Šta je novo?

Problem sa ddr1 memorijom

dooksy

Cenjen
Učlanjen(a)
27.08.2009
Poena
169
Pozdrav svima, imam neki stariji komp na kome sam hteo da dodam jos 1gb rama. Nabavio sam dva modula po 512 mb kingston na 400mhz (identicni moduli) i kada ih ubacim komp nece da se butuje (nece ni da upali monitor).
Do sada sam imao 2x512mb kingston kvr400 single-sided i sa te dve radi normalno, ove dve nove su isto 2x512mb kingston kvr400 ali double-sided. E sad, provalio sam da hoce da se ukljuci samo kada su ubacene ili dve SS ili dve DS :wall:
sve cetiri nema sanse da upale u bilo kojoj kombinaciji slotova... Na drugoj ploci rade sve cetiri u kombinaciji na jednom kanalu SS na drugom DS.
Pretpostavljam da se nesto ploca buni oko te kombinacije i ne pada mi na pamet kako da je nateram da proradi sa sva 4 modula???

Bios ploce je apdejtovan na poslednju verziju.

Ploca je Asus P4P8X i865
Intel Pentium 4 3.0 Ghz FSB 800
Ako neko ima neku ideju kako naterati sve 4 memorije da rade neka javi. Ne mogu da se menjam memorija sa nekim.

Hvala unapred svima.

Zaboravio sam da napisem, probao sam da smanjim brzinu u biosu tj. stavim asinhroni mod i isto, sa naponom nisam probao jer me vuce na drugu stranu, da se ploca pogubi oko detekcije memorije kada su uparene ss i ds...

Podesi rucno na latencije i voltazu od tih jednostranih(slabijih)
Napisi tacne modele memorija,pa da vidimo koje su im latencije.

Poslednja izmena:
Podesi rucno na latencije i voltazu od tih jednostranih(slabijih)
Napisi tacne modele memorija,pa da vidimo koje su im latencije.

ma iste su potpuno i jednostrane i dvostrane sto se tice frekvencija i latencija, sve cetiri su Kingston KVR400 od po 512 MB. Jedina razlika je u tome sto su na jednostranim micron cipovi a na dvostranim kingston cipovi.
latencije za sve module su 3-4-4-8 na 200Mhz (400mhz efektivne frekvencije)

Dvostrane idu u kombinaciji 1-3,2-4. ili u sva cetri ako imas.
Probaj ove jednostrane izmedu ali mislim da se ne trpe na toj ploci.

Nazad
Vrh Dno