Šta je novo?

HeavyCoin [HVC] (HEFTY1)

Phenom x4 3.1 ~95khs
athlon 240 ~40khs
a4 4000 ~36khs

Primetio sam da mi hasisi opadaju na grafikama kad upalim ovo za cpu. Jel to normalno ili ima neko podesavanje?

A gde to prodaju po smesnim cenama?

Ostavi 1-2 jezgra pa nece opadati hash na kartama ;)

Nego, jel može neko da pomogne oko ovog MinGW, razbijam glavu celo veče oko instalacije OpenSSL, stigao sam do make od minera i dobijam grešku

Kod:
In file included from heavy.c:2:0:
./openssl/sha.h:1:1: error: expected identifier or '(' before '.' token
heavy.c: In function 'heavycoin_hash':
heavy.c:44:5: error: unknown type name 'SHA256_CTX'
heavy.c:45:5: warning: implicit declaration of function 'SHA256_Init' [-Wimplicit-function-declaration]
heavy.c:46:5: warning: implicit declaration of function 'SHA256_Update' [-Wimplicit-function-declaration]
heavy.c:48:5: warning: implicit declaration of function 'SHA256_Final' [-Wimplicit-function-declaration]
make[2]: *** [minerd-heavy.o] Error 1
make[2]: Leaving directory `/c/cpuminer-heavycoin-master'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/c/cpuminer-heavycoin-master'
make: *** [all] Error 2
E, sad, instalirao sam regularno, tj. bar tako izgleda openssl sa
Kod:
tar zxvf openssl-1.0.1f.tar.gz
cd openssl-1.0.1f
./Configure mingw --prefix=/usr/local shared
make
make install

i nije bilo nikakvih grešaka, međutim ako samo probam da uradim make od cpuminer-heavycoin, vraća mi grešku da nemam openssl/sha.h:
Kod:
heavy.c:2:25: fatal error: openssl/sha.h: No such file or directory
compilation terminated.
make[2]: *** [minerd-heavy.o] Error 1

a ako samo iskopiram C:\MinGW\include\openssl folder u /c/cpuminer-heavycoin-master onda mi vraća onu prvu grešku odozgo. :( Na bitcointalk su preporučili čoveku da sličan problem na linuxu reši sa apt-get install libcurl bilblioteke, ali toga nema za MinGW. Cenim da je nešto banalno gde grešim, ali pošto ipak nisam iz ovih voda, jel' može pomoć nekog od iskusnijih kolega programera.

Kod:
apt-get update
apt-get install build-essential libcurl4-openssl-dev zip

Basic Windows build instructions, using MinGW:
Install MinGW and the MSYS Developer Tool Kit (http://www.mingw.org/)
* Make sure you have mstcpip.h in MinGW\include
If using MinGW-w64, install pthreads-w64
Install libcurl devel (http://curl.haxx.se/download.html)
* Make sure you have libcurl.m4 in MinGW\share\aclocal
* Make sure you have curl-config in MinGW\bin
In the MSYS shell, run:
./autogen.sh # only needed if building from git repo
LIBCURL="-lcurldll" ./configure CFLAGS="-O3"
make

Da, pročitao sam i to i mnogo opširnija/detaljnija uputstva, ali ipak ne radi. Uradio ovako prema uputstvu sa http://pastebin.com/p2cRgHxd:

Kod:
 Install libcurl devel (http://curl.haxx.se/download.html)
      * download curl-7.35.0.tar.gz from http://curl.haxx.se/download.html and put it in C:\deps\
      * launch an MSYS shell and enter the following commands (the configure step will take a long time!)
         cd /c/deps
         tar -xvzf curl-7.35.0.tar.gz
         cd curl-7.35.0
         ./configure --host=x86_64-w64-mingw32 –-prefix=/c/mingw64
         make
         make install
         cp /c/deps/curl-7.35.0/docs/libcurl/libcurl.m4 /c/mingw/share/aclocal/libcurl.m4

Međutim, ovaj curl-7.30.0.tar.gz nije developer verzija, već 'obična'. Skinuo sam i curl-7.34.0-devel-mingw32 i curl-7.34.0-devel-mingw64, ali za njih mi ne prolazi ovaj ./configure korak pa mi deluje da tu nešto ne radim kako treba. Probao i samo da iskopiram foldere prema drugom uputstvu, ali ne radi i dalje.

Kod:
** Install libcurl **
1. Visit http://curl.haxx.se/download.html#Win32
2. Look for the Win32 - Generic heading
3. Download the link that indicates both *libcurl* (not just binary) and *SSL*
4. Open the zip file and extract the lib, include, and bin folders to C:\MinGW
5. Edit C:\MinGW\lib\pkgconfig\libcurl.pc
6. Change "-lcurl" to "-lcurl -lcurldll"

Bio bih zahvalan na malo konkretnijoj pomoći. Kao što rekoh - ne kompajliram svaki dan niti imam predstavu šta tačno tu ne radi kako treba, samo sam probao da podignem to MinGW okruženje da probamo da napravimo miner kada bude dostupan kod. Verovatno je neka glupost u pitanju, ali zato i pitam za pomoć da ne bih obijao glavu satima tražeći uzrok.

Da li je sa ovim novcanikom sve u redu? Desilo mi se nesto jako, jako cudno.

Prvo, juce popodne nisam uopste kopao, kad meni leze neka sitna transakcija. Pocinjem da kopam nocas oko 3, na 1GH poolu. Pogledao sam pre 5 minuta novcanik, nisam nista dirao od sinoc i pise da sam imao isplate O.O

Screenshot u attachment-u.

Imam AVG antivirus (Avast mi pravi probleme sa Windev-om) i sad skeniram sa MBAM. Izgleda da je sve u redu... neki predlog?

Prilozi

• kradja.png
    kradja.png
    132.8 KB · Pregleda: 130
Potvrdi transakciju u blockchain-u, ako postoji, žali se dev-ovima.

Transakciju ne vidim u blockchain-u, ovo je katastrofa, sve sto iskopa isplati na neku adresu u roku od pola sata :d

Drugi walleti su OK, bilo enkriptovani ili ne, nista ih ne "prazni". Ovo ovde prazni na 0.

Deluje mi da si skinuo neki nastelovani novcanik. To se vec ljudima desavalo cuo sam negde da su pokradeni bili masovno na foru sa novcanikom ali tip ih je kraduckao dugo i lagano.

Skinuo sam wallet sa bitcoin-talka, oficijelni... sad cu da probam drugi...

hvala

koliko se isplati ovo, fx8350 daje oko 100kh?
a4-4000 daje 19kh

Poslednja izmena:
da li moze neko da mi pomogne oko cpu mininga, tj da me uputi sa nekim linkovima, ili da mi kaze sta da uradim, jer nista ne znam u vezi cpu mining-a.
Skinuo sam ovaj cpuminer za win (sto je nesic1 pitao) za heavy pa bih ga sto pre pustio u rad, ali ne znam da podesim. :)
drugo pitanje je da li mogu bilo sta da iskopam sa intel Celeron 1620? Pustio bih ga koliko toliko da i on bude uposljen da nesto kopa, pa rekoh, ko pita ne skita. :)

ja pustio i dobijam jad
fx8350 daje oko 100kh?
a4-4000 daje 19kh

-t 8

stavi 1024
glasas za block reward

Poslednja izmena:
Ne znam kako, vozim blago nasvirani A10 na 80 kH/s. Parametar -v je tvoj glas za nagradu po bloku.

Meni A10 daje 96 kH/s. Može li da se ubaci adresa sa mintpala? Wallet nikako da sinhronizuje, pa sam batalio.

pogresio si u ovoj komandi posle -u moras da stavis ovaj HCGLcencLrnpQ6AqkW966wM3tVh68bLoAK
onda ce sve extra da ti radi :D
:-devil-:

pogresio si u ovoj komandi posle -u moras da stavis ovaj HCGLcencLrnpQ6AqkW966wM3tVh68bLoAK
onda ce sve extra da ti radi :D
:-devil-:

spank2.gif

Kakve veze ima broj jezgara sa block rewardom?

Glasaj za 1024. Kada se svi budemo nakopali posteno, onda cemo staviti block reward 1 pa da mu dignemo cenu i posteno se istresemo.

stavio sam na 1024,
fx daje 100kh
f2 a4-4000 daje 20kh
xeon e5320 daje 30kh

Vrh Dno