Da li je neko u skorije vreme imao iskustva sa carinom/postom?
Jel procedura i dalje ista (posta Savska, carina odokativna ili se vazi racun)?
Jel otvaraju pakete?
Da li je neko kupovao npr. patike i kako je prosao na carini?
Hvala
(a to su USD) u EUR (ova konverzija je bolna jer po nasim zakonima ne sme direktna konverzija USD->EUR, nego mora USD->RSD->EUR)
Ne znam da li zlonamerno nece da napisu ali malo sam cackao paypal i registrovao se na ovaj forum samo da bi vam to napisao
My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> See Available Funding Sources (or Set Available Funding Sources) -> Conversion Options (za kreditnu karticu za koju hocete da promenite opciju)-> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit nadam se da ce vam pomoci,meni jeste![]()
***, sinoc otvorim online-intesa da vidim je li transakcija konacno prosla i opet dodjavola neprijatno iznenadjenje:
...... E sad, prilikom naplate, prvo su mi naplatili predmet pa tek onda izvrsili povrat rezervacija. E sad, zbog rezervacije, u trenutku naplate na tom racunu sam imao samo dolare (evri otisli na rezervaciju) i onda je Inteza krenula da konvertuje te dolare po njihovom kursu. Tek kad su ispraznili tu partiju sa dolarima ( (ne)srecom nije ih bilo puno) su zaduzili onu partiju u evrima i odveli je u minus koji su odmah i pokrili cim su vratili rezervaciju. To znaci da je deo novca sa mog racuna pretrpeo sledece konverzije: USD->RSD->EUR->RSD->USD (Prve dve u Banci Inteza, trecu u VISA i poslednju u PayPal-u).
.
Po kom to zakonu tj. koji to zakon citiraš navodiš, spominješ?
Ti kao da si se juce probudio iz nekog sna - Kome , pa ne znas da je ovo Srbistan i da sve sto se odnosi na NBS i poslovne banke retko kada ima veze sa pisanim zakonima.
U nekim normalnim zemljama , bi svi Guverneri NBS od 2.000 -te na ovamo odavno "svirali klavir " u nekom KP domu. Pocev od onog prvog sto je upao u NBS sa Kalasnjikovim , zajedno sa 3. koji je bio isto opremljen i u to vreme strani Drzavljanin - Madjarski. Pa onaj talenat iz Bolivije izmedju njih dvojice, i 4. Dzentlmen i takve dogovore je pravio sa bankama, do poslednje Guvernerke koja svoje ime uvek na Haljini nosi![]()
Moze li meni neko da objasni znacaj primarne valute na PP? Otvorila sam nalog, vezan za dinarsku Mastercard karticu, primarna valuta na paypal mi je eur, a zelim da kupim nesto u funtama. Da li se meni izmedju tih dinara i funti, novac konvertuje i u evre? Ili mozda potpuno gresim?
Kompletno pogresno tumacenje. Da podjemo od toga da cim ti je novac polozen u banku, na neki nacin ga banka "koristi". Dalje ne znam da li ima svrhe komentarisati, narocito kada je u pitanju poslovanje karticama, prica je daleko komplikovanija.Ako bi bilo neko glasanje, sta je najveca prednost PP u odnosu na kupovinu karticama. Brzina refunda bi bio moj odgovor br. 1 . PP uplacuje refund u roku od 24 sata najduze na racun vase kartice i tu nema greske.
Tu stupaju na scenu nase banke koje " knjize " cesto oko 7 dana. U stvari za to vreme koriste vas novac kako im se svidi !!! Nisu to cesto neke ogromne sume, ali imaju Hiljade korisnika , pa kad se sve to sabere , dobije se lepa parica tudjeg novca za u sustini Neovlasceno koriscenje .
Ovo nisu smeli da ti urade!!! Trebao si odmah da ulozis zalbu banci a nakon toga i NBS!!!
nemaju pravo da ti rezervisu sredstva za naplatu i da ti naplate druga!!! jer su ta prva i rezervisali za naplatu. To ti se desilo jer neki od njihovih radnika nije obucen kako treba ali to nije tvoj problem!!! imao si dovoljno sredstava za rezervaciju i od tih sredstva su morala da budu naplacena!!!
PS
Znam da je lakse ne svadjati se i ne talasati ali oni upravo na to i racunaju. Svaki od tih radnika ce te ubedjivati da to tako mora da ne bi priznali svoju gresku. Ali to nije tvoj problem. Drugi put presavij tabak i uzivaj da vidis kako ce sve lepo da legne gde treba![]()
Nema to veze sa pamecu (mozda malo, upitno cijom), vec sa pravilima za medjubankarsko poravnanje (settlement) koje propisuju VISA i MasterCard.Ovo sto si napisao , da nije Smesnobilo bi zalosno. Ne znam koji je tvoj interes u odbrani Lopovskih Banaka ?? Sta ti ovim hoces da kazes da neko u lancu PP - poslovna banka onoga koji ti vraca novac Laze, pa eto jadna banka mora da ceka, na sta 7 -10 dana, na fizicko stizanje novca valjda na Magarcu ???
Danas u 21 veku svaka banka u Srbiji raspolaze komjuterskom opremom da iste sekunde kada dobije obavestenje da je novac stigao na tvoj racun to proknjizi , automatski , u istoj toj sekundi.
Ajde kad si tako pametan i bolje znas od nas ostalih , Objasni nam za sta banka ceka sa knjizenjem 7-10 dana i zasto ne dozvoljava vlasniku racuna i novca da koristi svoj novac, nego ga koristi ona bez pitanja i ovlascenja.
Izgleda da ti stvarno mislis da taj novac treba odnekud da stigne valjda na ono Magarcu .:S:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari