Šta je novo?

GeForce GTX 780 Thread

@sakiboj

nisi dobro provrteo prvi test, mnogo je nizak min fps u Uniginu. I probaj jos malo da dignes jezgro.

@sakiboj

nisi dobro provrteo prvi test, mnogo je nizak min fps u Uniginu. I probaj jos malo da dignes jezgro.

Ovaj bez vsynca?

Evo

12.jpg

Podigao jos za 10, moguce da moze jos. Temperatura 69-70

Poslednja izmena:
A sto nisi probao safe mod sa networking-om i onda fino skines DDU i resis problem. On obrise driver iz safe moda.

^ Ako je ovo za mene : Probao sam, nekoliko puta sam pokusavao sa DDU, brisao, restartovao, bootovao normalno i nakon nekog vremena jednostavno FREEZE, sve zabode i morao sam fizicki restart koji me vracao na crni ekran...

^ Ako je ovo za mene : Probao sam, nekoliko puta sam pokusavao sa DDU, brisao, restartovao, bootovao normalno i nakon nekog vremena jednostavno FREEZE, sve zabode i morao sam fizicki restart koji me vracao na crni ekran...
Da bilo je za tebe. Ne znam onda. Meni je davao sve crn ekran dok nisam reinstalirao driver iz safe moda i spustio frekvenciju memorije za 50MHz. To je bilo na R9 290, ali problem je bio isto black screen, samo sto je na 290 mnogo veca *******cija nego na nVidiji.

Stvarno ne znam, totalno sam u rebusu... Mislim da je doslo do nekog konflikta medju tim drajverima ali nisam siguran, tad sam imao Win 8.1. Vratio sam se na Win 7 pa cu vidjeti kako ce me ovde sluziti, sad sam onaj Unigine Benchmark sa stock clockovima odradio i trenutno je sve ok, tiha i hladna.

Drugari:wave:,da bi ostvarili max clock na ovoj kartici,neophodno je da se flashuje neki modovani bios....

@sakiboj Zasto ti je VRM max temp 87c? Jos ovih dana nije bas toplo toliko. Sta ce biti sa +10c ambijentalnom. Asus bas ima problema sa hladjenjem VRMa na 7xx seriji izgleda. Puni su review-i i forumi toga. Msm nije da pljujem nesto, jesam MSI fanboj ali ok je i Asus skroz. Ali da platim kartu 700e (780ti) i da mi VRM na stock klokovima ide do 98c neka hvala. Epic fail iskreno.

http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_directcu_geforce_gtx_780_ti_oc_review,9.html

http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_geforce_gtx_780_strix_6_gb_graphics_card_review,9.html
^103c VRM na defaultu

http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_geforce_gtx_760_striker_platinum_review,24.html
^ 103c VRM overklokovana gtx760? Msm ako 760ku ne mogu da ohlade onda stvarno...

/google "asus 780ti high vrm temperature"

Poslednja izmena:
Kada flashujes modovani bios,GPU Boost 2.0 se ukida,dobijas mogucnost povecanja napona na gpu,nema vise trotlovanja kartice i overclock je jednostavniji i dobijaju se veci rezultati...

cek, ako fleshnem modovani bios, - mogu li posle da vratim stari?
poslednji put sam to radio davnih godina kada sam iz kanade porucio originalnu Ati karticu 9500 Pro pa sam ubacio bios kako bih je otkljucao u 9700 hahahahaha, ***. kad je to bilo... isto sam planirao i sa 6950 u 6970 al sam kupio ovu drugu pa nisam morao da fleshujem.

Nemozes vise vratiti stari BIOS, a onoga trenutka kad flesnes modovani BIOS prodavac od koga si kupio karticu dobice email sa obavestenjem i automatski mozes zaboraviti na garanciju. Treba li napominjati da ce ti NVidia zabraniti svaki download sa njihovog sajta? Vredi li sve to rizika? :D :D :D

Naravno da mozes vratiti stari bios.Pre nego flashnes novi bios, sacuvas originalni bios sa tvoje kartice.
E sad, sto se tice garancije, ako vratis stari bios, ne vidim razlog da ti ne uvaze garanciju.
Ako te bas interesuje, imam drugare koji rade sa kompovima, pa mogu da pitam kako stoje stvari.

Ne vidim razlog zasto bi se gubila garancija kad i npr Asus i Gigabyte ponekad izbace regularan BIOS update.

Testirao sam ovu svoju prvo na fabrickim postavkama, bez overclocka i rezultati su sledeci :

2i8ycuw.png

28srf3q.png

515vuu.png

Ajd probaj neki clock,taj asus sa odgovarajucim biosom moze dosta da se klokuje.
Gtx 780 je u sustini raspolozena za overclocovanje. Naprimer, vecina moze da ide preko 1.200Mhz za gpu, a za memoriju od 6.500 do 7.500, sto u realnom radu (gaming) donosi i do 20% porasta u performansama.Zbog toga je vredno malo se potruditi oko cloka:type:

KAKVA SU ISKUSTVA SA GRAFOM MSI
GeForce GTX 780 3GB GDDR5 N780 TF 3GD5/OC I DALI JE VREDI UZETI

Nema frke, a što se tiče grafe, to bi trebalo da bude MSI gaming varijanta. Ja imam Asusa, tako da ne bih mogao da komentarišem MSI, osim što znam da dosta njih hvale lightning varijantu.

Ali ako je cena dosta niža od lightning modela i Asusa, što da ne?

Koliko sam vidio do sada, razlika izmedju revizija A1 i B1 kod ovog modela je oko 10°C (bar u idle modu).

@sakiboj Zasto ti je VRM max temp 87c? Jos ovih dana nije bas toplo toliko. Sta ce biti sa +10c ambijentalnom. Asus bas ima problema sa hladjenjem VRMa na 7xx seriji izgleda. Puni su review-i i forumi toga. Msm nije da pljujem nesto, jesam MSI fanboj ali ok je i Asus skroz. Ali da platim kartu 700e (780ti) i da mi VRM na stock klokovima ide do 98c neka hvala. Epic fail iskreno.

http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_directcu_geforce_gtx_780_ti_oc_review,9.html

http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_geforce_gtx_780_strix_6_gb_graphics_card_review,9.html
^103c VRM na defaultu

http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_geforce_gtx_760_striker_platinum_review,24.html
^ 103c VRM overklokovana gtx760? Msm ako 760ku ne mogu da ohlade onda stvarno...

/google "asus 780ti high vrm temperature"

Kod mene bese toplo, u sobi bilo oko 28 stepeni. I ja sam msi fanboj ali je nema i iskreno zadovoljan sam ovom, ne prelazi 65. Sad za VRM nisam bas obracao paznju ali ima 3 god garancije pa vise je ne menjam ne znam sta da je :D Neka traje dok traje. 3 graficke sam menjao bio i doku***o mi je iskreno.

Kod mene bese toplo, u sobi bilo oko 28 stepeni. I ja sam msi fanboj ali je nema i iskreno zadovoljan sam ovom, ne prelazi 65. Sad za VRM nisam bas obracao paznju ali ima 3 god garancije pa vise je ne menjam ne znam sta da je :D Neka traje dok traje. 3 graficke sam menjao bio i doku***o mi je iskreno.
Drago mi je da si se konacno skrasio. Isto vazi i za mene :D

I kod mene ne prelazi 65c a VRM ide do 85c u igricama 90c u testovima. Na defaultu. Asus gtx780 dc2oc. Lako se resava editovanjem fan profila u MSI Afterburneru. Sa malo agresivnijim fan profilom VRM ne prelazi 80ak stepeni. Slazem se 3 god garancija, ne bi trebali da brinemo. Ali opet mogli su malo bolje da rese hladjenje VRMa.

Taj Asus DC mi ne deluje uopste unapredjen u odnosu na fabricko reseno hladjenje. Ima li uopste referentnih karti u prodaji? Ako su jeftinije 20+e, treba uzimati njih.

@Gavran kako meris temp. VRM ?

Cestitam na kupovini. cheers

Hvala Pike :) Posledjna verzija GPU-Z tj 0.78 prikazuje VRM temperaturu tj cita sa senzora. Ako postoji senzor naravno, a Asus gtx780 ga ima. Stvarno je tiha karta nemam reci sto se toga tice. Malo me nervira to oko VRMa ali ajde nije toliko strasno. Msm kuciste mi je skroz provetreno, karta na defaultu. gpu temp vise nego ok tj 65c a VRM 85 i ide ka 90c. U testovima tipa 3dMark loop i tako to. Ne bih ni gledao VRM ne bi mi palo na pamet, nego Guru3d posledjnih nekoliko reviewa stalno ukazuju na taj problem sa Asus DC2 i Nvidia kartama. Eno Asus 780Ti VRM ide sa default naponom i klokovima do 98c sto je stvarno previse. Mi smo jos dobro prosli :) :) Inace koliko vidim solidno se klokuje ova moja +150mhz na def naponu. Prosla je bateriju testova. Memoriju nisam nesto dirao, +200mhz i proslo je. Hynix je pa verujem da moze i vise, a revizija karte je B1.

Poslednja izmena:
Hvala, stvarno ima. Hynix moze bez problema +501, moze i vise ali nema potrebe, zauzima power limit. Karta je fantasticna bices zadovoljan sigurno. Sad cu da probam koliko se zagreva VRM.

Koliki joj je ASIC, moze i na PM.

VRM temp. kod mene je oko 85 u Valley posle 20 min. na 1150/3200, mislim da nije strasno predvidjen je on da trpi mnogo vece temp.

Edit. 90 C.

Poslednja izmena:
Tako je i kod mene oko 85c. Kod mene je ista temperatura na 1050mhz kao i na 1150mhz tj 1-2c razlike. Tomb raider loop 30ak minuta i malo veca ambijentalna temperatura i isla je do 90c pre neki dan (VRM). Pre ove imao sam referentnu gtx780 i VRM nije presao 75c koliko se secam. Ali naravno bucna je bila i GPU temperatura je bila +15c tako nesto, u odnosu na ovu. BTW Asic joj je 80%. Jeste predvidjena da trpi i mnogo vece temperature ali opet, moze to i bolje malo s obzirom na kvalitet i cenu karte. A i otkud toliko neslaganje GPU i VRM temperature nije mi jasno. GPU 65c, VRM 85c. Opet kazem, dobro smo prosli. Ukucaj na google Asus 780ti VRM temperature.

Nazad
Vrh Dno