Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Ima li neko da je uzeo upload boost na 10 Mb/s ?

Na toj listi su bila i dva isturena stepena u mojoj neposrednoj blizini, jedan od njih ispod moje sobe :D
Dakle, lista je bila azurirana.

Ma bre ovo je samo bila lista ADSL centrala, nisi mogao videti da li je ADSL ili VDSL :)

Elem, ja sam imao UB od 10Mbps prosli mesec, ali sam sada vratio na 5 (jer za 10 moram da placal Net30, a iskreno mi stvarno ne znaci veci upload). Drugi problem je sto HG655b uopste nije dobar wiFi ruter, pa se i na 20/5 glavi :)

Poslednja izmena:
Ma bre ovo je samo bila lista ADSL centrala, nisi mogao videti da li je ADSL ili VDSL :)

Elem, ja sam imao UB od 10Mbps prosli mesec, ali sam sada vratio na 5 (jer za 10 moram da placal Net30, a iskreno mi stvarno ne znaci veci upload). Drugi problem je sto HG655b uopste nije dobar wiFi ruter, pa se i na 20/5 glavi :)

И ја исто хоћу да урадим... реци ми само да ли си могао да промениш пакет преко телефона, звањем 19818 или си морао до пословнице?
Један од разлога је што не остварујем, скоро никада, ту даунлоад брзину... уплоад већ употребим али ми не треба 10, 5 ми је сасвим довољно.

Mislim da treba 19813, a ne 19818 da se zove, ali da, UploadBooster se preko telefona zavrsava. Treba samo broj telefona na kome je VDSL, na koga se vodi i JMBG te osobe. (doduse je zovem sa mobilnog koji je na mene registrovan, ne znam da li inace treba jos nesto, i da li moze, ali pise na sajtu da moze!)
Poziv ova dva broja je za sada besplatan sa MTS mobilnih.

Ja mogu da ostvarim taj DL, ali iskreno osim za MSDN download ne vidim prednost (a tada mi je svaka brzina spora).
UL vec imam korist, jer je 1Mbps dosta slabo, kada treba za posao, primeti se ogromna razlika i na 5 i na 10.

Мислио сам и на НЕТ пакет... пошто бих и ја да вратим са 30/10 на 20/5.

Mozes sve to preko 19813, ali moras prvo da smanjis net paket, bice ti deaktiviran Upload Booster kada se i paket smanji, pa ces morati da zoves, posle toga da se UB5 aktivira.

Mozes sve to preko 19813, ali moras prvo da smanjis net paket, bice ti deaktiviran Upload Booster kada se i paket smanji, pa ces morati da zoves, posle toga da se UB5 aktivira.

Па онда ћу прво да смањим на UB5, па тек онда на НЕТ20. Тако ћу имати UB5 све време (што ми је и битно).

Mislim da to nece moci, ali nema razloga da ne probas - javi :)
Mozda sam se zbunio jer iz drugog razloga nisam tako isao.
To je dan-dva samo bez UB, inace.

Не видим разлог зашто не би могло... када ти дају опцију за UB5 са НЕТ30 и са НЕТ20. Сад ћу да позовем и да питам... па ћу ти јавити да ли може или не. :)

Razmisljam se i verovatno si u pravu, ne vidim razloga da ne moze - ne secam se zasto nisam tako trazio :)
EEE, pitaj kako se naplacuje UB taj mesec! Fora za UB je da se naplacuje cela suma, bez obzira kada se aktivira. A imamo DVA razlicita UB paketa tog meseca.
Ja nisam pitao, a nemam za sada razlog da zovem pa da usput pitam :)

Био си у праву... морају да укину све додатне услуге када се смањује или повећава пакет. Сад сам поднео захтев да ми се смањи са НЕТ30 на НЕТ20 и онда да ће ми укључити UB5 за тај месец.

Иначе, наплаћује се чим се услуга активира за месец у којем је активирана. Питао сам за то и мени ће бити наплаћен UB10 јер сам започео април са истим али ми неће наплатити и UB5, што је ок...

Poslednja izmena:
Moze li neko da okaci speedtest ko je na paketu 50/10 ?

Иначе, наплаћује се чим се услуга активира за месец у којем је активирана. Питао сам за то и мени ће бити наплаћен UB10 јер сам започео април са истим али ми неће наплатити и UB5, што је ок...

Dobro, to je bolje nego da se oba naplate, mada sam ja morao da cekam pocetak aprila da bi to uradio i imao sam UB10 samo 1 dan, ali preci cu preko toga... ako mi daju 3 meseca besplatno :)

Vec sam pisao ranije da sam na oko 50-60m od centrale sto je ne znam koliko kablovima daleko i pitao sam se zasto nisam dobio ponudu za 50/2, medjutim pre par dana sam je dobio i otisao u poslovnicu i podneo zahtev, malo pre sam ih zvao rekli su da su resili moj zahtev i da mogu da dodjem da potpisem ugovor i uzmem ruter.
Znam da sma rekao da mi ne treba to ali sam resio da se preselim u taj stan i uzecu ovu akciju 50 za 1900.
Cim budem potpisao i instalirao opremu(ili ce to da urade ovi iz TS) odmah kacim rezultate da vidite.

Jel uzimas upload booster ?

Ne za pocetak(verovatno prvi mesec)necu da vidim kako i ovo radi a posle cu verovatno ako sve bude OK.

Dobro, to je bolje nego da se oba naplate, mada sam ja morao da cekam pocetak aprila da bi to uradio i imao sam UB10 samo 1 dan, ali preci cu preko toga... ako mi daju 3 meseca besplatno :)

Враћено на НЕТ20 и упаљен UB5 (преко wifi)
3445121412.png

Враћање на НЕТ20 је потрајало, боме скоро и 48 сати али је UB5 ми поново активиран... па можда за 2 сата од како сам поднео захтев.

I meni je tako bilo.
Koliko ti je udaljen WiFi? Ne bih rekao da je do same net veze, jer upload prilicno dobro radi, mozda WiFi ne moze da izvuce max. jer je na VDSL modemima dosta slab :(

Удаљен је око 5метара... размишљам се да га померим мало ближе мом радном столу.
Када употребим лан кабл, онда је доста брже, пад је око 10%, дакле буде 18Mbps, што су ми рекли да очекујем од ADSL-a.

Ma.... pusti te price :) Ja sam >10m od rutera, i imam ovo:
3445206367.png

I podesen je modem normalno:
Upstream line rate (kbit/s) 5119
Downstream line rate (kbit/s) 20533

Sa gomilom FECova i HECova:
Downstream HEC 3317731
Upstream FEC 105
Downstream FEC 441895

Pa ni 5% eto nije pad :) (upload je radio sporije jer radi i upload za posao :D)

Mada ne mozes LAN da poboljsas, ali mozes WiFi.

Па да направим ”мост” са неким бољим WiFi рутером?

Napravi, ja licno cekam da zamenim lokaciju rutera prvo, na sred stana, i mislim da posle toga necu imati razloga za time, ali ako ne budem mogao, morace normalan wifi ruter :( Posle HG532e, ovi VDSL ruteri su s*** za wifi :(
Da, imam "protok", ali na HG532e je mogao da radi ut sa 500 konekcija i da imam net - sada ne moze ni sa 200 da radi nesto pored :(

Имаш неки рутер на уму који би могао да ми препоручиш?

Мој VDSL модем је HG630

Imas za 60-tak, mozda i manje evrica ovo

Имаш неки рутер на уму који би могао да ми препоручиш?

Мој VDSL модем је HG630

Možda ti je etar pretrpan Wireless mrežama pa ti zato ne izvlači max brzinu. Koliko ti lap nađe WiFi mreža osim tvoje?

Predjes na 5 Ghz i resis problem :)

Nazad
Vrh Dno