Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Odakle ti ideja da asici obaraju cenu novcica? Tesko da sam cuo vecu nebulozu skoro. Znaci, Asici, koji su usli u BTC pocetkom 2013. godine masovno, su prvo oborili cenu sa 10$ na 266$, a posle par meseci kada su potpuno preuzeli mrezu su je ponovo oborili sa 60 na 1200? Ne razumem. Ne moze masina da obori cenu, samo ljudi. I to nema veze sa Asicima. I u GPU prici najbogatiji uzimaju najvise, pa mozda i oni "obaraju" cenu jer imaju i najvise da prodaju. Cenu trenutno obara neizvesnost i strah od gubitka, kao sto je dizu dobre vesti i nada za zaradom. Sto se tice zivotnog veka Asica, tu bih se slozio sa tobom u delu da je to namenska masina koja sluzi samo za to, i da je masovna proizvodnja i jacanje mreze brzo gaze. Zato se i unapredjuju stalno. A sad da li se isplate ili ne, zavisi od mnogo faktora i dobrog izbora kopanog novcica. Jedan dobar shit-novcic i moguce je za dve nedelje napraviti BTC-a kao za 10 godina kopanja tim istim Asicom. Ne pricam napamet, veruj mi.
Mozda kad bi malo glavom razmislio mozda bi ukapirao..

Ima sad jedno dzinovsko brdo bitcoin acis majnera koji su posle samo par meseci upotrebe ELEKTRONSKO DJUBRE..vrednost im je NULA a kostali su mnogo para..odakle je dosao taj novac od kog su kupovani ti asici i i gde je otisao tj novac kad vec sve znas?

Ima sad jedno dzinovsko brdo bitcoin acis majnera koji su posle samo par meseci upotrebe ELEKTRONSKO DJUBRE..vrednost im je NULA a kostali su mnogo para..odakle je dosao taj novac od kog su kupovani ti asici i i gde je otisao tj novac kad vec sve znas?

Novac je dosao ili iz dzepova, ili iz stekova. Ako je dosao iz stekova, dumpovali su proizvodjaci asica i to verovatno samo onoliko koliko im treba da pokriju troskove. A kupci sada stekaju da bi se vratili na saldo pre kupovine. Ako je dosao iz dzepova, povecalo se fiat pokrice, i ti mineri mozda i dumpuju, dok ne shvate da je to iracionalno. A kod GPU minera, novac ide u AMD a novac iz criptosa u dzepove prilikom dumpa. Pre bih rekao da su GPU mineri ostetili ekosistem, sto naravno opet nije tacno. Cena nema veze sa tim. Strah i nada pokrecu cenu gore ili dole.

Hajde malo da pricamo o ltc-u... Ako se ovo uradi sto planiraju ja sam spreman da prodam sve novcice jer ce upropastiti sve. Nisam siguran dali bi iko normalan to stvarno uradio. Asic nije kancer, asic je sledeca faza u buducnosti novcica. Ako ne bude asica mreza ostaje na jako niskom nivou i zaboravite na varijantu da ce vredeti ne znam koliko. Eto pa sad vi sto niste upali na vreme i napravili stek imate cemu da se radujete. Mislite samo kako da nastancujete jos novcica ali sta to znaci za buducnost novcica i za cenu nikoga od vas nije briga. To sto vi zelite je odbijanje tehnoloskom napretku. Ako je po vama bolje da smo svi ostali u kamenom dobu onda do mojega.
Iskreno ja se nadam da je cela prica puska i da zele da se napravi panika i da ljudi rasprodaju sve. Ne mogu da vam objasnim kolika to moze biti katastrofa.
U krajnjem slucaju ne kapiram ni sta novi rudari imaju protiv asica na ltc-u kad uvek ima sta da se kopa grafikama.

Novac je dosao ili iz dzepova, ili iz stekova. Ako je dosao iz stekova, dumpovali su proizvodjaci asica i to verovatno samo onoliko koliko im treba da pokriju troskove. A kupci sada stekaju da bi se vratili na saldo pre kupovine. Ako je dosao iz dzepova, povecalo se fiat pokrice, i ti mineri mozda i dumpuju, dok ne shvate da je to iracionalno. A kod GPU minera, novac ide u AMD a novac iz criptosa u dzepove prilikom dumpa. Pre bih rekao da su GPU mineri ostetili ekosistem, sto naravno opet nije tacno. Cena nema veze sa tim. Strah i nada pokrecu cenu gore ili dole.

opet pogresno.
Prvi primer sa acima..drugi da npr nema asica samo gpyovi

prvi ..kupio si asic za 10000 eura ..posle par meseci taj asic sto si kupio ne vredi nista..sve novice sto si skupio npr u vrednosti od 10 000 (tj izvukao si pare ) dampujes da bi kupio novi asic jer stari ne vredi vise nista..rezultat izvukao si 10 000 eura iz vrednosti novcica.

drugi..kupio si gpyove za 10 000 eura ..posle par meseci diff je skocio 20% jer su i drugi kupivali grafike..ti ces da dampujes 20% novcica sto si skupio da bi kupio nove grafike..ali verovatno manje jer ces mozda neku slabije graficke da prodas.
U prvom slucaju izvukao si 10 000 eura iz vrednosti novcica..u drugom si izvukao 2000 eura ..

Ovome se nisam nadao/očekivao:

Litecoin Difficulty:5,677
Estimated Next Difficulty:5,335 (-6.02%)
Adjust time:After 1712 Blocks, About 3.2 days
Hashrate(?):152,326 MH/s

Videćemo za par dana da li će stvarno diff pasti, ali sam očekivao da će od aprila diff uveliko biti preko 6000. Niska cena svih valuta izgleda da čini svoje.

Nema tu nista iznenadjujuce, nema i ne moze biti preslikavanja situacije sa btc-om iz vremena preuzimanja mreze od strane asica, razloga ima vise a evo samo nekih: zbog vece komplikovanosti izrade i vece cene, upliv asica ide daleko sporije i sam uticaj scrypt asica na mrezu nije ni uporediv sa sha 256 asicima.
Opsti ambijent je takodje bitno drugaciji nego prosle godine, ekstremno nepoverenje, strah, pesimizam, serija losih vesti od kojih se prosto ne zna koja je gora, jeste nesto sto NIJE bio slucaj prosle godine(iako je i tada bilo nekih simptoma bear marketa, neko ce reci gasile su se i masine i prodavale, ali svako ko je iole realan priznace da je sada neuporedivo teza situacija.

Sto se tice hard forka na LTC-u, ideja mozda ima i neke dublje razloge za, sem pukog produzavanja zivota GPU mininga na scrypti, u svakom slucaju treba saslusati obrazlozenje ali bi u ovoj situaciji to mozda bilo i dobro.

Mozda ti treba da razmislis malo bolje. Student nije od juce i zna sta prica. Asic za btc je placen i odradio je svoje. Koliko ce brzo biti prevazidjen zavisi samo od toga koliko ce brzo napredovati sledece generacije.
Moras da shvatis da takav napredak mora da se desi. Ako bitcoin treba da se koristi za placanje sama mreza mora da bude ludacki jaka da bi obezbedila dovoljan broj transakcija. Ako ltc ostane samo na grafikama od jake mreze nema nista. Ako nema jake mreze nece biti ni litecoina u placanju.
Seti se kako je ranijih godina izgledalo kad zoves ili saljes sms za Novu godinu. Tako izgleda mreza koja ne moze da izgura dovoljan broj konekcija. Niko ne zeli takav servis i to ne moze da uspe.
Taj hardfork na duze staze moze doneti toliku stetu da vecina ovde ne moze ni da shvati. Umesto da asic krene i da dodjemo do neke ogromne cene, ostacemo na mrsavoj zaradi. Ja zbog toga ne mogu da budem srecan. Cena ce skociti vremenom malo ali nikako na onaj nivo o kojem pricamo mesecima i cemu se nadamo.
Mozda sam do sada sirio optimizam ali upravo su mi pokvasili municiju. Zao mi je ali stvarno nemate razloga da se radujete i zao mi je ako to ne vidite ali sta je tu je.

Mislite samo kako da nastancujete jos novcica ali sta to znaci za buducnost novcica i za cenu nikoga od vas nije briga. To sto vi zelite je odbijanje tehnoloskom napretku. Ako je po vama bolje da smo svi ostali u kamenom dobu onda do mojega.

kao sto rekoh, zelimo ono sto je nama isplatljivije, kao sto ti zelis ono sto je tebi isplatljivije...
ja ionako ne zelim da stekam i cekam neku uber cenu, vec da menjam svakog meseca za novac, a ako jedna 280x ne pravi barem 60$ mesecno, to smatram slabom isplativoscu...

druga je stvar sto si ti pohlepan, pa cekas neke mamutske cene... da nisi bio takav, do sad bi tih 560 ltc-a sto si izgubio, prodao, pa cak i po ovoj trenutnoj niskoj ceni od 13$, to mu dodje 7280$... malo li je?
a bila je pre nekog vremena i 30$, da ne racunam kolko je po toj ceni...
ko oce vece, izgubi iz vrece... sad i nemas druge opcije nego da cuvas to sto ti je ostalo i prodas u najboljem trenutku, ali da si na pocetku imao malo labaviji stav, bio bi bogatiji... bez ljutnje...

Poslednja izmena:
Damirbaj...

Ja ne mogu da verujem da ti nekome kazes da je alav samo zato sto ima vece ambicije od tebe????? Ti kopas sa jednom grafikom i nesto se bunis?
Pa taj sto ima vece ambicije je mnogo vise od tebe i ulozio sto je logicno, nije alav i nije trazio leba bez motike sto ce cak biti pre prica da je sa tobom prijatelju.
Ja sam krenuo kao i ti u pricu vremenski govoreci, ocu reci od skoro. Ali apsolutno podrzavam ovo sto Sajber prica.

Ja ne znam ljudi jel vi kapirate sta je sve ovo i sta treba da predstavlja uopste???

Pa ako nema ASIC-a kako mozete da ocekujete da skoci cena uopste? Na kraj krajeva ko je nama kriv sto nismo u prici od pre par godina kao neki pa i sam Sajber.

Ne razumem stvarno, ja mislim da bi ovo nanelo vise stete nego koristi.

Meni se jaaaaaaaako dopada kad vidim da neko ko ima 2 meseca (i par provala koje su završile u potpisima) pa savetuje "kolegu" koji je duže od godinu dana (usput prošao "sito i rešeto") u svemu ovom...:lupko:
Nije ni čudo što iskusniji članovi neće više ni da pišu (savetuju) po forumu kad ispadaju neznalice uprkos svom iskustvu...

Poslednja izmena:
ja ionako ne zelim da stekam i cekam neku uber cenu, vec da menjam svakog meseca za novac, a ako jedna 280x ne pravi barem 60$ mesecno, to smatram slabom isplativoscu...

brate, za taj novac ljudi rentaju stanove, kompletne fitness sale, bazene....
malo si precjenio tu svoju grafikicu

Trebaju svi da shvate da jednostavno nema zarade bez rizika i/ili bez truda. Odnosno da su u proporciji. Necu da pominjem usamljene slucajeve, kojih sigurno ima, ali vecina je uzela/ce uzeti ozbiljne pare od ovoga samo ako je ulozila srazmerno mnogo novca/vremena/truda u celu pricu.

Mozda ti treba da razmislis malo bolje. Student nije od juce i zna sta prica. Asic za btc je placen i odradio je svoje. Koliko ce brzo biti prevazidjen zavisi samo od toga koliko ce brzo napredovati sledece generacije.
Moras da shvatis da takav napredak mora da se desi. Ako bitcoin treba da se koristi za placanje sama mreza mora da bude ludacki jaka da bi obezbedila dovoljan broj transakcija. Ako ltc ostane samo na grafikama od jake mreze nema nista. Ako nema jake mreze nece biti ni litecoina u placanju.
Seti se kako je ranijih godina izgledalo kad zoves ili saljes sms za Novu godinu. Tako izgleda mreza koja ne moze da izgura dovoljan broj konekcija. Niko ne zeli takav servis i to ne moze da uspe.
Taj hardfork na duze staze moze doneti toliku stetu da vecina ovde ne moze ni da shvati. Umesto da asic krene i da dodjemo do neke ogromne cene, ostacemo na mrsavoj zaradi. Ja zbog toga ne mogu da budem srecan. Cena ce skociti vremenom malo ali nikako na onaj nivo o kojem pricamo mesecima i cemu se nadamo.
Mozda sam do sada sirio optimizam ali upravo su mi pokvasili municiju. Zao mi je ali stvarno nemate razloga da se radujete i zao mi je ako to ne vidite ali sta je tu je.
Brzina nema nikakve veze sa acisima..uzmi uporedi samo doge i bitcoin ..doge je jedno vreme imao vise transakcija nego bitcoin ..pa opet doge sam prebacivao ekstra brzo dok bitcoin sam cekao i cekao..jos bolji primer black coin..to je coin koji se majnovao samo 10 dana i sada nema kopaca..pa opet svaka transakcije ide 100 puta brze nego bitcoin..dovoljno je sto neki imaju ukljucen wallet.

JEdna 280x grafika ima 2.6 terafplopsa ..nekoliko ima dovoljno brzine da opsluzi celu srbiju i sire transakcijama.

A tvoje je ono skupio sam puno novcica i sad se samo nadam da ce cena eksplodira i da ih uvalis po nekoj ceni koja ce te obogatiti i da vise nikad ne pogledas kripto svet ..ono sto ne kapiras je da cena veze nama dal su ASICI ili nisu vec da li novcic ima neku svrhu u relnom svetu...ako je ne bude nema ni vrednosti.

Samo da se ogradim, pošto vidim da padaju "sekire" i dodam svoje mišljenje kao jako mladog u kriptosvetu, ali mislim da miri donekle vaša. Ne, moje "ZIJU!" nije zlurado već se odnosi jedino na to koliki bi preokret mogao da bude menjanje algoritma, jer da! iako nemam nijedan LTC, mišljenja sam da je to loš potez, zato što LTC devalvira najverovatnije u tom slučaju, a ni meni ni drugima koji imaju štek LTC-a to ne odgovora. Dosta je već lošeg oko kriptovaluta od prevara preko hiperprodukcije koja takođe šteti pod okriljem open-source priče pa do MtGox skandala itd.

Ja sam u poziciji čoveka, koji se nada da "bilo šta zaradi" i u tu svrhu skupljam nove novčiće, na novijim algoritmima. Naravno, oslanjajući se na ono što stariji kažu i da će se ciklus ponoviti pod manje-više istim pravilima. Možda i novim, povoljnijim uslovima, možda i lošijim... Čak dozvoljavam sebi da mislim da nije nemoguće da neki od novijih jednog (ne tako skorog) dana pretekne BTC/LTC - posle grčevite borbe, jer tamo već ima kapitala; ali isto tako znam i da novi novčići imaju svoje tehničke prednosti te je i to moguće. ASIC, kako ih vidim, je evolutivni korak koji je i nužno zlo:nema ASIC-a - nema upliva kapitala, skoka diffa (čitaj, održavanje zdrave mreže) niti vrednosti. Sa druge strane, kapital se gomila u rukama pojedinaca (ne mislim uopšte na starije rudare sa foruma, jer su oni isto tako "sitne ribe" u planetarnom pogledu) što za uzvrat oduzima draž iz open-source-narodne priče svega, a to je itekako potrebno da bi se kriptovalute prigrlile i postale poznanice celom svetu.

Vreme i "narod" će pokazati šta će biti. Ali šta je dobro i nužno, već se zna... I dok se ne nađe nešto bolje dobro i nužno, neka ide već utrtim stazama.

Damirbaj, druze. Sedi, smiri se, razmisli o tome sto pricam. Ti to sto sada radis, sto kopas i prodajes odmah, mozes bilo kada s bilo kojim novcicem. Imas maxcoin, imas darkcoin, isto kopas grafikama uz slicnu zaradu s manjom potrosnjom struje. Sta si zapeo za ltc-om?
Mi smo sad alavi jer necemo dzaba da prodajemo novcice i cuvamo ih za sledecu godinu a ti si pametan, posten i sta vec jer prodajes odmah po jako niskoj ceni? Mislim da pricas totalno neprimisljeno. Ja ti stvarno ne uzimam za zlo sto to pricas jer ne kapiras posledice koje taj harfork donosi. Ti prodajes novcice odmah i tebe buducnost ne zanima nazalost. Ako mreza ne napreduje niko pametan nece uloziti ni dolar u to.
Damirbaj sta mislis, dali bi bitcoin ikada dostigao 1200$ da nije asica? Naravno da nebi.

Taj hardfork je bukagija litecoina. Ko ne zna sta je bukagija.... To je ona metalna kugla na lancu koju su robijasima vezivali na noge da nebi mogli da beze i morali su da ih nose u rukama. Ne samo da litecoin nece poleteti vec se ozbiljno plasim da i ne potone skroz.

@dam
ja bi reko da si ti pohlepan, hoces da ulozis sicu a da zivis kao car i da ne radis nista ceo zivot, samo kukas ovde i prosipas pamet, a u stvari ne vidis koliko si kratkovidan da ne kazem nesto drugo jer bi to vec bilo vredjanje

drugo pisas ovde po svima nama koji su ulozili vece pare u ovu pricu, pa ulozi i ti a nije stiso si dupe i neces da ulazes a ovamo ti zinulo dupe za pare,

ovim si samo pokazao da si trol i nista vise

Poslednja izmena:
Ja ne mogu da verujem da ti nekome kazes da je alav samo zato sto ima vece ambicije od tebe????? Ti kopas sa jednom grafikom i nesto se bunis?
Pa taj sto ima vece ambicije je mnogo vise od tebe i ulozio sto je logicno, nije alav i nije trazio leba bez motike sto ce cak biti pre prica da je sa tobom prijatelju.
Ja sam krenuo kao i ti u pricu vremenski govoreci, ocu reci od skoro. Ali apsolutno podrzavam ovo sto Sajber prica.

ti mislis da je ambicija, ja mislim da je pohlepa... cifre koje sam pomenuo sve govore... i po 13$ bi dobio visestruke vise love nego sto je ulozio...
uvek su na meti ljudi sa velikim stekom, zato je bolje uvek prodavati jedan deo, a tek nesto ostaviti za bolesne cifre...
ko zna, mozda i pool, menjacnica kad vide da imas dosta u steku, gledace nekako da te olaksaju... ne kazem da je to bio slucaj sa njim, procitao sam sta mu se desilo, vec cisto pominjem...

pa zasto ne bi imao prava da se bunim, ako sam puko 330e za graficku, sto je meni cifra velika ko kuca, i sto slusam buku nocu i trpim velike temperature u sobi i suv vazduh i sto placam struju...
na sve to ide briga da treba da vratim dug koji sam napravio za graficku... ja sam racunao da ce mi praviti 100$ mesecno i svakog meseca da dignem tu lovu... to se ispostavilo da nije realno... ali reci da je trenutna isplativost ok ili dobra, je cista nebuloza... sta ja sad trebam da kopam sa 12 grafickih, da bi imao prosecnu srpsku platu od 200/300 evra? to obesmisljava celu pricu, jer samo mali krug ljudi moze da prusti sebi toliko grafickih, a jos manji moze da obezbedi adekvatne uslove u stanu za rudarenje sa tolikim brojem grafickih...
ono sto pricam sve vreme, je da rudarenje nema veza sa onim o cemu se pricalo pre nego sto sam sam video sta je i kako je...
trenutna situacija je tuga i nek misli ko sta oce, ili nek se zadovoljava sa 4000 din mesecno po grafickoj, ja sam ocekivao vise i ja licno necu vise kopati ako padne toliko da nemam bar 2000din cistog dobitka... radije cu sacuvati svoju graficku od tog mrcvarenja...
dakle suma sumarum... trenutna situacija je losa, sta god ko pricao, ali ne znaci da nece biti bolja...

Meni se jaaaaaaaako dopada kad vidim da neko ko ima 2 meseca (i par provala koje su završile u potpisima) pa savetuje "kolegu" koji je duže od godinu dana (usput prošao "sito i rešeto") u svemu ovom...Nije ni čudo što iskusniji članovi neće više ni da pišu (savetuju) po forumu kad ispadaju neznalice uprkos svom iskustvu...

ja nisam zavrsio nikome u potpisu, niti je bilo materijala za tako nesto, pre sam ja mogao napuniti svoj sig izvalama ljudi koji moju poruku nisu razumeli na pravi nacin ;)

"taj moj savet" bi kurajber prihvatio oberucke da je znao sta ce da mu se desi ;)

brate, za taj novac ljudi rentaju stanove, kompletne fitness sale, bazene....
malo si precjenio tu svoju grafikicu

da li sam?
ja se ne bi slozio...
pravila je 100$ mesecno kad sam usao u pricu i tad sam bio samo relativno zadovoljan...
zasto?

zato sto mi je cak i po toj racunici trebalo preko 3 meseca da bi uopste otplatio graficku, a kamoli krenuo da zaradjujem...

yeeeeahh znaaam, i ta graficka vredi nesto, reci cete vi... ja na to bas i ne mogu tako da gledam...

Dzonikg, nisam mislio da brzinu transakcija vec na kolicinu transakcija koju mreza moze da izgura u sekundi, minuti itd. Nisi obratio paznju o cemu pricam. Da bi ozbiljno razmisljao o nekoj valuti kao varijanti za placanje sta bi se delo ako 10.000 ljudi u istom trenutku sirom sveta hoce da obavi neki transfer? Doci ce do zagusenja. Sto je jaca mreza veca je "propusna moc" da se tako izrazim i moguc je veci broj transakcija.

@Damirbaj, jesam ja alav koji godinu dana skupljam novcice i nisam nijedan prodao? Ti sigurno nisi alav sto zelis bar 60$ od jedne karte. Aj budi realan ;)

Ma ono je neki američki damir koji je uložio jednu grafiku u biznis, pokrenuo temu, šta bi on voleo da se desi. Nema ništa od toga :)

kaze "puko sam 330e za graficku sto je meni veliko ko kuca" a onda kuka kako mu je malo 60$ mjesecno...

ne da ovo nije za tebe, nego se ja bojim kako ces ti ikad ista u zivotu...

Ti prodajes novcice odmah i tebe buducnost ne zanima nazalost.

ja radim ono sto moram, a prodajem ih mesecno - jer moram...

@dam
ja bi reko da si ti pohlepan, hoces da ulozis sicu a da zivis kao car i da ne radis nista ceo zivot, samo kukas ovde i prosipas pamet, a u stvari ne vidis koliko si kratkovidan da ne kazem nesto drugo jer bi to vec bilo vredjanje

ne znas sta pricas... sa 330e kolko sam ulozio i isplativoscu od 60$ mesecno sa tendecijom da ide dole, ja cu se nacekati da uopste otplatim tu graficku, kamoli da zivim kao car...
sta je 60$ mesecno za nekog ko ne radi... odu sve pare na racune i gluposti... ja sam ocekivao da ovaj internet posao moze da zameni pravi posao, koji je danas tako tesko naci... ali nazalost, pokazalo se kao jos jedno razocaranje...

drugo pisas ovde po svima nama koji su ulozili vece pare u ovu pricu, pa ulozi i ti a nije stiso si dupe i neces da ulazes a ovamo ti zinulo dupe za pare,

vec sam dao odgovor na ovo... i za vas koji ste ulozili vece pare, da ste mogli dok je ltc bio 30$ visestruko da ih povratite, kao i za to zasto ja ne mogu da ulozim vise... o tome sam ranije pisao... i to nema veze sa onime sto pisem ovde... ti si dobio utisak ko da sam ja ljubomoran na ljude koji su ulozili vise od mene, sto nema veze sa mozgom... tanka je granica izmedju ambicije i pohlepe...

E pa malo su ti ocekivanja bila prevelika, to sam ti jos pre 2 meseca rekao. Sa ulaganjem od 300e ne mozes zameniti posao. Da si ulozio par hiljada pa i da razumem da si ocekivao i da bude moguce.

na zalost ne moze jedna 280x da zameni posao i da zaradjuje platu niti ce to ikada moci

ROI za kartu je u idealnim uslovima 5-6 mjeseci. Problem je sto su ljudi usli u ovo kad je bila najveca isplativnost i svi su mislili da uzimaju mjesecnu platu od ovog tj da nista ne rade a lova kaplje.

ja mislim da u svetu biznisa svaki posao koji donosi 10% profita mesecno je izuzetno isplativ posao

Moram da dodam da je damirbaj jako bezobrazan clan...jednom prilikom sam postavio neko pitanje u vezi svega ovoga jer sam jos uvek nov u ovome i dobio sam diskretno bezobrazan odg od njega, ali naravno bilo je i clanova koji su mi pomogli i kojima sam jako zahvalan...jer ipak smo mi ovde da delimo misljenja i pomazemo jedni drugima.

A sto se tice same teme, pre neki dan sam kupio LTC u iznosu od 105$ da bi sa svojim iskopanim imao oko 10 LTC-a i cilj mi je da cekam neku vecu cenu za leto(oko 40$~50$)...e sad ne razumem se bas u te prepreke koje snalaze sve ovo pa me zanima sta je tacno taj hardfork, u prevodu jel sam se za(j)ebao sto sam kupio LTC umesto jos jedne grafe...?

ne znas sta pricas... sa 330e kolko sam ulozio i isplativoscu od 60$ mesecno sa tendecijom da ide dole, ja cu se nacekati da uopste otplatim tu graficku, kamoli da zivim kao car...
sta je 60$ mesecno za nekog ko ne radi... odu sve pare na racune i gluposti... ja sam ocekivao da ovaj internet posao moze da zameni pravi posao, koji je danas tako tesko naci... ali nazalost, pokazalo se kao jos jedno razocaranje...

Ne kapiram kakav je ovo "internet posao"? Sta ti tu zapravo radis ? Cuti i sutaj se u bulju sto postoji nacin da i mi u Srbistanu mozemo zaraditi koji dinar (bilo koji) sa strane, i gledaj da naucis nesto da radis, da stvoris sebi posla (evo i ja nemam skoro dana radnog staza, ali pristojno zivim od svog posla koji sam sam razvijao, i na ovo gledam samo kao na hobi sada, a krenuo sam od surove 0, kao i ti) jer ovo "leba bez motike" nikada nije i nece dugo trajati...

ovaj posao moze zamjeniti pravi posao, ali moras uloziti kao u pravi posao, cc 5000eur za dobro radno mjesto sa sigurnom budzetskom platom ;)

ocekivati da ces od ulozenih 330eur imati mjesecnu platu u polovici ili trecini tog iznosa je san koji nikada neces dozivjeti.

cak stavise, konstantnom prodajom ostajes bez mogucnosti da se u jednom trenutku dobre cijene istovaris a za taj novac od profita dokupis jos opreme koja bi ti nakon par ponovljenih ciklusa mozda I obezbjedila neki pristojan mjesecni dohodak.

***, poznajem ljude sa 200 gpu-a koji jedva nekada nešto napišu ovde, a ovaj damir dominira svim temama sa svojom tužnom pričom kako ne može da se obogati od jedne grafičke. Ne poznajem te lično, tako da jedinu sliku stvara ovo što pišeš, izvini, ali kao što neko reče ranije, odumre mi jedna moždana ćelija svaki put kada pročitam tvoj post :smash:

Vrh Dno