Šta je novo?

Sony Xperia E1

Bobajakuda

Slavan
Učlanjen(a)
15.09.2013
Poena
240
http://www.phonearena.com/phones/Sony-Xperia-E1_id8313
http://www.youtube.com/watch?v=rxt3Lvumvkc
xperia-e1-sound-check-fda99bf2c6c6182eb56bfc16d0fdea88.webp
15 marta pocela prodaja u Indiji - 115e,a kod nas ocekujem bar 140e
Zanima me sta mislite o ovom modelu?Hteo bih neki koji ima glasan zvucnik,a kako Xperia E1 ima 100db zvucnike izbor je pao na njega.Zanima me konkretno sta mislite o softverskim karakteristikama jer ima samo 512mb ram-a?Nisam neki zahtevan korisnik da gomilam aplikacije.Imao bih apklikaciju za fudbalske rezultate,whatsapp,telegraf,neki antivirus i otprilike to je to.Da li android telefoni sa ovako malo memorije baguju jer ne bih zeleo da pisem poruku po 5min da se nerviram itd.

Poslednja izmena:
Ne verujem da ce taj model doci kod nas (legalnim vodama), jer retko dolaze dual SIM modeli takvi kod nas 🙁

Ima dve verzije dual i single SIM.Ako bih se kojim slucajem odlucio za ovaj model uz vase savete,kupio bih ga kod "divljaka".

Mislim da za 150e mozes naci prilicno bolje telefone. Cak i Xperia S/Ion, iako su stariji telefoni opet su jaci od ovoga, se nalaze za toliko, pa i nize dosta.

Mislim da im RAM nije problem. Ali za tu cifru, samo zbog novijeg OS-a mislim da imas bolje izbore.
A ako ne zelis DUAL SIM, onda def. nemas razloga za ovaj telefon.

Najavili su kitkat za Xperia E1i verujem da bih radio bolje jer 4.4 trazi manje memorije ako se ne varam,a imam ostecen sluh tako da sam iz tog razloga zainteresovan za ovaj.Naravno prvo cu sacekati da vidim koja ce cena da se formira pa cu onda videti sta i kako.Vidim da ga je telekoplus vec najavio..

Edit: Sad vidoh da je Xperia ION 271e

Poslednja izmena:
Jeste nova kod derikoza, ali imas u oglasima ispod 150e 🙂 Ili gledaj Xperiu S ili T. Isti su rang kao Ion, samo je po meni bolji ekran na IONu. (mozda je u pitanju lutrija sa ekranima, kakav je bio obicaj kod Sony-a)

Sta ce mu ion ili XS kada ima L1520 i treba mu ''mali'' dual sim android sa jakim zvucnikom..

Najbolje da sacekas prve testove i procitas kako sve to radi i koliko su jaki zvucnici. A izgleda da su dobri.

Nema nesto mnogo primera kako radi
[YOUTUBE]rxt3Lvumvkc[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]msjFzMmFSxE[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]i9vuKVbKqN8[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Zato sto je XS/Ion jeftin, jaci dual core, ozbiljniji ekran i (cini mi se) dobar zvuk. A ovo je stvarno slab telefon.

Jedino sto je dual SIM. Ali mislim da ce Lenovo P780 i slicni biti slicne cene kada se E1 pojavi.

Zato sto je XS/Ion jeftin, jaci dual core, ozbiljniji ekran i (cini mi se) dobar zvuk. A ovo je stvarno slab telefon.

Jedino sto je dual SIM. Ali mislim da ce Lenovo P780 i slicni biti slicne cene kada se E1 pojavi.

Pa tacno je sve to ali coveku treba dual sim telefon sa veoma jakim zvucnikom, zato sam se cudio sto predlazes ostale xperie 🙂 Mada glasni su svi ti telefoni ali nisu dual sim.

A da ima mnogo boljih dual sim od ovog - ima, e1 ce biti ok fon za dinar ili neke male pare u jeftinijim paketima operatera.

Nema sanse da DUAL SIM Xperia udje u ponude operatera. Jedini ozbiljan Dual SIM do sada je bio HTC Desire 500 i poneki Alcatel.
Kao da ove sa MTK cipsetom ne zele da uvoze zbog sertifikacije.

Pazi, P780 je 200e u oglasima. Xperia C, koja je jako ozbiljniji dual SIM je 200e u radnji. Mislim da bi E1 bila u rangu nekog Huawei Y210D. A to je muka za koriscenje 🙂
Mada je manji od ovih, pa je zgodniji!

Ako bude u ponudi za 100e doduse, onda je vec ozbiljan izbor.

BTW, OT: jurim Korejance da mi nadju dual SIM S4 😀

Mozda nabave nasi operateri dual sim verziju i zakljucaju na njihove mreze :d

Meni bi dual sim One legao, haos...

U svakom slucaju, hardverski ce biti OK telefon, nemoj da te memorija brine.
Samo pogledaj sta jos ima dostupno kada se odlucujes, mislim da ces naci bolje telefone oko te cene.

Pozz hsv.stoned 🙂 Vidim da se secas za L1520,ali sam je nazalost posle mesec dana prodao jer ide lepo vreme a ja sam se preracunao sto se tice ekrana od 6inca.I dok je bilo snega ja sam nosio torbicu ispod jakne a kako ja mrzim torbice nema sanse da nosim leti.Evo o cemu se radi:imam ostecen sluh i hteo bih neki telefin koji ima jaci zvucnik(gde je L1520 bila savrsena) i izbor je pao na ovaj sony e1.Dual sim mi nije potrebno tako da bih to odmah iskljucio.Samo me brine taj softver,da mi posle nekog vremena ne baguje inace nisam zahtevan korisnik.Whatsapp,rezultati za fudbal,telegraf i jos 1-2 aplikacije..

Poslednja izmena:
Ne bi ti bagovao sigurno, samo je pitanje kada ce se pojaviti kod nas. 🙂

Nasao sam da Sony Xperia E dual sim kosta 125e a slicne su specifikacije.Ako je single sim jeftiniji onda ne bih trebalo da bude preko 120e(mislim na E1)

Probao sam XE, taj telefon ne vredi te pare 🙂 To je fon za 1 din da se dobije u paketu, za neku najosnovniju upotrebu.

Kupi bre neki krsten Android, dual sim lenovo ili tako neki ako mora da bude dual sim, zaobidji sve te sada vec i matore male androide.. moj savet. A i kako ces posle onako dobre lumie 1520 da koristis sporiji i losiji fon?

Poslednja izmena:
PA TO MU I JA PRICAM😉
Bre😉

Ma bre ne mora da bude dual sim 🙂 Hocu samo sto glasniji fon a ova E1 ima 100db zvucnike.Posle L1520 za koju i dalje ostajem pri tome da je savrsen telefin ipak smatram da su to ogromne pare za nesto sto ces koristiti samo 20% njegovih mogucnosti.

Cekaj prve testove i potvrdu da e1 ima tako jake zvucnike. A i da ima, slab je to fon, posebno posle 1520.. ne znam kakav zvucnik ima Lumia 1020 ali ako se dobro secam hteo si odlicnu kameru i generalno dobar fon a 1020 ima sve to + kompaktnije kuciste/manji ekran od 1520.

Tu je i htc one (zbog zvucnika) mada kamera nije bas najbolja.

Imas i ove Lenovo sa dobrim baterijama, dual sim, cini mi se da neko napisa da imaju odlicne zvucnike.. ali proveri jos.

Cekaj prve testove i potvrdu da e1 ima tako jake zvucnike. A i da ima, slab je to fon, posebno posle 1520.. ne znam kakav zvucnik ima Lumia 1020 ali ako se dobro secam hteo si odlicnu kameru i generalno dobar fon a 1020 ima sve to + kompaktnije kuciste/manji ekran od 1520.

Tu je i htc one (zbog zvucnika) mada kamera nije bas najbolja.

Imas i ove Lenovo sa dobrim baterijama, dual sim, cini mi se da neko napisa da imaju odlicne zvucnike.. ali proveri jos.
Naravno sacekacu da vidim rezultate,a sto se tice 1520 ima vrhunske zvucnike nego sam doneo odluku da vise necu davati preko 150e na telefone kad uzmemo u obzir kolike su plate danas itd
Kamera mi nije obaveza,imam digitalni fotoaparat,a opet ti o dual sim telefonima 😀

Pitanje je i da li ce uopste E1 doci kod nas... Nije strano ni da se izbacuju posebni modeli za Kinu i Indiju zato sto je tamo velika potraznja za tako necim...

Ma docice i dual i single sim verzija.Telekoplus je vec najavio iako je dobro poznata garancija "divljaka"

Izgleda da su konacno raskrstili sa losim uglovima gledanja, cak i najjeftiniji E1 ima bas dobar displej za tu cenu (2:33)

[YOUTUBE]3qz65USRXio&feature[/YOUTUBE]

@hsv Hvala za video sad mi se jos vise dopada telefon i 99% ga uzimam ali ne dual sim :d
@alfaunits Ja sam uzeo nexus 4 i lumiu 1520 u jednoj prodavnici (necu da reklamiram) i covek je bio skroz korektan,a telefoni naravno novi i nisam imao nikakve probleme.Na papiru pise da garancija podrazumeva samo softver ali mi je receno da obuhvata i hardver samo pod uslovom da nisi ti kriv za kvar.Npr ode ti ekran ali da ga nisi ispustio sa 1m na beton itd

Ma super, nego koliko to vazi u praksi 😀 Mislim, ako vazi koliko i "garancija" kod BGR i BGE, onda je skroz OK 🙂

Pa ne znam sta mislis pod ovom BGR i BGE,ali retke su sanse da se telefon pokvari sam od sebe ako ga ne cackate sami sa custom programima itd

Voda se pojavljuje u mnogo telefona onda 😀
BGR i BGE su servisi 🙂

Nazad
Vrh Dno