Šta je novo?

Seedbox - pitanja, problemi, diskusija i ostalo

Koristio sam seedbox sa Seed RootS , ali tada su imali drugaciji malo plan od 11$

I uspio sam mnogo lijepo da naguram uploada i bacim ratio na oko 500 sa konstantnim dl/up

Postavicu glupo pitanje, al stvarno ne znam, da li da bi seedbox radio(seedovao) mora pc da bude upaljen ili ja to podesim i ono stalno radi?

Ne mora. Ti si zakupio resurse (prostor na HDD, CPU, RAM....) na nekom udaljenom serveru koji se, gotovo, nikada ne gasi.

Seedbox nema veze sa tvojim racunarom. Ti zakupljujes racunar u inistranstvu sa njegovom konekcijom i dobijas kontrolu nad njim. Eto ukratko. On radi 24/7 ukoliko nema nekih problema.

Pa poenta seedboxa je da pored njega ne moraš da držiš stalno upaljen PC, jer torente držiš i seeduješ sa servera.

I to po ogromnim brzinama.

Sad neki gravity 3d sam ulploadovao 40 mb/s, i to prilicno jeftini seedbox.

Poslednja izmena:
Vazi, uzecu veceras neki seedbox do 10e. Je l moze neki predlog za seedbox sa sto vise memorije da dobijem, jer cu seedovati na BTN-u a na njemu se poeni dobijaju ne zavisno od toga koliki si upload napravio.
Nasao sam 500gb za 11e na tal0ne, ima li povoljnije negde?

Poslednja izmena:
Provjeri malo iskustva sa seedboxevima.
Jer ima ih dosta povoljnih, al za uplatu cekas 2 dana, pa aktivacija jos 1 dan..

Ja sam npr na seedboxhost.eu - ovaj od 12e. I to jer sam imao 2e na karticu, pa zasto da ne.

400GB nije puno, al opet pametnim "ulaganjem" je i vise nego dovoljno. A ovaj bih ti preporucio jer mi je sve bilo gotovo u roku od 5 minuta nakon uplate.

Onda za ratio i upload ogromnu ulogu imaju i upload i download speed.

Ja sam koristio SeedrootS prije, 11$, 500GB, al mislim da su makli taj plan.

Rasprodat najjeftiniji paket na SeedrootS-u. seedboxhost.eu ne mogu da otvorim.
Kreno sam da pazarim na ultraseedbox-u za 10e kad ono malo sutra, imam okruglo 10e na kartici nece da prodje :D
Sta mislite o Wind paketu
Network Leaseweb, NL
Disk Space 450GB
Download speed 1Gbps
Upload Speed 150Mbps
Upload Traffic 2TB /mo
Remote Desktop No
Setup Time Instant

Cena je 10e, za dodatna 3e mogu da dokupim dodatni 1TB protoka mesecno.
Znaci za 13e, da li je ok?
Odlucio sam da ne koristim za BTN nego za PTP.
Sto se mene tice 3TB uploada na mi je sasvim ok za pocetak da napravim, trebace mi dosta da dl-ujem 3tb filmova tako da cu biti miran neko vreme.
Al ako ima neki sa neogranicemnim protokom a iste mogucnosti jos bolje, mogu da izdvojim do 15e.

Poslednja izmena:
ijcm.png

Evo mojeg..

Mislim da taj nije los ni malo iskreno

Sad ne znam koliku ulogu igra npr taj download 150 mb/s, jer ja nikad u zivotu nisam imao odjednom downloada preko 60/70mb/s ...
A uploada preko 40ak..

Mogu, samo problem je sto je sutra ne rade banke, tako da tek u ponedeljak mogu, a vidim da je preostalo 3 komada, verujem da ce nestati, pa kad dobijaju opet? kako ide to, kontam tek kad nekom istekne se oslobadja mesto.

Upload mi nije bitan da l je 50 ili 150, sve dok za tih mesec dana mogu da iskoristim sav traffic :)

Kad sam ga ja uzeo bila je jedna vise prije par dana.. :)
Dako izdrzi:)

Ne vidim razlog uzimanja seedboxa sa ogranicenim protokom.... 2tb sam nabijao u nedelju dana...

Preporuci mi onda neki seedbox za 12e koji je dobar a ima neogranicen protok.
Uzimam prvi put ne verujem da cu uspeti da nabijem vise od 4-5TB.

Poslednja izmena:
Ja i dan danas ne nabijam preko 2TB, a dizem ratio nenormalno..
Samo umjereno :)

Proveri par stranica unazad. Bas su spominjali takve seedboxove.

VP9vKRA.png

Zadovoljan downloadom i uploadom :)

Poslednja izmena:
Pa te brzine su da kazem normalne na limitiranim serverima jer svi paze da ne preteraju...

Pa samo naglasih da sam sasvim zadovoljans a tim, jer uporedo sa mojih 10 kb/s kuci.. :)

Moze savet od vas koji nabijate par TB u mesec dana, da mi kaze koje torente je najbolje seedovati sa seedboxom, posto sam nov i nemam pojma, imam 4TB da iskoristim, na PTP-u samo me zanima, posto izgleda da ne mogu da koristim one autoskripte, moze i na pm odgovor, da ne gusimo temu. Hvala

Ja ne znam koja je fora sa autoskriptama..

Ja znam lika iz Bosne, sa IPT koji otprilike ima 200e seedboxa mjesecno. E zato je prvi obicni ne-uploader na IPTu koji je uploadovao 1PB. Mada on jednostavno sve skida, iako ne koristi auto-dl al mi je pricao da je dnevno BEZ autodl skidao 600GB. Ali fora je sto bi trebalo da imas dosta mjesta, vjerovatno..bas sam o tome razmisljao. Npr imas 400GB prostora i stavis rss autodl. I tokom noci ti se roknu 2 freeleecha packova od po 250gb, i to je to. Mora neka caka biti..

Moze neki seedbox sa unlimited protokom da mi se preporuci od strane vas koji ste koristili vec isti?

Kako vam radi seed.st danas i juce? Meni su 95% torrenta stopped. U svakom slucaju, nikome ne bih preporucio seed.st.

Kada iskoristim sav protok na seedboxu, da li mogu da ubacim i dalje torente, recimo ubacio bi sa BTN-a 2 torenta od po 200gb, da mi stoje i da se "seeduju" stari su torenti, nemaju leechere tako da nece vuci nikakav upload, cisto da dobijam poene 15ak dana.

Pitaj support, zavisi od hosta do hosta. Nekog briga i nece da se kutara sa tobon :)

Nazad
Vrh Dno