Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
sta se promenilo za poslednjih par sati kako sam spavao? :) Nista. Posto imamo i ljude sa bliskim kontaktima iz "prve ruke" sa MtGoxom, bas me zanima i kad izdaju sami saopstenje o ovome sto se sad zna a moglo se naslutiti, sta ce onda biti opravdanje? "Neko zestoko manipulise?" :)
Na primer, nas nekoliko je imalo neproverenu informaciju iz USA, jos od novembra!?, da ce do aprila meseca da dodje do zesceg ****** sa BTC, pa nismo pridavali neki znacaj, iako smo bili na oprezu. Potpuno je jasno bilo kad se pojavi nesto tipa bitcoinbuilder da ne moze GOX BTC da vredi 60-70%, vec 10-20% jer je kocka i kupovina "na slepo" u pitanju.
Sta da vrati MtGox? Pare? Pa nisu uzeli pare vec nesto sto se zove BTC i to slucajno danas vredi nesto u parama a sutra ko zna :)
Na zalost nekih ovde, MtGox je svojim propustima godinama pravio propuste pa se to malo nagomilalo, pa su to neki i znali iskoristiti, i sad sta je tu je. Shvatite konacno da virtualne valute i dobra nisu sigurna stvar, vec da neki tamo klinac moze jednim klikom da vas ostavi bez toga ili da to jednostavno nestane u oblacku logike kao MtGoxovi twitovi :)

BTC od 7:15 kada je bio 327€ do 11:45 skocio na 384€.

Kako objasnjavate ovako "brz" rast od ~18% za svega nepunih 5 sati.

Poslednja izmena:
... evo sad na sky news kaze lik da je ovo oko goxa zapravo dobro, jer je na btc opet skrenuta paznja i opet je u vestima, i da ce kroz par godina biti redovna valuta za placanje preko interneta..

Poslednja izmena:
Zato je potrebno uvesti regulaciju bas zbog tih menjacnica, sad se plasim i za svoje valute na btc-e, sutra moze samo da ugasi sajt i zdravo vidimo se majmuni...

@uruk to ti onda dodje kao kad neki nas ministar najavi investicije od 10 000 milijardi $ pa mi svi krenemo da se smejemo .. ja ne znam kako to moze biti dobra vest kad pisu da je ukradeno sa glavne menjacnice 700K btc-a... ipak je gox bio glavni u btc-u i vest da je on u down-u ima veliku tezinu

Poslednja izmena:
Zato je potrebno uvesti regulaciju bas zbog tih menjacnica, sad se plasim i za svoje valute na btc-e, sutra moze samo da ugasi sajt i zdravo vidimo se majmuni...

@uruk to ti onda dodje kao kad neki nas ministar najavi investicije od 10 000 milijardi $.. ja ne znam kako to moze biti dobra vest kad pisu da je ukradeno sa glavne menjacnice 700K btc-a... ipak je gox bio glavni u btc-u i vest da je on u down-u ima veliku tezinu

to se ne moze desiti, da se to desi neko bi odavno bio uzidan u neke temelje nekog novog trznog centra :)

kad ga je ova pitala kako tih ukradenih 6% moze da utice na BTC on je rekao ovo da ce biti redovna valuta preko interneta za par godina... bas kao pravi politicar. Pitas ga jedno on govori drugo.

Poslednja izmena:
to se ne moze desiti, da se to desi neko bi odavno bio uzidan u neke temelje nekog novog trznog centra :)

haha good one :)
nego, sad je pitanje dal ce ovo ici jos dole ili sad kupiti :)
e i da, ja sam veoma zadovoljan kako ltc odoleva pristisku ipak sam ocekivao da ako btc padne ovoliko da ce ltc biti ispod 10$, al on se ok drzi na 12-13 tj oko 0.025btc-a

Aman ljudi Gox nije najveci i najbolji vec vise od godinu dana, davno su to prestali biti. To sto su bili ikona BTC-a je druga stvar. Volume je bezvredna informacija kad nemas normalan withdraw, a to sto su bili na 20% iznad drugih je oduvek bio samo razlog za zabrinutost!

Aman ljudi Gox nije najveci i najbolji vec vise od godinu dana, davno su to prestali biti. To sto su bili ikona BTC-a je druga stvar. Volume je bezvredna informacija kad nemas normalan withdraw, a to sto su bili na 20% iznad drugih je oduvek bio samo razlog za zabrinutost!

to svi mi znamo, pricamo o siroj javnosti, o vestima koji izlaze u svet svugde pise gox glavna menjacnica za btc- najpoznatija itd itd je u haosu...

i jedno i drugo...LTC on Stamp...mora da se desi....razmishljam da otvorim temu sa tim naslovom....

mozda ne mogu da izdrze saobracaj koji ce se raspodeliti na njih i btce? posto je gox crko

Dobro kad gox nije uveo ltc :d...

Sva sreca inace bi ostali i bez njih :p

Stvarno ne znam kako je moguce da ostanu bez 744K novcica bez da je to radjeno namerno. Ako kazu da je to 6% ukupnog broja novcica to je ogromna cifra. Nije to samo 6%. Gomila novcica je u wallet-ima, jos najmanje trecina je na drugim berzama... Po nekoj mojoj proceni gox je morao da izgubi bar svojih 15% novcica. Dali ijedna firma kakva god da je moze da se smatra ozbiljnom i da ne vidi da im fali 15%?!

Neko rece da sada bitstamp biti preopterecen... Cime da bude preopterecen? Mtgox odavno ne isplacuje, bitstamp je to vec davno preuzeo. Gox je sada pojeo sve novce i novcice, nema sta da se preuzima.

Sinoc smo komentarisali bas da se u ovakvim situacijama ne trguje i vidim da je neko ostao bez pola novcica... Eto kad nece ljudi da poslusaju savet.
Sedite mirno, cekajte da oluja prodje i sacekajte sledece pumpanje.

PRORADIO MTGOX, VELIKA UROTA, CITAJTE U SLEDECEM BROJU KURIRA ISPOVEST M. KARPELESA:"Verovato sam kad niko nije i cuvao vase wallete, japanska gejsa mi ukrala privatne kljuceve 1mil. musterija! Ali nista ne brinite sve ce to da se resi uskoro!" mosha...:D

aj sad ozbiljno, za sve nas je ovo velika skola, nista ne moze da zameni offline wallet - tzv. cold storage! Sve sto mislite da vam je bitno drzite offline, bekap kljuceva - visestruki, na vise razlicitih lokacija. Ne verujte ni jednoj online berzi. Ako zelite brzu zaradu to nosi i rizik, pomiirite se sa tim pre nego sto prodate/kupite.

ne bih da slutim, ali secam se kad je puko jugoscandic, pojavila se dafina na tv i rekla kako su ulozi u dafiment banci sigurni i kako to njima nikeko ne moze da se dogodi bla bla.. i posle 15 dana puf..

prodavaj onda sve, sta čekaš?

:)

Ovo je kad se sve sabere definitivno najveca kriza btc ekonomije. Svi smo (dobro, vecina) jos od proslog leta podozrevali da je nesto trulo u drzavi Gox i da je slom te berze vrlo verovatan, ali ovakvu pljacku epskih razmera mislim da ni najveci pesimisti nisu predvidjali. Nece naravno btc propasti ali ce oporavak sigurno potrajati.

Drago mi je samo sto sam uspeo dvojicu prijatelja jesenas da ubedim da batale posao sa Goxeronjama, kupe koine za sve pare bez obzira na tada prividno nepovoljnu vestacki naduvanu cenu i beze odande glavom bez obzira dok jos barem btc withdrawal radi...

edit:
Sto se Marka tice, zelim mu da ga zakon pronadje pre nego neko od ljudi koje je ojadio.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno