Šta je novo?

Posta Net Digitalna TV

Evo jedan info od mene. Juce sam bio u Posti da potpisem ugovor, i uzeo sam PayTv Mega paket. Sta je fora, neverovatno ljubazne tete u Posti (sto stvarno nisam ocekivao) su mi preporucile da ne uzimam digitalnu + internet, vec analognu + internet, jer u prvom slucaju prva 3 meseca su za dinar, a u drugom, doplati se STB 2000 dinara, i dobije se 6 meseci za dinar. Stvarno svaka im cast, mogle su da precute, jer sam ja trazio digitalnu + internet, ali nisu.

Sto se tice STB-a, jeftina plastika, daljinski je uzasan, al sve jedno, necu ga mnogo ni koristiti. Ima i opcija za snimanje, al nisam je jos uvek probao. Inace dobra stvar je sto STB moze da se koristi kao drugi tuner jer je prikacen na HDMI (prvi je DVB-C u tv-u), tako da moze da se ukljuci PIP, i moguce je gledati dva kanala istovremeno, sto nije losa fora (juce sam npr pratio kosarku na SK1 i SK2 istovremeno). Tako da generalno ima i pozitivnih stvari u PostaNet-u :)

I ja potvrđujem da su ljubazni ali samo u maloj poslovnici u katićevoj.Isto su i meni tako rekli kad sam bio sa prijateljem.

Pojasni nam malo i okači koju sliku kako radi pip ,da li se deli slika na pola ili se aktivira mala slika negde u uglu ,odnosno kakav mu je meni i daj neki info o verziji softvera ili tako nešto.Proveri gde mu se nalazi MAC adresa.

Kako si na kraju uzeo digitalni kung fu risiver ako si odabrao drugi paket analogna + internet???

Poslednja izmena:
Posto je tema veca,a pisem sa moba...pa necu nikoga da citiram....samo jedna informacija u vezi Samsung Tv koji imaju DVB-S2 tuner.... Ubacivanjem alternativnog softa'SamyGo'...postoji opcija instaliranja Emulatora 'OsCam'...a samim tim koriscenje CardSharinga direktno na Tv....nemam mogucnost da probam,ali znam ljude sa drugih Sat foruma,koji su podesili...
Vise o tome na samygo forumu....

Poslednja izmena:
Kakve veze ima Samygo sa kds poštom?

Ma nema,nego sam na par postova,mislim da je jedan bio I tvoj,pisano o mogucnosti gledanja SatTv na Tv koji ima tuner.....zato sam I rekao da necu da citiram neciji post....a mozda nekom bude zanimljivo...a trgovcima risivera Ne....:beer:
Na kraju neka moderator premesti,ili stavi kao novu temu....

Poslednja izmena:
Taj satelitski tjuner u Tv-u možeš da okačiš mačku o rep.Tu možeš gledati samo tešku socijalu od kanala i ništa više od toga.

Imaš alternative ili Total Tv ili Polaris TV ili Digi Tv koji je u fazi raspada i to je satelita što se tiče i tu tvoj sat tv tjuner ne pomaže.Posle toga imaš telekom Iptv ili SBB D3I ili Orion Tv što se IPTV-a tiče odnosno imaš još i D3GO Android IPTV i sve ovo napisano je za legalne pretplate.
Posle ovoga imaš cs preko satelita da gledaš od tice mleko ali i tu tvoj sat tv tjuner ne pomaže.Pored ovoga imaš i razne IPTV pretplate sa raznih strana.

Recimo....:)

Tema nije loša i treba otvoriti novu temu na forumu za samygo.

Nije sve tako idilično kako se čini na prvi pogled.Jako puno modela sa jako puno različitih tjunera ,softvera i svega ostaloga.

Evo jedan info od mene. Juce sam bio u Posti da potpisem ugovor, i uzeo sam PayTv Mega paket. Sta je fora, neverovatno ljubazne tete u Posti (sto stvarno nisam ocekivao) su mi preporucile da ne uzimam digitalnu + internet, vec analognu + internet, jer u prvom slucaju prva 3 meseca su za dinar, a u drugom, doplati se STB 2000 dinara, i dobije se 6 meseci za dinar. Stvarno svaka im cast, mogle su da precute, jer sam ja trazio digitalnu + internet, ali nisu.

Sto se tice STB-a, jeftina plastika, daljinski je uzasan, al sve jedno, necu ga mnogo ni koristiti. Ima i opcija za snimanje, al nisam je jos uvek probao. Inace dobra stvar je sto STB moze da se koristi kao drugi tuner jer je prikacen na HDMI (prvi je DVB-C u tv-u), tako da moze da se ukljuci PIP, i moguce je gledati dva kanala istovremeno, sto nije losa fora (juce sam npr pratio kosarku na SK1 i SK2 istovremeno). Tako da generalno ima i pozitivnih stvari u PostaNet-u :)

Ajd javi dal radi PVR tj. snimanje pa napiši kako i šta kačiš na stb.Hvala.

Ubacen je Medaset Italia.

Ako sam dobro video, jos uvek nisu ubacili najavljene PAY-TV kanale:
National Geographic HD
National Geo. Wild HD
Viasat History / Nature HD

Paketi su im da te bog sačuva, osnovni paket bi mogao i mnogo bolje, odnos prema korisnicima takodje. Pisao sam im na mail da porade malo na paketima, nije da sam očekivao da će nešto uraditi, ali nisu se udostojili uopšte da odgovore.

@Sky Uk Na STB se nakaci antenski kabl, a na samom STB ima antenski izlaz da se antenski kabl sprovede u TV. S' obzirom da se STB na TV veze putem HDMI-a, moguce je aktivirati sliku u slici.

Da, pali se mali prozor u uglu ekrana koji izaberem u opcijama TV-a (TV je u uglu, a HDMI daje primarnu sliku). Takodje postoji mogucnost da se jednim klikom na daljinskom TV-a menja zvuk (TV ili HDMI). U svakom slucaju, ako menjam kanale na TV-u, menjaju se u maloj slici, a preko daljinskog STB-a na celom ekranu. Sve vise i vise vidim da je to prilicno korisna stvar. Meni je ruzan, al koliko vidim ima sve sto je potrebno prosecnom korisniku.

Risiver sam dobio tako sto sam uzeo PayTV Mega paket (morao sam zbog Arene HD :)).

@masnikosa probao sam sinoc snimanje, fino radi. Postoji klasicno snimanje, kao i ono odlozeno, kad pauziras live program, a on u pozadini snima, i posle nastavis. Kvalitet snimka je dobar, Arenu HD je snimao 1 megabajt u sekundi na HD, bez seckanja slike. Sa USB-om je malo stucao, sto je i razumljivo. Sad jos treba probati da li moze da se zakazuje snimanje odredjenog kanala u odredjeno vreme, i tako neke korisne sitnice...

Inace STB ima pozadi antenski ulaz, antenski izlaz, HDMI, S/PDIF, USB i port na koji se kaci kabl sa 3 cinca na kraju koji idu u tv (ko nema HDMI).

Okacicu slike narednih dana...

Poslednja izmena:
predpostavljam da je jedini nacin na koji oni vezuju boks sa pretplatom pomocu mac adrese.jer imas neki meni gde pise nesto o softveru i sistemu.Meni risiver stalno prikazuje iredeto kodiranje.

Morao sam da se registrujem na forum, da bi postavio par pitanja. Danas mi je proradila digitalna tv. Korisnik sam Posta.NET KDS sistema već poodavno nekih 12-13 godina. Do danas bi mogao reći da smo imali možda najgoru kablovsku u celoj zemlji (u pitanju je Subotica). E sad, isprobao sam već set-top-box, slike su ekstra. Sve je tip-top.
E sad dolazimo do problema. Naime isprobao sam opciju DVR, tj snimanja, i snimio sam jedan video fajl na USB sa jednog kanala. Unutar plejera na set-top-boxa sve je ok i pusta se snimak. Međutim na računaru to koliko sam dosad isprobovao je nemoguće. Format fajla je naravno .TS (transport stream). Da li je neko pokušao, utisci? Da li zna rešenje, i da li ima rešenja? Ako ne mogu da snimim nešto i pogledam kasnije to na PCu smatram da je DVR opcija onda apsolutno nepotrebna i tupavo odrađena. Znam da se unutar pakuju "paketi" strima MPEG kompresijom koju pusta kablovska preko DVB-C standarda, sad da li dotični kineski tj STB made in PRC dodaje nešto unutar fajla pa ga je moguće pogledati na računaru? Mada to mi već deluje apsolutno naučno-fantastično :( Isprobao sam 10ak konvertera, VLC imam odavno ni on ne može da pusti fajl.
Što se tiče generalno ove digitalne kablovske, sjajna je ponuda, pošto više naginjem ka sportskim kanalima mogu reći da ovakvu ponudu nema trenutno niko koliko znam: 4 arene, 2 sk, 2 eurosporta, i SOS pride. Od 134 pustena kanala 28 je zakljucano (pay servis) plus na analognoj (koja ide pride) imam još neke kanale lokalne plus hrvatski RTL tako da za ponudu od 1k din mesecno 120ak kanala je sasvim dobra cifra.

Poslednja izmena:
Ne mozes da pustis na kompu zbog autorskih prava tj ne mozes da kopiras i umnozavas snimak. Zato se moze gledati samo na uredjaju na kom je snimljeno.

Verovatno postoji neka varijanta da se to reši.Ako neko ima neka napiše koja je verzija sistema i softvera na tom kung fu risiveru.

Ne mozes da pustis na kompu zbog autorskih prava tj ne mozes da kopiras i umnozavas snimak. Zato se moze gledati samo na uredjaju na kom je snimljeno.
I ja sam to pomislio isto, ali mi i dalje deluje kao nemoguće da ne postoji način da se pusti na PCu. I to sam prilično siguran jer sam upoznat do tančina sa tehnologijom digitalne televizije, imao sam predmet na fakultetu i čak sam radio ispitni projekat mali program za STB. Ne znam kakva autorska prava, kad viđam na jutjubu isto snimaka koliko hoćeš sa TVa, i ovih Pinkovih muzičkih kanala.
Verovatno postoji neka varijanta da se to reši.Ako neko ima neka napiše koja je verzija sistema i softvera na tom kung fu risiveru.
Napisaću ti kasnije tačne oznake. A ćale ide ovih dana da prebaci i net kod njih sa Telekoma, pa reče da će pitati za marku set-top-boxa, i mene strašno zanima čije je to PRC njesra. Inače mi prekjuče samo se "zamrzao" dotični STB da sam ga morao ištekati totalno iz struje.

Tebi barem radi, u mom kraju se vec 10 godina svadjamo sa njima da je kablovski signal uzas....
Sto je najgore moji matorci otisli bez mog znanja i potpisali ugovor na 1 godinu, ja ukljucio uredjaj i sada barem znam koliko los signal zapravo imamo xD
15% je bio signal strenght a quality 10% sto u prevodu znaci PRC nema nikakve slike....
Zovem ih ja i kao kolege su slucajno dali aparat vec smo kao upuceni da to u vasem kraju nemoze da radi...... Pitam *****a kada cete srediti signal (posto nisu zadnjih 10 godina...) kao mozda na prolece, ali ne garantuje.....

Srbija, bitno da moji placaju uredno 1000 din kablovsku signala 10% vec 10 godina....

Blok 30 umesto kablovske imam akvarel sliku bez tona ili potpuno crn ekran
Sta se desava?
Retardirana kravetina iz tzv kol centra mi je rekla da oni ne pruzaju podrsku ako digitalna tv ne ide preko njihovog uredjaja
STOKA
Analogna radi ali su kanali losi

Poslednja izmena:
Da pohvalim tehnicare iz Postaneta koji su za jedan dan resili problem na digitalnom signalu. Fora je sto su zvali iz mog kraja i smorili sve zive i na kraju su reagovali i resili problem.

A kravi koja je bila drska i bezobrazna zelim... da celog zivota bude takva i da se sa takvima druzi i zivi.

Izvinjavam se za treci uzastopni post
Opet nemam digitalnu

Da li stvarno blokiraju one koji nemaju ugovor ili nemam srece ovih danas DTV?

Verujem da nemas srece sa kvalitetom mreze u tom kraju.

Ja sam 2 bloka juznije od tebe i sve radi. Ima kratkih prekida i pikselizacije na pojedinim kanalima ponekad, ali opet u odnosu na analognu koja je bila puna duhova i snega, preporod sa digitalijom.

U ponedeljak mi stigao račun za februar... Evo poleđine računa:
PostaNET_pol_rac.jpg
Zovem ih juče i pitam dali je ovo tačno, tj. dali skrembluju i osnovnu digitalnu ponudo od 25-tog ovog meseca, i oni se prvo čudili pošto do sada nisu imali takvu informaciju, ali pošto je ovo sa njihovog zadnjeg računa, rekli mi da ih danas ponovo pozovem da ipak provere. Danas mi rekoše da su proverili i da je ipak ovo tačna informacija :zgran:, samo što verovatno neće biti 25-ti mart kao što piše, nego u aprilu, ali da će skremblovati i osnovnu digitalnu ponudu hoće, i to je definitivno (pitao dali se možda još razmatra to pitanje i kažu odluka je doneta kao u prilogu). Čim to urade, novi ugovor, STB kao i naknada za isti će biti neophodni i za osnovnu digitaliju, i DVB-C više nema... Tuga... ja se razmišljam šta mi je činiti, jer sam se naviko na DVB-C digitalnu, pa mi se ne vraća na analogiju. Izgleda im loše ide (nikako) prodaja ovih STB-ova što nabaviše (bar meni tako deluje), a i nedostaje im naknada za digitaliju, pa rešili da primoraju ljude na novi ugovor, STB i novi namet i za osnovnu digitaliju... Ma zar je važan razlog, džaba sve kad ovo sprovedu.

To je bilo ocekivano. Mene cudi sto drze 4 Arene u osnovnoj ponudi, da su ih izbacili gomila ljudi bi uplatila paytv, ja prvi.

Nemam ja ništa protiv toga da oni prebace još kanala iz osnovne u pay digitalnu ponudu (pa i neke od Arena) , ali da bar ostave one (zaista) osnovne kanale neskremblovane u DVB-C sistemu, ali oni DVB-C sistem potpuno ukidaju (uskoro) :crash:

Nista, pustice analognu televiziju za osnovnu pretplatu.

Na "srecu" uskoro krece nova promo akcija, ako je verovati sajtu.

Poslednja izmena:
...ali oni DVB-C sistem potpuno ukidaju (uskoro) ...
Kako ukidaju DVB-C, pa to nije moguće!?!
Pa STB uređaji koje su nabavili su zasnovani na DVB-C, jedino što mogu da urade je da kodiraju kompletan osnovni paket digitalne TV, koji u svakom slučaju ostaje DVB-C.

Kodiraće osnovni paket, ali će korisnici biti primorani da kupuju njihov STB što ne znam baš koliko je po zakonu? Problem je ako ti koristiš svoj STB kako onda da ti uzmu +250 dinara mesečno, a i kome će prodati njihove koje su "skupo" platili. Dok ne nađem neko bolje rešenje ostajem na njihovoj analognoj koja je jako loša i ne zaslužuje toliku cenu.

Letos sam procitao negde na netu intervju sa njihovim direktorom za ovu oblast. Tom prilikom je najavio digitalizaciju i kao osnovni razlog naveo zastitu od velikog broja onih koji ne placaju pretplatu i koji se ilegalno ponovo prikljucuju odmah nakon sto im odseku vezu i tako koriste kablovsku TV besplatno. Iskreno govoreci, njihovo pravo je da se zastite od takvih ljudi a nase pravo je da ako nam to ne odgovara otkazemo dalje koriscenje ugovora i predjemo npr. na Total, IPTV ili Logu-3.

Onaj ko uzme njihov PAYTV ne placa tu pretplatu na STB. sto bi se reklo, uzmes PAY TV PAKET MEGA (uključuje PAKET PLUS) za 790 dinara - 1026 za pretplatu i dobijes i STB za DZ. Jos kad bi bilo dobrih kanala u toj PAYTV ponudi...

PAKET PLUS

Baby TV
MINIMAX - mađarska lokalizacija
National Geo. Wild
Viasat History / Nature HD
BBC Entertaiment
BBC WORLD
Trace Urban
Trace Sports
Travel HD
Fashion TV HD
English Club TV