Šta je novo?

Plavi ekran (ntoskrnl.exe) Pomoc!

ace2189

Cenjen
Učlanjen(a)
10.02.2014
Poena
170
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 9700x (LC POWER 2x120, push pull)
Matična ploča
Asus Prime B650 PLUS
RAM
32gb DDR5 Kingston Fury
GPU
Asus Strix GTX1070
Storage
Corair Force MP50 480gb, Seagate Barracuda 2TB
PSU
Raidmax 1200w
Kućište
Thermaltake Core V71
Monitor
LG 4K UHD 27"
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Po prvi put mi se javlja plavi ekran na konfiguraciji iz profila u toku igranja NFS Rivals, i to posle 15ak minuta, do sada se nije desavalo ni u jednoj igrici niti u pomenutoj, temperature u racunaru su savrseno niske, na svakoj komponenti, nista nije overklokovano... Od onoga sto sam naso po netu sve mirise na ram module koje inace planiram da menjam jer nisu upareni, 4x2GB svi su KHX1600, istih latencija jedna je KHX blu, ove ostale u obicne KHX1600, u biosu je manuelno podesena voltaza na 1.65 i latencije 9,9,9,27,36... Memorije su mi iz predhodne konfiguracije, kao sto rekoh nisu uparene, kupovao sam ih jednu po jednu kad god sam imao kinte, a kad sam kupio plocu iz profila, cpu i ostalo, navedena ploca je na defaultu podesavala memorije na 1133mhz i nekim opustenijim latencijama, sto mi je govorilo da nesto nije kako treba... Inace konfiguracija radi perfektno, stabilno, nikakvih problema do sada... Sta mislite o ovome, sta mi preporucujete?
Untitled.jpg

Stavi tu slabiju na prvo mesto i rucno namesti latencije i napon
koje su po njenoj specifikaciji za 1600mhz.

Istestirao sam nekoliko kruga svu memoriju u memTest86 u MSDOS-u i naso je 33 errors, posle sam testirao parove 2x2GB, jedan je proso bez greske a drugi je imao isto 33komada, i sada idem pojedinacno ali sve govori da jedan modul ne valja... Da li je moguce da je blue screen zbog ovoga ili neceg drugog???

Poslednja izmena:
Istestirao sam nekoliko kruga svu memoriju u memTest86 u MSDOS-u i naso je 33 errors, posle sam testirao parove 2x2GB, jedan je proso bez greske a drugi je imao isto 33komada, i sada idem pojedinacno ali sve govori da jedan modul ne valja... Da li je moguce da je blue screen zbog ovoga ili neceg drugog???
Naravno da je moguće, čak je i najčešći uzrok.

Radio sam preko noci testove i pojedinacno i u paru, ne mogu da rade zajedno, tj jedna pravi problem a tri komada u kombinaciji prolaze memtest86 vise kruga, a ova jedna sama prolazi testove 10ak puta bez greske, cim nju stavim u paru sa nekom prijavljuje greske tako da ja se nadam da je to to...

Poslednja izmena:
Spusti meoriu na 1333 za sada pa vidi šta se događa, nećeš izgubiti bog zna šta na brzini systema.

Probaj prvo najsporiju da stavis do procesora pa sve ostale, znaci poredjaj ih po brzini i pusti onda mem test, i jedan krug ti je sasvim dovoljan.

Kazes da ti svaka memorija prodje mem test kad je sama u slotu?

Svaka zasebno prolazi test, a samo jedna od njih kada je u bilo kakvoj kombinaciji pravi problem, a brzine su im iste 1600mhz CL9, samo jedna je iz KHX Blu serije a ostale su standardne KHX memorije, to su stariji modeli koji ne podrzavaju XMP....

Vrh Dno