Šta je novo?

[Preporuka] Upgrade sa 6770

shkabo

Cenjen
Učlanjen(a)
24.01.2014
Poena
151
Pozdrav,
interesuje me šta bih mogao da uzmem do nekih 20k. Gaming grafika me interesuje prvenstveno. Trenutno koristim asus hd 6770 ali bih hteo nešto jače (ako je moguće i uzeti nešto jače za te pare).
Ostatak konfiguracije i5 3750k, 8gb ram 2400 kingston hyperx predator, 500w lc power, gigabyte z77-d3h ploca, 24" monitor benq. SSD bi trebao u skorijem periodu da se uzme. Igre se igraju u native rezoluciji 1920x1080. (izlazi krajem meseca D3 ekspanzija pa da se ponovim :p )

Hvala unapred
shkabo

To lc power napajanje je ogranicavajuci faktor. Treba ti neko kvalitetnije napajanje da bi mogao da koristis neke jace graficke. Znaci umesto ssd uzmi neko bolje napajanje i recimo graficku amd R9 270x .

Onda su svi ovi ljudi po Benchu, što su reklamirali nazad Raidmax ili kojima su pregorele komponente, ludi kada kažu da je Raidmax sr***.

Gde izvlačite te brendove Raidmax, 王利航, Ho-kung Tsang, i slična? Čovek ima komponente od ~500 EUR (plus dolazi grafička od 200 EUR) i vi mu preporučujete Raidmax... ccc

Zbog 2-3000din uštede da rizikuje štetu od 500-700 EUR???

Poslednja izmena:
Ako ćemo iskreno, nisam ni bio za ono LC Power. Pre 1.5 god kad sam ga kupio zajedno sa grafikom, nisam imao nešto previše izbora pošto da mi je budžet bio ograničen. Ja bih najradije uzeo CM ili Chieftec, ali opet .. budžet. Videću onda da se strpim neko vreme i da se zadovoljim sa ovim što imam pošto mi za ovaj upgrade ipak treba nekih 300e :) ili neka slabija grafička mada ne verujem da će biti neke drastične razlike.
Hvala svima u svakom slučaju :)

P.S. Reda radi, koliko bi sad vredela moja HD 6770 ?

@Exodusbgd
Imam isti takav model samo od 600w, napajanje je odlicno za te pare, solidan filterski deo ( mislim da su cak izbacili reviziju 500w modela sa boljim filterom ), taepo i junfu kondezatori ( 105 c ), sve neophodne zastite, odlicni kablovi i buzur... Sve u svemu odlican proizvod za malo para... E sad raidmax kao i svaka druga kompanija imaju i dobre i lose modele, konktretno za izbegavanje je ss i ap serija jer se dosta ustedelo na nekim stvarima... E sad, ja sam mu rekao da je to minimum za pravilan rad ako zeli nesto sigurnije neka doplati za nesto tipa cm b500 ili slicno... Ja iskreno nikad nisam cuo da je neko raidmax napajanje povuklo neku komponentu bilo je stvari gde bi kontakt izmedju napajanja i ploce sagoreo ali tu nije krivo napajanje...

@DeRadicci Hvala na infu, ali pre bih da zamenim i napajanje. Što jes jes, meni ovo LC Power ne uliva neku sigurnost iako radi već 1.5 god bez problema, a komp radi 24/7 (dobrim delom idle).
Dajte mi sad neku preporuku za napajanje. Dal da idem sa 500 ili 600w? Ima solidnih da se uzme za 5-6k.

Hvala i pozdrav.

@DeRadicci Hvala na infu, ali pre bih da zamenim i napajanje. Što jes jes, meni ovo LC Power ne uliva neku sigurnost iako radi već 1.5 god bez problema, a komp radi 24/7 (dobrim delom idle).
Dajte mi sad neku preporuku za napajanje. Dal da idem sa 500 ili 600w? Ima solidnih da se uzme za 5-6k.

Hvala i pozdrav.

Prodas 6770, dodas koliko treba i uzmes Raidmax RX-600AF i R9 270(X). :)

Nazad
Vrh Dno