Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 3

Jesi disejblovao google i samsung aplikacije koje ne koristis?Npr currents, play games, magazines, drive, gomilu onih samsung gluposti i sinhronizacije koje ti ne trebaju?

Sta se to desava sa N3 autonomijom? Juce citam po netu da je na 4.4 dosta losija nego pre (mnogi se zale) i da definitivno postoji neki problem (pre ovoga sto je pisao hunder nikada nisam pomislio da N3 ima te probleme).
Jedan ortak nije bas zadovoljan sa G2 iz vise razloga pa ga nagovaram da predje na S5 ili N3 jer je do sada uglavnom imao Samsunge ali autonomija mora da bude tu negde sa G2.

Ma,ne znam sta ti citas ,ali imam utisak da jedva cekas da palis vatru
Ne znam ni sto dolazis na ovu temu

^ o cemu ti to? Lepo pitam jer lik razmislja da kupi polovan N3 a autonomija mora da bude tu negde sa G2 da bi uopste presao.

Jesi disejblovao google i samsung aplikacije koje ne koristis?Npr currents, play games, magazines, drive, gomilu onih samsung gluposti i sinhronizacije koje ti ne trebaju?

Pogaseno sve. Vec sam pisao da sam zadovoljan trajanjem baterije u stanju mirovanja. Za 8h mi skine oko 2%. Ali problem je u koriscenju. Cim uzmem da surfujem ili bilo sta sto opterecuje telefon procenti idu jako brzo. Surf prosto pojede bateriju. 1% ide na 3min sto je nestvarno mnogo za ovaj tel i njegovu bateriju

A koji browser koristis? Ne znam da li da probas dolphin+jetpack za njega ako vec nisi..mozda trosi manje resursa od tog koji koristis.
Ako si na hromu vidi da li ti je aktivirano reduce data usage.Ako nije, aktiviraj.Ne znam, mozda malo pomogne.

Moje izlaganje je bilo sta je nekad note bio sta je sad. To sto su neki jadni po tom pitanju ne znaci da je note malo manje jadniji od ostalih. On je bio pojam za sve ostale. Sad je u rangu s3 koja je takodje jadna.

U rangu S3? E svasta se ovde da procitati.
Kome ne odgovara baterija neka uzme nesto drugo i milina.

^ o cemu ti to? Lepo pitam jer lik razmislja da kupi polovan N3 a autonomija mora da bude tu negde sa G2 da bi uopste presao.
Evo prodacu mu ja moj ako ce da dolazi do novog sada, vidis da dominiram sa baterijom :D

I hoce li mi neko odgovoriti jel smem da vracam na fabricko stanje rutovan telefon, jel ostaje rut ili sta se desava?!

U rangu S3? E svasta se ovde da procitati.
Kome ne odgovara baterija neka uzme nesto drugo i milina.

Koji je tvoj problem? Poredio sam dva telefona koja sam imao i koristio. Da se nisam iznenadio sa note 3 nebih ni pisao sve ovo. Mozda je s3 sa svim ovim dopunama postao jos jadniji ali sam uporedio sa vremenom kad sam ga imao. Pre 2 ipo godine.

Nemam problem, nego si izgleda zaboravio kako drzi bateriju S3. Ili nesto gadno ne valja na tvom telefonu.

Nemam problem, nego si izgleda zaboravio kako drzi bateriju S3. Ili nesto gadno ne valja na tvom telefonu.

Nesto gadno ne valja vecem broju ljudi sa N3 jer sam i ja presao sa S3 na N3 i skoro pa isti problem imam sa jezivo losom baterijom.

Mirovanje je dobro, ali kako sam upalio Tapatalk skinuo mi je odmah 1% i kako sam ucitao ovu temu koja mi je u favorites jos 1%.

Sad dok kucam samo cekam da mi skine jos jedan procenat pa da teram fon na garanciju zbog falicne baterije.

Meni na tapatalku skine 10% na 1h dok je S4 skidao 20%. Nikako mi nije jasno kako je to isto kao S3.
Ako je falicna baterija postoji zamena.

Poslednja izmena:
Sad dok kucam samo cekam da mi skine jos jedan procenat pa da teram fon na garanciju zbog falicne baterije.

Pa hunder je menjao bateriju pa nije osetio praktično nikakvo poboljšanje, verovatno je isti slučaj i kod tebe.
Uporedite verzije softvera, verovatno neko ažuriranje pravi problem.

Identična stvar mi se desila sa S2 kada sam sa ICS prešao na JB. Radi mnogo bolje uređaj, ali se na žalost to odražava i na autonomiju baterije.

Na JB je radio idealno, KitKat sam presao jer su obecali da ce baterija raditi jos bolje nego na JB ( a i zbog vise slobodnog Ram-a ) ali nazalost, dobio sam telefon cija se baterija prazni kao busna kofa :S

Moguce da je baterija bila malo bolja ali meni je na KK-u najveci problem smearing koga nije bilo na JB-u.
Samsung nastavlja da upropastava telefone novim verzijama softvera.

Jos malo gremlina. Izgleda da baterija ne prikazuje bas najsjajnije njen pravi status. Baterija je rapidno pala sa 100 na 86% gde je bila skoro ceo dan, i sad se poprilicno sporo prazni ( 1% je nestao posle 10ak min na Tapatalku )

Kod mene obrnuto. U pocetku padaju procenti normalno, dok na kraju curi ubrzano.

Moze li mi neko objasniti sta je smearing?!
I jos jednom da pitam za vracanje na fabricko stanje kada je tel rutovan?!

Преко одина га флешујеш и бришеш све, укључујући и рут. Али остаје нокс.
За ово прво нисам сигуран (smearing)

to je kao kada skrolujes na crnoj pozadini ,pojavljuju se kao ljubicaste ivice kao da je zaprljano ,nisu ciste ivice
To su se neki zalili i na to po raznim forumima,mada svasta se nadje po netu
Gledaj svoj telefon ,to je najpametnije posto je Note3 prodano koliko hoces,a kao sto neko rece ovde ,ko zna sta su radili i od koga su kupovani ti telefoni
I kao sto rekoh ranije ,procentualno je to jako mali postotak ljudi koji imaju neke probleme,a probleme mozete naci na svim modelima svakome se nesto nadje ,sto ne znaci da je to tako kod svih ,nego su to uglavnom pojedinacni slucjevi

Poslednja izmena:
ako na isto mislimo...
to muljanje kod skrolovanja se javlja jer je od s4 amoleda crna baš baš ugašeno crna (stariji amoledi su ipak ostajali delimično osvetljeni), i onda kad skroluješ pixeli moraju ponovo da se upale i otud ta zamrljanost... bio je neki update na s4 koliko se sećam koji je to popravio (tj nije skroz gasio pixele u settings meniju) ali su izgleda opet vratili na staro

Da to je to ,sada da li je to kod svih telefona ne znam
Mozda samo odredjeni firmware pravi problem ,desavalo se

Poslednja izmena:
Nemam pojma o čemu pričate, a AMOLED gledam već godinama.

Pa uzivajte ko vam brani. Jel zabranjena diskusija? I jel moraju samo lepe stvari da se pricaju. Nisam jedini koji ocekuje vise... Da se razumemo note 3 je vrhunski telefon al nesto je gadno zeznuto sa baterijom. Zato sam i trazio od vas da odradite test da vidimo sta je tu problem. Dok sam imao note 2 za sat vremena surfa mi je skidao oko 10% dok je ovde vise nego duplo. Tek kad je izasao note 3 imao je bolju bateriju ali izgleda se nesto u medjuvremenu promenilo.

:) Ako mogu da pomognem: Ma nije zabranjena ali si izbacio gomilu postova na osnovu kojih se vidi da ti je telefon poluispravan kada je u pitanju battery drain..I svi su to shvatili...Ali ti i dalje pišeš o bateriji, pa se tema mnogo razvukla i ništa da se nauči, zaključi..Tj sve je jasno i vrtiš se u krug..... Imaš krš od telefona i to je to... Problem postoji a niko ovde ne može da ti to reši... I to bi bilo otprilike to... ebi ga, maler...

http://forums.androidcentral.com/sa...s-draining-battery-after-updated-4-4-2-a.html

Nismo jedini. Izgleda da kamera ždere kad se upali, pa valjda ne oslobodi resurse. Meni ostade upaljena kad sam sklopio telefon i ode 20 posto za 2 sata.

I dalje je ovo žestoka autonomija, ali gricka me činjenica da može ovo sigurno 2x bolje.
Sto je najgore kameru nisam ni palio danas. Inace, taj problem sam imao i na JB-u. Nesto slicno kao na Galaxy Nexusu.
Nemam pojma o čemu pričate, a AMOLED gledam već godinama.
Eh, voleo bih i ja da ne vidim problem.
Imam i ja Amoled godinama i taj problem imaju samo S4 i Note 3.

:) Ako mogu da pomognem: Ma nije zabranjena ali si izbacio gomilu postova na osnovu kojih se vidi da ti je telefon poluispravan kada je u pitanju battery drain..I svi su to shvatili...Ali ti i dalje pišeš o bateriji, pa se tema mnogo razvukla i ništa da se nauči, zaključi..Tj sve je jasno i vrtiš se u krug..... Imaš krš od telefona i to je to... Problem postoji a niko ovde ne može da ti to reši... I to bi bilo otprilike to... ebi ga, maler...

Kao sto vidis moji postovi ipak imaju neku korist od recimo tvojih. Mozda se vrtimo u krug ali do ovih dana niko nije pricao o problemu sa baterijom. Svi su mega giga zadovoljni ali ima nas nekolicina koja ne misli tako. Tebi ako je mucno da citas i nemas nista pametnije da kazes ili pokrepis nekim argumentima zaobidji i mene i ovaj dio teme.

Nazad
Vrh Dno