Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Video sam tvoju masinu zato sam i stavio da nisi rastavljao :d, Asusi koje imas imaju i dodatne hlanjake za tecni azot, sve zavisi od uslova sa kojima raspolazes u ovoj varijanti ides do maksimuma koji mozes da iscedis a karta ne prelazi 35 stepeni, tvoje su vrv oko 45-50 opet u zavisnosti da li ti je prozor otvoren, ko ima 4-5 riga i vise on je stvarno u problemu i mora ozbiljno da ga resava i po pitanju struje i po pitanju hladjenja. Edijevi blokovi su dosta restriktivni pogotovu ovaj koji imas na procesoru. Blokovi samo za GPU su mnogo efikasniji od ovih sa hladjenjem i za naponsku i mem, a oni nisu kriticni kad se rasterete toplote od GPU

Mala isplativost kao prosloga leta bilo je 100 kartica na benchu da se prodaje kad je ltc skocio na 48 nestadose karte iz prodaje :)

Mala isplativost kao prosloga leta bilo je 100 kartica na benchu da se prodaje kad je ltc skocio na 48 nestadose karte iz prodaje :)

Ja sam mislio da ce se to desiti ranije, cekao sam to da kupim kartice ali se razvuklo, pa sam nedavno kupio vise komada po finoj ceni, ali ne kod nas vec u Austriji jos kad napravim razliku u povracaju poreza isplati se. Inace vec dva puta kupujem kartice po odlicnoj ceni na tu foru kad krene rasprodaja :)

Ima li na ebay-u nesto za rudarenje da je isplativo. Da se kaze do 200e max.

kartice ce da se pojave u oglasima i ranije ako se ne promeni na bolje..imam 7*280x i trenutno mi se ne isplati ni da ih drzim ukljucene..vise zaradim za par sati kupovanjem shit coina na menjcnicama gde su jeftini pa prodam gde su skuplji nego kopanjem za 24 sata i to da ne racunam struju.
U januaru ukucas 280x na KP nema skoro nijedan oglas a sad ukucas 100 oglasa.

Poslednja izmena:
A ti prodaj masine ako mislis da ti je to pametno. Ako si toliko dobar trgovac rudari ti i ne trebaju vise. Ali veruj mi na rec da ce ti biti jako zao za koji mesec.
Sad se HW kupuje ;)

Evo da postavim i ovde , potrebno napajanje za 4x270x - sledeca se mogu nabaviti

Thermaltake Smart SPS-730M 85 eura
Corsair CX750 85 eura
Corsair CX750M 95 eura
Corsair CS750M 105 eura
SUPER FLOWER SF-800P14HE 115 eura
CHIEFTEC BPS-850C2 140 eura
Antec HCG 850M 140 eura
Corsair RM850 145 eura
LC-Power Metatron 1000W LC1000 Legion X2 156 eura
Super Flower Golden Green 800W 174 eura

cenim da ce rig trositi oko ∼ 650 , Velja mi je napisao da ce Corsair CX750 raditi posao sto mi odgovara jer mu je i cena korektna - 85 eura...
Jel ima neko iskustvo , preporuku sta uzeti (uzimam verovatno 3 komada pa da nemam posle problema sa vracanjem ukoliko neodgovaraju)

Ja bih ti predlozio jedno od prva dva, 750W je puna kapa za 4x270X. Kod mene Corsair od 850W tera 5x270, potrosnja je oko 720W na scrypti, sha trosi dosta manje.

A ti prodaj masine ako mislis da ti je to pametno. Ako si toliko dobar trgovac rudari ti i ne trebaju vise. Ali veruj mi na rec da ce ti biti jako zao za koji mesec.
Sad se HW kupuje ;)

nisam neki extra trgovac ali uvek ima neki sht coin kome na 2 menjacnice skroz druga cena ..pa lepo kupis na toj gde je jetfinije prebaci i prodas na toj gde skuplje ..nekad i 20% u jednom krugu ispadne ..necu da prodajem karte...nadam se i ja da ce isplativost da skoci nekako a do tad moram da se snalazim trgovinom

Ja bih ti predlozio jedno od prva dva, 750W je puna kapa za 4x270X. Kod mene Corsair od 850W tera 5x270, potrosnja je oko 720W na scrypti, sha trosi dosta manje.

Hvala Eddie na odgovoru , uzimam onda jedno od ta dva sto si predlozio....

Meni Enermax Revolution X't 730W tera 4x Asus 270, na 1060/1250 daju po 440 KHS, napon na 1.1 V.

Nabavio merač potrošnje, pa ću u ponedeljak da vidim koliko tačno taj rig vuče iz utičnice.

Poslednja izmena:
@grickodj, blokovi su moja proizvodnja i koristim otvoren sistem kako ja zovem cesmovaca,znaci blokovi direktno vezani na cesmu pa u lavabo, za zatvorene sisteme je druga prica..
A sta bude, kada nekim slucajem, "nestane" vode?

A sta bude, kada nekim slucajem, "nestane" vode?

xD realno :p
kada imas rig za vodenim (ili bez) jedini problem stvara kada nestane struje (mada i za to posto UPS), a ovde treba da paze dve stvari :p evo pre par dana su kod mene nesto kopali (najavljeno doduse) i 5 sati nije bila voda, to je verovatno jedini prekid vode za ovu godinu celu ali reci da su za to vreme radili bez hladjenja, mada kapiram da je dovoljno da se ubaci temp-cutoff i da je problem resen :)

To sam objasnio u ranijem postu nedesi se nista jer ce drajver izbaciti cim dodje do pregrevanja a to je dovoljno da masine i dalje rade a da se gpu ne pregrejava jer je na kloku 300 blok dovoljan i bez protoka vode

Ja sam blokom prekrio gpu i memorije.. na rigu sa 4 kartice, sve grafike sabijem jednu do druge i sa jednim sunonom 120mm na 220v hladim naponske..

Voda se nalazi u rezervoaru, dok jedna pumpa gura vodu kroz ceo sistem.. to tako radi od proslog leta (ukljucujuci i leto)..

Tako da ne moze da nestane vode.. moze malo da ispari jer je rezervoar napolju.. ali opet klima u prostoriji izbaci malo kondeza koji se sliva u taj isti rezervoar ;)

Ja sam blokom prekrio gpu i memorije.. na rigu sa 4 kartice, sve grafike sabijem jednu do druge i sa jednim sunonom 120mm na 220v hladim naponske..

Voda se nalazi u rezervoaru, dok jedna pumpa gura vodu kroz ceo sistem.. to tako radi od proslog leta (ukljucujuci i leto)..

Tako da ne moze da nestane vode.. moze malo da ispari jer je rezervoar napolju.. ali opet klima u prostoriji izbaci malo kondeza koji se sliva u taj isti rezervoar ;)

moze neka slika kako izgleda taj sistem. Koliki je rezorvoar, jacina pumpe,vodeni blokovi...

Poslednja izmena:
Evo konacno i ja probao undervolt, upitanju su dve R9 280x Powercolor TurboDuo.
Smanjio sam i core na 1030, ono radi reda da nederem HW zbog 40Khs vise bez potrebe, takodje Temptarget sam sa 70c smanjio na 68c, napomena da se prostorija u kojoj je komp negreje uopste.
Na zalost nemam uredjaj da izmerim potrosnju da vidim koliko sam dobio u tom aspektu.

Default 1.2v

1.jpg

Undervolt 1.1v

2.jpg

Poslednja izmena:
Posto sam uspeo da namestim da mi integrisana i HD 5850 rade zajedno kako treba jel moze neko da mi pomogne sta treba da ukucam u bat fajlu da mi HD 5850 kopa a integrisana sluzi za desktop?

Ako je od pomoci evo sta mi izbacuje n option:

n-option.jpg

monitor ti je prikljucen na integrusu kad si to pokrenuo? kod mene sam ja ubacio ovako: cgminer.exe --scrypt --gpu-platform 1 -o stratum+tcp://coinotron.com:3339..............

monitor ti je prikljucen na integrusu kad si to pokrenuo? kod mene sam ja ubacio ovako: cgminer.exe --scrypt --gpu-platform 1 -o stratum+tcp://coinotron.com:3339..............

Da da monitor na integrisanu a dummy plug na 5850.
Evo probao sam da ubacim u bat --gpu-platform 1 i uspevam da pokrenem cgminer, ali mi stoje sve nule...

stavi 0 umesto 1

Evo uspeo sam!Ne mogu da verujem da sam uspeo posle nekoliko dana drka(nj)a oko ovoga :D

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cgminer.exe --scrypt --gpu-platform 0 -o stratum+tcp://eu.ltcrabbit.com:3333 -u x -p x -d 0 --gpu-vddc 1.026 --gpu-engine 800 --gpu-memclock 740 --shaders 1440 --thread-concurrency 5824 --intensity 18 -g 1 --worksize 256

Hvala druze!

Pitanje je bilo u vezi sa sistemom zvanim "cesmovaca"...

Ako moze objasnjenje za neiskusne u vezi ovoga posto su ova dva posta kontradiktorna.
Nisu kontrediktorna uopste. Diff skace, cena pada ili ostaje ista = pada isplativost. Tako ce verovatno biti neko vreme.
Nije nikada bitna kolika je trenutna isplativost, jer kada kopas zanima te samo diff. Kada je isplativost mala diff nece ici gore toliko, tada najvise treba kopati i nakopati nesto novcica. Posle toga samo cekas skok cene i onda vidis koliko si ustvari zaradio.
Zato kazem da ne treba gasiti masine i da ce mu biti zao. Eventualno ako proda masine i kupi novcice, to je mozda i jedino pametno ali opet propusta priliku da predje na drugi novcic da kopa.

Estimated Next Difficulty: 4,743 (+20.94%)

da, baš usporava zbog loše isplativosti :)

Ne pričam o isplativosti nego o diffu

Nazad
Vrh Dno