Šta je novo?

Kako pokrenuti win7 na toshibi c50-a-1lr

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Naime danas je komšinica pazarila ovaj lap top, ali ja nikako ne uspevam da pokrenem windows 7 instalaciju. Nisam probao sa win8 pošto mislim da se ona neće tako lako navići na isti.
Napravio sam bootabilan usb, pokrenuo ga kao i svaki put kada instaliram sistem ali jednostavno neće da pokrene instalaciju. Vidi usb, ali instalacija ni da krene

1. Ugasi UEFI u Biosu , sacuvaj i izadji.

2. Udji ponovo u BIOS stavi bootabilan usb prvi sacuvaj i izadji.

Posle toga bi trebalo da ti bootuje USB!

bih ja, ali ovaj bios je tako štur, da ja u životu nisam video prostiji bios sa manje opcija

Potrazi boot mode , pise UEFI ti stavi Legacy i sacuvaj i restartuj , posle ako se ne snadjes uslikaj boot opcije , Da li ti je bios InsydeH20 ja taj imam bas je lak za koriscenje?

Imalo se misliti pre nego sto se pazrilo. Turi ti njoj Win 8,iskljuci joj Metro UI i do vidjons. Na win 7 ce te zezati i drajveri (pretpostavljam) ,pa eto komsinke malo- malo kod tebe. Pricam iz iskustva- ja sam moju komsinicu neki dan otkacio. Za mesec dana uspe od vrlo solidne mashine da napravi splacinu,jer ne zna elementarne stvari.

Poslednja izmena:
Komšinica mi je drugareva sestra :) Koja živi sa mužem :) A nisu me ništa pitali pre kupovine. Nisam nigde uspeo da nađem UEFI mod, zato sam i pitao ovde, jednostavno kao da nema UEFI upciju, u Advanced imam samo virtuelizaciju, beep sound, usb power, change boot order i sis conf

Aj probaj ovo dal radi:

1- Enter the BIOS
2- Go to "Security" section in BIOS
3- You will find (Secure Boot: Enabled) , well go and disable that !
4- Then go to "Advanced" section in BIOS and enter the "System Configuration"
5- Now as you can see you can change the "Boot Mode" after we disabled the "Secure Boot"
6- So just go and change the "Boot Mode" form (UEFI Boot) to (CSM Boot)
7- That's it =D save the new settings in BIOS and restart with your bootable DVD or Hard Disk

Kao što sam već rekao naravno da sam to probao, to sam i ja našao, ali se odnosi na neki drugi isto c serija.
A evo ko mi ne veruje da je bios toliko štur da je to neverovatno

Prilozi

• WP_20140305_23_56_38_Pro.jpg
    WP_20140305_23_56_38_Pro.jpg
    354.5 KB · Pregleda: 231
  • WP_20140305_23_57_06_Pro.jpg
    WP_20140305_23_57_06_Pro.jpg
    641.3 KB · Pregleda: 208
  • WP_20140305_23_57_31_Pro.jpg
    WP_20140305_23_57_31_Pro.jpg
    619.7 KB · Pregleda: 217
Ako nema opcije u biosu jesi li pokušao instalaciju sa diska

jesam i to, ali uvek mi zakuca ne znam ni sam što, izgleda će morati win8

Da nije promenio tu opciju nije mogao da startuje instalacioni disk.

_/Neo\_ skini sa M$ originalu verziju Windowsa nareži što sporije i probaj kakav je rezultat

Naime danas je komšinica pazarila ovaj lap top, ali ja nikako ne uspevam da pokrenem windows 7 instalaciju. Nisam probao sa win8 pošto mislim da se ona neće tako lako navići na isti.
Napravio sam bootabilan usb, pokrenuo ga kao i svaki put kada instaliram sistem ali jednostavno neće da pokrene instalaciju. Vidi usb, ali instalacija ni da krene

Notebook je zakljucan na windows 8.

Danas sam imao isti takav slucaj i ponosni vlasnik ce probati sutra da vrati notebook gde je kupio. Covek zeli sedmicu.

Inace u biosu nema opciju da promeni UEFI Boot to CSM Boot. Mozda se ova opcija pojavi posle instalacije osmice, ali nisam imao vremena da probam.

Nemoguce je uraditi i updejt biosa bez ove promene, tako da ni novi bios nema smisla.

Sve u svemu glup potez Toshibe, nameran ili slucajan.

Moze Windows 7 samo je potrebna fleska od 8GB ISO fajl sedmice , Rufus i nista vise.

Skinite rufus_v1.4.1.exe http://rufus.akeo.ie/downloads/rufus_v1.3.4.exe

Ubacite flesku od 8GB(moze i od 4GB ali postoje neki proizvodjaci fleska koji nude znatno manji realan kapacitet od 4GB recimo 3GB i nesto pa je zato bolje 8GB flesku uzeti) Da bi bili sigurni da staje ISO fajl na nju!

Izaberite GPT partition scheme for UEFI computers i FAT32 , na ikonicu od cd-a idite da bi dodali iso fajl od 7-ice koju imate i idite na start za 10-20-ak minuta ce vam kreirati bootabilanu USB Windows 7 UEFI flesku!

8wb2xe.png

Samo 64bit je podrzano! Windows 7 ultimate 64bit sp1 radi slabije verzije ne znam! Naravno posle kad bootuje i budete dosli do opcije za particije , obrisite sve njegove default MBR particije i kreirajte svoje GPT! Ovako nek bude:

13604d1356627027-efi-systemswin-cannot-instal-mbr-partion-table-disk-windows-8-downgrade-008-sb-.png

Cim idete na drive options (advanced) i izaberete new i recimo upisete 102400 to je 100GB i ta particija ce logicno biti GPT particija i to je to na njoj mozete instalirati Windows 7 , nadam se da sam pomogao! Naravno ovo nista ne vredi ako ne provalite kako bios bootuje UEFI flesku 100% ima taj bios to samo se treba namuciti , sada svi noviji BIOS-i prelaze na UEFI posto podrazava hard diskove vece od 3TB , to je zbunjujuce za ljude koji su navikli na MBR i ne znaju sta je GPT pa pola sata gledaju gresku "Windows Cannot Be Installed to This Disk. The Selected Disk Has an MBR Partition Table. On EFI Systems, Windows Can Only Be Installed to GPT." ja sam prvi taj priznajem dok letoj nisam presao na UEFI GPT nisam imao pojma sta to iskreno!

Notebook je zakljucan na windows 8.
Danas sam imao isti takav slucaj i ponosni vlasnik ce probati sutra da vrati notebook gde je kupio. Covek zeli sedmicu.
Inace u biosu nema opciju da promeni UEFI Boot to CSM Boot. Mozda se ova opcija pojavi posle instalacije osmice, ali nisam imao vremena da probam.
Nemoguce je uraditi i updejt biosa bez ove promene, tako da ni novi bios nema smisla.
Sve u svemu glup potez Toshibe, nameran ili slucajan.

Ne može ni preko win8, probao sam i to :)
Jel uspeo nešto da uradi? Ovaj je uzet u win win, pa sam mislio da probaju isto to da urade?

Moze Windows 7 samo je potrebna fleska od 8GB ISO fajl sedmice , Rufus i nista vise.
Skinite rufus_v1.4.1.exe http://rufus.akeo.ie/downloads/rufus_v1.3.4.exe
Ubacite flesku od 8GB(moze i od 4GB ali postoje neki proizvodjaci fleska koji nude znatno manji realan kapacitet od 4GB recimo 3GB i nesto pa je zato bolje 8GB flesku uzeti) Da bi bili sigurni da staje ISO fajl na nju!
Izaberite GPT partition scheme for UEFI computers i FAT32 , na ikonicu od cd-a idite da bi dodali iso fajl od 7-ice koju imate i idite na start za 10-20-ak minuta ce vam kreirati bootabilanu USB Windows 7 UEFI flesku!
Pogledajte prilog 137270
Samo 64bit je podrzano! Windows 7 ultimate 64bit sp1 radi slabije verzije ne znam! Naravno posle kad bootuje i budete dosli do opcije za particije , obrisite sve njegove default MBR particije i kreirajte svoje GPT! Ovako nek bude:
Pogledajte prilog 137271
Cim idete na drive options (advanced) i izaberete new i recimo upisete 102400 to je 100GB i ta particija ce logicno biti GPT particija i to je to na njoj mozete instalirati Windows 7 , nadam se da sam pomogao! Naravno ovo nista ne vredi ako ne provalite kako bios bootuje UEFI flesku 100% ima taj bios to samo se treba namuciti , sada svi noviji BIOS-i prelaze na UEFI posto podrazava hard diskove vece od 3TB , to je zbunjujuce za ljude koji su navikli na MBR i ne znaju sta je GPT pa pola sata gledaju gresku "Windows Cannot Be Installed to This Disk. The Selected Disk Has an MBR Partition Table. On EFI Systems, Windows Can Only Be Installed to GPT." ja sam prvi taj priznajem dok letoj nisam presao na UEFI GPT nisam imao pojma sta to iskreno!

Sad ću baš ovo da probam, ja sam isto preko rufusa radio, ali nisam stavljao gpt nego ostavljao po deff sve

Poslednja izmena:
Ja prosto ne mogu da verujem da taj bios nema UEFI BOOT za USB , potrudi se nacices ako ne uspes idi u servis sta da ti kazem! Moguce je da su noviji biosi za laptopove ukinuli stari legacy boot za mbr ali i to cisto sumnjam , nece mbr jos u penziju !

Ima ali u novoj verziji biosa, juče dobio od uvoznika iso fajl sa biosom, narezao i uspešno isflešovan. Zatražite od servisa.

Pojavio se Bios 1.30 na zvanicnom sajtu (startuje se iz Windowsa)

Uredjaj je kompatibilan samo sa Windows 8 i to ne svakom verzijom osmice.

Iz iskustva pricam. Pokusati sa 8.1 npr...

danas uzeh toshibin laptop i imam isti problem...

Jel ste li probali da ubacite windows 8 pa da windows 7 pregazite sa njim ovako preko windowsa i USB-a recimo ne preko biosa:

Capture.PNG

Prethodno napravite UEFI Windows 7 USBcreate UEFI bootable USB to install Windows 8.1 (5).png

Dakle taj Windows 7 UEFI na usb-u vam sluzi samo da pregazite windows 8 sedmicom , prethodno ubacite "privremeni windows 8" koji ce vam sluziti da preko njega pregazite windows 7!

O ovome pricam naravno:

Capture11.PNG

Ovo je slika od DVD-a primer...

Vrh Dno