Šta je novo?

Velik problem sa odredjenim stranicama, potrebna pomoc :(

Kasa5033

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2013
Poena
230
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D; EK-Quantum Momentum² ROG Crosshair X670E Hero D-RGB - Plexi
Matična ploča
ASUS ROG Crosshair X670E Hero
RAM
G.Skill Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL30
GPU
Power Color Red Devil RX 6900 XT; EK-Quantum Vector Red Devil RX 6800/6900 D-RGB - Nickel + Plexi
Storage
T-Force Carder 2TB PCIe 5.0, Samsung 990 Pro 4TB PCIe 4.0, Kingston 1TB M.2, 2x Samsung 860 EVO 1TB
PSU
Corsair HX 1000
Kućište
Thermaltake Core V51; 2x 360mm rad, D5 pump; EK-Quantum fittings, ZMT tubing
Monitor
ASUS TUF VG27A, ASUS ROG MG279Q
Miš & tastatura
Logitech Pro Superlight; Razer Blackwidow V3 PRO wireless
Ostale periferije
Logitech Z623
Laptop
Lenovo Legion 5 Pro i7-14700HX, 32GB, RTX 4070 8GB, 1TB PCIe 5.0 SSD
Mobilni telefon
Samsung S23 Ultra 12GB/512GB
Steam
Kasapin5033
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Naime desava mi se sledece sa Facebook-om i Battlelog radi isto sr*** : Battlelog.pngfacebook.png
Postao sam ocajan vise. Probao da otvorim isto na tri razlicita pretrazivaca i opet isto, znaci nesto je do kompjutera ili koda, ali posle vise restarta, gasenja islicno nece da ode ? Ocajan sam :wall:

Beotel, ***** jedna ne otesana. Pa kako cu na telekom da predjem, crkli dabogda :mad:

Restartovah ruter i otvori Fb nekako ali nece da otvori sve slike i poruke ali battlelog nema sanse :(

To je to. I ja sam na Beotelu.

Znaci cim mi istekne ugovor neka se nose i one i njihovi ruteri koji ne mogu da dobace signal do prvog sprata !

Ako imas problem sa otvaranjem samo nekih stranica, verovatno imas poznat problem sa velicinom MTU na racunaru. Potrazi na internetu kako da odredis optimalnu velicinu MTU i kako da je podesis za tvoj OS.
Pozdrav

Bio bih zahvalan za malo pomoci oko MTU, jer prvi put cujem za to ?!

Pingovao sam yahoo.com dok nisam dobio da mi 1432 daje odgovor, krenuo sam 1472. Ja sam podesio mtu i dobio odgovor ok. u command promptu. Ali me opet *****ava Battlelog i Facebook, sve isto. Dodao sam 28 na 1432 i dobio 1460, i to je sta sam podesio ?

Pingovao preko rutera i dobio najveci mtu posle dodavanja 28 da je 1462 i on super pinguje 100 puta google.com ,ali win7 nece da pinguje vrednost od 1434 :( Samo hoce 1432, i sa njom opet isti problemi :(

Na Windows-u postavi vrednost sa kojom ping prolazi ili manju. Nakon restarta Windowsa, proveri kolika je vrednost (da se uveris da si dobro postavio). Obrati paznju i na koji mrezni interface si postavio tu vrednost. Proveri da li ping prolazi ili ne. Probaj i da pingujes stranicu koja ti ne radi.

Ne mogu da tvrdim da je lose podesen MTU uzrok problema koji ti imas, ali veoma lici: neke stranice se otvaraju normalno, a neke rade kao da imas brzinu od par bita/s.

Pozdrav

Pingovao i odredio optimalni da je 1460, podesio ga i posle restarta utvrdio da je na "Local Area Connectio" mtu=1460. I opet je *****avalo i nije otvaralo kako treba, cak je i telefon preko wifi imao iste probleme i stari komp isto srqnje. Sad upalih Origine i facebook i pokrenuh batllelog i sve normalno, kao da nista nije bilo :mad: Nema tu vise diskusije, vise mi je dojadilo padanje neta, gubitak konekcije bez razloga i ovakvi ispadi. Prelazim na bilo sta sto nudi stabilnih 10Mbit/s, jer trenutno imam 5 i za upload je to ne adekvatno :/

Evo i ja, isti problem sam imao od juce. Naime ubacio sam ssd prekjuce i sve radilo ok i juce odjednom nemam pola slika samo text a onda navece nijedne slike nego samo text na nekim sajtovima. Probam na fb preko telefona ista stvar. Prebacim na telefonu na 3g i fb radi.
Pozovem njih kazem im problem oni kazu udji u ruter 192.168.1.1 itd i promeni sa neceg na nesto vamo tamo i radi. Sta da kazem ne znam ni sam. Rusio sam i sistem nije pomoglo.
Najgore sto mi je bas kako sam ugradio ssd pocele nevolje i covek svasta pomisli. Nisam uopste znao sta moze biti i sta da radim dok nisam video da mi preko 3g sve radi normalno.

Poslednja izmena:
Nema ovo veze sa SSD-om. Ovo cisto sa njihove strane :mad:

Pa da :smash:
EDIT: Izgleda da opet pocinju da zezaju :S:

Poslednja izmena:
Ja baš hteo da otvorim novu temu.....Verat-net tj Beotel :( Ne otvara FB ni Prijevode...bože bože.... Na koga da pređem živo me zanima....probaću neki jači paket kod telekoma...al u najavi nemam uslova za vdsl :(

Ja bar znam sa kim necu ostati :mad:

Meni dns bio na 192.168.1.1 tj na auto... Ubacio sam ona 2 Veratova DNSa pa sad kao otvara sve stranice mada sporo...

isti problem na Orionu....na sajtu im pise da 27. i 28. rade na mrezi, tako da kontam da je do toga....avast mi se nesto tripovao, pretpostavio sam prvo da je neki malware

Problem je do DNS-a. Stavite google dns.

8.8.8.8
8.8.4.4

Ja mogu da ga podesavam i na adsl TPlinku...i na mom wifi ruteru i na kompu :) Gde je pravilno ?

Skinuo sam namebench utility i odradio test...nasao mi da je sezampro dns brzi 119% od mog trenutnog tj verata :) Podesio sam po njegovim rezultatima...pa cemo da vidimo ;)

Jel' moze neko od vas ko je imao ovaj problem da pogleda DNS podesavanja u samom modemu, koji su vam DNS serveri postavljeni?

Meni na auto, ali nema veze...ako su namesteni na racunaru imaju prioritet u odnosu na one na ruteru ;)

Naravno. :) Pre svega me zanimalo da li je iciji modem/ruter bio hakovan i DNS serveri promenjeni na neke druge, kao sto je ovde opisano: http://www.informacija.rs/Vesti/Hak...00-kucnih-rutera-razlicitih-proizvodjaca.html
Pomislio sam da ima veze sa tim, posto je moj modem hakovan i imao sam probleme opisane u ovoj temi, ali izgleda da nije vezano za ovaj problem. :)
(zbog ovog problema sam i pogledao podesavanja modema i skontao da su DNS serveri promenjeni na maliciozne, sva sreca :p)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno