Šta je novo?

Dark Souls II

@ivke ne ali racunaj da povecava sansu za 40% , posto je tako nesto bilo u deamon`s souls.

uvek gledajte opise svakog novog itema koga nadjete , narocito armore i oruzja. imaju dobre efekte ali uvek po cenu neceg drugog. recimo pojacava pyromancy ali zato ima vecu tezinu ( necu reci koji item , ali je deo armora).
sto se tice merchanta , igra izgleda ohrabruje da kupujete kod njih jer ja malo po malo dobijam neki poklon od njih.

isto ne bi bilo lose da se odigra jedna deonica , pa kad vas ne mrzi pogledajte walk-trough za tu deonicu.. iznenadicete koliko itema/prolaza/npc-ova ste propustili.

isto ne bi bilo lose da se odigra jedna deonica , pa kad vas ne mrzi pogledajte walk-trough za tu deonicu.. iznenadicete koliko itema/prolaza/npc-ova ste propustili.

To ću ostaviti za NG+, za prvi prolaz neću da gledam ni walkthrough ni wiki. Jedino za neki uvrnut item koji ne znam čemu služi ili tako nešto. Mada ne bi bilo loše da napomenete ako postoji čitava mapa koja može da se propusti kao što je bio Great Hollow/Ash Lake.

Skoci na uzvisenje, mislim da je gore levo od merdevina.

tnx, skocio sam na onu gomilu krsa pored vrata, sa prstenom mi je samo pola energije otislo... Ali tamo je celo leglo onih vatrenih gustera, jedva sam ih pobio, morao sam i onu jednu biljku za spelove da pojedem.

From Software acquired by Kadokawa Corp.

From Software, makers of Dark Souls and Armored Core, has just been snapped up by Japanese mega-publisher Kadokawa Corporation. They will be come a subsidiary of Kadokawa after the transfer of 80 percent of the company's shares takes place on May 21. Current holder Transcomos will gain the equivalent of $17 million for the sale of From Software.

Never head of 'em? I bet you have. Kadokawa Corporation is one of the biggest media companies in the east, with their hands in film, television, animation (all the Media Factory stuff), gaming, books, magazines (Famitsu, Dengeki, ASCII), and so much more. They handled Killer is Dead in Japan, and the game I'm playing right now, Demon Gaze, is also a Kadokawa Games release.

From Software is in good (and huge) hands.

According to Gematsu, Kadokawa Corp. hopes that the acquisition of From Software will help them expand in the games industry. Their studios will share expertise and resources to achieve this goal.

tnx, skocio sam na onu gomilu krsa pored vrata, sa prstenom mi je samo pola energije otislo... Ali tamo je celo leglo onih vatrenih gustera, jedva sam ih pobio, morao sam i onu jednu biljku za spelove da pojedem.

Kako si izašao napolje i da li vredi da se lomatam?

Nadjoh Drangleic armor set i sword, jos da se nabudzim da mogu da nosim.

Iza Pursuera se skoci dole kroz onu rupcagu u podu.

Ja nosim armor set i štit već par dana ali mač mi ne odgovara. Inače onaj trgovac u Majuli ima mnogo dobar set (Alva set), dobar def a lagan ali skup dosta. Kod njega sam kupio štit, Hard Leather set i Elite Knight set i onda mi se otvorio Alva.

Kako si izašao napolje i da li vredi da se lomatam?
Mozes okolo da se vratis, kroz tunel, ali samo ako ih ubijes sve. Ja sam ih pobio zbog itema, par prstenova, kamen neki vatreni za budzenje i mislim da je bio neki stit. Ako ti se ne ide skroz okolo mozes i kosku onu koja te vraca do vatre.

Onaj gore sto prodaje hexove castio ceo set hexerski i staf... Od njega sam kupio archdrake chime i dark orb... Svi nesto daju, samo ih treba zapitkivati. Jedino onaj lik u kulama na moru nece da prica sa mnom.

Sad me dva puta ubise ona trojica blizanaca... drugi put sam cak i fantoma zvao.

Poslednja izmena:
Jedino onaj lik u kulama na moru nece da prica sa mnom.

Ne znam koji ti je taj, jedini koji neće sa mnom da priča za sada je onaj ludak što sedi na stolici u pećini i bulji u zid, to je verovatno taj što prodaje hexove.

Nego kako funkcioniše piromancy u ovom delu, jel još uvek zavisi samo od snage rukavice ili treba da dižem INT i FTH pošto oni sad utiču na fire damage?

samo budzi rukavicu.

a imas i dark verziju , onda se skalira sa tim koliko hollow postajes...

eee ... to mora da se nadje ili kupi od jednog merchanta ;)

Piromancy se skalira i sa int i sa fth i naravno sa rukavicom :)

Pyromancies scale OFF of intelligence and faith, specifically off the Fire BNS stat, which scales with INT and FTH at the same rate.

Izvor

Zezam se ceo dan u Bastilji, nekoliko lootova ne mogu da dohvatim nikako uključujući onaj kod bossova u sobi i onaj na vrhu zida iznad kovača. Lupam po zidovima kao mentol i raznosim buriće ali nema šanse, videću sutra opet, sad više nemam živaca.

Gde je kellhus? Cudi me da nije dosao da nam kaze dokle je stigao i da malo prokomentarise svoje statove i iteme.

E, baš sam isto to hteo da pitam? Eto još jednog dokaza da je trolčina neviđena. :p

A što se tiče par komentara da je grafika plastična, nabacite Gedosato (novi dsfix) plus ENB-GEM-SweetFX. http://www.nexusmods.com/darksouls2/mods/7/?

Evo jednog primera, ali uz zezanje s ini fajlovima svako može da podesi kako će igra da izgleda prema sopstvenom ukusu.

Ja još nisam ni počeo da gemblam, pardon, ginem, pošto sam se ceo vikend zayebavao s tweakovanjem ini fajlova u sitna crevca... i taman sam podesio GEM-Gedosato i SweetFx da rade kako treba i da izgleda kako želim (ENB nije radio s Gedosatom kako treba), kad ono sad i ENB radi posle novog apdejta, tako da me čeka još ko zna koliko sati dok naferceram sve to zajedno i dok ne podesim sve po mom ukusu.

Ali verujte mi, i ovo što sam do sada odradio izgleda za klasu bolje od vanile. Mnogo bolji bloom, bokeh DOF, izmenjen kolorit i svašta nešto i eto potpuno nove igre.

Čak sam i promenio onaj buđavi font (pardon, najbuđaviji font u istoriji video igara, a koji maltene svaka japanska igra koristi) koji Japanci obožavaju iz nekog nepoznatog razloga.

Skoknite malo do nexusa, ima svašta nešto zanimljivo, a tek će da bude.

Inače, izašao je i prvi apdejt koji rešava problem sa crash-ovanjem igre kod multi monitor setup-a, to je ono kad se pojavi beli ekran pri pokretanju igre i onda prc. :d

Sve u svemu, ima prvo da pritegnem grafiku i sve ostalo što može uz pomoć igračkica s nexusa, pa da ginem ko' čovek posle... natenane.

Inače, pošto sam preskočio keca, koju klasu biste preporučili jednoj DS nubari?

Vidim da je neko pre koju stranicu preporučio clerica zbog heal-ovanja, kao i da se mage klasa lepo snalazi.

Ja sam do sada obično preferirao klasične tabače ili renžere, a magove i sl. možda malo manje... ali bih hteo da probam nešto novo, nešto divlje. :d

Je l' može da se kasnije preraspodeljuju poenčići, menjaju klase i bilo šta slično ukoliko skapiram posle 25 sati da to nije to.

S obzirom na dužinu igre i velike verovatnoće da ću zavirivati ispod svakog kamena (na osnovu ovog što sam video do sada, verovatno hoću), ne bih voleo da se zaglavim negde pa da kukam što sam odabrao ovu ili onu klasu.

Napominjem da nisam mazohista, tj. da nemam više strpljenja kao nekada (a ni vremena, nažalost, osim kad ne mogu da zakuntam pa zveram noću po forumu da se uspavam), tako da ne bih voleo da se smorim na pola igre ako skontam da klasa koju sam izabrao ipak nije za mene.

Poslednja izmena:
sve si se ti lepo sa time igrao i podesavao danima i onda na kraju izvalis da ti se ne svidja igra :D
igra je poprilicno teska u pocetku, te ako nemas strpljenja i mrzi te da se kroz isti nivo vracas 1000 puta [bukvalno], bices u velikom iskusenju :)

E, baš sam isto to hteo da pitam? Eto još jednog dokaza da je trolčina neviđena. :p

A što se tiče par komentara da je grafika plastična, nabacite Gedosato (novi dsfix) plus ENB-GEM-SweetFX. http://www.nexusmods.com/darksouls2/mods/7/?

Evo jednog primera, ali uz zezanje s ini fajlovima svako može da podesi kako će igra da izgleda prema sopstvenom ukusu.

Ja još nisam ni počeo da gemblam, pardon, ginem, pošto sam se ceo vikend zayebavao s tweakovanjem ini fajlova u sitna crevca... i taman sam podesio GEM-Gedosato i SweetFx da rade kako treba i da izgleda kako želim (ENB nije radio s Gedosatom kako treba), kad ono sad i ENB radi posle novog apdejta, tako da me čeka još ko zna koliko sati dok naferceram sve to zajedno i dok ne podesim sve po mom ukusu.

Ali verujte mi, i ovo što sam do sada odradio izgleda za klasu bolje od vanile. Mnogo bolji bloom, bokeh DOF, izmenjen kolorit i svašta nešto i eto potpuno nove igre.

Čak sam i promenio onaj buđavi font (pardon, najbuđaviji font u istoriji video igara, a koji maltene svaka japanska igra koristi) koji Japanci obožavaju iz nekog nepoznatog razloga.

Skoknite malo do nexusa, ima svašta nešto zanimljivo, a tek će da bude.

Inače, izašao je i prvi apdejt koji rešava problem sa crash-ovanjem igre kod multi monitor setup-a, to je ono kad se pojavi beli ekran pri pokretanju igre i onda prc. :d

Sve u svemu, ima prvo da pritegnem grafiku i sve ostalo što može uz pomoć igračkica s nexusa, pa da ginem ko' čovek posle... natenane.

Inače, pošto sam preskočio keca, koju klasu biste preporučili jednoj DS nubari?

Vidim da je neko pre koju stranicu preporučio clerica zbog heal-ovanja, kao i da se mage klasa lepo snalazi.

Ja sam do sada obično preferirao klasične tabače ili renžere, a magove i sl. možda malo manje... ali bih hteo da probam nešto novo, nešto divlje. :d

Je l' može da se kasnije preraspodeljuju poenčići, menjaju klase i bilo šta slično ukoliko skapiram posle 25 sati da to nije to.

S obzirom na dužinu igre i velike verovatnoće da ću zavirivati ispod svakog kamena (na osnovu ovog što sam video do sada, verovatno hoću), ne bih voleo da se zaglavim negde pa da kukam što sam odabrao ovu ili onu klasu.

Napominjem da nisam mazohista, tj. da nemam više strpljenja kao nekada (a ni vremena, nažalost, osim kad ne mogu da zakuntam pa zveram noću po forumu da se uspavam), tako da ne bih voleo da se smorim na pola igre ako skontam da klasa koju sam izabrao ipak nije za mene.

Ja bih clerica ostavio za drugi prelaz, ali mozes komotno da krenes sa knightom+uzmi onaj life ring za +5% HP (u startu si sa macem i stitom, sto ce ti samo malo olaksati posao), pravac Majula (idi do onog spomenika pored vatre, pa klikni na njega da vidis nesto, ali nemoj da te to uplasi ;) i odmah u Forest na grind da malo nabacis lvle, pa onda dalje na pisanje krvi. Ako nisi igrao do sada DS, naostri se strpljenjem, jer je bezobrazno teska, a sa druge strane genijalna igra. I nemoj da odustanes. Kad je obrnes onda mozes na keca, koji je jos tezi od ovog cuda.

Poslednja izmena:
Za one koji nemaju narodnu verziju, budite oprezni sa GeDoSaTo i ENB modovima, ukratko sa bilo kojim modovima koji imaju dll-ove u sebi, posto je igra sad, kao sto sam napisao ranije, VAC secured, tako da ne bi bilo lepo da neko popije ban i ne moze da igra online zbog boljih senki i osvetljenja u igri.

Ja generalno nemam vremena da igram zbog posla ali sam sinoć malo grindao souls i sad ne znam da li da čuvam za opremu ili odma da bacam na statse?
Šta preporučujete za warriora, ja sam nubara teška, prvi put sam zaginuo od nekakvih prasića haha :d

a kada sam video spomenik i šta piše na njemu nisam mogao da verujem :)))

@Vukodav

Ako ti je ovo prvi put, mozda je bolje da si krenuo sa cleric-om zbog heal mirracle-a. Souls-a ces imati u izobilju, a ako nemas narodnu verziju uvek mozes da kroz coop sakupis za bilo sta, tako da nemoj previse da se opterecujes time, vec napravi plan kako zelis da izbildujes lika.

Ja generalno nemam vremena da igram zbog posla ali sam sinoć malo grindao souls i sad ne znam da li da čuvam za opremu ili odma da bacam na statse?
Šta preporučujete za warriora, ja sam nubara teška, prvi put sam zaginuo od nekakvih prasića haha :d

a kada sam video spomenik i šta piše na njemu nisam mogao da verujem :)))

Ti prasići su OP na početku, ne diraj to... Vidim da su se mnogi zeznuli.

... imaginarni zidovi na function taster reaguju... razbacali su ih pa se mora napipavati.
2.jpg 1.jpg

Poslednja izmena:
Za one koji nemaju narodnu verziju, budite oprezni sa GeDoSaTo i ENB modovima, ukratko sa bilo kojim modovima koji imaju dll-ove u sebi, posto je igra sad, kao sto sam napisao ranije, VAC secured, tako da ne bi bilo lepo da neko popije ban i ne moze da igra online zbog boljih senki i osvetljenja u igri.

E, da... to sam potpuno zaboravio. Valjda te kiknu za dve ndelje, tako sam bar čitao na nexus-u.

Ja bih clerica ostavio za drugi prelaz, ali mozes komotno da krenes sa knightom+uzmi onaj life ring za +5% HP (u startu si sa macem i stitom, sto ce ti samo malo olaksati posao), pravac Majula (idi do onog spomenika pored vatre, pa klikni na njega da vidis nesto, ali nemoj da te to uplasi ;) i odmah u Forest na grind da malo nabacis lvle, pa onda dalje na pisanje krvi. Ako nisi igrao do sada DS, naostri se strpljenjem, jer je bezobrazno teska, a sa druge strane genijalna igra. I nemoj da odustanes. Kad je obrnes onda mozes na keca, koji je jos tezi od ovog cuda.

:laugh: Čuj, drugi prelaz. :D Ja sam samo par igara u životu obrnuo dvaput. Pa ja imam igre na čekanju koje su izašle 2012. :d

Nemam baš toliko vremena za igranje, pa sam zbog toga i preskočio keca kad je bilo već očigledno da će dvojka uskoro.

A s obziro koliko je generalno vremena potrebno http://www.howlongtobeat.com/game.php?id=2225 da se obrne igra, ja ću je verovatno završiti (ako budem izdržao :d) 2015. na proleće.

Pošto u poslednje vreme samo štancuju nastavke u nedogled (AC, Batman itd. itd.), ja to sada obično speedrun-ujem ukoliko me baš ne oduševi igra.

Ali ovo deluje zaista kao pravi biser, a kad me igra toliko oduševi (kao na primer Tomb Raider 2013. koji je premašio moja očekivanja), onda nije problem ni da se svaki kamen prevrne.

Hvala Doktore na informacijama, kukaću ja ovde još za savete, sigurno. :d

Nego, niko mi ne odgovori, može li da se kasnije menja klasa, preraspodeljuju poenčići itd. i ako može nešto od toga, u kolikoj meri?

Meni se u poslednje vreme igraju neki onako yebač-rendžer-polu mag kombinacija, kao Geralt npr. Može li nešto tako da se zbudži i vredi li to raditi uopšte.

Dajte još neki savet, jer ne smem da omanem pri kreiranju lika, pošto će najverovatnije to odrediti stepen mog strpljenja i živaca da preguram početak.

Klasa ne moze da se menja, ali klasa u Souls igrama nije ni bitna osim ako ne radis minmax, sto u DaS2 nema ni smisla.
Respec moze, ali ogranicen broj puta, treba da

nadjes Souls Vessel i odneses ga jednoj of Fire Keeper-a iz tutorijala i mozes da preraspodelis poene. Ogranicenje je sto je Soul Vessel consumable i sto sve poene koje si imao moras da preraspodelis, tj. SL ostaje isti.

Postoji item soul vessel koji sluzi za novu raspodelu poena kod one babe pre tutoriala ako ti se ne svidja trenutni build tako da slobodno igraj kako te nosi tok. Trenutno pravim bas takav build kao sto si opisao, kod mene je STR/FAITH kombinacija, Fire bastard sword +10 i lighting/dark magic i cekam neki dobar item da ubacim lighting dmg i dobijem S faith scale.

Hvala obojici na odgovoru.

Znači potreban mi je samo dobar početni odabir klase.

A koju je onda klasu najbolje da izaberem da bih napravio nekog takvog Geraltolikog lika, aka ranger-mage, ali da valja i u close melee combat-u?

Ybg, znam da možda mnogo tražim, ali ko pita ne skita. :d

Poslednja izmena:
Uruk hoces da kazes da zidove ne otkrivas udarcem maca??? *** ja lupam ko nenormalan, sad moram sve ponovo da obilazim. Sta ti je to function taster? A po xboxu?

Nazad
Vrh Dno