Šta je novo?

Upgrade fx8350 na i7 4770k

Programi tu ne pomažu mnogo. Ako hoćeš da znaš kolika je temperatura za to postoje temperaturne sonde ili IR ili još bolje laserski termometri. Najbolje za tu namenu ali, ogromnoj većini, nedostupno je korišćenje termovižn kamere.

Poslednja izmena:
Znam odlicno koliko je 70C, jer mi pri oc-u i7 920 na 4.3Ghz i prajmovanju od 12h, temperatura NB-a bude 64C satima. I naravno da sam je pipao i da mogu da izdrzim bez plihova :D i naravno da je tacna temperatura koju ocitava senzor (da se ogradim na vreme, posto cete odmah da proglasite vasa cula preciznijim od sonde :D )

Jezik metodu niste probali? :p

Probao je nesa70, to zove laserski termometar, jer mu je jezik crven isto kao i laser :D :p

Pa pre "prst" metode, pokusao sam da najdem laserski termometar, ali stalno mi umakne :( U svakom slucaju ima li gde da se nadje ?

kasa:

zar taj maximus hero nema sonde?mislio sam da sve ROG ploce imaju.

Treba uraditi rename teme u "jezik metoda ili prst" ;)

Probao je nesa70, to zove laserski termometar, jer mu je jezik crven isto kao i laser :D :p

Samo nek je veselo. :p

Jezik metoda je vrlo korisna kada se mere temperature na kranici kljucanja. Ako moja majka kaze da je mlako, sigurno je u rangu 80+ stepeni :d

Poznato mi je.
"Ne treba ti jakna sine, nije napolju hladno..."
A ono...pingvini prose za caj. :p

Aj da ne offtopikujem vise, prizvacu murderatore. :D

Realno gledano, svi smo zaboravili koja je bila prava tema ove rasprave i uvek se AMD vs. Intel pretvori u krvoprolice zbog nedostatka definitivnog odgovora jer on ne postoji. Jednostavno licni ukus,potrebe i broji sajtovi diktiraju sta cemo uzeti :D

Pozdrav svima imam dilemu sada prodao sam fx 8350 i 990xa ud3,da li bolje preci na 3570k,3770 bez k,4670k / z77,z88 ? Ne pitajte me sto sam prodao i to jednostavno opadanje frame u nekim igrama me izludelo graficka r9 270x.

Poslednja izmena:
Ako ne planiras overclockovati procesor, ne treba ti K model niti skupe Z87 ploce.

Iz licnog iskustva govorim da i5-4670K u kombinaciji sa R9 280X ima da dere sve zivo u 1080p na ultra. Sem par igara kao Crysis 3 i Metro Last Light gde ce se malo pomuciti i gde bi mozda FX-8350 bolje prosao, ali ako su igre tipa BF4, BF3, WoT, onda nema zime :) Mozda cak da preporucim da kupis neku Z97 plocu, jer s kasnije moze ubaciti noviji CPU, za razliku od Z87.

pre ce biti da su frejmovi padali zbog grafe ili neceg drugog,ja licno na makini iz potpisa nemam takvih problema,imao sam safir 270x i prodao sam jer se nije mirisala sa metroLL-om a i nije bila bog zna kakav kloker,padovi su isli ispod 30 na fullu u HD,prodao tad kad je bila pomama zbog majninga i presao na 760 koja je sama gurala sve kako treba,sad kad je u drustvu radi to jos bolje :) takodje imao sam i 7970 ghz koja nije imala te probleme i sklon sam misljenju da 270 ima neki problem sa zahtevnijim igrama (konkretno sa AA,nemam dokaz ovo je cisto iskustven utisak).

Vrh Dno