Šta je novo?

Battlefield 4

Ne moras da brines i da trazis gresku na tvojoj strani glenn, dice je ubacio taj simbol kroz patch da bi sakrio sramotu od netcode-a, to im je bilo najbrze resenje da ga "srede" , fora im je da svale krivicu na tvoj net ako se dese one nebuloze tipa teleport, insta kill, dmg iza zaklona. Ta ikona se pojavljuje na svakom youtube klipu 80% vremena bez obzira da li je klijent u Svedskoj, USA, Finskoj ili bilo kojoj drugoj zemlji sa poznato stabilnim vezama.

Ima i toga. A sjecas se da je isti indikator bio u BF3 koj ise rijetko pojavljivao. Ono ako bas bude do neta, nestane isti i slicno.

No mene sada i puca lag. Najcešće sa tenkom. Znas kako ono zapinje, trza i kontrira turret.

Izbrisao sam config, vratio neke nvidia postavke na defaultne i rijetko se pojavljuje nego prije par partija ( i a ako mislim da je to koincidencija) ali je i dalje prisutno.

Da, moze biti da prije jednostavno nisam obracao paznju a da je uvjek iskakao.

10321208_652230361529005_3978660645736715240_o.jpg

Za ovaj lag, koji se poslieje manifestovao i na BF3 takodjerm izgleda da je uzrok bio win8.1. Vratio sam se na osmicu i dva sata igranja i sve ok. NA dva servera na samom pocetku se pokazala ikonica i nestala te se vise nije javljala. Na trecem serveru se ikonica za losu konekciju javila jednom i to je to. BF3 jos nisam digao pa ne znam kako se on ponasa ali osim ikonice u BF4, nije bilo nikakvog laga. Jedan server poceo da zeza ali nije smao meni, tako da je to bilo do servera.

Cudi me da se na ovo nije niko zalio sa win8.1.

Za ovaj lag, koji se poslieje manifestovao i na BF3 takodjerm izgleda da je uzrok bio win8.1. Vratio sam se na osmicu i dva sata igranja i sve ok. NA dva servera na samom pocetku se pokazala ikonica i nestala te se vise nije javljala. Na trecem serveru se ikonica za losu konekciju javila jednom i to je to. BF3 jos nisam digao pa ne znam kako se on ponasa ali osim ikonice u BF4, nije bilo nikakvog laga. Jedan server poceo da zeza ali nije smao meni, tako da je to bilo do servera.

Cudi me da se na ovo nije niko zalio sa win8.1.

Ja u Bf3 nemam lag, a isto imam Windows 8.1

Obratite paznju na broj igraca na serveru kad se lag desi, meni se desilo 2x na BF4 na serverima sa 64 igraca. Na 32 koje najcesce igram, nikad problem.

Poslednja izmena:
Svratim ovde povremeno da proverim ima li razloga da pazarim igru, ali vidim sve gore i gore.
Izgleda da su definitivno digli ruke i prebacili resurse na sledeci best shooter ever preorder hype.

Nisi u pravu, vanila BF4 sad radi sasvim solidno. Nista veci bagovi nisu nego u ostalim bf izdanjima.

Svratim ovde povremeno da proverim ima li razloga da pazarim igru, ali vidim sve gore i gore.
Izgleda da su definitivno digli ruke i prebacili resurse na sledeci best shooter ever preorder hype.

Cak i ispeglan Bf4 nije vredan kupovine jer je koncepcijski i dizajnerski promasaj.
Od mapa, preko vozila, oruzja itd

Ako se nadjes u igri, da ti odgovara gameplay, samo napucavanje i mape. Igra je uredna. Nisu problemi fatalni da se ne moze igrati. La licno i dalje vidim mnogo vece zadovoljstvo u BF3 koji se izlizao od igranja.

Da je igra bug free, da imam lock on 60FPS. Ne svidja mi se. Mozda da igram na ultra, mozda bi imao drugacije mišljenje.

Poslednja izmena:
To mi se desilo kada su pustili betu za Hardline, da li je došlo do opterećenja nemam pojma. Od danas je otvorena opet beta za Hardline a i Titanfall može besplatno da se proba pa možda to utiče da Origin baguje.

Je l' se nesto desava sa betllogom,igrom ili cime vec?5 puta startujem igru,ide LOADING... i onda pukne sa porukom "Something went wrong".Kad kliknem na tab gde je igra,beli prozor.Bio je neki apdejt za Origin i posle toga nema sanse da se nakacim.

Apsolutno isto mi se desava. Posle apdejta Origina, bunar. Zanimljivo je da bf3 radi, ali cetvorka nikako

Poslednja izmena:
Probajte da ugasite afterburner, mene on zeza od poslednjeg update-a...

Pokreni game repair i u game properties nek se pokrece iskljucivo 32bit verzija. Meni je tako proradila igra.

+1 na 64 bita nece da radi, samo hard svetli ko blesav nikad da ocita :D

Cak se i on slaze...

meni nista ne radi na originu, titanfall, bfh ajde bf4 sam sredio, oni su nesto dobro zeznuli

Cak se i on slaze...

BF4 može biti zlatan. Kolićina kampera koja se nalazi u ovoj igri prevazilazi svaki problem sa čiterima. Ako misliš da su čiteri bili problem u BF3, probaj BF4. Doslovno neke ljude treba banovati sa internera. Sreca pa se ne igra u igraonicama, zatvora bih sebi zaradio.

Oman mapa. G zastavica ima onaj soliter. E pa ona drugi soliter na kraju mape. 6-7 ljudi se natrpalo ***** na krovu nista ne rade kampuju. Ubise me jednom na G zastavici i naravo odem po njih. Udjem sa liftom i lik NIŠTA DRUGO NE RADI VEC MONTIRAO C4 NA LIFT I CEKA NEKOGA. Taj soliter se covjece jeva primjeti u igri i on ceka nekoga sa C4.

Naravno, ubije mene. Drugi pokusaj uzmeme avion i popnem se na krov. Pobio sma ih nekoliko, spustio se dole po tog mjastora i sredio njega, da se vratim na krov sacekalo me jos ljudi. Ubijem dvojicu i ostali bataljin kampera ubije mene.

Ne postoji mapa da ima lift da se popnes a da te ne saceka C4 jednog kampera koji nista drugo ne radi.

Svaki krov ima po jednog i sto je najžalosnije, nisu vise mrtvi snajperi vec i engineeri. Dice tim im je dao neogranicen izbor lock on djubreta i kampuju po krovococima. 50% igraca visi na krovu. Zavod, pa rat se vodi ko ce na krovu da visi. ŠAngaj mapa. Ugid i koji tim ima C zastavicu taj gubi 200 tiketa najmanje. Ni jedne druge nemaju osim C.

Kako sam prije govorio, to se odmah vidjelo sa aftermath DLC-om. Svi su uzimali helikoptere da se penju na krov i tamo roštiljaju.

Nevjerovatno kakvu vrstu igraca privlaci battlefield.

Poslednja izmena:
We are investigating a recent unwarranted PunkBuster ban. We are working to resolve the issue as soon as possible. Thank you for your patience.

ovo meni pise na battelogu, to je razlog sto ne mogu nista, sigurno pretrazuju one banove nedavno sto su bili bez osnova...

I danas isto cudo,uradio ripeir igre ali ne mogu da udjem ni na jedan server.Sto mi nije bilo puno tesko,izigravao sam dzombu na BF3.Inace,na BF3 ima odokativno najmanje 3x vise servera nego na BF4.Ali kada i dalje naletim na TUG-S ili Radio Beacon i jos uvek(od BF3 bete) ne mogu da ih unistim sa puskom,pistoljem,bombama(po redosledu,kako nestaje metaka),dodje mi da olupam tastaturom monitor.

I danas isto cudo,uradio ripeir igre ali ne mogu da udjem ni na jedan server.Sto mi nije bilo puno tesko,izigravao sam dzombu na BF3.Inace,na BF3 ima odokativno najmanje 3x vise servera nego na BF4.Ali kada i dalje naletim na TUG-S ili Radio Beacon i jos uvek(od BF3 bete) ne mogu da ih unistim sa puskom,pistoljem,bombama(po redosledu,kako nestaje metaka),dodje mi da olupam tastaturom monitor.

Pa dobro da li si stvarno ocekivao da poprave neki bug u igri? Ipak pricamo o Dice-u...

To je bag koji nisu ispravili iz prosle igre,budjavu kutiju ne mozes da unistis(ne stalno ali u 2 od 5 puta ne mozes da je unistis ni RPG-om).Ja ne verujem da im je to vise od sat vremena posla,ali ocigledno su imali vaznije zadatke.Ja sam se sa BF4 pomirio sa pricom da je fransiza gotova(BF3 sam jedva progutao a burek je za BF4).

Detekcija je na tim sitnicama je pri dnu. Nekih 10% donje strane objekta... odokativno, je povrsina koja detektuje pogotke.

A mogli su da naprave,barem to,kako je u BF4.Copy/paste.Zato kazem,da su hteli/mogli da srede,sredili bi.Ali nisu.Teleport pri preskakanju im je verovatno kvantna fizika(i to su mogli da srede da im je neko sa cvarcima rekao da rese problem),ali ovo su mogli da srede bez velike muke.Koliko puta sam mislio da sam glavni lik u crtacu kad pucam,bacam bombe,gadjam RPG-om i cekam da se razredi dim da vidim plodove svog rada,ono stoji Radio Beacon k'o monolit iz Odiseje netaknut.

A mogli su da naprave,barem to,kako je u BF4.Copy/paste.Zato kazem,da su hteli/mogli da srede,sredili bi.Ali nisu.Teleport pri preskakanju im je verovatno kvantna fizika(i to su mogli da srede da im je neko sa cvarcima rekao da rese problem),ali ovo su mogli da srede bez velike muke.Koliko puta sam mislio da sam glavni lik u crtacu kad pucam,bacam bombe,gadjam RPG-om i cekam da se razredi dim da vidim plodove svog rada,ono stoji Radio Beacon k'o monolit iz Odiseje netaknut.

AHAHAHAHHAHAHAHA

Za soflam ima logike obzirom da bi bio lako uništiv od strane vozila. Apliciranje istog sistema na radio i onaj čunj, nidje veze.

I da li je neko primjeti kao da je demage model oslabljen ? KAkao god okrenem, konkretno sa puškama, gadjam u covjeka al ine pada. SPomenuo sma ranije ovo kada je apliciran CTE peč ali sada vec pocinje da nervira.

Ljudi ne padaju. Svaki put dobijem hit marker uredno ali ljudi ne padaju.

BF4 može biti zlatan. Kolićina kampera koja se nalazi u ovoj igri prevazilazi svaki problem sa čiterima. Ako misliš da su čiteri bili problem u BF3, probaj BF4. Doslovno neke ljude treba banovati sa internera. Sreca pa se ne igra u igraonicama, zatvora bih sebi zaradio.

Oman mapa. G zastavica ima onaj soliter. E pa ona drugi soliter na kraju mape. 6-7 ljudi se natrpalo ***** na krovu nista ne rade kampuju. Ubise me jednom na G zastavici i naravo odem po njih. Udjem sa liftom i lik NIŠTA DRUGO NE RADI VEC MONTIRAO C4 NA LIFT I CEKA NEKOGA. Taj soliter se covjece jeva primjeti u igri i on ceka nekoga sa C4.

Naravno, ubije mene. Drugi pokusaj uzmeme avion i popnem se na krov. Pobio sma ih nekoliko, spustio se dole po tog mjastora i sredio njega, da se vratim na krov sacekalo me jos ljudi. Ubijem dvojicu i ostali bataljin kampera ubije mene.

Ne postoji mapa da ima lift da se popnes a da te ne saceka C4 jednog kampera koji nista drugo ne radi.

Svaki krov ima po jednog i sto je najžalosnije, nisu vise mrtvi snajperi vec i engineeri. Dice tim im je dao neogranicen izbor lock on djubreta i kampuju po krovococima. 50% igraca visi na krovu. Zavod, pa rat se vodi ko ce na krovu da visi. ŠAngaj mapa. Ugid i koji tim ima C zastavicu taj gubi 200 tiketa najmanje. Ni jedne druge nemaju osim C.

Kako sam prije govorio, to se odmah vidjelo sa aftermath DLC-om. Svi su uzimali helikoptere da se penju na krov i tamo roštiljaju.

Nevjerovatno kakvu vrstu igraca privlaci battlefield.

Vec sam rekao, Bf4 je koncepcijski promasaj!
Mape su ovde nezanimljive i totalno pogresno dizajnirane.
Nije stvar u balansu jer ni u Bf3 nema idealno balansiranih mapa, stavise B2K (moj omlijeni DLC) pa bre tu je disbalans najveci feature. U Omanu US strana nema kopnenu bazu+ima manje vozila+ ima manje ticketa na pocetku ali opet kad su timovi manje vise ujednaceni to je milina igrati.
Mnogi se slazu da je AM u Bf3 najbolji DLC posle B2K, nisam ga irao jer sam odbio da vise dajem majmunima u Stokholmu pare onda kad su pojacali suppression na max (a i od onog silnog zutila u AM sam dobijao mucninu, kao da se Van Gogh reinkarnirao u Lead Level designera u DICE-u)
E sad dodaj ti na los dizajn mapa u Bf4, kastrirane tenkove i IFV i lockon antivehicle oruzja i tu igranja i zivota nema, i ne postoji popravka za ovu igru jer je sve pogresno i mogu oni da se zezaju sa CTE koliko hoce.
Bf3 sa 10Hz refresh rate-om ima bolji hit detection od Bf4 sa 30 Hz, da vec ne ponavljam ostale promasaje koji su totalno upropastili igru.
A napominjem da je Bf3 UPRKOS SVEMU ostao iznad vode i nije potonuo kao Bf4.
Bf3 ima mana za nekoliko vagona koje bi ga prikovale za dno da nije bilo dosta stvari koje su manje-vise uradjene kako valja.

Vidi se da su i dizajneri izgubili koncept, ubacuju stitove, letece avioncice koji detoniraju, 25 vrsti granata, low recoil, igra moze da se igra ili spray and pray metodom ili kamperski. Takticki prilaz malo znaci, a to bi trebao da je zastitni znak serijala. Revive donosi malo poena pa su igraci demotivisani da ozivljavaju, grafika je dobra ali su boje na nekim mapama suvise tamne i nemoguce je raspoznati igrace po terenu, previse brzo se gine u borbama te skill manje znaci a sreca vise, mape su uglavnom lose i neizbalansirane. Najpostenija su Zavod i Dawnbreaker, a ni one nisu savrsene. Sve u svemu, treba odustati od uguravanja sadrzaja po svaku cenu i fokusirati se na kvalitet napucavanja+naci nacin da takticka, timska igra vise nagradjuje.

Nazad
Vrh Dno