Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Mene zivo interesuje kako je moguce da huobi ima 67% obima BTC a da okcoin koji ima veci volume od hobija ni ne postoji na ovoj listi, sto znaci da neko debelo laze, evo linkovi pa proverite jeste na kineskom ali snaci ce te se.
https://www.okcoin.com/
http://www.huobi.com/

Poslednja izmena:
Nesto mi je to cudno. Rekli su da imamo mogucnost da zaradimo duplo a ne da cemo svi zaraditi duplo. Ja preskacem u startu, ne zanima me ;)

To make things even better, we give you a chance to earn twice as much!
Dajemo vam sansu da zaradite duplo vise :) mozda je fora, mozda nije

Nekome ce dati, u to ne sumnjam. Ali to je kao oni kvizovi na nasim televizijama kada pozoves i kaze ti automat: "Dobili ste mogucnost da ucestvujete u kvizu", naplacuje ti poziv i nikada te ne ukljuci. Ovde je samo razlika sto nista necete placati ali ce vas navuci da kopate tamo. A to, ko ce da dobije i koliko je skroz nedefinisano.
Nije to za mene, preskacem. Ne treba mi mogucnost da zaradim duplo ;)

ne vidim nista lose u tome da se neko navlaci negde da kopa. pogotovo ako je to povoljnije, bilo kroz manji fee, bilo kroz kakve nagrade/bonuse.

sta vise, cak je i pozeljno preraspodeliti svoje radnike na nekoliko pool-ova, jer se na taj nacin ravnomernije distribuira zarada.

ja drzim po malo na nekoliko poolova, i prakticno od svakog block-a na mrezi imam neki procenat.

Nesto mi je to cudno. Rekli su da imamo mogucnost da zaradimo duplo a ne da cemo svi zaraditi duplo. Ja preskacem u startu, ne zanima me ;)

Mislim da malo grešiš...iz prostog razloga što ćeš ono što iskopaš svakako dobiti, a duplu nagradu će verovatno davati od onoga što oni kopaju trenutno ;)
U svakom slučaju, dobra je fora, jer se uskladišteni ltcovi mogu koristiti za kopanje, barem neko vreme, dok cena mhash-a ne padne...

Mislim da ti gresis iz razloga sto ce kad svi najasu bice povecan stale na pool-u najverovatnije.
Ko zeli da dobije mogucnost da zaradi duplo neka ide, zelim mu iskreno da stvarno i dobije.
Nema nicega losem u tome sto prave malu reklamu i promociju. Ja sam odmah rekao da mene to ne interesuje. To sto ja necu ucestvovati ne znaci da mislim nesto lose o tome.

ja kopao na cex-u cele noci LTC i balance 0 :S: , o, nistica, kompir .......

Poslednja izmena:
Samo slušajte sajbera. To je samo da se navuče brzina, ne znači da je prevara. :D

Al ide diff... Ovo se nece zaustaviti kako je krenulo. Dobra stvar je sto ce cena pre otici gore kad se diff naduva. Ovako nesto sam ocekivao oko Nove ali su uleteli kerovi u pricu.

Litecoin Difficulty: 4,719
Estimated Next Difficulty: 5,147 (+9.07%)
Adjust time: After 1811 Blocks, About 2.9 days
Hashrate(?): 143,733 MH/s

Samo neka cena isprati...

Auuuu, ja pratim dif svakih 4-5 dana i racunam tu je negde oko 3700. Pa ovo je uzas na difu 5150 sa 5 mhasha se ne moze iskopati ni jedan ltc dnevno. Kada odbijes struju, hardver, odrzavanje masina, cimanje.....
Otprilike ko ima stek blago njemu, ostalima ostaje da kopaju shitcoine i da se nadaju da ce dostici neku vrednost....

Kreću asici vidi se, i većina gpu-ova kopa ltc, biće čupavo. Ovo podseća na period od pre godinu dana sa btc, verujem da neće tolikom brzinom da ide gore diff ali neće biti nimalo lepo. Eh kad nisam bio dovoljno pametan da pre godinu dana nakopam par hiljada na diffu 20-100 *** :).

Cacanine, jel ti postaje sve draze sto imas spreman stek? :)

Edit: Ovo je jos gore nego sa BTC-om. Ovde ide 10% svakih 3 dana. Ako ovako nastavi ja kopam maksimalno do 8000 diff, posle toga prebacujem masine na neki shit.

Poslednja izmena:
Ma cacanin garant negde cepa jagnjetinu u prirodi. :p

Koliko sam razumeo, ovo je tek v1 Scrypt ASIC-a i ne radi bas kako su ocekivali. Ali se nadam da se preklo leta stici do v2 i da ce diff gaziti 15-20k.

Za one koji razmisljaju da skinu masine sa skripte, preporuka je sha-3 algoritam. Milina ga kopati, graficke duplo tise i hladnije a i manja potrosnja. Konkretno pricam za maxcoin jer je on jedini trenutno sha-3 (a da iole valja). Ali izlazice jos novcica na istom algoritmu, gotovo sigurno.

Al ide diff... Ovo se nece zaustaviti kako je krenulo. Dobra stvar je sto ce cena pre otici gore kad se diff naduva. Ovako nesto sam ocekivao oko Nove ali su uleteli kerovi u pricu.

Nema tu nista pozitivno cak i za stare, iskusne rudare koji kopaju još od februara, jer ce sada vecu kolicinu novcica tesko iskopati a da negovorimo o ljudima koji tek sada ulaze u celu pricu.

Poslednja izmena:
@ evo sad nesto grubo racunam , ispada da se negde do 10k diff-a isplati raditi sa nekom da kazem minimalnom zaradom ako se racuna trenutna cena LTC-a, posle 10k prelazimo na shit ili samo rad u trecoj smeni ....

Sad bi bilo lepo pogoditi koji će biti sledeći coin po ceni za godimu dana pa se baciti na kopanje toga sa bar pola kapaciteta, ali to je kao rulet. Jedno je sigurno, uskoro nam je neka asic resistant valuta jedina nada i spas :).

Nazad
Vrh Dno