Šta je novo?

Softver za kopanje (cgminer, afterburner, teamviewer...)

Bogami ima vec lepih sat vremena ako ne i vise :(

Pokidan je kabal izmedju usa i evrope. Ovih dana očekuje se otežan internet saobraćaj

Pozdrav kopaci.
Moze li mi neko reci da li koristi novi BAMT 1.6.0 za kopanje svih coina. Ima u sebi podrsku za sve, pokusao sam danas da ga instaliram i pokrenem i to sma uspeo, ali nisam uspeo da podesim SGMiner... Hocu da pocnem da kopam darkcoin sa SGMinerom, pa bih molio da neko okaci podesen conf fajl ako ima, samo da vidim gde gresim, mada mislim da je sa njim sve ok...Moze neko detaljnije upustvo?
Zna li neko kako da instaliram TeamViewer na ovom BAMT-u, posto je teska glupost da nije integrisan u njemu?
Hvala svima unapred.

Probaj Pimp OS, on ima integrisan remote desktop.

Hmm, instalirao sam PIMP (1.4.2. verziju), ali sad imam problem kako da podesim pravilno SGMiner, jako je konfuzan i jos vise me je zbunio nego BAMT. Da li moze neko da postavi kako ga podesiti pravilno da kopa Darkcoin. Ja imam 3 graficke ASUS R9 270. Da li ima neko vec podesen SGMiner config file i kako ga aktivirati na onom konfuznom Pool Manageru?
Nigde ne vidim Remote Desktop u njemu i ako ga ima, gde je, kako ga podesiti da mogu da se konektujem preko win 7?

Ja,evo,danas cackam po ovim novim majnerima za x11, i mislim da ce da ostane na ovome :

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
sgminer.exe -d 0 -k x11mod -o stratum+tcp://useast.blackcoinpool.com:3333 -u xxxx -p xxxx -I 18 -w 256 --thread-concurrency 8192 -g 2 --gpu-engine 1050 --gpu-memclock 1500 --lookup-gap 2 --gpu-powertune 20 --gpu-threads 2

*napomena

Klok gpu-a je veci nego u .bat fajlu (1170),njega sam menjao rucno iz Afterburnera za potrebe testiranja :D

'ocu rezultate.jpg

EDIT

Karta je 280x DC2T

Poslednja izmena:
cekaj, cekaj, cekaj.... na 1.05v ti radi 1170 gpu? jesi testirao ti to duze malo? :)

Pa i nisam,rekoh "danas cackam" :d Za sad sljaka majner nekih 2 sata,na kompu koji koristim i za ostale stvari....
Ako zakuca nesto zalicu se,obecavam :D

Netje da moze to tako :D

Pu,negativci,izmalerisaste me za sve pare. Evo,posle 3 chuke imam jedan hw. Al ono sto je meni interesantno je da kad povecam voltazu za neki korak navise,vrati mi se hashrate na nekih 3.1-3.2....

Jel' ima neko kulturno objasnjenje? :d

EDIT

Mislim da mi je GPU-Z otklonio misteriju :D Sa onim podesavanjima mi se podigne napon na 1160.....glupi Afterburner....

:D

Poslednja izmena:
hahahaha, iste te karte ja drzim na 1.15v i 1120 ;) dc2t a moze i preko ali me mrzi da cackam

1150/1500 1175mv

Hmm, instalirao sam PIMP (1.4.2. verziju), ali sad imam problem kako da podesim pravilno SGMiner, jako je konfuzan i jos vise me je zbunio nego BAMT. Da li moze neko da postavi kako ga podesiti pravilno da kopa Darkcoin. Ja imam 3 graficke ASUS R9 270. Da li ima neko vec podesen SGMiner config file i kako ga aktivirati na onom konfuznom Pool Manageru?
Nigde ne vidim Remote Desktop u njemu i ako ga ima, gde je, kako ga podesiti da mogu da se konektujem preko win 7?

Imas detaljno objasnjeno na njihovom sajtu kako se sta podesava, nije toliko tesko kako se na prvi pogled cini. Pokrenes RD na win 7 uneses IP i pass od riga (default pass je = live). Preporuceno je da promjenis pass.

Imas detaljno objasnjeno na njihovom sajtu kako se sta podesava, nije toliko tesko kako se na prvi pogled cini. Pokrenes RD na win 7 uneses IP i pass od riga (default pass je = live). Preporuceno je da promjenis pass.
Ok, hvala puno na odgovoru, a kazi mi molim te kako promeniti na PIMP-u ili BAMT-u 16.0 pass, ja recimo ne vidim nigde da je instaliran RD?? I u WIN 7 RD-u nemam nigde opciju da upisem sifru, samo IP ili computer name?

sta koristite za brisanje drajvera? Display Driver Uninstaller? Moram da predjem na 14.4 prvi put brisem drajvere od 13.12

ja drive sweper, tako nesto a kacio je neko jos neki bolji program, mislim?

pa ovaj DDU je unapredjena verzija driwer sweapera, tako kaze guru3d

Ok, hvala puno na odgovoru, a kazi mi molim te kako promeniti na PIMP-u ili BAMT-u 16.0 pass, ja recimo ne vidim nigde da je instaliran RD?? I u WIN 7 RD-u nemam nigde opciju da upisem sifru, samo IP ili computer name?

Pa ne menja se pass na RD-u, već se preko RD-a pristupa sistemskom nalogu, bilo root-u ili korisničkom, znači menjaš pass na nalogu. Vidi Linux uputstva za to, beše valjda komanda passwd, naravno mora da se izvrši pod root-om

Probao nove 14.4 drivere, nema poboljšanja, x13mod sgminer čak daje manje khs

14.4 drajveri daju tacno 0% poboljsanja...i dalje mi nije jasno kako vojkan moze imati isti khs kao ja sa 70mhz manjium gpu clockom :mad:

Pa ne menja se pass na RD-u, već se preko RD-a pristupa sistemskom nalogu, bilo root-u ili korisničkom, znači menjaš pass na nalogu. Vidi Linux uputstva za to, beše valjda komanda passwd, naravno mora da se izvrši pod root-om
Aha ok, a da li PIMP i sve verzije BAMT-a veci maju instaliran RD, posto ga nigde ne vidim ni u PIMP-u, ni u BAMT-u i da li je on odmah posle butovanja aktivan, tj mogu li na taj rig da se konektujem sa drugog kompa na kome je RD, samo treba da upisem u RD ip adresu i sifru tog riga koju sam prethodno promenio u svoju licnu?

Sve imas na njihovom sajtu slikovito objasnjeno samo treba procitati.
http://getpimp.org/info/getting-started.html

Kod:
DP (REMOTE DESKTOP) 
 LINUX -  

In your Linux box, drop to a terminal, and type: sudo apt-get -y install rdesktop to install the Remote Desktop client. (PiMP has this package installed by default)

Then when you want to connect, type: rdesktop -u root -p live 192.168.1.5 (whatever your root password and rig IP address are.)

WINDOWS - Start> Run> mstsc  , put in your rig’s IP, connect.

Sve imas na njihovom sajtu slikovito objasnjeno samo treba procitati.
http://getpimp.org/info/getting-started.html

Kod:
DP (REMOTE DESKTOP) 
 LINUX -  

In your Linux box, drop to a terminal, and type: sudo apt-get -y install rdesktop to install the Remote Desktop client. (PiMP has this package installed by default)

Then when you want to connect, type: rdesktop -u root -p live 192.168.1.5 (whatever your root password and rig IP address are.)

WINDOWS - Start> Run> mstsc  , put in your rig’s IP, connect.
Sve sam odradio kao sto pise i opet nece da se konektuje kad u win 7 RD ukucam IP adresu mog riga, gde sam prethodno po uputstvu odavde aktivirao RD na PIMP-u. Ima li neko resenje, sta moze biti problem? Zar u win rd ne bi trebalo upisati eksternu IP adresu riga,a ne internu (npr ovu 192.168.x.x)? To mi je logicno...

Sve sam odradio kao sto pise i opet nece da se konektuje kad u win 7 RD ukucam IP adresu mog riga, gde sam prethodno po uputstvu odavde aktivirao RD na PIMP-u. Ima li neko resenje, sta moze biti problem? Zar u win rd ne bi trebalo upisati eksternu IP adresu riga,a ne internu (npr ovu 192.168.x.x)? To mi je logicno...

Ne razumijem sta smatras pod externom i internom adresom. Rig moze da ima samo jednu adresu. Nakaci monitor na rig i procitaj adresu u gornem desnom uglu. Tu adresu koristis za RD.

Izašao je updateovani X11/13 miner...

Upd. 2014-06-03
Fix x13mod for AMD HD 5xxx/6xxx cards. Use for these cards "kernel" : "x13modold" in config file or -k x13modold from the command line. All parameters (intensity, threads etc) need to be tuned individually.
A little improvement in hamsi kernel.
Further fixes and improvements will be committed to innovative sgminer 5 only: https://github.com/sgminer-dev/sgminer/tree/v5_0.
Windows binaries (actual):
https://www.dropbox.com/s/sodbzky1e3p2d32/sgminer_x11x13mod_03_06_2014.zip

Daje otprilike 20-25hash vise po kartici (270 dual x) u odnosu na prethodni sgminer, na kasicicu ih daju plebsu :)

Vrh Dno