.

Sad se izlupa ko maksim po diviziji.
Seasonic bucan, ja moram da držim uvo na njemu da bih znao da radi. Inače ima da se nadje na oglasima sa debelom garancijom.
Da li mu treba modularno? Drugar je progledao kad sam mu dao modularno napajanje posto ti ne treba dobro kućište da bi radio cable management, pogotovo ako ti ne trebaju svi priključci sa napajanja.
CM je dobar ali nije u rangu nekih jačih imena.

Da li nekome treba nešto ili ne je druga stvar, ja pokušavam da razbijem stereotip kupi jeftinije lako ću kasnije ako mi treba bolje, tj. želim samo da ukažem na situaciju da je ponekad možda bolje kupiti u startu skuplje jer će uštedeti živce, vreme i pare kasnije.....

Ne znam,za seasonic sam citao na drugom forumu tako,mozda ti nemas takva iskustva.Nisam nailazio na seasonic na kp ili negde drugde pogotovo ne sa garancijom.
Cm je odlican,pogotovo ta B serija.
Sta podrazumevas pod jacim imenima ? Njemu konkretno treba solidno napajanje za neke sto manje pare...

Znači sad mi kažete da ne uzimam LC600H-12 V2.31? Ja sam već bio krenuo da ga naručujem, a sad opet ne znam šta da radim i koje napajanje da nabavim

Ukoliko si ogranicen sa budzetom uzmi slobodno LC600H, sasvim dovoljno za tvoju konfiguraciju, tiho i stabilno.

LC-Power LC600H-12 V2.31 ili Chieftec GPA-500S8 koje je bolje?

Kako može da nema razlike, kad je sve različito, proizvođač, snaga, konektori itd?

Uzmi lc power brate ne znam sto si toliko skeptican sta god da uzmes novo radice ti....

Druze, koje god da uzmes neces pogresiti, oba nisu nista specijalno, i jedno i drugo imaju svoje prednosti i mane.. Za sebe licno pre bih uzeo Chieftec zbog ugradjenih zastita koje taj Lc (nazalost) ne poseduje. 🙂 :wave:
Takodje pogledaj Raidmax RX-500-AF, sasvim pristojno napajanje za taj novac i bolje od ta dva. 🙂

Poslednja izmena:
Ma pusti coveka vidis da pojma nema sta hoce,kao da daje 200-300e za napajanje...

Ovo Raidmax-ovo mi djeluje baš odlično, ali nisam naletio na njega u katalozima naših dobavljača :/

Nazad
Vrh Dno