Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odgovorno tvrditi bilo sta u vezi BTC je neodgovorno!

Ajde sad malo logike. Koliko dugo vec MtGox "kasni" sa uplatama? Zasto ih je partner iz USA tuzio u poslu koji moze doneti milijarde i to vrlo brzo nakon potpisivanja ugovora i pre starta posla u USA? Nazovimo stvari pravim imenom, a to je da je MtGox prevarant i tacka. Sta cema sa 70% ljudi koji nisu dobili pare XY meseci sa milionima dolara "zarobljenim? Sta cemo sa XYZ BTC zarobljenim? Moje subjektivno i instinktivno misljenje je da su sjebali stvari i da kupuju vreme, niti imaju btc niti pare, a smrdljivi debeljko koji je valjao karte ce da svima za uspomenu na kraju da jednu magic of the gathering potpisanu kartu. Sta su stvarni razlozi i sta bi ko voleo nije bitno, bitne su cinjenice a one trenutno nisu dobre po vlasnike bilo cega "u posedu" MtGoxa, a sumnjam da ce se magicno popraviti. Nadam se zbog nekih ljudi ovde da ce me realnost demantovati, ali manite se "sta je babi milo, to joj se i snilo" izjava i to sa odgovornim tvrdjenjem jer neki ljudi ovde shvataju sve sto se desava u vezi kriptovaluta kao poslednju slamku spasa i pozajmljuju novac i ulaze u problem sa nadom da ce resiti svoj zivotni problem. I onda pojednici tvrde da je tamo nenormalno mnogo novcica itd,, i to baratajuci bez ikakvih realnih informacija i znanja. Da je tako , bilo bi sve transparentno i znao bi u svakom momentu koliko para, btc i svega imas na berzi. Ne zaboravite, sve je ovo digitalno "dobro" i lako moze biti "obrisano" "hakovano" "ukradeno" itd...kao sto se desavalo vec dosta puta. To sto neki od nas su to znali i znaju da pretoce u realno dobro je i sreca i vestina. Aj sad malo opreznije sa izjavama.

+1000

Nema nista gore od konstantnih optimistickih izjava bez pokrica, iza kojih ne stoji ni nagovestaj argumenta nego samo necija "odgovorna tvrdnja".

Meni je sve trenutno konfuzno u vezi gox-a, prvo je bilo imaju visoku cenu - kupuju ljudi btc da bi izvukli pare sa njega koje ne mogu da posalju, sada se prodaje gomila novcica u bescenje, za pare koje ne mogu da se povuku :sceptic: :smash:...

Pa sta bi narode ? Nije valjda da se znojite zbog jednog "nevaznog" Gox-a ?! LOL.. lepo rekoh jos na pocetku ovog ****** da je Gox iskusenje najvece i da ce biti mnogo gadnije nego BTC China.. a mracio sam.. i da je navodni Ddos (koji i ne moze da se izvede na P2P mrezu nego samo na sajtove berzi) samo opravdanje za nevidjenu malverzaciju koju ce lancano MORATI da prihvate i ostale berze jer su mnogo slabije Volume-a od Goxa (sem Huobija).
Jako puno zavisi od sledeceg:
- ako Gox u ponedeljak prvo dozvoli depozite koje je sad kao samo na 6 sati oduzeo, cena BTC-a ce da skace jer ce gomila da uleti sa svezim parama da kupi BTC po bagatelnim cenaa..
- ako dozvoli withdrawal, e onda smo obrali bostan jer ce biti gadan dump jeftino kupljene OGROMNE kolicinee novica na goxu, ove cele nedelje..
Dakle najbole bi bilo da Gox, ako ikako jos ima dobre namere ka zajednici ciji je tako istaknuti clan, bar zvanicno, dopusti prvo ponovo novcane deposite i tek kada cena BTCa kod njih ode na isti novo sa drugima, da tek onda dopusti povlacenje novcica.. ako nisu totalni prevaranti, i zele da nastave da zaradjuju na provizijama- ovime bi se izbegao masovni dump i pad cena na 100-150 na btc-e i bitstampu..

Par realnih, ostalu lupaju ko maksim po diviziji!!!

Novcani depoziti su omoguceni, ali svaki depozit se ceka!

Kolicina LAZI i ******stina vezanih za Gox prevazilazi sva ocekivanja, naravno to se radi timski jer ce neki igraci danas i sutra da zarade milione!

Gox ima sudcki proces sa lazovima i lopovcinama iz coinlab-am ko ih zna zna o kome se radi... nisu imali ugovor sa fincetom kad su potpisali ugovor sa goxom gde su naveli da ga imaju, zbog toga je gox raskinuo ugovor i zapao pod oko istog!

Banke unistavaju Gox to stoji kao i dosta los sajt koji vapi sa updatom koji kasni ~6 meseci

FUD i sve ostalo je iskoriscen do maximuma, jeftin Gox BTC se kupuje na forumima na tone neko ima interesa da sroza cenu max, ti isti clanovi sa svojim resursima sve rade da unazade Gox jer im je to siguran nacin da svoje bogatsvo utrostruce

Inace informacije iz prve ruke (vise njih) svi sepa transferi u zadnja 3-4 meseca su trajali oko 2-3 nedelje! problem je jedino bio do kasnjenja international trasnfera koji su se vukli duzi period (ali koji cine zanemarljiv broj) u Januaru Gox menja Japnsku banku i pravi probelm likovima koji rade ARBITRAZU (iz prve ruke tip mi nudi offshore kopaniju u japanu jer mu vise ne treba), nova Japanska banka ima limit oko jen->$ konverzije i sad i japancima kasne isplate koji nisu toliki problem kao onih mocnika koji su otvorili kompanije samo sa ciljem da rade arbitrazu Gox -> Bitstamp!

Ti isti likovi sad badava otkupljuju BTC sa gox-a i naravno kolicinu FUD-a koji sire je nezamisliv!

Onaj ko sad uspe da kupi BTC na Gox-u moze da racuna na 300% zarade za par dana!, ovo potpisujem

Sumiranje: Mark K. kao jedan klasican geek i veliki pobornik BTC kao i veliki imaoc istih (200-500 K) uleteo je u neobrano grozdje,gde vladaju vukovi iz banaka, manipulatori, muljatori, vlade, mocnici, na sve to kad se doda totalna zbunjenost sve gorom klimom i okruzenjem

BitStamp svaka cast deca bankara, verovatno kao i nas DB imaju zeleno svetlo da rade sta pozele, bas ih briga za BTC i sta vec, rade za kes, kad zapne podmicuju i muljaju

Ja se iskreno nadam pozitivnom resenju jer ako banke pobede pitanje je kad ce i veze i vezice BitStamp-a popustiti a tek ce onda biti realna panika a ne FUD

Trenutno sam dobio informaciju da Gox hitno uvodi mogucnost da korisnik sam prekine $ withdrawal i tako sebi $ vrati odma na racun gox-a.... velika vecina njih zahteva isto kako bi kupila BTC... samo potvrda da Gox ne zeli ovu cenu definitivno

Poslednja izmena:
Ne znam sto ste pola vas uplasilo i cemu briga oko propasti gox-a i pada cene btc-a.
Cena je izmanipulisana nenormalnim okolnostima gde su novcici bukvalno zarobljeni i kao takvi ne vrede nicemu. Ko je pametan kupovace po toj ceni za sve pare. Samo je problem izvuci to posle s gox-a, problem je trenutan. Ako novcici budu mogli da se izvuku cena ce otici gore i nivelisace se. Ako ne budu mogli da se izvuku koga je briga dali je cena 1$ ili 100.000$ kad ne mozes nista s njima. Sve u svemu situacija ce se vremenom popraviti s goxom ili bez njega ;)

znaci da kupimo btc na goxu, da menjamo sa nekim pa sta bude?

pa bar ce LTC da zivne,
e kako bi to bilo lepo da LTC zameni BTC :) (po ceni naravno )
,)

nadam se da ce uskoro skociti cena ltc-a, imam kolko sam planirao da prodam, ali cena ne prati...

čovek je objasnio, prosto i jednostavno, malverzaciju koju je izveo Gox, uz lažne izgovore:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=469894.msg5184551#msg5184551

Nema ni MALO smisla, aj da je teorija zavere pa da ima logike vec ovako...
Inace ko god zeli da prekine $$ withdrawal, takve zahteve su resavali prakticno odma, cak je support na IRC (rade po ugovoru) cak predlagao ljudima na ~240$ da prekinu povlacanje para i kupe jeftine novcice...
Takodje u API-ju je veceras pustena izmena da korisnik sam moze da prekine withdrawal za banku... i jos neke izmene na kojima se uzurbano radi (ogin veryfication na mail, itd)

Mislim da ima godina od kako sam se zadnji put logovao na mt.gox, sad neće nikako.

Neko se ovde previse raduje padu MtGox-a. Kao sto je vec napisano, MtG se nakupio provizija i provizija da mogu mirne duse da plate software upgrade i da se vrate iz mrtvih. Pazite sta ce se desiti sa cenom BTC na MtG kada najave full otvaranje menjacnice. Ima da skoce cene BTC svugde, a onda da padnu nekih stotinak dolara posle tog prvog rush-a.
I ko god da je rekao da je Max Kaiser neznalica, ocigledno ne zna ko je MK.

@MitaTomi
Sta ja znam ja sam se lepo nakupovao Gox BTC za 70% u odnosu na BTC... nemam licno nimalo rezerve da withdrawal uskoro nece proraditi

dajte manite se milionskih teorija i kao i sta... ako je neko voljan neka napise kako pretvoriti kerove u eure. ja znam da se diskutovalo o ovome i ja jesam procitao 1000+ strana u podforumu "kriptovalute" ali ne mogu sve da nadjem...ja sam za sada na putu, netcodepool -> wallet -> vircurex. E sad gde dalje mi je najbolje? BTCe, Bitstamp, Coinbase...?

na racun Gox BTC, ne bih vise od 20% placao za doticne jer sumnjam da ce se tek tako moci prebaciti :)

vircurex --- Bitstamp ---- Intesa ----- dzep

hvala druze. posto zivim u subotici da li se isplati da otvorim racun u segedinu pa da imam omugucen taj SEPA transfer? uzimajuci u obzir da cu imati transfere 1000+ eura

Bitna vest sa BTC-E:

Предлагаем карты для вывода от независимых партнеров:

Тип карты - MasterCard, эмбоссированная (именная)
Годовое обслуживание - 50 EUR
Комиссионные при покупке через POS-терминал – 0,10 % мин. 0,50 EUR
Комиссионные за снятие наличных через банкоматы – 2,10 % мин. 6 EUR
Комиссия за пополнение - 5% мин 50 USD
Лимит на снятие 2000$ день, в месяц 20 000$

Карта отправляется курьерской службой в любую точку мира - 100 EUR

Для выпуска карты создайте тикет в разделе Card issue, загрузите скан паспорта и подтверждение адреса,
а так же напишите адрес проживания, телефон, имейл.

Это предложение пока работает в тестовом режиме.

U prevodu, nudi se ATM kartica za povlacenje para , po sledecim uslovima i na sledeci nacin:

1. Kreirate ticket u delu: "card issues"
2. Uploadujete pasos, neki rezidencijalni racun sa adrese gde zivite, popunite adresu, telefon i email
3. 100eur je slanje i izrada, dostava kurirskom sluzbom, verovatno je neka offshore kiparska banka u pitanju, saznacemo :)
4. godisnje odrzavanje 50eur, Masterkard je tip karte
5. POS terminal provizija, 0,10 % min. 0,50 EUR
6. podizanje gotovine na ATM: 2,10 % мин. 6 EUR
7. Provizija za prebacivanje gotovine na vasu karticu, znaci povlacenje sa BTC-E: 5% мин 50 USD
8. Limiti za podizanje gotovine: 2k USD dnevno, 20k mesecno

kome odgovara neka izvoli...

jeste, cime testiraju, cenim queue od 6-7 meseci kao za withdraw para

Nisam siguran koliko neko od vas zna da prepozna "kupovinu vremena" ali ovo sto MtGox radi je upravo to, sa stalnim updateom za par dana, "We will update everyone again by Thursday at the latest",
nemojte se zavaravati, nece ovo biti brzo, sta je tacan razlog ne znam a sumnjam i da cemo saznati uskoro.

Poslednja izmena:
The purpose of this email is to keep you notified about account activity.
Thank you for using MtGox and keeping your account secure.

Best Regards,

MtGox Support

... krenuli da obavestavaju i kad se ulogujes...

Bitna vest sa BTC-E:
U prevodu, nudi se ATM kartica za povlacenje para , po sledecim uslovima i na sledeci nacin:

1. Kreirate ticket u delu: "card issues"
2. Uploadujete pasos, neki rezidencijalni racun sa adrese gde zivite, popunite adresu, telefon i email
3. 100eur je slanje i izrada, dostava kurirskom sluzbom, verovatno je neka offshore kiparska banka u pitanju, saznacemo :)
4. godisnje odrzavanje 50eur, Masterkard je tip karte
5. POS terminal provizija, 0,10 % min. 0,50 EUR
6. podizanje gotovine na ATM: 2,10 % мин. 6 EUR
7. Provizija za prebacivanje gotovine na vasu karticu, znaci povlacenje sa BTC-E: 5% мин 50 USD
8. Limiti za podizanje gotovine: 2k USD dnevno, 20k mesecno

kome odgovara neka izvoli...

Kao po obicaju skidaju kozu s ledja, odrzavanje Skrill kartice je 10e godisnje, limit dnevno 250e sa bankomata a provizija je 1e. Kupaca ima stalno na btctalk-u .

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno