Šta je novo?

LG G2

WinXP SP3
Metoda 1. dodjem do koraka 21. i onda dobijem se program UpTestEX_mod2_marwin ugasi.
Metoda 2. startujem skriptu i ona se prekine uz gresku.

Win8.1 Update 1
Metoda 1. dodjem do 23. gde me ne pita za zemlju i imam samo opciju da startujem update nakon cega krece da skida 2gb sa neta (da li da nastavim sa ovim?)
Metoda 2. kad se skripta startuje prijavljuje da win8.1 nije podrzan

Drug, ja sam pre 15-tak dana radio isto ovo, win 8.1 up 1. Radio sam po ovome: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2432476
Ovde je samo skripta automatska, sve je bez problema proslo. Probaj.

Imam EFS backup kao TWRP backup, kao efsbackupflashable.zip i kao backupz folder.

Presao sam na MTS i otkljucao telefon sa kodom koji sam kupio na ebay. Sve je proteklo kako treba. Danas sam vratio twrp backup roma koji je sadrzao i EFS backup (uradio sam restore svih particija pa i EFS). Nakon boot-a nemam mrezu i pise mi na lock screen "Mreza je zakljucana". Fleshovao sam pomenuti efsbackupflashable.zip i opet isto. Instalirao sam od nule novi rom, isto. Probao sam da ponovo udjem u 2945#*802# medjutim kako ukucam poslednju # sve se izbrise i ne udjem u "skriveni meni" gde se ukucava kod za otkljucavanje.

Neka ideja sta dalje?

Koji si android imao za vrijeme unlockanja ?

Ajd vidi *#06# jel ima imei ?

Probaj ugasiti mob, izvadi sim, upali bez pa ugasi pa upali sa simom.

Jesi dirao baseband ?

kdz -> samo klik...

Poslednja izmena:
Imao sam CloudyFlex 2.4 pa sam uneo kod putem 2945#*802# i telefon je postao SIM free. Vratio sam preko TWRP komplet CloudyPRO2.0 koji sam imao u restore (vracao vise puta i uvek sve radilo). Prilikom prvog boota nisam vise imao mobilnu mrezu. Na Lock Screen mi pise MREZA JE ZAKLJUCANA. Pokusam da ponovo 2845#*802# medjutim kad otkucam poslednju # umesto da udje u meni za otkljucavanje otkucano 2845#*802# se izbrise i ostanem u programu za pozivanje (dailer). Probao sam drugi rom od nule da instaliram opet isto. Probao sam da ugasim telefon, izvadim SIM, upalim telefon, kad se podigne sistem opet ugasim, vratim SIM, ponovo upalim - isto. Probao sam da fleshujem i modem, isto. IMEI mi lepo pokaze. Wifi radi. Ostalo je jos da vratim sve na stock i tu sam zapeo.

Ajde ovako, neka greska u koracima je nema sta drugo (instalirao sam svez win7):

1. Instaliram drajvere
2. Omogucim USB Debugging
3. Skinem LG R&D i raspakujem na desktop
4. SKinem LGMOBILEAX.zip i raspakujem
5. Instaliram B2CAppSetup
6. Zamenim sadrzaj C:\ProgramData\ LGMOBILEAX sa skinutim (delete, pa copy)
7. Odem u C:\Windows/System32/drivers/etc i editujem hosts (pre toga promenim permissions da bi mogao da snimim). Kad ga snimim zatvorim prozor i ponovo otvorim da proverim da li je izmena sacuvana. Jeste.
8. Startujem skriptu Automatic Offline Procedure
9. Instalira se automatksi MSXML 4.0 SP3 Parser (msxml.msi)
10. Pokrene se http kao i Windows Enabler
11. Kod sata kliknem na Windows Enabler kako bi bio ON
12. Otvori mi se R&D Test Tool
13. Izaberem 3GQCT, Phone mode: EMERGENCY, Select kdz file: (D80220B_00.kdz - telefon je D802 sa 16GB) i idem na Normal web update test
14. U novom prozoru izaberem Upgrade Start
15. Otvara mi se automatski LG Support Tool malo vrti i puca

Pitanje 1. U kom trenutku prikljucujem telefon i u kom modu I) download mode (dugme gore pa prikljucim kabel) II) sa podignutim sistemom u modu za punjenje III) sa podignutim sistemom u modu LG Softver
Pitanje 2. U koraku 13. neko uputstvo kaze da stavim EMERGENCY a neko uputsvo kaze DIAG

Verujem da je tu negde problem?

PS: Ubacio sam VIP karticu (mreza na koju je telefon bio zakljucan pre otkljucavanja) te imam mobilnu mrezu i mogu da zovem. MTS karticu sam ubacio u drugi telefon koji je sim free i radi. Znaci da se telefon zakljucao opet na VIP kad sam uradio restore preko TWRP ali sad ne mogu da udjem u taj meni za otkljucavanje pa da ponovo otkljucam. Zar ne bi to otkljucavanje trebalo da bude trajno?

Poslednja izmena:
Trebalo bi biti trajno ali nemam pojma sta ti se desilo.

Gornji link koji sam postavio za kdz ce ti raditi.

Koji si android imao za vrijeme unlockanja ?

Ajd vidi *#06# jel ima imei ?

Probaj ugasiti mob, izvadi sim, upali bez pa ugasi pa upali sa simom.

Jesi dirao baseband ?

kdz -> samo klik...

Ovo je proslo iz prve :) Hvala Bender a hvala i ostalima na pomoci :) Stavio sam KDZ i uspeo da udjem u 2945*#802# i ponovo unesem unlock code za sim. Evo sad radi i mobilna mreza. Problem resen :)

PS: telefon sam prikljucio pre startovanja skipte i to u download modu

Da, mora biti u download modu, bez obzira sto oni tupe adb debugging samo da je upaljen.

ovo što je bigboy tako dobro i detaljno opisao zajedno sa benderovim linkom treba iskoristiti za uputstvo za kdz u prvom postu

Mislim da je uputstvo za ovo sto je bender okacio/napravio(?) krace i jednostavije.

Rad sam da napravim detaljno uputstvo jer nisam naisao na neko dovoljno detaljno a bez greske i da je bas sve opisano (ode mi danas pola dana na eksperimentisanje i iscitavanje netacnih uputstava).

uputstvo što je detaljnije to je bolje, a ovde si sve detaljno i postupno opisao da ne može ništa da se promaši

nevezano, meni je ovaj cp2.2+dori odličan za bateriju
brightness 59%
nonstop wifi i bt
sync, tasker koji radi dosta profila tokom dana, oko 45min razgovora i ovakvi rezultati:

epuqy8u9.jpg
7a7eme7e.jpg

Mislim da je uputstvo za ovo sto je bender okacio/napravio(?) krace i jednostavije.

Rad sam da napravim detaljno uputstvo jer nisam naisao na neko dovoljno detaljno a bez greske i da je bas sve opisano (ode mi danas pola dana na eksperimentisanje i iscitavanje netacnih uputstava).
Ti si buraz jos i dobar, ja sam 00-06 se hebavao sa tim, dok na kraju nisam pokusao onaj link sto sam ti ostavio da radi na win-u 8.1 :)
@nimbus
sta god pricali za to odlican je, ja sam izvukao na njemu 1h sot-a, ima negde slika u predhodnim postovima.

Poslednja izmena:
Lepši je interfejs G3, baš osveženje.

Na kraju očekujem i neki tut kako naše G2 da produžimo, dimenzije kao G3 :D

E produziti ne, jedino saviti malo ali na stetu ekrana i unutarnjih organa, straznji dzep je uvijek dobra opcija :)

Pozdrav drugari, imam nekoliko problema sa ovim telefonom.
Prvo sto me najvise nervira je cujem neko kvrckanje na zadnjoj strani negde ispod kamere skoro pri kraju, i tu malo okolo, da li je to svima tako ili samo kod mene ?
A druga stvar sto mi kasni slika kad stisnem da pozovem, zakasni ono ?

Skini poklopac i stavi malo parče papira na to mesto, tako su ljudi sa XDA rešavali problem sa ˝kvrckanjem˝.

To sam razmisljao, znaci i kod drugih se to desava, a kako da skinem poklopac ?

Otvoriš fiokicu za sim karticu, pa noktom ili kreditnom karticom skineš poklopac na sledeći način (preskoči do 1:10):

Uspeo sam da vratim na stock pomocu metode 2, hvala BigBoy-u na objasnjenju

Neverovatno je da telenor jos nije izbacio update za knock code, i dalje sam na starom 20b

Nisi jedini,ni Vip nije izbacio update

Poslednja izmena:
Vrh Dno