Šta je novo?

SAMSUNG EU55F6500 Potrebna pomoc

zoranvs

Cenjen
Učlanjen(a)
26.08.2011
Poena
151
Pozdrav za sve koji se ukljuce u diskusiju :wave:

Razmisljam o ovom televizoru dosta! S obzirom da sam do sada imao tv led Samsung d-seriju od 40 inca, doslo je vreme da se malo zameni tv. Mnogo sam zadovoljan s ovim televizorom i mislim da je odradio dobar posao.
U sustini me zanimima sve oko ovog SAMSUNGA UE55F6500? Kao prvo velicina panela. Nigde nemogu da nadjem komentare bili oni pozitivni ili negativni.
Sad s obzirom da mi je budzet ogranicen na 1000e, potrebna mi je pomoc, bilo kakvo iskustvo za i protiv, i komentari. Vidim da je Samsung izbacio novu seriju H i HU ali bas tolike pare da dam za tv mi je mnogo.

Unapred se zahvaljujem svima koji se ukljuce u diskusiju

I ja sam pokušao da nađem neke informacije o ovim modelima na benchu, ali nisu preterano žive diskusije. Ja sam danas kupio tv iz ove 6500 serije, mada sa manjom dijagonalom 46". Nisam nešto previše upoznat sa mogućnostima aktuelnih modela, hteo sam da nabavim neki dobar tv pre svetskog prvenstva, i ovaj mi se učinio kao tv sa odličnim odnosom cena-mogućnosti. Glavni kriterijum, osim dijagonale 46-50" mi je bila frekvencija panela, kao i CMR indeks. Koliko se u realnom gledanju oseti, ne znam, ali na ovim reklamnim snimcima što vrte po prodavnicama, se vidi velika razlika u odnosu na sporije panele. Druga stvar, hteo sam 3D, i smart TV. Ne menjam TV često, i mislim da će ovaj model da zadovolji sve moje potrebe za narednih par godina. Imao sam ovde gde živim odličnu akciju za UE46F7005, ali dok sam nabavio karticu, poskupeo je za ~500 EUR. U odnosu na 6500 seriju 7000 ima još kameru, veći CMR 800Hz, i lokalno dimovanje.
Kako prelazim sa nekog matorog 32" HD ready LG, i nisam nešto merodavan da kometarišem kvalitet slike i mogućnosti. Ono što sam primetio da Smart interfejs radi fino, nema nekih kočenja, isprobao sam DLNA preko telefona, to isto radi sasvim ok, tako da mislim da neću morati da nabavljam dodatni android mini pc ovaj put.
Philips 50PFL5008T, i LG 47LA690V su mi bili drugi potencijalni izbor, ali je izašla neka akcija za UE46F6505, i rešila dilemu oko kupovine.

Koliko sam gledao raznim sajtovima, mislim da si pazario odlican TV. Tu sigurno nema greske, mada se sve na kraju svodi na isto, gledanje filmova 720p i 1080p, igre preko kompa i klasika gledanje tv-a. Razlika izmedju stare F serije i nove H serije jesu sto prva ima dva jezgra a druga serija 4 jezgra. Nekom to mozda znaci, meni ne, preterano ipak je to televizor. E to lokalno dimovanje mi bas nije jasno, odnosno neko mikro dimovanje ne znam sta znaci?
Hvala na deteljnoj i sasvim ok recenziji za tv :), u sustini to me je i zanimalo.
Sto se mene tice, vec 15 godina imam samsung televizore, mogu slobodno da kazem iz iskustva odlicno ih rade. Ostale marke nisam nesto preterano ni gledao, jer mislim da je tu Samsung bez premca. Iskustva su razlicita!

Da li je smart isti? Na lg se sve promenilo preshao je na webos tako da mislim da cje LA serija biti zaboravljena od strane LG.

Za LG ne znam!?. Cuo sam razne komentare koji su uglavnom bili pozitivni, ali moje misljenje je da Samsung radi bolje televizore. Od dizajna tv do one i najmanje aplikacije. Za moj ukus Samsung je za sada na prvom mestu.

Razlika izmedju stare F serije i nove H serije jesu sto prva ima dva jezgra a druga serija 4 jezgra.

Ja koliko sam shvatio nije razlika samo u jacem procesoru :) Razlika je najvise sto je ova nova serija sa direct led tehnologijom, a stara F sa edge led (pricam za H6400 i F6500). Ovu novu seriju hvale da ima fantasticnu crnu boju, odlican kontrast a i panel je od 120Hz za razliku od proslogodisnjeg modela kod kojeg je 100Hz. Tu je i novi "daljinski" tj smart remote, nesto kao kod Lg-a upravlja se pokretom. Meni se licno dosta svidja i mozda se odlucim za njega :)

Sve su to finese i inovacije koje sigurno nemogu da kvare sliku na tv i sto je jos dobro sledece godine opet izlaze novi modeli sa pitaj ih sta sve i s cim novim. Naveo sam da imam D seriju od i sasvim sam zadovoljan s njime ali s obzirom na cene tv-a sada mislim da je 55 inca dosta pristupacan. Samsung znam da radi izvanredne panele i da su tu bez greske i sa 100Hz. E sad dva jezgra ili cetiri, ne igra mi neku ulogu. Brzi jeste ovaj sa 4 ali ne surfujem sa tv-om. Video sam nove daljinske upravljace i cini mi se kao da kopiraju LG od prosle ili pretprosle godine kada su oni izbacili seriju s daljinskim infracrvenim upravljacem. Nadam se da ce raditi kao i ovaj s tim da se nece kvariti, jer vidim da se neki ljudi zale na sadasnji samsungov multi daljinski. Pedja znaci mi tvoj komentar i hvala

Nazad
Vrh Dno