Šta je novo?

Kabel za 5.1 Genius

minaqua

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2007
Poena
319
Pozdrav interesuje me gde bih mogao da nabavim kabel za 5.1 sistem marke Genius ? Ovako izgleda http://www.linemotion.com/etc/kabl2.jpg . Gledao sam po oglasima ali slabe vajde da li ima negde da se naruci ili ako neko ima da proda . Svaka informacija bi bila korisna .

Hvala unapred!

Brate ja taj kabl trazim godinama... Bilo je price na forumu ranije, niko nije nasao, osim jednog lika koji je slicajno nasao od nekog za dzabe, ostalo mu u krsu nekom... Ponekad zajmim od drugara taj kabl, ima iste zvucnike... Ne znam dal bi mogao taj dzek nekako da se napravi, ili mozda ima naziv, pa da nadjemo samo njega, pa da pravimo kabl...

Jedino ako imate dva 5.1 izvora , tj. sa 2 mesta dovodite 5.1 signal "na vufer" onda ima svrhe da trazite taj ( G9 to 3x3,5mm stereo ) kabl.

ne razumem,taj kabl je isao u pakovanju sa tim zvucnicima,ne znam o kakva dva izvora pricas...?

@ivicanikolic34

Na modelima zvucnika uz koje ide taj kabal postoje dva 5.1 ulaza - jedan preko G9 konektora i drugi preko 6 cinceva ( 5.1 input 1 i 2 ), plus stereo ulazi 3x2 cinca ( 2-CH input ).

Genius-SW-HF5_d1.jpg

Jedino ako imas 2 uredjaja ( dva 5.1 "izvora" ) na kojima postoje 5.1 izlazi i zelis da su u isto vreme zakaceni na ulaze na vuferu onda ima svrhe da trazis G9 kabal.

Kabl stereo "bananica" na 2xcinc ili 2xcinc na 2xcinc je oko 100din i trebaju ti 3 komada da bi povezao izlaze na kompjuteru i ulaze ( cinceve ) na vuferu i te kablove mozes naci "na svakom cosku".

Ma da postoji to na zvucnicima, mislis da ne bih koristio te ulaze?? Pa nisam toliki bolid, znam sta je cinc :-D
imaju jedan jedini ulaz, to je taj koji mi fali. Zvucbici su najobicniji neki sw5.1 cini mi se

@ivicanikolic34

Jel u pitanju Genius ili neki drugi proizvodjac ?
Jel mozes da postavis sliku ( ako vec nisi siguran koji tacno model imas ) ???

Veruj mi da sam vidjao i takve oglase, pitao ljude da li su nasli, niko nista... Samo je jedan covek ovde sa foruma uspeo... Godinu dana sam ga trazio kao lud, i batalio...

uuu,izgleda mi kao da je ovaj sa 9 pina odgovarajuci 😀 lemilicu imam,cale zna da koristi,tako da ce morati da se napravi neki kabl...nisam imao pojma kako se zove taj konektor,jos manje da ima da se kupi 😀
hvala puno 😀

samo jedan problem,kabl je 9pin, ja treba da vezem 5 zica (za 5 zvucnika)....e ko ce sad da pogodi na koju sta da vezem,a da to bude pravilno rasporedjeno :/

Poslednja izmena:
Ma nije to, to kad se lemi izgubices sigurno na kvalitetu zvuka. *** dal je moguce da nigde nisi uspeo da nadjes taj kabl? Ponesi jednu crvenu sa sobom, i kreni redom, od radnje do radnje. Svako u radnji ko prodaje 5.1 zvucnike, ima taj kabl koji trazis veruj mi, ponudi 1000dinara, svako ce da ti izvadi taj kabl iz kutije od zvucnika da ti proda! Ja tako radim, kad mi nesto treba, a nigde nema ni za lek 😀 ''regularno'' da se kupi. Bas skoro, sam trazio onaj kabl za napajanje u 90stepeni, da kupim, i ''nigde nije imao'' dok nisam usao u servis, i rekao liku koji radi, da mi nadje kabl. I ''bacio sam mu'' 500din.
Nasao je kabl za 1min :d Srecan, on srecan ja :banana:

Poslednja izmena:
***,moguce je... svracao sam po bg-u po radnjama,svi me gledaju cudno kad im trazim to...isao sam u radnje koje prodaju samo kablove,niko ni da mi napravi... a da dajem 1000din,ocu ebe mi se,zvucnici ne vrede malo vise od toga 😀

***,moguce je... svracao sam po bg-u po radnjama,svi me gledaju cudno kad im trazim to...isao sam u radnje koje prodaju samo kablove,niko ni da mi napravi... a da dajem 1000din,ocu ebe mi se,zvucnici ne vrede malo vise od toga 😀

Pa ***, niko ti nece dati (pokloniti) nesto sto nema u prodaji tek tako. Ne mislis valjda, da bih se lik u radnji cimao za 200-300din, da ti trazi kabl, i jos da ''uskrati'' nekoga za isti :d Hoce bole ga usi :d Ja prvi, nebih dao vise od 300din, za kabl taj koji trazis, al kad nema nigde da se kupi, a treba mi, onda napravim kompromis sa samim sobom 😀

Ja samo da javim da mi se javio clan foruma i ponudio kabel sa slike, izvrsili smo robno-novcanu razmenu.

Nazad
Vrh Dno