Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Da je lako sve tako za implementaciju, valjda bi do sad već 35 puta razdvojili volume za muziku, pozive, notifikacije...

Pa verovatno su to cuvali za update 8.1, na netu se par puta pojavljala 920 sa 8.1 verzijom sa raznim novinama, koje sad tek dolaze, a to je bilo pre vise od 6 meseci.
I dalje tvrdim da WP mnogo brze napreduje zadnjih godinu dana nego sto je Android za isti period dok je bio recimo 2.1 2.3...
A sa 8.1 REcimo da ce skociti direktno u rangu sa Androidom 4.2 Ako ne i bolje.
Ipak je 8.1 bas veliki update, po ovome sto smo sada videli, a verujem ima tu jos iznenadjenja.

Ja nisam dosada koristio WP, ali definitivno sledeći moj telefon će biti WP. To oko maila ne verujem baš da se razlikuje mnogo od slanja maila iz Outlook aplikacije za Android, koja se meni baš sviđa. Osim to što ima više aplikacija za Android (i to koliko vidim uglavnom igrice koje ja ne koristim uopšte), zaista ne vidim neku drugu predost, ali ajde, kada budem uzeo neki WP, znaću mnogo bolje.

Jedno pitanje za ljude koji koriste WP; kako na WP radi deljenje interneta (tethering); u smislu jeli ima ta opcija u samom telefonu ili moram da skinem posebnu aplikaciju?

kakva gomila daveža

ne mora ništa da se skida, samo se uključi Internet sharing i to je to

inače, povezao sam PayPal i Visa karticu
stavio sam US region, pošto nema PayPal opcije kada je podešena Srbija, pa izmislio neku adresu u Majamiju
onda se samo potvrdi na sajtu PP i to je to, radi normalno

Kavi su to problemi sa atačmentima na WP8 email klijentima?
Ovo prvi put čujem. :sceptic:

Koristio sam većinu mobilnih sistema, za razliku od nekih koji su juče prvi put instalirali windows na desktopu i oduševili se prozorima i pločicama. Nakon par kontakta sa wp i nakon pokušaja da pošaljem mejl sa atačmentima hteo sam da izvršim harakiri.
Poredite nešto na čemu ste koristili samo telephony.apk i sms.apk i nešto na čemu su te dve funkcije otprilike sve i otud vam se čini isto. :p

Čim ti osećaš potrebu da dokažeš koliko bolje znaš nešto a da predstavu nemaš koliko taj drugi zna meni je odmah jasno koliko ozbiljno treba da shvatim diskusiju sa tobom... Ako i kad malo ozbiljnije budeš koristio wp i ako budeš osetio potrebu da normalno diskutuješ na tu temu a ne da troluješ svakako možemo da popričamo. No po tome šta i kako pišeš je manje više jasno što te niko ne uzima za ozbiljno.

Probaj da pošalješ više fajlova u jednom mejlu. Probaj i sa fajlovima za koje nemaš aplikaciju na telefonu pa javi šta si uradio.
Možda i ima neko third party rešenje, stvarno ne mogu da istražujem, nadam se da sada sa ovim poslednjim ažuriranjem možete poslati nešto drugo osim slika...

Čim ti osećaš potrebu da dokažeš koliko bolje znaš nešto a da predstavu nemaš koliko taj drugi zna meni je odmah jasno koliko ozbiljno treba da shvatim diskusiju sa tobom... Ako i kad malo ozbiljnije budeš koristio wp i ako budeš osetio potrebu da normalno diskutuješ na tu temu a ne da troluješ svakako možemo da popričamo. No po tome šta i kako pišeš je manje više jasno što te niko ne uzima za ozbiljno.

U pravu si za ovo ozbiljno shvatanje diskusije, ali to nije do mene, nego do vas. I ja sam blesav što se uopšte upuštam u ovakve rasprave. Šteta samo što će nekad neko doći na ovu temu i čitati gomilu lupetanja o sjajnom wp koja nema veze sa istinom.

Poslednja izmena:
Ne znam koliko ti je poznato, ovo je forum, ovde se iznose mišljenja. :p

Jesi uspeo da zakačiš te fajlove? :)

prilikom pisanja mejla, aplikacija nudi samo dodavanje slika
slanje dokumenata ide tako što moraš da otvoriš Office ili Adobe Reader ili koju već aplikaciju koristiš, pa iz nje da šalješ dokument
s tim da ne znam kako da pošaljem više dokumenata odjednom

skinuo sam aplikaciju Sender, ali i sa njom je to zamajvanje, pošto dokument prvo mora da se skida sa Interneta, pa onda da se šalje

stvarno mi nije jasno zašto to ne srede

Mogu, doduše ni ja ne znam kako da pošaljem recimo 3 *.docx fajla kao atacment. Slike mogu više njih. Fajlovi nepoznatih ekstenzija mogu, doduše ne preko fabričkog IE već preko UC browsera, no svakako krucijalna stvar koju svaki ozbiljan korisnik android smartphone-a koristi bar 24 puta na dan. Još neko znatiželjno pitanje ili ste već prelomili i uzimate wp?

Ja koliko se sećam, do pre vrlo skorog vremena nisam mogao u Gmail-u (na Androidu) da direktno iz gmail aplikacije postavim bilo koji attach osim fotografija. To je tek skoro rešeno. Nije moglo otvranje ni zip fajlova barem do pre 2-3 meseca. Koliko se sećam, rešeno je i to skoro. Kako sam ja sa time skoro 4 godine preživeo, verujem da će i ljudi koji koriste WP isto tako lako to preživeti, samo sam siguran da će to biti mnooogo kraće :) (ako, naravno, postoji takav problem)
Ne znam što se uopšte potenciraju tako neke minorne stvari koje se lako reše drugim putem (preko drugih aplikacija i sl.) Kažem minorne, jer mi taj "problem" u Androidu i nije bio problem, zato ne verujem da je to ikakav problem i u bilo kom drugom OS-u.

^Zdrav razum sta je to.. Ja imam poseban Android za slanje .apkova, .ini i .dll fajlova drugaru svakodnevno, jer nemam racunar i nikad nisam za njim, od 8-17 paraglajdujem, do 21 se penjem po stenama, i posle kad dodjem samo se survam u krevet.

Poslednja izmena:
@Boris Lozac
Jednostavno volim da eksperimentišem i menjam telefone (sa različitim sistemima). To me drži još od doba Qtek telefona :):)
Zato su mi čudna ta veličanja pojedinih i pljuvanja po drugim sistemima.

Poslednja izmena:
Auu a ja zaboravio da se na sajtu samo objavljuju prevedeni tekstovi...

"This undoubtedly comes to a big relief to Windows Phone users, who are forced to type their passwords each and every time under the current version of WP."

Ja ne verujem da su na gsmarena blogu ovo objavili, kakav fail.
Ovaj komentar najbolje opisuje moje iskustvo:

"Strange .... IE seems to happily store passwords on my 1020. Haven't had to retype any."

Tako da move along, nothing to see here.

Poslednja izmena:
Moze li neko od ljudi koji stvarno koriste WP8 da kaze da li kad jednom unese password mora da ponavlja tu radnju svaki put?

Ja koliko se sećam, do pre vrlo skorog vremena nisam mogao u Gmail-u (na Androidu) da direktno iz gmail aplikacije postavim bilo koji attach osim fotografija. To je tek skoro rešeno. Nije moglo otvranje ni zip fajlova barem do pre 2-3 meseca. Koliko se sećam, rešeno je i to skoro. Kako sam ja sa time skoro 4 godine preživeo, verujem da će i ljudi koji koriste WP isto tako lako to preživeti, samo sam siguran da će to biti mnooogo kraće :) (ako, naravno, postoji takav problem)
Ne znam što se uopšte potenciraju tako neke minorne stvari koje se lako reše drugim putem (preko drugih aplikacija i sl.) Kažem minorne, jer mi taj "problem" u Androidu i nije bio problem, zato ne verujem da je to ikakav problem i u bilo kom drugom OS-u.

Potenciraju se zato što neki ljudi te funkcije zaista koriste, za posao, npr. ja šaljem i dobijam skoro svakog radnog dana po par mejlova sa uglavnom pdf i office fajlovima, često i sa fajlovima egzotičnih ekstenzija koje android ne otvara, ali ih uspešno šalje i preuzima.
Inače, moglo je oduvek i iz gmail-a i mail-a da se šalje neograničeno mnogo fajlova svih ekstenzija, jedino se menjala ukupna veličina, zavisno od samog email provajdera.
Nije minorna stvar za nekog kome to treba i nisam baš previše siguran da je rešivo zaobilaznim putem.

Ok, zaboravio sam kako se vremenom sve menjalo, jedno vreme nije moglo da se šalju .exe fajlovi uopšte preko gmail-a, pa je to omogućeno itd.
Hoću da kažem da sam uvek to nekako uspevao da "zaobiđem", još od Moto Milestone i Androida 2.1
Konkretno, ne znam kako bih to "zaobišao" ako ne može više attach-a odjednom i slažem se da bi mi to bio veliki problem jer primam i šaljem dosta mailova (za 10 adresa) na telefonu. Nekako ne mogu da verujem da su to tako loše rešili.

Poslednja izmena:
Da ne mešate možda dve funkcije, cookies - koji omogućavaju da se na nekom sajtu ostane ulogovan i password manager - koji omogućava pamćenje lozinki od strane browsera, tako da i kad se izlogujete, lozinka ostane upamćena i dovoljno je samo uneti username (nekad ni to) i kliknuti na login? Prva funkcija postoji na WP, za drugu nisam siguran, a mrzi me da proveravam.

Btw, postaje jako smorno da svaku kritiku i nedostatak proglašavate nekakvim nebitnim funkcijama koje niko živ, osim android geekova ne koristi. Po toj logici, za zadovoljavanje vaših potreba, dovoljna je i malo bolja Asha. Pomirite sa sa činjenicom da je WP8 (još uvek) limitiran i da ima ljudi kojima ti limiti i nedostaci smetaju, kao što ima vas kojima ne smetaju, tj. kojima je takav sistem sasvim dovoljan, a i sa činjenicom da ćemo konstantno dolaziti da vam to natrljavamo na nos :d. Prosto doživim transfer blama kad neko od vas izjednači funkcionalnost WP8 sa Androidom.

Poslednja izmena:
Btw, postaje jako smorno da svaku kritiku i nedostatak proglašavate nekakvim nebitnim funkcijama koje niko živ, osim android geekova ne koristi. Po toj logici, za zadovoljavanje vaših potreba, dovoljna je i malo bolja Asha. Pomirite sa sa činjenicom da je WP8 (još uvek) limitiran i da ima ljudi kojima ti limiti i nedostaci smetaju, kao što ima vas kojima ne smetaju, tj. kojima je takav sistem sasvim dovoljan, a i sa činjenicom da ćemo konstantno dolaziti da vam to natrljavamo na nos :d. Prosto doživim transfer blama kad neko od vas izjednači funkcionalnost WP8 sa Androidom.

Jos je veci smor kada trolovi dodju ovde sa pricom kako su zeljni znanja pa se interesuju da li na WP moze da se nakaci dzojstik i da li mogu live tiles da se sklone jer nekako je lepse da tu stoji wallpaper i widgeti sa androida... Ja samo odbijam da poverujem da je nekome u zivotu toliko dosadno da zabavu nalazi u tome da dodje i troluje ovde. No izgleda da neki ocigledno nikako da odrastu.

Sto se ovog drugog tice, svako ima razlicite potrebe. Onome kome on odgovara tj njegove mane ga ne pogadjaju direktno tesko ce neko ubediti pricom da wp ne valja jer recimo njemu smeta sto na wp ne moze da radi to i to. Ok, ne treba da ga uzmes i to je to. Imas alternativu, kako oni vole da kazu.

Svetska zavera protiv WP8 na delu!

Ne znam reci ti meni.. "Ovo će svakako biti od koristi Windows Phone korisnicima, koji su primorani da svaki put iznova kucaju lozinku na svojim uređajima." Ne znam sta je gore, ovakve vesti, ili sto nam se najveci IT sajt/forum bavi bukvalnim prevodjenjem glasina od svakog "vlogera i blogera" na svetu, bez proveravanja tacnosti..

Poslednja izmena:
Cista glupost ,jer mi nismo primorani da stalno ukucavamo lozinku .

Btw, nije me mrzelo da proverim, moj IE na L520 ne pamti lozinke. Cookies, odnosno "stay logged-in" da, pamćenje lozinki ne.

Dakle, password manager jeste novina koja će doći sa IE 11.

A sad ozbiljno, koja je poenta toga??

Ako mislis koja je poenta otvaranja zip fajlova na telefonu onda s tobom nema svrhe ni pricati na tu temu.Meni je milion puta bilo potrebno,sto privatno,sto na poslu.

Mislio sam na "password manager"

@Coni
Definitivno negde do novembra ili decembra prošle godine nije bilo moguće otvaranje niti snimanje zip datoteka iz gmail aplikacije.

Nazad
Vrh Dno