Šta je novo?

DVD (clone) nije originalan ...

takinada

Znamenit
Učlanjen(a)
12.04.2004
Poena
1,045
Imam problem u funkcionisanju programa za učenje engleskog jezika na 2 računara. Sa programom je dobijena licenca za istaliranje na 3 računara. Da bi funkcionisao, program zahteva DVD sa kojeg je instaliran da bude u optičkom uređaju. Na jednom računaru je DVD čitač a na drugom je CD čitač. Da bi rešio problem u funkcionisanju programa na računaru bez odgovarajućeg optičkog uređaja, sačinio sam DVD klon sa Nero-m (.nrg) i pokrenuo ga sa Daemon tools lite. Nakon instalacije programa sa virtualnog optičkog uređaja, pri pokretanju program je proveravao da li je originalan DVD medij u optičkom uređaju i prijavio problem da DVD nije originalan. Da li postoji način da se ovo prevaziđe, naravno bez ulaganja u dodatni DVD čitač :) ?

Unapred zahvalan ... :wave::wave::wave:

Ako hoćeš da napraviš image pa da ga koristiš sa Daemon Tools-om, probaj Alcohol 120%, ali image napravi u MDS formatu.

Ako hoćeš fizički da iskopiras DVD, probaj sa Blindwrite programom, meni je često pomogao.

Imam problem u funkcionisanju programa za učenje engleskog jezika na 2 računara. Sa programom je dobijena licenca za istaliranje na 3 računara. Da bi funkcionisao, program zahteva DVD sa kojeg je instaliran da bude u optičkom uređaju. Na jednom računaru je DVD čitač a na drugom je CD čitač. Da bi rešio problem u funkcionisanju programa na računaru bez odgovarajućeg optičkog uređaja, sačinio sam DVD klon sa Nero-m (.nrg) i pokrenuo ga sa Daemon tools lite. Nakon instalacije programa sa virtualnog optičkog uređaja, pri pokretanju program je proveravao da li je originalan DVD medij u optičkom uređaju i prijavio problem da DVD nije originalan. Da li postoji način da se ovo prevaziđe, naravno bez ulaganja u dodatni DVD čitač :) ?

Unapred zahvalan ... :wave::wave::wave:

Ako je u pitanju originalan softver obrati se proizvodjacu sa upitom da li ima program razbijen na CD-ove. Ako ne, onda probaj sam da napravis CD verzije tog programa od jednog DVD-a.
Sto se tice pravljenja imidza probaj da ga napravis uz pomoc Imgburn a mount-uj ga preko Virtual Clone drive.

uđeš u folder crack, pa prekrekuješ

Pametan si ko pčelica maja.

Probaj takođe i sa ISO Buster programom, mada ti je aca sve već rekao.
Davno beše kad sam koristio alcohol, probaj da li ima neka opcija da koristi sector-by-sector kopiranje....
Nrg fajlovi nisu dobri za ovakve stvari........

Hvala svima na ponuđenim rešenjima problema. Nažalost nisam ni jedno isprobao, iz razloga što je dobijen za dž nekakav DVD čitač koji je rešio stvar. Nadam se da će nekome navedena uputstva dobro doći u sličnoj situaciji ...

Pozdrav ... :wave::wave::wave:

Nazad
Vrh Dno