Ja ne mogu da verujem da ti nekome kazes da je alav samo zato sto ima vece ambicije od tebe????? Ti kopas sa jednom grafikom i nesto se bunis?
Pa taj sto ima vece ambicije je mnogo vise od tebe i ulozio sto je logicno, nije alav i nije trazio leba bez motike sto ce cak biti pre prica da je sa tobom prijatelju.
Ja sam krenuo kao i ti u pricu vremenski govoreci, ocu reci od skoro. Ali apsolutno podrzavam ovo sto Sajber prica.
ti mislis da je ambicija, ja mislim da je pohlepa... cifre koje sam pomenuo sve govore... i po 13$ bi dobio visestruke vise love nego sto je ulozio...
uvek su na meti ljudi sa velikim stekom, zato je bolje uvek prodavati jedan deo, a tek nesto ostaviti za bolesne cifre...
ko zna, mozda i pool, menjacnica kad vide da imas dosta u steku, gledace nekako da te olaksaju... ne kazem da je to bio slucaj sa njim, procitao sam sta mu se desilo, vec cisto pominjem...
pa zasto ne bi imao prava da se bunim, ako sam puko 330e za graficku, sto je meni cifra velika ko kuca, i sto slusam buku nocu i trpim velike temperature u sobi i suv vazduh i sto placam struju...
na sve to ide briga da treba da vratim dug koji sam napravio za graficku... ja sam racunao da ce mi praviti 100$ mesecno i svakog meseca da dignem tu lovu... to se ispostavilo da nije realno... ali reci da je trenutna isplativost ok ili dobra, je cista nebuloza... sta ja sad trebam da kopam sa 12 grafickih, da bi imao prosecnu srpsku platu od 200/300 evra? to obesmisljava celu pricu, jer samo mali krug ljudi moze da prusti sebi toliko grafickih, a jos manji moze da obezbedi adekvatne uslove u stanu za rudarenje sa tolikim brojem grafickih...
ono sto pricam sve vreme, je da rudarenje nema veza sa onim o cemu se pricalo pre nego sto sam sam video sta je i kako je...
trenutna situacija je tuga i nek misli ko sta oce, ili nek se zadovoljava sa 4000 din mesecno po grafickoj, ja sam ocekivao vise i ja licno necu vise kopati ako padne toliko da nemam bar 2000din cistog dobitka... radije cu sacuvati svoju graficku od tog mrcvarenja...
dakle suma sumarum... trenutna situacija je losa, sta god ko pricao, ali ne znaci da nece biti bolja...
Meni se jaaaaaaaako dopada kad vidim da neko ko ima 2 meseca (i par provala koje su završile u potpisima) pa savetuje "kolegu" koji je duže od godinu dana (usput prošao "sito i rešeto") u svemu ovom...Nije ni čudo što iskusniji članovi neće više ni da pišu (savetuju) po forumu kad ispadaju neznalice uprkos svom iskustvu...
ja nisam zavrsio nikome u potpisu, niti je bilo materijala za tako nesto, pre sam ja mogao napuniti svoj sig izvalama ljudi koji moju poruku nisu razumeli na pravi nacin
"taj moj savet" bi kurajber prihvatio oberucke da je znao sta ce da mu se desi
brate, za taj novac ljudi rentaju stanove, kompletne fitness sale, bazene....
malo si precjenio tu svoju grafikicu
da li sam?
ja se ne bi slozio...
pravila je 100$ mesecno kad sam usao u pricu i tad sam bio samo relativno zadovoljan...
zasto?
zato sto mi je cak i po toj racunici trebalo preko 3 meseca da bi uopste otplatio graficku, a kamoli krenuo da zaradjujem...
yeeeeahh znaaam, i ta graficka vredi nesto, reci cete vi... ja na to bas i ne mogu tako da gledam...