Šta je novo?

Nokia Lumia 625

Touch sensitivity postoji oduvek, a ovo drugo, jel to nisi palio net na telefonu do danas? :)

E, veruj mi - znao sam da ce neko to da pita. :D
Prvo sto sam uradio po kupovini telefona je izlaz na net i apdejti u nedogled. Kad je Wifi u blizini, stan... nakacim se. I na paketu imam megabajte.
Mislim da oni to nesto sekvencijalno pustaju onda.

Jos jedna konstatacija
Secam se da je na Amberu bila opcija da proverava dal ima apdejta i da pita dal sme da skida. (pod settings-> phone update)
Sada kako vidim stoji samo mogucnost cekiranja da se automatski skida apdejt ako data paket dozvoljava.
Kontam da su onda podesili da mora povremena provera.

*izvinte sto smarama, WP mi je totalno nov

Salim se malo, mozda to kasni iz nekog razloga na 625, ja sam na 520 dobio gasenje vibracije na dugmicima bas davno :)

Region u setting mi je Srbija, brale. Bice da je to. :d
Na sajtu im stoji (windowsphone.com) da "Finda my phone" radi kod nas a meni ne radi. Citao sam da i drugima ne radi, zbog regiona.

*Wifi mi ide na off kada se ugasi ekran. Al valjda proveri za apdejte dok citam vesti/mail/twit.

Pitanje 1:
settings-> lock screen, sta radi "Screen times out after"?
Mislio sam da sluzi kao period nakon koga se ekran uspava, ali ili ne radi ili je bagovito... merio sam podeseno vreme - nije to to.

Pitanje 2:
Ima li šanse da se preskoci uvodna slika po ukljucivanju ekrana? Smara bate. :sceptic:

Sta se bre baguje, mozda nije u sekund ali to je to, ako stavis na minut, posle 40 sek mozda prestanu tile-ovi da se pomeraju, na 50-om se zatamni pred gasenje i jedno par sekundi posle se ugasi.

A ovo drugo, ti mora da se salis :D Pa lockscreen postoji otkad postoje telefoni, Menu+zvezdica, nije ti poznato? :d

Ima li šanse da se preskoci uvodna slika po ukljucivanju ekrana? Smara bate. :sceptic:

Razumem te, i mene smara da dizem da gore, secam se da se cudili kako nemam lock screen dok sam imao android. U svakom slucaju, odgovor na tvoje pitanje je ne.

Ne salim se.
Hocu da ,kad tasterom aktiviram ekran, telefon odmah bude operativan tj. "kockice" na gotovs. A to se ne desi ako je vreme za uspavljivanje ekrana krace od onog za aktivaciju
zastite sifrom. Primer: ekran ide u sleep nakon 30 sec a sifra se aktivira nakon 3 min. U medju periodu je pripravnost za brzu intervenciju. :)

@coni hvala, hvala obojici

Poslednja izmena:
Nisam bas najbolje skapirao to sa sifrom, ne koristim je.. Ali, lockscreen postoji oduvek u nekoj formi, osim mozda na preklop telefonima koji su se aktivirali cim ga rastvoris, ne mogu da se setim, jer kad je zatvoren ne mozes slucajno da aktiviras telefon, sto je i poenta lockcscreena izmedju ostalog. Nikad nisam video da touchscreen telefon nema lockscreen, niti vidim poentu za tim, osim ako nema neki ludi kuvani rom na Androidu sa tom besmislenom funkcijom.

Meni je ok bez lock screen-a, jer je dovoljno da ga aktiviram fizickim dugmencetom (nikad mi se nije sam otkljucao u dzepu), ovako sa lock screen-om imam dva koraka. Ok, znam da ti je cudno, ali kazem, meni je to ok. I nema potrebe za ludim kuvanim romom, mozes u opcijama da iskljucis lock screen.

Prvi put cujem... al dobro, Android je kralj tih "sto da ne" opcija :)

Koristio sam ovaj fon par puta, u odnosu na velicinu displeja dobro lezi u ruci.
Kvalitet izrade i materijali su odlicni za ovu klasu, nista ne skripi, nema lufta, deluje kvalitetnije i vise premium od G2 npr a da ne pominjem samsung :) Sto se toga tice respect za Nokiu mada je to odavno poznato.

Prikaz na ekranu naravno nije ostar (199ppi), vidi se pikselizacija ali ne kao sto sam ocekivao. Ekran je dobar za ovu cenu, ocekivao sam losiji panel, nizi kontrast. Telefon radi brzo i stabilno, sve u svemu dobar fon.

Da li na 8.1 podrzava glance?

glance ne podrzava zbog tehnologije ekrana na ovom telefonu, tako da nikada nece ni dobiti tu mogucnost, bez obzira na update. oni telefoni koji imaju glance iskljuce crne piksele pa tako ne trose bateriju ako je na ekranu crna pozadina, dok na 625 ekran je osvetljen bez obzira sta se prikazuje na ekranu..

glance ne podrzava zbog tehnologije ekrana na ovom telefonu, tako da nikada nece ni dobiti tu mogucnost, bez obzira na update. oni telefoni koji imaju glance iskljuce crne piksele pa tako ne trose bateriju ako je na ekranu crna pozadina, dok na 625 ekran je osvetljen bez obzira sta se prikazuje na ekranu..
To znaci da joj i dalje ne svetle ona tri navigaciona tastera ili kako god da se zovu.

Steta inace bas dobar telefon, imao sam ga jedno vreme sada mi za koji dan istice ugovor u telenoru pa razmisljam da ga uzmem ponovo.

Poslednja izmena:
Svaka čast ako vidiš piksele. :wave: Ja od ponedeljka zakazujem pregled kod očnog.

nije bas napisano da vidi piksele. nije los ekran, ali jednostavno bilo bi bolje da je veca rezolucija tj ppi. slika bi bila ostrija sa vise detalja. kao npr kad na tv-u od 40" imas hd ready ili full hd rezoluciju. mozda ti ne primetis razliku ali mnogi od nas primete.

Ekran je ok ali ništa više od toga, da se ne lažemo. Kada gledaš samo u njega nemaš problema, stvarno se i pikseli ne primećuju toliko jer je WP kockast... No naravno da kad ga staviš pored recimo 920 razlika je itekako vidljiva, no opet kažem, obzirom na to koliko košta 625 ekran je super...

Izvinjavam se ako sam omasio temu, da li zna neko da li se ocekuju neki novi wp telefoni kod nasih operatera u skorije vreme sem ovih ponudjenih ne racunajuci ove sada premium modele L920, L925... mislim tipa L820 i tako nesto slicno.

Diskusija o ekranu...
Ja znam da vi primetite kada se pored stavi bolji ekran, zapravo ni tad ne vidite piksele na L625, vidite samo nesto ostriju sliku na onom drugom.
Kapiram da cifre na papiru ne lazu ali kada gledate u svoj telefon, dok radite na njemu jel vidite piksele? Bez lupe, mikroskopa i ostalih optickih pomagala.
Zahebite me marketing prica. (rezolucija ekrana , ugao gledanja, vidljivost na suncu)

Nego, chip SoC version kod mene je 8227 (settings -> about)
http://www.notebookcheck.net/Qualcomm-Snapdragon-MSM8227-SoC.88499.0.html
a kako kontam/pishe on nema podrsku za 4G/LTE a Nokia svuda predstavlja da ovaj fon to ima.
http://www.nokia.com/rs-sr/telefoni/telefon/lumia625/specifikacije/
Gde gresim? Sta je laz a sta istina? Ko tu koga? Ciji je pocetak, ciji je kraj...? :D

Zapravo posedujem oba(625/920) i bas je onako po pitanju ekrana kako sam naveo. Vide se pikseli i na 920 a kamoli na 625... No kao sto rekoh, obzirom na to koliko kosta telefon je fantastican.

Nego, chip SoC version kod mene je 8227 (settings -> about)
http://www.notebookcheck.net/Qualcomm-Snapdragon-MSM8227-SoC.88499.0.html
a kako kontam/pishe on nema podrsku za 4G/LTE a Nokia svuda predstavlja da ovaj fon to ima.
http://www.nokia.com/rs-sr/telefoni/telefon/lumia625/specifikacije/
Gde gresim? Sta je laz a sta istina? Ko tu koga? Ciji je pocetak, ciji je kraj...? :D

wpss201405050001.png

ovako stoji u podesavanjima, a i kada sam bio pre mesec dana u italiji, tamo sam u pretrazi mreza naisao na jednu 4G mrezu, mada nije hteo telefon da se nakaci, mozda je to kod njih jos u test fazi, ili je signal bio slab (bio sam u vozilu), ili mozda jos nemaju roaming ugovore za 4g..

Narode, da li je neko video da se kupi zadnji poklopac za ovaj telefon?
Telenor daje samo crne telefone, a meni se svidja narandzasta boja koja je valjda i osnovna boja ovog modela.
Na youtubu vidim kada otpakuju telefon da ide i dodatna maska, a kod nas naravno mucak. Dobro nam ne daju i bez te maske.

Neko je pominjao za 520, da ima u Uscu ili DC-u zvanicne maskice, oko 1000 i nesto dindzi.. ne znam koja radnja.

Borise, iz Nisa sam tako da ne vredi.

@nmilicevic, moze li da se odabere, ili ti je tako zapalo?
Na sajtu pise da je telefon crn.

Kada sam ja kupio u decembru prošle godine imali su sa crnom i žutom maskom. A sećam se da je na sajtu tada pisalo da je dostupan u crnoj i žutoj boji.

Verovatno su prodali žute, sećam se i ja da je na sajtu pisalo žuta a i u Delta City-ju je u shop-u bila izložena žuta.

Ja sam nedavno kupio u Gigatronu, BIG Novi Sad. Ima samo crna maska, a ne dobija se još jedna. Ili je meni tako zapalo.

Zavisi od trzista i serije kako sam shvatio. Ovaj moj fon je navodno treca revizija 625 modela. Nije dosao sa dodatnom maskom

@pajica123
Koji SoC je kod tebe? Meni na Telekomu detektuje najvise H+ tj. gledano kao kod tebe sa slike - 3G (znam da je moguce da Telekom jos ne daje 4G ili ga samo testira)

Prilozi

• wp_ss_20140507_0002.jpg
    wp_ss_20140507_0002.jpg
    19.8 KB · Pregleda: 76
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno