Šta je novo?

LG LA 660s

• Začetnik teme denigaj
  • Datum pokretanja
Mislim da je default pass 1234...

Nazalost nije ni jedan od default passworda koje sam trazio po net-u.
Treba mi pomoc nekog servisera da vidim mogu li uci tv sa usb to serial adapterom i kojim tipom adaptera pa da nadjem kojom komandom bih mogao resetovat pin ili makar vratiti na faktory reset kada bi trebao da radi neki od deafult pinova 0000 1234 itd.

Nije valjda da niko nema neku ideju za navedeni problem?
Par postova ranije sam pisao o tome. Skrati naziv filma...to se desava i preko PCja, nece da povuce titl.
2 opcija ubaci titl u mkv i onda ce sigurno raditi... mkvtoolnx to radi brzo, ima portabl verzija...

Konacno sam raspakovao TV(stajao jedno 2 meseca u kutiji u sobi ako ne i vise :D ) i nakacio ga na HD SBB D3. Sad imam problem sa Plexom, svakih minut ili 2 na TV-u mi izlazi poruka ucitavam u trajanju od 5-6 sekundi i onda nastavi. Mozda nisam nesto uradio kako treba, jel postoje neka podesavanja zbog cega se ovo desava? Disejblovao sam Wi-Fi na Cisco 3925 modem/ruteru, prosledio sam signal iz Cisca LAN kablicem na 150M Wireless Lite N Router, Model No. TL-WR740N , i nakacio TV na internet preko Wi-Fi mreze, dakle nisam kacio dodatni ruter na TV. TP Link ima brzinu od 150Mbps, ne bi trebalo da je to problem? Ima li neko resenje za ovo ili slicne probleme, sta koristite za media streaming?

Prilozi

• slika1.jpg
    slika1.jpg
    200.3 KB · Pregleda: 90
  • slika2.jpg
    slika2.jpg
    154.5 KB · Pregleda: 90
Ako puštaš Remux filmove preko 30 Gb tu nema pomoći. Jedino da probaš da skratiš naziv filma možda pomogne.
A ja koristim Serviio,probaj sa njim. Kod mene sa njim idu filmovi tipa ,,Captain Phillips 2013 1080p BluRay x264 od 10 Gb,, savršeno bez zastajanja.

Sad sam odgledao 300 u remuxu 24gb. Radi bez problema sa Apple routerom. Tako da je sigurno do routera.

EDIT> Sorry, sad vidim da imate problema sa vise od 30GB. ***, nemam sad nista vece od toga da probam...

Poslednja izmena:
Nije mi jasno što skidate filmove od 30-40 Gb kad je taj isti na primer Captain Phillips 2013 1080p BluRay x264 od 10 Gb, super kvaliteta i prilikom gledanja ne primećuje se nekakva razlika u odnosu na onaj od 30 gb.

To se i ja pitam,meni su do 10 Gb filmovi extra kvaliteta i brže se skidaju.
Čak ima i nekih ripovanih do 2 Gb sa Yi...torenta koji su takodje dobri i nema razlike. Ali oni su baš za neke starije filmove koje sam propustio ranije da gledam.

Upravo sam uradio upgrade na 4.24.33. Za sada ne primećujem ništa, ali nisam se baš ni trudio da nađem razlike. Nije bilo novih EULA i sličnih zezancija...

Proveri da li aplikacije rade brze. Youtube me interesuje in particular.

Pošto upravo gubim vreme na promenu rutera, probao sam youtube samo na brzinu. Ne primećujem nikakvu spektakularnu razliku. Pustio sam par klipova, nešto sa telefona, nešto direktno na tv-u i sve je radilo bez seckanja, ali ne smem da garantujem će tako biti uvek.

Koji je to torrent sajt?
Hvala
To se i ja pitam,meni su do 10 Gb filmovi extra kvaliteta i brže se skidaju.
Čak ima i nekih ripovanih do 2 Gb sa Yi...torenta koji su takodje dobri i nema razlike. Ali oni su baš za neke starije filmove koje sam propustio ranije da gledam.

Sklonio sam Plex i instalirao Serviio, opet imam svaki cas "ucitavanje" inace slika je super, nije zrnasta itd. Ukljucen mi je Wi-Fi Direct kao i Intel/Miracast(sta vec), pustam .mkv fajlove velicina do 15GB-a. TV je udaljen 5-6 metara od pristupne tacke. Sta moze da bude problem?

Poslednja izmena:
Ne bi trebalo da bude. Danas sam montirao isti taj ruter i evo, upravo sam probao - sve radi bez problema. Moj tv je povezan kablom, a u drugoj sobi je 39LA620 i na njemu preko wi-fi ne secka. Server (desktop) je kablom vezan na ruter.

Poslednja izmena:
Hoces da kazes da imas 2 rutera, jedan vezan na TV i jedan vezan na PC?

U bre brate, al si ti odlepio. :) Jok bre, imam jednu mrežu u kući, jedan ruter i na taj ruter je desktop povezan kablom, jedan tv isto kablom, a drugi tv wi-fi.

Ok, sad sam pustio Six.Days.Seven.Nights.1998.720p.WEB-DL.HDCLUB 3,3GB-a, radi mnoooogo bolje nego recimo Ice Age 2,3GB-a ali opet se desi da ima ucitavanje po 6-7 sec. Ne znam stvarno do cega je, sumnjam na ruter?

Malo sam citao o mogucim problemima DLNA HD streaminga, izgleda da konekcija izmedju 2 uredjaja mora biti flawless inace ce doci do bufferinga koji sam opisivao ili na srpskom "ucitavam..." . Moze biti vise stvari ali da ne duzim iako su 2 uredjaja udaljena samo 5-6 metara izgleda da TV nije primao pun signal, otvorio sam samo vrata od sobe i sve je proradilo bas kako treba. Moracu malo da gledam filmova da potvrdim ovo ali je izgleda to to. Znaci ok je onaj ruter, samo je potreban savrsen signal izmedju 2 uredjaja.

el imas mogucnost samo radi probe...da spojis Tv lan kablom direkno na Lan ulaz od kompa....ja sam imao problem sa mojim Philips Tv,da mi DLNA(takodje je isao preko Lan-a,ali na Ruteru) pukne posle recimo 30 min gledanja filma(inace kad idem preko DLNA na Android TV nemam probleme...i nadjem na Philips forumu,da je neki Holandez,tako uradio,e sad ja sam imao srecu sto moj MacPro ima dva lan porta...i od tada ni jedno pucanje...kasnije sam probao i sa USB Lan karticom,i sve ide Vrhunski,bez ikakvih problema....
Cisto da se uveris el tako radi dobro....

Dobio sam LG 32LN575S pa da ne otvaram novu temu,mislim da TV ima dosta slicnosti sa LGijem iz ove teme,pa ako moze par pitanja. TV je tek nekoliko dana kod mene,za to vreme i nisam imao nesto vremena da isprobam kakav je,ali sam procitao kompletnu temu ovde i zanima me:
-Plex ili Serviio... jesu li to besplatni programi i ima li sta karakteristicno za njih na sta treba obratiti paznju prilikom skidanja i instaliranja? Cini mi se da sam video i na Play store da ima Serviio Go ili tako nesto i za tablet,koristi li neko?
-Miracast!? Kad ukucam na Play store izbaci ih bas dosta,sta uopste treba da skinem? Hteo bih da pokusam pustiti video igrice na tabletu,a da ih pokazuje na TVu.Procitao sam ovde da sve to kasni malo na TVu,ali voleo bih probati.
-Da li je neko pokusao da koristi Time Machine ii sa flesicem vecim od 40GB? Radi li?
-Pokusao sam skinuti dve igrice na TV,ali nijedna nije htela da se pokrene posle instalacije,imate li takvih problema?
-Neka preporuka za igricu ili aplikaciju? Cisto da se moze pokazati trecem licu sta TV uopste moze.
Za sada toliko,ako se setim jos nekog pitanja,svakako cu pitati.
Za sad sam instalirao LG TV REMOTE na tablet i zadovoljan sam kako radi

el imas mogucnost samo radi probe...da spojis Tv lan kablom direkno na Lan ulaz od kompa....ja sam imao problem sa mojim Philips Tv,da mi DLNA(takodje je isao preko Lan-a,ali na Ruteru) pukne posle recimo 30 min gledanja filma(inace kad idem preko DLNA na Android TV nemam probleme...i nadjem na Philips forumu,da je neki Holandez,tako uradio,e sad ja sam imao srecu sto moj MacPro ima dva lan porta...i od tada ni jedno pucanje...kasnije sam probao i sa USB Lan karticom,i sve ide Vrhunski,bez ikakvih problema....
Cisto da se uveris el tako radi dobro....

Ja nemam pojma da li radi ovo stabilno i bez mana, pustio sam Ice Age koij je bufferovao kao lud, posle otvaraja vrata je radio 100% normalno - znaci mora flawless signal da se ima, sad pazi ovo - ja nisam sedeo sve vreme pored TV i gledao testiranje slike. Kada gledam film gledam radi uzivanja a sada sam samo testirao i ako nestane ton ja pogledam u ekran i vidim buffering, da ne duzim iz nekog razloga posle 20-25min kada sam pogledao u ekran tj nestao je ton, pomislio sam da opet baferuje ali izasao sam na Serviio meni u kom biram filmove. Pretpostavljam da je to pucanje o kom govoris samo kod mene preko Wi-Fi-a(nisam siguran za sve to moracu da pustim sutra par filmova i da pratim iz pozadine pa cu da javim ovde sta se desava a za LAN kabal - testiracu i to). Eto sada se rodio NOVI problem za koji nisam ni znao da postoji :D :D :D Sigurno cemo naci vec neko resenje, bitno je da dosadnog bafferinga vise nema ,)

@ Ljanmi

a zbog cega koristis taj TP-Link, da li si probao sa Cisco-ovim WiFi-jem sta se desava?

Danas sam kupio 42la660s preko madjara, isprobavao opcije, koliko sam video za surfovanje je malo sporiji, i wifi me zeza, brzina je 1-4 mbps, a na kablu 14 mbps, a ostali uredjaji u toj prostoriji normalno rade, mada mislim da je do rutera...
Za sad nemam vecih zamerki, jedino sto kad sacuvam podesavanje za HDMI (PC), pa prebacim na TV pa ponovo na HDMI moram ponovo da podesavam sliku.
Pustao sam i HD filmove pa mi nekako pokreti cudno izgledaju, dal tako treba il je ukljucena neka opcija :D
Sve u svemu za sad sam zadovoljan :)

Edit: Probao sam OCZ behemoth mis na tv, prepozna ga ali ne moze da se koristi. Zatim sam stavio neki prastari wifi mis Logitech njega je normalno prepoznao i radi odlicno.
Koji zidni nosac bi ste mi preporucili za ovaj tv?

Poslednja izmena:
@ Ljanmi

a zbog cega koristis taj TP-Link, da li si probao sa Cisco-ovim WiFi-jem sta se desava?

Smara nesto taj Cisco Wi-Fi sa MAC adresama, tipa dodam uredjaj po MAC adresi i kliknem save on nesto ne moze da se sabere 5 minuta, za to vreme nema Wi-Fi interneta. Ne znam zasto ali kada vrsim neke promene desava se cesto da ne moze da se sabere(ne znam kako da nazovem ovo :) ) , mislim moze da se koristi Wi-Fi sa sifrom vrv opusteno i ok, nece biti problema jer neces cesto pristupati modemu/ruteru ali ako cesto dodajes uredjaje po MAC adresi zna da smori i pojede korisno vreme opasno. Drugi, ne mnogo manje bitan razlog je sto mi je TP Link-ov interfejs mnogo jednostavniji, lepsi, funkcionalniji + navikao sam na njega i sve sto mu zadam radi instant i savrseno. Razmisljam da kupim novi model TP Linka kada izadje, nemam neku potrebu zbog brzine ali mi se svidja dizajn i jako sam zadovoljan modelom koji imam pa onda zasto da ne ,)

Vrh Dno