Šta je novo?

iPhone u Srbiji - diskusija o ponudi

Znakovi uzvika su da nešto naglasiš, da se obrati pažnja.
A ne gledam ja to tako, ja odem i pitam u ove naše 2-3 prodavnice koliko košta neki model (naravno, većinom negde ima mogućnost za neku vrstu popusta) i kada podelim dinarsku cenu sa 120 dobijem cenu u evrima, sličnu na Apple sajtu, +/- 10 evra i to je to.

Da :) Mada u inostranstvu ima i popusta, na primer 13" none-retina MBP je sada 1100CHF, to je oko 870 eura ? I to je jos cena sa porezom :) Samsungov SSD od 128Gb u njega, fabricki u case kao externi i super :)

Ja sam bio na Androidu od 1.5 cim se pojavio samsung spica u Srbiji do nedavno. Presao na iP5 i iOS i nisam zazalio.

E sad sa se vratimo na temu - da li mts i vip misle da porade na svojoj 3g infrastrukturi obzirom da je preopterecena i ocajna?

Predji sto pre na iOS, tamo je sve savrseno. Ili jos bolje na wp tamo je sve jos savrsenije.

I nemojte vise da sirite iOS vs android temu, prezvakano je vec sto puta.

Bio sam dve godine na iOS, i dalje imam jedan iphone 4 koji drndam po kući. daleko je od savršenog ali i sistem i mnoge aplikacije rade bolje.

Isti taj iPhone 4 se vuce kao prebijen na iOS 7.

Jeste, spor je telefon ali treba imati u vidu njegovu starost. Četiri godina nije malo. I pored toga uredno dobija updatove a 7.1 je doneo i bolje performanse. Android flagship telefoni ostaju bez podrške posle koliko? Tokom životnog veka koliko dugo imaju najnoviju verziju Androida? Ja se plašim da ce moj One biti napušten po izlasku novog. U najboljem slučaju će android 5.0 čekati pola godine...

Да се вратимо на тему мало... причао сам данас са другаром који ради у Телекому и баш га питао када се очекују први уређаји и све то, каже да је април месец када ће да почну са представљањем а од маја ће почети да их продају. Информацију узети са дозом резерве пошто је он то чуо од његовог шефа, па је пренео мени...

Poslednja izmena:
Ljudi vratite se na temu - dosta je o iOS vs Android - svako svog konja hvali...
Tema je o iPhone u Srbiji.

Da li se Srbija u apple store moze ocekivati cim se pojavi iPhone?
Bilo bi cool da jednog dana dobijemo i Siri.

Meni to ne bi bilo cool..

Da li mislis na App Store ili Apple Store?

Ako mislis na ovo drugo, cisto sumnjam, a ako mislis na ovo drugo mozda.

Ljudi vratite se na temu - dosta je o iOS vs Android - svako svog konja hvali...
Tema je o iPhone u Srbiji.

Bilo bi cool da jednog dana dobijemo i Siri.

Мислиш на AppStore и iTunesStore ?
Питах баш и за то данас... није знао да ми каже али је обећао да ће питати. Можда покретач теме зна нешто више о томе?

Pardon, lapsus - AppStore, mada se ne bi bunio ni na Apple Store :)

Mene interesuje da li ce, i hoce li dobijati redovno nove modele iPhonea, i sa kolikim ce to biti kasnjenjem u odnosu na predstavljanje? Kakva su iskustva u HR i CG sto se toga tice?

A posto je u Srbiji kulturnog sveta toliko da mogu da stanu pod maslacak, tako ce se i ophoditi. Tuzno, ali istinito.

To ne zavisi od operatora, vec od Apple. Na "promociji" novog modela izbace tacne datume prodaje u odredjenim zemljama.

iPhone 5s - 20.9.2013.
HR - 25.10.2013.
CG - 1.11.2013.

iPhone 5 - 21.9.2012.
CG - 14.12.2012.

Koliko sam primetio istyle je otvorio radnju i u delta citiju,do sada su bili sam u uscu.. Mozda su znali jos ranije za ugovor mts-a i jabuke

Apple Store će teško doći ovde, a AppStore i iTunes bi trebao da bude otvoren, pošto je do sada to bilo pravilo, ne vidim zašto bi se u našem slučaju prekršilo.
Inače, meni iPhone4 radi perfektno sa iOS 7.1, apsolutno fluidno i bez iakvog lagg-a, iako do najnovijeg update-a jeste bilo problema (ne koristim jailbreak i sve aplikacije su mi legalne).

http://www.gsmarena.com/china_mobil...as_first_annual_drop_in_profits-news-8088.php

Planirano da se proda 10M, prodali samo 1.4M. Koliko će se kod nas prodati onda - u hiljadama? Stotinama?

од 5 до 10 хиљада комада годишње ће продавати. Мислим да сам прочитао негде вест да МТС тренутно има преко 70 хиљада iPhone корисника, што ће сигурно бити далеко већи цифра када буде могао телефон да се узме на рате директно од оператера.

pa ti ljudi vec imaju iphone sto bi kupovali ponovo ako im taj radi??

sada mi palo na pamet, a 3G Ipad?

pa to, mozda bude isplativiji preko mt:s-a

iPad je odavno u ponudi kod nas i wifi i 3g/4g verzije

da, da se kupi u radnji.
pitao sam da li je deo dogovora Apple & mt:s oko iPhone mozda i iPad 3G preko internet paketa...

pa ti ljudi vec imaju iphone sto bi kupovali ponovo ako im taj radi??

Огромна већина iphone корисника прелази на нови модел или барем други по реду модел.
У преводу, сада ће ови са 4 или 4Ѕ да узимају 5Ѕ преко пакета да би на јесен ови што имају 5 или 5Ѕ прелазили на 6.

pa nisi odgovorio na pitanje, ja ne vidim zasto bih menjao sad ip4 jer mi na njemu sve radi. mozda za godinu dana ip5 kad jednostavno prestane OS support za ip4, ali sada... mozda onaj ko ima ip2 3g ali tih sigurno nije 50k od ovih 70k

Nazad
Vrh Dno