Šta je novo?

LG LA620S

onua

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2007
Poena
350
Pozdrav ljudi, kupio sam tv ove serije, 42" oznaka 42LA620S, pa ako ima nekih pitanja, tu sam. Uzeo sam iz Mađarske, izašao me je 450€.

Naočare su pasivne i do sada nisam video bolji 3D od ovog a gledao sam na 10-ak televizora.

DLNA radi kako treba, WIFI radi super...

Sve u svemu, prezadovoljan sam i ako imate nekih pitanja, tu sam :wave:

Da li si uspeo da instaliras plex? Ovo je generalno pitanje za sve LG usere.

pozz

Ako moze kratko da se kaze sta je plex kod Lg? Hvala!

pazi nemam taj TV,ali koristim Plex na AndroidTV-u,i sa tim je mnogo lakse jer se Klient i Server sami nadju.....ali...imam Philips TV,za koji ne postoji zvanicna Plex app,ali ga Tv vidi normalno kao DLNA server,jedino nije fensi,sa sve onim posterima,i podacima,ali sve radi...e sad ne koristim ga,jer mi ne idu titlovi....

ah... onda nisi trebao da se javljas :p meni plex radi sa sve prevodima na ovom tv-u, samo sto ne postoji app za LG, vec imam plex server na kompu, ali voleo bih taj fenseraj na tv-u, a postoji neka verzija ne zvanicna koje nema na LG-evom store-u... zbog toga i pitah coveka za uputstva, jer ja nisam uspeo preko externog harda da nateram tv da vidi instalaciju :S

ah nista mene ne muci osim cinjenice da izgleda ni ti nemas plex koji nije server nego client, odnostno plex aplikaciju instaliranu na samom tv-u... u gore linkovanom klipu mozes da vidis kako izgleda plex na LG-u pre nego sto su ga povukli sa ovog LG-evog app store-a kako god se zvao...

Mene je jako zanimalo kako radi satelitska na ovom tv-u.Nakon što mi riknula skystar2 kartrica,povezao sam sat tanjir sa tv-om i na njemu imam postavljen diseqc motor i ispostavilo se da pronalaženje satelita radi savršeno.Prilikom odabira kanala sa bilo kog satelita on automatski vrti tanjir na poziciju satelita gde se kanal nalazi,što je bilo velika muka sa skystar karticom.Slika na HD kanalima je savršena i ovaj tv me sve više oduševljava.

pa buraz,nisam znao da te konkretno zanima fensi app...mislio sam da ti Tv uopste ne vidi Plex Server.....
si gledao ovde...
https://forums.plex.tv/index.php/topic/89004-simonjhogans-plex-client-for-lg-smart-tv/
http://plex.h3consulting.net/downloads.html
Izgleda da mi nije prosao post a bio sam ubedjen da sam odgovorio odavno... :)
Uglavnom, meni plex radi, vidi sve sto sherujem sa kompa, titlove cita bez problema bla bla...
Elem fora i jeste u toj fensi aplikaciju zar ne? :p Postoji i difoltni shering centar koji LG nudi, tako da sam mogao i njega da sam hteo nesto plain & simple...
Upravo mi se svidja taj vizualni dojam koji plex pruza. Problem je sto ga na LG-evom store-u nema plexa iz nekog razloga su ga ja mislim povukli (tako sam nesto procitao negde na netu, ispravite me ako gresim).
E sad postoji neka verzija koju je razvijao i koju razvija neki lik, i koja obzirom da je nema na store-u, ima posebnu proceduru za instalaciju. Ispratio sam instrukcije, ali obzirom da sam vukao fajlove tj. pokusao, sa externog hdd-a, TV instalacione fajlove nije video. Mozda je problem do velicine, mozda do tipa formatiranja hdd-a, mozda zbog neceg treceg. USB manjeg kapaciteta nisam imao pri ruci da probam i tako, obzirom da sam ih izdelio drugovima i nikako da uzmem.
Pa sam kontao ako je neko vec uspeo na tv-u (bilo kom smart LG-u) da instalira plex, da ovde izbaci instrukcije, ali ocigledno niko nije :) Nadam se da sam sada bio jasniji :)

Posedujem ovaj lg tv... preko kojeg gledam satelitske kanale sa dreamboxa 800 hd pvr.
Na tv sam prikopcao usb hard disc na kojem zelim snimati programski sadrzaj...e problem nastaje kada pokusam nesto snimiti...jednostavno na ekranu izbaci obavestenje Nepodrzana funkcija na HDMI ulazu .Znaci digitalne kanale koje hvatam preko zemaljske antene bez problema moze snimati a ove preko dreamboxa ne moze.
Kolega poseduje isti model tv-a i kod njega sam nosio usb hard disc snima bez problema programski sadrzaj lokalnog operatera ....molio bih za pomoc.

ne mozes da snimas nista sa HDMI izvora,samo sa Digitalnog Tunera od Tv-a....a imas taj Box,sto ne snimas na njemu..?
odnesi kod kolege DreamBox,isto ce da bude kao i kod tebe.....:)

Kod kolge moze da se snima (sa lokalnog kablovskog operatera)takodje reciver koji je spojen skart kablom...da li to znaci da bi mogao da snimam u slucaju da dreambox spojim skart kablom ?
A nemam hard za dreambox...pa reko da iskoristim ovaj externi na usb tako sto cu ga spojiti.na tv

ne znam..probaj ne kosta nista...:),samo racunaj da prilicno gubljenje kvaliteta slike....posebno ako snimas HD kanal
a zar na svoj Dreambox,ne mozes da ukljucis usb hard...?

Poslednja izmena:
Nemogu da ulljucim na dreambox usb hard jer nema dovoljno napona..jedino da se spoji e-sata kablom.....a to mi je dodatna investicija...imam ovaj pa reko da iskoristim...

Da li je neko uspeo snimati na externi hard sa ovim modelom televizora.

Nemogu da ulljucim na dreambox usb hard jer nema dovoljno napona..jedino da se spoji e-sata kablom.....a to mi je dodatna investicija...imam ovaj pa reko da iskoristim...

Jesi li probao USB hard disk sa externim napajanjem? To bi trebalo da radi. U

Nemam HDD u reciveru...
Koliko sam razumeo potreban mi je HDD iz nekog lap topa....
Moze li samo pojasnjenje..kako na drugom reciveru lokalnog kablovskog operatera ide snimanje a sa dreamboxom neide...??

Kakva je slika prilikom gledanja sportskih programa koji nisu HD (brze promene slike ) ? Da li se pojavljuju duhovi ?

Ne pojavljuju se duhovi, ali SD rezolucija nije baš sjajna na ovom, a uglavnom i na ostalim full HD televizorima. Ipak takvi televizori su pravljeni i "traže" HD rezoluciju i tada je slika bez greške.

Digitalna SD slika je prilično korektna. Ne treba očekivati od SD da izgleda kao HD, ali realno - može se reći da je slika bolja nego na CRT televizoru, a to je sasvim dovoljno.

Kakva je slika prilikom gledanja sportskih programa koji nisu HD (brze promene slike ) ? Da li se pojavljuju duhovi ?

Ja sam bio prilicno skeptican povodom zemaljsko/kablovske slike koja nije u HD-u, i poprilicno sam bio iznenadjen samim kvalitetom. Blago receno, bio sam odusevljen, bas zato sto sam po forumu citao kako slika nije bas najsjajnija itd itd. Naravno ispostavilo se da nije najsjajnija u odnosu na full HD, ali je vise nego korektna. Kao sto rekoh pozitivno sam iznenadjen tako da najbolje je da odes u neku radnju i sam se uveris u kvalitet slike. Ali za te pare i preko madjara kapiram da boljeg dila nema.

Vrh Dno