Šta je novo?

AMD ili INTEL u economy klasi..poređenje

evo šta se npr može igrati od "buđavh" igrica sa intel hd grafikom
http://www.youtube.com/watch?v=2sQL4zDk_1Y
mislim da za osnovne potrebe u economy klasi ne treba više....ko želi da se malo više igra rado će dodati 50ak eura za posebnu grafiku,koja će 200% nadmašiti APU...
....i neki ljudi sa foruma su imali iskustva i sa apuom i sa celeronom i rekli su svoje mišljenje....iz iskustva...
....ma kakav intel boy,nemoj da brkaš stvari....trenutno je bolji i isplativiji intel.

taj tvoj link u celoj priči je nepotreban,za osnovne potrebe je dovoljna intelova hd grafika...
u gaming priči,integrisana grafa protiv diskretne za istu cenu( procesor+diskretna grafika)isto nepotreban komentar....
da ne pričamo dalje o tehnologiji izrade...
i grejanju i hlađenju....

evo šta se npr može igrati od "buđavh" igrica sa intel hd grafikom
http://www.youtube.com/watch?v=2sQL4zDk_1Y
mislim da za osnovne potrebe u economy klasi ne treba više....ko želi da se malo više igra rado će dodati 50ak eura za posebnu grafiku,koja će 200% nadmašiti APU...
....i neki ljudi sa foruma su imali iskustva i sa apuom i sa celeronom i rekli su svoje mišljenje....iz iskustva...
....ma kakav intel boy,nemoj da brkaš stvari....trenutno je bolji i isplativiji intel.
Graficka od 50e da, da!!!

Poslednja izmena:
hhha ovo je smešno,dobro da nisu izabrali intel kombinaciji i5+gt610
zašto ne ova kombinacija

vs

Plus sto bi za APU morao ici neki brzi ram, kad se vec meri u svaki frejm. 🙂

2x4gb 2400MHz je 8.970din, a 2x4gb 1600MHz je 8.400MHz (novi Fury), teško da je to neko bogatstvo.

Procesorski, konkurent A10 je i3, koji je i nešto sporiji. Grafika koja se može ugurati uz i3 po ceni Kaverija je GT630, i opet ne dostiže Kaveri (da i ne spominjem OpenCL, HSA, Mantle), tako da ovo poređenje ima logike i opravdava cenu Kaverija (koji se uz to može i OC).

A10-7850K košta 16.700din u jednoj našoj velikoj maloprodaji.

Poslednja izmena:
Moze i 1x8GB za 7500din, posto ne bi trebao dual channel zbog diskretne graficke.

Da, a sve to nije economy klasa, tako da dzabe pricamo.

2x4gb 2400MHz je 8.970din, a 2x4gb 1600MHz je 8.400MHz (novi Fury), teško da je to neko bogatstvo.

Procesorski, konkurent A10 je i3, koji je i nešto sporiji. Grafika koja se može ugurati uz i3 po ceni Kaverija je GT630, i opet ne dostiže Kaveri (da i ne spominjem OpenCL, HSA, Mantle), tako da ovo poređenje ima logike i opravdava cenu Kaverija (koji se uz to može i OC).

A10-7850K košta 16.700din u jednoj našoj velikoj maloprodaji.

ok je to procesor,ali koliko košta najeftinija ploča i jel mora poseban kuler ,mnogi se žale na temperaturu APU(bez OC)

Da mi se igra jeftino uzeo bih Celeron G1610/G1820 + R7 260X 1 ili 2Gb + najjeftnija memorija koju bih našao. Mislim da u svim varijantama ispada jeftinije i bolje od A10 7850.
Pentium je neisplativ s obzirom na minimalni pomak naspram Celerona. Naredni korak bi bio i3, ali to niti je ekonomska klasa, niti Quad. Baš bzvze procesor za koji opet treba neka krštena grafika.

Kabini Athlon x4 je odličan procesor za SFF build. 25W i ~35°C sa onim kulerom ala Pentium III. Odlično za HTPC.

Poslednja izmena:
Najjeftinija A55 ploča je 4.150din, a A88X ploča 5.250din. Što se utisaka korisnika tiče, Newegg tu nudi izobilje informacija u komentarima: A6-5400K, A10-7850K.

Jesu za igre dobri Celeron i R7 260X, ali nije svakome gejming jedini prioritet pri kupovini PC-a sa ne baš velikim budžetom.

Koju intelovu grafiku koristi g1820,i sa kojom je diskretnom uporediva?

hhha ovo je smešno,dobro da nisu izabrali intel kombinaciji i5+gt610
zašto ne ova kombinacija

vs

Smesno je to da je ta 650-ica low-end karta koja nema mnogo bolje preformanse od A10 7850k Apu-a, i da je taj Celeron i Dual Core procesor, a kako vidimo standard za uopste igranje je sada quad core (watch dogs, the crew, divison itd...) Ono sto je prednost APU-a u ovom trenutku je ta sto se na njemu mogu igrati sve danasnje igre u 1080p sa odogovarajucim podesavanjima i ostavljas mesto za kupovinu GPU kasnije kada budes skupio ili odvojio dovoljno novca za bar mid-end kartu i ostaje ti pun quad-core procesor, tako da imas odlicnu platformu za igranje sada i za nadogradnju za buducnost sto ti Celeron i 650-ica ne pruzaju.

Poslednja izmena:
ne lupaj gluposti . a10 apu je dual core procesor, kao i fm2 athlon 750 , fx 4130 i ostali fx derivati . i to amd uopšte ne krije .
jedino ta jezgra imaju po dve integer jedinice, što se floating point operacija tiče, gori su od najjeftinijih intela .
ipc count je loš, memorijski kontroler je duplo sporiji nego kod intela . i to su činjenice.

AMD-Steamroller-vs-Bulldozer.jpg

on di ader hend, GCN grafika integrisana u kaveri je prilično slabija od gtx650 . (otpr 7730 ddr3 vs 7750 ddr5)

+ što kod intela imaš i lucidlogic virtu, koji uparuje integrušu i discrete karticu .

Poslednja izmena:
Nazivaj ti ljude neznalicama i prosipaj tehnikalije koje većina ne razume niti ih zanima koliko hoćeš, ali ono što je rekao rolo stoji. Pre bih ~17k dao na A10-7850K nego na Pentium+GTX650. Uz i3+GT630 bi tek izvisio, i po pitanju CPU i po pitanju GPU.

Jedino da sam neko derle kome PC služi isključivo za igrice, filmove i fejsbuk, ali i onda bih pre uzeo Athlon X4 "dual-core" i 7770. Navodnike ću rado ukloniti kada ubediš i ostatak sveta da ne dovodi ljude u zabunu i da uz Athlone i A10 stavlja dual-core, a uz FX-8350 quad-core.

Kreni odavde, na primer:

is it true that AMD fx 8350 is just a 4 cores CPU?

http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldozer/AMD-Athlon II X4 750K.html

http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldozer/AMD-FX-Series FX-8350.html

FX 8xxx nije ni quad, a ni octa core...
Kako je to AMD smislio ko bi ga znao :d

Ne zanima me previše ta tematika, ali koliko sam shvatio AMD uparuje po dva fizička jezgra u jedan modul, tako da A10 ima 4 fizička jezgra i 4 thread-a. Intel ima 1 fizičko jezgro po 1 modulu kod Pentiuma, ukupno 2 jezgra i 2 thread-a, dok i3 ima takođe 2 fizička jezgra kao Pentium, ali svako jezgro ima i virtuelno ili logično jezgro, tako da ima 4 thread-a...

Mene sve ovo ne zanima previše, više me zanima da dobijem što više za svoje novce, i po pitanju procesora i po pitanju grafike u skladu sa ličnim potrebama, a tu se svi razlikujemo. Neko će uzimati najjeftiniji Celeron i što skuplju grafiku misleći samo na igre, a neko će gledati da to izbalansira na svoj način.

Poslednja izmena:
Da mi se igra jeftino uzeo bih Celeron G1610/G1820 + R7 260X 1 ili 2Gb + najjeftnija memorija koju bih našao. Mislim da u svim varijantama ispada jeftinije i bolje od A10 7850.
Pentium je neisplativ s obzirom na minimalni pomak naspram Celerona. Naredni korak bi bio i3, ali to niti je ekonomska klasa, niti Quad. Baš bzvze procesor za koji opet treba neka krštena grafika.

Kabini Athlon x4 je odličan procesor za SFF build. 25W i ~35°C sa onim kulerom ala Pentium III. Odlično za HTPC.

čovek je sve rekao,kratko i jasno ko razume....

....što se tiče athlona koji se pojavio u prodaji za 6399 din(Athlon 5350,ploča cca 3500),to mi je interesantan procesor u kombinaciji sa mini ATX pločom,samo je ponuda jeftinih SFF kućišta mizerna,kad bi se moglo uklopiti jedno kućište slično Antec ISK 110 VESA http://www.youtube.com/watch?v=mczLWLgNTvE sve ukupno da ostane u economy klasi cca 200 eur možda bi razmislio i o jednoj takvoj maloj i gotovo nečujnoj konfiguraciji...

Iskreno A 10 je Quad Core s tim sto jezgra dele L2 memoriju takodje i FX 83XX i ostali buldozeri jesu ono sto pise octa core s tim sto isto po dva jezgra dele L2 memoriju.

AMD je morao da se odluci za ovako sakatu arhitekturu zato sto Intel ima patent na arhitekturi gde sva jezgra dele jednu te istu memoriju (L1-L3) a nije hteo da placa

Intelu patent.

Intel je izbacivao takodje i pre 775 podnozija singl core sa vise tritova (thread) da ih nazovemo nitima koje su operativni sistemi videli kao dual core

intel ima bolju arhitekturu za sada ali i vecu cenu, performanse koje pruza Intel ne trebaju i ne koriste 90% korisnika tako da za bilo koga

prednosti intela u prosecnom koriscenju racunara nisu vidljive prosecnom korisniku.

ne lupaj gluposti . a10 apu je dual core procesor, kao i fm2 athlon 750 , fx 4130 i ostali fx derivati . i to amd uopšte ne krije .
jedino ta jezgra imaju po dve integer jedinice, što se floating point operacija tiče, gori su od najjeftinijih intela .
ipc count je loš, memorijski kontroler je duplo sporiji nego kod intela . i to su činjenice.

AMD-Steamroller-vs-Bulldozer.jpg

on di ader hend, GCN grafika integrisana u kaveri je prilično slabija od gtx650 . (otpr 7730 ddr3 vs 7750 ddr5)

+ što kod intela imaš i lucidlogic virtu, koji uparuje integrušu i discrete karticu .
Stvarno si pobednik, pogledaj prvo lepo sliku koju serujes A10 je PUN QUAD CORE procesor ovo samo pokazuje da dva jezgra dele L2 Cache memoriju,BDArch.png
A sto se tice integrisane GCN grafike u A10 APU nisam ni reko da je jaca od 650-ice rekao sam da 650-ica nije mnogo jaca, i da se ne isplati davati novac u Intelov Dual Core i low-end grafiku vec da je isplativije kupiti A10 APU (Steamroller) jer pruza bolju mogucnost za upgrade odnosno kupovinu jace karte u buducnosti a do tad moze se koristiti GCN integrisana grafika sa APU-a, i amd ima Dual Graphics rezim kojim mozes da uparis integrisanu i diskretnu kartu.

Poslednja izmena:
izašli su athloni sa cenama,okršaj u economy klasi

vs

šta mislite ?

Meni se svidja cena. A jos vise mi se svidja potrosnja i zagrevanje. 🙂
Ne moze to biti jako kao intelovi procesori, ali svakako ne znaci da je los proizvod.

Predlog za moderatore, da se odredjeni postovi sa zadnjih par strana premeste u novu temu o AM1 socket procesorima.

Poslednja izmena:
stvarno alal im vera, fanstasticna stvar za htpc sa recimo athlonom 5150 od 5000din sa 8400 integrusom...

taj AM1 "quad" core je rame uz rame s intelom 1007u (dual na 1.5 ghz). grafika je gcn sa 128sp (u klasi hd3650 ). pa ti vidi za šta možeš da iskoristiš taj krš.
po istoj ceni možeš da uzmeš dual intela i ITX ploču , still, tvoje su pare i tvoj izbor.

da, i gde videste molim vas quad core na dijagramu piledriver i buldozer modula ? jedino ako ste ih gledali u kompletu, pa čak ni u tom slučaju to nikako ne bi bio quad ,
obzirom da dva threada dele jednu FPU jedinicu.

amd je jeftiniji , baš onoliko koliko je i gori . točka . (uz izuetak najjeftinijih modela, gde je i skuplji)

pozdravlja vas vaš cocane , i sve najbolje u novoj godini !

Poslednja izmena:
nakon Brazosa E350 kojeg je zamenio G1610 teško da će bilo koji AMD procesor ući u moje kućište u skorije vreme....intel širi svoju bazu poklonika u najnižem segmentu čak i po relativno niskoj ceni,ali to je ulaganje u budućnost i svako ko je koristio jedan od jeftinih intelovih SB/IB/HSW ostaće u budućnosti na intelu...
....G1610 po ceni od 3355 din je po odnosu cena performanse najbolja kupovina svih vremena dosad,nikad se nije mogao kupiti toliko jak procesor za manje para!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno