Šta je novo?

LG G2

^^^Pa ne moraš da brišeš internal storage, prebaciš prethodno neki rom na internu karticu, instaliraš ga iz twrp-a i tek nakon toga obrišeš karticu ako baš hoćeš da imaš čistu situaciju, mada mislim da nema neke potrebe za tim. Ovako izbegavaš korišćenje adb sideload-a i otg-a.
Ako obrišeš sistem, može rom iz twrp-a sa usb otg-a, može bekap ranije sačuvanog rom-a iz twrp-a. Zapravo treba obrisati sistem (i data, cache i dalvik), u protivnom radiš dirty flash (preporučljivo donekle samo ako radiš upgrade na narednu verziju istog custom rom-a, inače ne).
Jedine stvari o kojima treba voditi računa je ne obrisati internu karticu bez njenog prethodnog bekapa i ne obrisati sistem, a nemati otg i nisi upoznat sa adb sideload.

Ja sam ga objasnio tako da ni meni nije jasno.:d

Da, i TWRP je na posebnoj particiji koja ne može obrisati samu sebe.
Moram da priznam,da mi je ipak malo jasnije.Nemam ja i nameru da brišem internal karticu,jer sam i do sada flešovao romove sa nje,nego me je interesovalo šta ako bi se zeznuo i nju obrisao?A neko gore napisa,da proverim da li OTG kabli radi,jel mislio da ga povežem sa kompom i tako proverim?

U TWRP-u pod "Wipe" Swype to factory reset (briše data, cache i dalvik, sve osim sistema i interne memorije). U Advanced imaš da označiš i sistem i internu memoriju, dakle potpuno brisanje sistema, podataka i kartice.
LG Factory reset briše i karticu, dakle u Advanced označiš sve osim sistema (data, cache, dalvik i internal storage-gubiš sve podatke).

Čisto da potvrdim neke stvari.. Dakle scenario je sledeći, instaliram rom wipe system, dalvik, cache, data, dakle standardno.. Instalacija prodaje uredno.. E sad, ne želim da bootujem OS pa da idem u Settings /factory reset/erase everything, nego nazad pa da to isto odradim iz recoveryja... Šta štikliram u Advanced wipe da simuliram identično kao iz LG menija?

Otg i povezivanje sa kompom nije isto. Otg proveri tako što u twrp-u odeš u mounts and storage, tamo treba da stoji i treba da možeš da izabereš usb otg kada hoćeš da uradiš backup, restore, instalaciju zip-a. U menijima postoji pravougaonik sa natpisom Storage na kome biraš internal, ili usb otg.

@paganini,

Prvo wipe sistem, data, cache i dalvik, pa onda instalacija rom-a. I onda samo reboot, ne treba wipe. Ako hoćeš, možeš i wipe internal storage u kom slučaju gubiš sve podatke. Ustvari, ne mora ni wipe system pošto valjda svi romovi to odrade pri instalaciji, ali opet svi preporučuju da se odradi.

Ako hoćeš da simuliraš LG factory reset, označiš sve osim System, dakle Dalvik, Data, Internal Storage, Cache. Na Swype to factory reset brišeš Data, Cache i Dalvik, dakle ne i Internal storage. Čini mi se da je ranije na JB bilo da se u LG fr odabere da li se briše i storage, ili ne.
I još jednom, na internal storage je sve od podataka (slike, muzika...).

--------------

Nešto sam pogrešno napisao za onaj dirty flash gde se zapravo ne briše Data, a ne sistem, pošto sistem i onako obriše rom koji se instalira.

Poslednja izmena:
Otg i povezivanje sa kompom nije isto. Otg proveri tako što u twrp-u odeš u mounts and storage, tamo treba da stoji i treba da možeš da izabereš usb otg kada hoćeš da uradiš backup, restore, instalaciju zip-a. U menijima postoji pravougaonik sa natpisom Storage na kome biraš internal, ili usb otg.

@paganini,

Prvo wipe sistem, data, cache i dalvik, pa onda instalacija rom-a. I onda samo reboot, ne treba wipe. Ako hoćeš, možeš i wipe internal storage u kom slučaju gubiš sve podatke. Ustvari, ne mora ni wipe system pošto valjda svi romovi to odrade pri instalaciji, ali opet svi preporučuju da se odradi.

Ako hoćeš da simuliraš LG factory reset, označiš sve osim System, dakle Dalvik, Data, Internal Storage, Cache. Na Swype to factory reset brišeš Data, Cache i Dalvik, dakle ne i Internal storage. Čini mi se da je ranije na JB bilo da se u LG fr odabere da li se briše i storage, ili ne.
I još jednom, na internal storage je sve od podataka (slike, muzika...).

--------------

Nešto sam pogrešno napisao za onaj dirty flash gde se zapravo ne briše Data, a ne sistem, pošto sistem i onako obriše rom koji se instalira.

Thanks puno... Mislio sam sa je tako nekako, al reko da potvrdim... ☺

Ustvari, ne mora ni wipe system pošto valjda svi romovi to odrade pri instalaciji, ali opet svi preporučuju da se odradi.

Uporedjivao sam CF i Optimus, oba zahtevaju i wipe system-a.

Inace, podigao sam OptimusG3 Rom, da se malo zanimam dok ne izadje nova verzija CF. Do sada sam dobio samo je FC i to kada sam probao u sobi (slabo osvetljenje) slow motion mod. I to svaki put izbaci. Jedino kada se ukljuci i blic radi normalno. Mnogo mi se dopala opcija saktivanja dugmica, moze cak da se dodele odredjene aplikacije. Citadel je izvukao 51fps pod best. 2k snima bez cimanja :).

Jedino sto me nervira jeste rostilj. Za samo 20sec snimanja u slow motion modu telefon se toliko ugrejao da sam mogao rostilj da pravim :)

Poslednja izmena:
Flešnuo sam Dori 5.3 kernel, Xdabebb 4.0 mod, fix za AppInfo i iOS notification bar, sve radi odlično za sad:
uploadfromtaptalk1403306382058.jpg

Naravno da ne mozea. Svasta je on pitao :)
@1.1 ovaj prvi vjetnamac sto je postavio sigurno nije 1.1, ova druga slika od laohanga ili kako vec je prava. Prvi fejka.

Da li je neko testirao ili pak zna da li grejanje Micro USB nešto šteti na duže staze telefonu i da li je ok koristiti ga s recimo put, pa s njega gledati filmove /slušati muziku duži vremenski period? Posedujem i Transcend i Kingston USB od 16gb.

Ja sam slusao muziku negde oko 2 sata i nije se nesto preterano ugrejao. Ali zato jeste kada sam gledao FHD film :)

Da li je neko testirao ili pak zna da li grejanje Micro USB nešto šteti na duže staze telefonu i da li je ok koristiti ga s recimo put, pa s njega gledati filmove /slušati muziku duži vremenski period? Posedujem i Transcend i Kingston USB od 16gb.
Који се мање греје од та два?

Ja sam slusao muziku negde oko 2 sata i nije se nesto preterano ugrejao. Ali zato jeste kada sam gledao FHD film :)

Nadam se da je ok... planiram da odgledam pola sezone neke serije u busu :)

Pronasao sam neki bug na novom dorijevom kernelu 5.3 .... ne nudi mi opciju konektovanja fona kao mtp , samo charching i nigde ne vidim opciju da promenim vid konekcije.. reflesovao sam Cloudijev kernel i mtp radi... nisam siguran da li je do kernela ili roma(cloudyG3 1.0) ?

Naravno da ne mozea. Svasta je on pitao :)
@1.1 ovaj prvi vjetnamac sto je postavio sigurno nije 1.1, ova druga slika od laohanga ili kako vec je prava. Prvi fejka.
Ja sam pitao,ako odradim wipe internal storage,da li osim instalacije kdz fajla pomoću LGMobile Support Tool može i da se flešne pomoću TWRP.Dobio sam odgovor da može pomoću OTG kabla i adb drajvera.A znam da preko TWRP može samo zip fajl.

Poslednja izmena:
Ja sam pitao,ako odradim wipe internal storage,da li osim instalacije kdz fajla pomoću LGMobile Support Tool može i da se flešne pomoću TWRP.Dobio sam odgovor da može pomoću OTG kabla i adb drajvera.A znam da preko TWRP može samo zip fajl.

Ja sam te skuzio da zelis zip flashati. Tj..da si pitao ako obrises sve, cak i internal da li mozes flashati.

A ti zelis zapravo kdz ?

Onda to nema nikakve veze s recoveryem zapravo. Kdz je kdz.

Pronasao sam neki bug na novom dorijevom kernelu 5.3 .... ne nudi mi opciju konektovanja fona kao mtp , samo charching i nigde ne vidim opciju da promenim vid konekcije.. reflesovao sam Cloudijev kernel i mtp radi... nisam siguran da li je do kernela ili roma(cloudyG3 1.0) ?

meni na cp 2.2 i na novom dorijevom 5.3 radi mtp bez problema

Ja sam te skuzio da zelis zip flashati. Tj..da si pitao ako obrises sve, cak i internal da li mozes flashati.

A ti zelis zapravo kdz ?

Onda to nema nikakve veze s recoveryem zapravo. Kdz je kdz.
Pa dobro,nismo se razumeli.Znam da kdz ide pomoću LGMobile Support Tool,a zip pomoću TWRP,samo nisam znao kako ako obrišem i internal storage.Nisam do sada došao u takvu situaciju i nisam sve to radio.Zato,ne diram internal storage,što je sigurno,sigurno je!

Uradio sam Cloudy na mom G2 pre 4-5 dana, ne mogu nikako da vratim sms-ove sa gmail-a.
App koju koristim za backup i restore sms-ova i call log-ova je SMS Backup+ i godinama u nazad je funkcionisala savrseno na bilo kom aparatu ili romu.
Sada se pojavljuju poruke u Messages dok radi restore ali kad zavrsi nema niti jedne!?Ima li neko ideju sta se desava?
Jako su mi bitne da ih imam na telefonu jer nisam uvek u mogucnosti da otvaram mail i da trazim jednu po jednu

Inace trajanje baterije na CloudyG3 mi je identicno kao i kod stock roma G2.....UI mi je nesto najlepse sto sam video do sada:D !!!

Jel kupio neko ove falš Spigen Slim Armor koji se valjaju kod nas za 1k rsd? Vrede li išta?

Nazad
Vrh Dno