Šta je novo?

sumnjiv fajl,moguci virus sa fejsa

oggich

Slavan
Učlanjen(a)
27.06.2008
Poena
319
Skinuo sam sa fejsbuka jedan fajl i unrar-ovao ga,ali ga nisam pokretao. Da li je mozda negde ostalo nesto od tog unrar-a u windows-u? Da obrisem odmah i to,da ne akam nod32 da skenira ceo sistem samo zbog toga

Zavisi gde si ga raspakovao. I da li je to bila self-extracting?
Ako si siguran gde je sve stavilo i nisi pokretao, samo izbriši i to je to.

Nije,nije self extracting,neka pise picrt i neki broj,nesto 5... ne znam ni sam. Evo sad skeniram sa nodom32,pa cemo da vidimo sta kaze,a skinuo sam ga u downloads arhivu defaultnu;onu my documents downloads

Ako nod nista ne nadje,onda sam o.k? Ili da obrisem sa revo uninstallerom jos one junk files? Za svaki slucaj

Nod32 nista nije prijavio,a i obriso sam u revo uninstalleru junk files. Jel' sad sve o.k? Ja se nadam da jeste,posto,kad se opecete kao ja deset puta,pocnete da preispitujete svaki korak

Poslednja izmena od urednika:
Ako nisi pokretao, nemaš zašto da brineš.

Мени је јуче неко послао поруку и окачио Pic_00712.zip и унутар њега Pic_00712.jar. То је неко запатио вирус на компу и шири по фејсу.

Мени је јуче неко послао поруку и окачио Pic_00712.zip и унутар њега Pic_00712.jar. То је неко запатио вирус на компу и шири по фејсу.

Budi fin pa obavesti tog nekog.

Pošaljite ga jotti online skeneru.

Budi fin pa obavesti tog nekog.

Обавештена је.

Pošaljite ga jotti online skeneru.

Не налази ништа, јер није неки софицистиран вирус. Јава програмчић је у питању, па сам га декомпајлирао.
Колико сам могао да закључим, гледајући код, функције узимају ниске (које су бројеви типа "4343-4511") из низа ниски (од 5-6 донеколико хиљада ниски), парсира их као јаваскрипт, па их парсира као целе бројеве и онда их додаје у StringBuilder.
Нешто безвезе, заузима проц. време.

Poslednja izmena:
Ako nisi pokretao, nemaš zašto da brineš.

Nisam ga pokretao. Nego pitam za svaki slucaj da li jos treba da se uradi nesto,pa zato

Bio mi je sumnjiv,kada sam video u mapi da ima i .class fajlova i svasta nesto,a i rar fajl je bio i velik,oko 2 mb,sto je inace suludo za slike,cak i za raw format je 2 mb mnogo

Poslednja izmena:
raw od 20 nije mnogo a kamoli 2

Vrh Dno