Phoenix257
Slavan
- Učlanjen(a)
- 15.02.2005
- Poena
- 440
daaviis, kako ne primecujes da smaras i hajde da prekinemo ovu glupu raspravu koja ne vodi nicemu, jer svi imamo neke svoje stavove
plaćati kafu sa btcom je apsurdno!
ovde svi imaju problem sa stavom koji iznosi damirbaj, i svi pricaju pricaju prakticno jednu te istu pricu: dao si 100 $ i sad se nadas necemu. a zapravo bi trebalo da ga saslusate, jer vam covek zapravo govori da neko ko je usao u ovo sada nema neki preterani prostor za zaradu. pricamo o malim ljudima i proizvodjacima i rudarenju, tj. o onim ljudima o kojem je i Satoshi pricao. mali ljudi su potpuno iskljuceni iz preraspodele novih novcica, jer su velike rudarske kooperacije ASIC-a i GPU farmi prigrabile sve za sebe. znaci ne dolazi uopste do pravedne preraspodele. korisnicka baza se ne siri, vec se razvija industrija koja je prakticno obezvredila rudarski posao. cak je i bitcoin u zacetcima bio kopan CPU-ovima. pazite, CPU ima svako!
Cak sta vise zbog tih bohgatih minera, asic-a i svega ostalog je BTC danas vredniji a ne od nas sitnih JADNIKA sa probusenim djepovima, da se mi pitamo pa BTC bi i dalje bio par centi
Ti koji sedis kuci i nadas se nekim para da padnu s neba meni koji po potrebi radim 2 posla kazes da sam ja gori? U kom to univerzumu!? Hahaha Lovator
I da, zelim ti da postanes i ti lovator i da uskoro nadjes posao a da ovo shvatis kao dopunsku zaradu
Ne banalizujem stvari, ali ovde si pogodio. Zblja je to previše kafa, samim tim i transakcija. A gde je tek ostalo.
Pa što bi plaćao kafu btcom. Ne plaćaš je ni sad visom, PayPalom, western unionom itd. Tu je prostor za ekspanziju kriptovaluta a ne nebuloze o zameni nacionalnih valuta kriptonovcem.
moze ali bice uvek ljudi koji ce se borit protiv toga...
Rast cene BTC-a se poklopio i sa ulaskom Kineza u pricu, oktobar-novembar prosle godine. U decembru je bila ona zabrana u Kini, mnogi su izasli i cena se prepolovila... Od tada je u stalnom propadanju, a ASIC-i i dalje rade i diff skace.
pa rešenje će biti offchain transakcije. nema šta tu da se traži. znači, btc blockchain će biti osnova na koju će se graditi novi layer. primerice, ako je btc TCP/IP, onda će taj novi layer biti http. on će se nadograditi.
rekao sam zašto neće doživeti sudbinu istu kao btc: zato što je ltc izmisljanje tople vode. ne nudi ništa novo. i ne samo to, nego je za samo 3 godine blockchain dogurao do 6 GB. kako bude vreme prolazilo i povećavao se broj transakcija, tako će se blockchain eksponencijalno povećavati! skladištenje će postati preskupo, mnogo skuplje negoli te kafe.
nema nikakvog ekonomskog opravdanja za održavanje i postojanje dva paralelna, a praktično ista blockchain-a.
dakle, jedino sto ceo taj sistem održava jeste obećanje da će jednoga dana ltc proći kroz isto ono što je btc prošao. a do tada oni koji su prvi uleteli u ltc će polako, ali sigurno izvlačiti iz sistema svoje početne investicije.
naivno je misliti da ce zbog onoga sto je bilo sa btc-om isto se desiti sa ltc-om. mislim da je to jedan od *****a koji drži ltc-u cenu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari