Šta je novo?

Sony Cyber-Shot Rx100M3

Ja samo kažem svoje mišljenje...

Mislis - mastanje :)

Pa slicno tvome je i Guru izmastao 28-300 f1.8 i nije uopste pogresio. I ja bih... i svi bismo ovde, mislis da ne bismo... po toj ceni... i velicini. Al ne mere, fizika je neumoljiva ;) Uvek nam daju malo, za mnogo novca, bas su neposteni & surovi :D

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Poslednja izmena:
Pa sad... Sta ja hoću možda je teško ostvarljivo ali ko zna kako će se tehnika izrade objektiva promeniti nabolje u narednih 6-7 godina. Možda će tada biti moguće nešto što danas nije moguće...

Nego kako stoje stvari sa kvalitetom slike na novom M3? Ima li ikakvih razlika u odnosu na M2 ili ne?

Pa sad... Sta ja hoću možda je teško ostvarljivo ali ko zna kako će se tehnika izrade objektiva promeniti nabolje u narednih 6-7 godina. Možda će tada biti moguće nešto što danas nije moguće...

Iskoristi jednu od tih 6-7 godina da naučiš nešto o fotografiji i fotografskim tehnikama, nešto o praktičnoj primeni tehnologije u fotografiji, kako u budućnosti ne bi samo masturbirao o pojedinim tehničkim karakteristikama sokoćala, a bez ikakve ideje šta to znači u praktičnoj primeni. Nisi ti ovde jedini, ima njih još podosta koji maze pažuljicu kad pričaju o aberacijama, "oštrini" objektiva, dofu, fokusu i koječemu. Čitanje testova na netu, bez ikakvog praktičnog znanja te ne čini ekspertom za sve živo, kako se već predstavljaš u skoro pa svakoj sobi ovog foruma!

SaĆu da dobijem kritike, nije sve u rezoluciji, čemu to ako je mali bitrate, ali nadao sam se da će da uguraju 4K video interno snimanje u naslednika. Onaj consumer camcorder sa istim senzorom ima isto xavc s sa oko 60 megabita (što je jadno u odnosu na neke pro soni modele sa 600 Mbit/s), tako da tehnologija je tu, a verujem da namerno nisu hteli da u 800 dolara stave i to i time pokopaju npr taj model koji košta 2000$.

Inače da ne mislite da sam *****, imam 5d3 i znam sve prednosti velikog senzora i dobog objektiva, ali detalji sa glupog note 3 telefona na 65" UHD ekranu u dobrim svetlosnim uslovima su neverovatni.

Što bre, nisam jedini ovde koji ima mark3 :)

(edit, ako misliš na 65" UHD, nemam još, probao sam u prodavnici, ali jeste da planiram da kupim)

SaĆu da dobijem kritike, nije sve u rezoluciji, čemu to ako je mali bitrate, ali nadao sam se da će da uguraju 4K video interno snimanje u naslednika. Onaj consumer camcorder sa istim senzorom ima isto xavc s sa oko 60 megabita (što je jadno u odnosu na neke pro soni modele sa 600 Mbit/s), tako da tehnologija je tu, a verujem da namerno nisu hteli da u 800 dolara stave i to i time pokopaju npr taj model koji košta 2000$.

Da bi se radilo "on the fly" procesiranje 4k signala, potreban je jako ozbiljan procesor koji ovde verovatno nisu stavili. Em greje, em posisa bateriju...

Pro 4K kamere imaju eksterne snimače, i ozbiljno hlađenje svoje elektronike.

Pobrisan off, shum, sprdnja, ovaj put bez opomena, ali hajde da se vratimo na temu, a to je ovaj krajnje interesantan aparatić...

A Canon 1D X bi ga još više odrao. Ali kao ni G1x to nije ista klasa :)

Naravno da ima razlike kad se pixelmasturbira i intenzivno dodiruju prepone pred ekranom, ali kad se ima u vidu da 99.999% fotki završi na netu u nekom patetičnom formatu i rezoluciji, i da 99.999% ljudi jedino poznaje ekranski kvalitet fotografije, logično je za zaključiti da tih istih 99.999% ne bi videlo razliku u printu fotki od pola metra bilo kojim sokoćalom da su urađene, a moram da vam kazem da su razlike uočljive samo vrlo istreniranom oku i da su veoma, veoma suptilne. Dakle razlika u praktičnom smislu nema, a sve druge mud(r)orije o sušenju, pranju, bojama i omekšivačima, ostaju u domenu vlažnih snova domaćica...

Šta, manji aparat je po defaultu bitnija osobina ?:)

Pa ono, drajveru, a ti ponesi sa sobom scanback kameru na sledeće venčanje. Mislim, kvalitet je bitan, ne veličina :p

Šta, manji aparat je po defaultu bitnija osobina ?
Pa nije, ali je bitno sta sa cime treba da se poredi. Kazu da Sony na Photokini u septembru predstavlja Full frame E kameru, koja ce po velicini biti kao NEX5, dakle tu negde, kao ovaj GX1. A suska se i da ce biti slicna cena. Sta mislis, ko ce tu koga odrati? E to ce biti dranje....a ne ovo:D

Video sam taj patent, manje više identično telo Nex5N. Ima da poginem od smeha ako izađe pa ga neko nakači na Simga 200-500 f2.8

Jeste lepo ali je zaista šteta što nije ostao na 100 mm zumu. Na sve drugo nemam zamerke koliko na zaista premali zum.

Kosta nikako da shvati da ovo nije turisticki zum travel family allaround sokocalo, vec masina za foto znalce, sa najkorisnijim rasponom u velikoj blendi.

Kosta nikako da shvati da ovo nije turisticki zum travel family allaround sokocalo, vec masina za foto znalce, sa najkorisnijim rasponom u velikoj blendi.

Ama čoveče, ne radi se o tome da li ja shvatam ili ne. Nego se radi o tome da je Sony malo podbacio.

Ok, slažem se da je Bionc X procesor daleko napredniji i da im je objektiv sada takođe daleko napredniji, ali su tu tehniku mogli da naprave i da rastegnu objektiv na makar nekih 85-90 mm, ako ništa drugo.

Evo poslednje od mene na ovu temu pa se ne javljam, molim da ne komentarišete ovo jer ionako neću više da to ponavljam. Dakle, Sony je mogao i inteligentnije da igra, da predstavi dva RX100 modela, jedan sa ovim 24-70 mm zumom, a drugi sa većim zumom i sa dodatkom podrške za eksterni blic. Tako bi svi korisnici bili zadovoljni i mi ne bismo imali ovu raspravu sada.

Kosta, već smo pričali o tome. Za zum fanatike postoji RX10 model.

Jeste lepo ali je zaista šteta što nije ostao na 100 mm zumu. Na sve drugo nemam zamerke koliko na zaista premali zum.
Nikada neces odrasti, vragolane mali :D

Ama čoveče, ne radi se o tome da li ja shvatam ili ne. Nego se radi o tome da je Sony malo podbacio.

Evo poslednje od mene na ovu temu pa se ne javljam, molim da ne komentarišete ovo jer ionako neću više da to ponavljam. Dakle, Sony je mogao i inteligentnije da igra, da predstavi dva RX100 modela, jedan sa ovim 24-70 mm zumom, a drugi sa većim zumom i sa dodatkom podrške za eksterni blic. Tako bi svi korisnici bili zadovoljni i mi ne bismo imali ovu raspravu sada.
Sony ne da nije podbacio vec je napravio apsolutni hit. Cini mi se da si ti u zaru svoje tehnomasturbacije, malo podbacio! :d Cuj, ti kao veliki foto ekspert i poznavalac procenjujes da je Sony mogao inteligentnije da igra i da pravi vise modela sa ionako malu ciljnu grupu! Jel' treba da pocine tehnolosko-marketinsko samoubistvo!? :d
Zabavan si ti momak, u svom neznanju i nerazumevanju, cinis da se mnogi drugi ljudi osecaju sasvim dobvro! :d

Nazad
Vrh Dno