Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

Sem kad si napolje na suncu. Kod mene onda mora na max. Ja sam baš zadovoljan baterijom. Mislio sam da ću se opet mučiti kao sa OT 955. Njemu nema šta nisam radio - custom romove, aplikacije zabeateriju, kill aplikacija, micanje i ništa nije pomogalo da izdrži cijeli dan.

Izvadio sam mem. karticu da preko oadaptera ubacim u komp slike posto se preko kable ukoci pred kraj, slika ima oko 20. Sad kad sam vratio karticu, mob mi se blokirao, isao sam na restart drzeci gornje dugme par sekundi, sad je stao na pocetak. Pojavi se logo alcatel onetouch i posle smat move i to se stalno vrti vec 15 min. Moze pomoc? Hvala unapred,p ozdrav!

Pa mozda je memorijska crkla, jesi probao da je izvadiš?

sad je sve ok, iskljucio sam ga i napunio. hvala! :) ovo mi se treci put desava da kad imam vise slika (oko 50 u proseku) na kartici one ne mogu da se ubace preko kable tj veoma sporo se ocitavaju u kompu i pise mi not responding na kraju. onda izvadim karticu i ubacim preko adaptera. prvo sam mislio da je zbog male mem. kartice od 2gb, stavio od 8gb i vidim ima jos 6 gb prostora i opet koci. jos je to da mobilni ima dosta baterije nije predkraj, pa da zbog otoga nece. uvek je bilo oko 50-60% sto nije malo. jel ima jos neko takav problem?

Jel moze kratak review ovog telefona? Mogu da ga uzmem za 9k u Telenoru posto obnavljam ugovor pa me zanima da li je toliko dobar u praksi koliko na papiru. Takodje ne bih ga menjao naredne 2 godine ako je to bitno. Unapred zahvalan :)

Imam mob pola godine. Baterija mi dobro gura, zadovoljan sam. Malo se vise greje kod kamere kad se igraju igirce, duze prica i sl, ali mislim da je to pre zbog toga da je tu nesto sto treba da bude procesor ili nesto trece. :d Slike su dobre, kamera takodje. Samo zvuk susti kod snimanja videa, dok se audio snimanje lepo cuje. Lepo je uradjen, lepo lezi u ruci, ekran je lep, jasno se sve vidi, zvuk slusalice je ok, muzika se isto dobro cuje. cak moze slusalice da povezes i sa lap topm ako imas odgovarajuci dzek. jak je, ucvrscen, nista ne skripi, krcka, meni se farba ne skida nigde. ako te zanima jos nesto pitaj. pozdrav! :)

Jel moze kratak review ovog telefona? Mogu da ga uzmem za 9k u Telenoru posto obnavljam ugovor pa me zanima da li je toliko dobar u praksi koliko na papiru. Takodje ne bih ga menjao naredne 2 godine ako je to bitno. Unapred zahvalan :)

Pa pazi telefon je ok. Samo ne znam da li se isplati uzeti ga sad preko telenora. Vecina ga je uzela za novu god uz popust, 4k odma i 1800 mesecna pretplata. A sada je 9k odma i 2k pretplata, ne znam bas...

tacno, ja bih pre uzeo huawei p6 od 13 800 koji je pred novu bio 22 300. Sa druge strane sad ni nema prenesi i surfuj 1000 od 1800, nego je najmanja mesecna pretplata 2000 i zove se pis xl. koliko sam video telenor je proemnio nazive tarifnim paketima i povecao malo mesecne pretplate.

Imao sam dosta Android telefona do sada, a ovo je jedini telefon koji, od kad sam ga kupio u januaru, nikada nije zakočio, usporio i sl. Nikada nisam morao da vraćam na fabričko podešavanje, jer se nešto prepunilo I usporilo. A to mi se dešavalo uvek na drugim telefonima. Tako da je za mene telefon savršen, jer džabe sve ako ne reaguje na komande trenutno.

Koje si telefone imao pre ovoga?
Telefon jeste dobar ali zavisi koji je koriscen pre njega. Ako je koristio nesto tipa Htc One, S4 i slicne moze biti veoma razocaran.

Jok, trenutno imam Samsung Galaxy S Plus koji sam takodje uzeo u Telenoru pre skoro 2 godine. Ne dajem vise od 100e za telefon uz pretplatu.

Iskreno cini mi se mnogo bolji od onog Huawei-ja koji je neko pomenuo, tehnicki je daleko ispred ovog sto sad imam tako da cu ga najverovatnije uzeti osim ako ne ubedim one u Telenoru da mi spuste cenu za s3 posto sam dugo kod njih.

Jel osetljiv na ispadanje? Takodje kada se instalira vise programa da li mnogo gubi performanse ili ne? S obzirom da ima 2gb rama ne bi trebalo.

2000 din, bio sam na PiS 1000 (oko 1800 din) al posto to vise nema prelazim na ovu malo jacu PiS XL.

E da i kako rade igre na njemu? Necu ga koristiti mnogo za neke zaebane igre ali me zanima kakve su mu performanse tu.

Poslednja izmena:
Sto se ispadanja tice odmah uzimaj flip cover.Meni ispao dvaput. Prvi put bez posledica,drugi put otisao touch. Menja se iskljucivo komplet jer je jako komplikovano i rizicno menjati samo touch,cena od 90 do 140e. Ako ima neko fon sa zveknutom maticnom a da je ispravan diaplej neka cima na pm.

Sto se igara tice od zahtevnijih igara sam jedino probao GTA San Andreas i radio je fino na umerenim podesavanjima.

Jao ne mogu taj flip da smislim... Uzecu neki bumper ili tako nesto.

Izacice me 2800 din sa paketom od 2200 din - neki novi sa 2gb neta sto je kul. Gledao sam nesto slicno u tom cenovnom rangu i bukvalno nema nista, jedino mu je s3 ravan po performansama a on je oko 20k.

Poslednja izmena:
Sto se igara tice performanse su 0 :) bar za one zahtevnije 3d.

Ma ja ih gotovo i ne igram, bilijar ili mozda neka prostija izometrijska trka najvise. Procitao sam ovaj topik od pocetka i vidim da se ljudi zale na neke sitnije bagove ali da je generalno telefon opasno dobra kupovina za te pare.

Za jednostavnije igrice ce sljakati. Ako predjes preko lose kamere i ocajnog zvuka zvucniku (ne kad razgovaras) lepo ce te sluziti. Bar je mene dok sam ga imao. Baterija je solidna kao i displej. I da 4gb interne je bas malo ako volis da instaliras sve i svasta.

Brate prelazim sa SGS Plus na njega - tesko da ovaj telefon ima nesto bolje :)

Iskreno meni je najbitniji dobar ekran kao i to da mogu da instaliram sta mi sve treba od programa, igre i koriscenje kamere je sekundarno skroz.

Poslednja izmena:
Za to sto tebi treba, preporodices se, odlican je. Drugaru je ispao fon i otisao touch, tako da obavezno neki bumper. Doduse mislim da ga je zamena ekrana ispala do 70e

Ne znam gde ima neki bolji bumper, jedino sto vidim da ima u Beogradu jeste ona silikonska zastita od 400 din al radije bih neki tvrdi bumper ili nesto kvalitetnije, da nije flip cover naravno.

Ljudi koje slusalice koristite? Uzeo bi neke bolje od ovih alcatelovih sto dolaze uz telefon. Moze preporuka za neke koje provereno rade, probao sam vec par sluski i jedne se cuju jako slabo a druge se uopste ne cuju...

Za jednostavnije igrice ce sljakati. Ako predjes preko lose kamere i ocajnog zvuka zvucniku (ne kad razgovaras) lepo ce te sluziti. Bar je mene dok sam ga imao. Baterija je solidna kao i displej. I da 4gb interne je bas malo ako volis da instaliras sve i svasta.

Ima 8 gb interne memorije,oko 5,5 je dostupno.Ubacis memorisku karticu klase 10,izaberes da ti primarna memorija bude ona u podesavanjima i vozi:) Meni je interna memorija bila skoro prazna.

@marketman ako nije problem sibni na pm gde je ortak menjao displej za 70e,ubih se trazeci.

@djolenzi dzaba bumper ako si baksuz da ti ispadne ravno na displej,kao meni:(

Ljudi koje slusalice koristite? Uzeo bi neke bolje od ovih alcatelovih sto dolaze uz telefon. Moze preporuka za neke koje provereno rade, probao sam vec par sluski i jedne se cuju jako slabo a druge se uopste ne cuju...

Xiaomi Pistons 2.

Bio sam ubedjen da ima 4 :) Da ali od tih 5gb cini mi se da je 2.7 za aplikacije

Nikad nisam testirao koliko je predvidjeno za aplikacije jer sam odmah uzeo 16gb class 10 memorisku karticu,u podesavanjima stavio da primarna memorija bude memoriska kartica i sve aplikacije su isle tamo a interna memorija je bila skoro prazna.

Nazad
Vrh Dno