Šta je novo?

Nokia Lumia 520

Aha. Ok, zamenio sam bateriju sa devojkom, ona ima neku Ashu a iste su baterije, pa cu videti. Hvala!

Aa 🙂 Ne znam gde se gasi blic :d

Pozdrav dobri ljudi, skoro sam uzeo l520 jer me malo smorio android, a čitao sam da ljudi hvale wp pa rekoh da probam... Posle par dana sam mislio da sam se zeznuo jer se telefon resetovao bar jednom dnevno...
Ovde sam pročitao da battery app može da pravi problem, ali kada sam je obrisao telefon je i dalje nastavio da se resetuje...
Onda sam malo stisnuo kontakte na samoj bateriji i evo već treći dan nemam taj problem 🙂
Možda nekome pomogne... A možete i stari način servisiranja nokie, parče papira između baterije i poklopca 🙂
Kada sam rešio problem resetovanja telefon me oduševio jer sve na njemu radi kada ti treba i nema force close!
Eto, vidite šta je pametan čovek.Šimpanza bi 2 dana razmišljao, prodao Nokiu i reko ovde, da je WP8 najžešće *ranje...Jedan savet i od mene.Sve aplikacije i igrice naravno, skinite ručno sa Stora na računar u obliku .xap fajla.Prebačite to na SD karticu,(mora da bude zadnja verzija aplikacije, OBAVEZNO) i instalirajte na internu memoriju.Posle samo pobrišete te XAP-ove sa SD, a sačuvate one sa kompa.Ja sam tako komšiji oslobodio pola interne memorije.Pobrisao stare i instalirao sve ponovo.
Naravno ovo sa WP8.1 Blue apdejtom neće morati više da se radi.Sve aplikacije će moći da se stave na SD, direktno.

Eno najavili Battery sense integrisan u 8.1 😀
Biće detaljan prikaz koliko je koja aplikacija počupala od baterije. 🙂
Namerno pišem u ovoj temi, a ne u generalnoj. 😀
Pa naravn😵va tema se nezvanično zove "bBattery drain by Ložač". 😉

Poslednja izmena:
Da li na ovom fonu moze da se namesti da dok zvoni sve vreme i vibrira? Ja ne mogu to da namestim tj samo zavibrira na pocetku i onda samo zvoni. Update-ovan je na black

Ja sam mislio da je neko to lupio kad je napisao, evo sad testiram na dva telefona, stvarno je tako.. Glupost poprilicna, ne znam kako do sad to nisam primetio.

Ja sam na zalost to primetio odmah jer sam navikao da se kod fona vise oslanjam na vibraciju nego na zvuk. Juce sam uzeo fon da ga malo testiram. Stvarno ne mogu da verujem kako je to lose odradjeno,gledao sam i po store-u da li ima nesto da se skine da to nekako sredim,ali nista...
A kako se restartuje? Znaci onaj najobicniji restart ne reset

Koliko sam ja video tu opciju imas samo kad promenis region ili jezik ,dole se pojavi restart .

Stvarno mi je neverovatno da sam za nepuna 24h "ubo" 2 nedostatka,koja su po meni vrlo bitna u nekom svakodnevnom koristenju telefona.
Generalno mi je fon ok,svidja mi se i win,jeste jednostavan sto se tice nas koji vec dugo koristimo android,ali lepo radi

A sta je nedostatak, sto nema restart? Mrzi te da ugasis i upalis? OS i treba da bude jednostavan..

Stvarno ne kapiram kako je restart jedna od svakodnevno koriscenih stvari ali ok 🙂

Ja samo kazem sta su po meni licno stvari koje nedostaju,sta se odmah bunite....ovo je tema o ovom telefonu i ja pisem svoje utiske,ne mogu da i ja pisem o curenju baterije kada je meni baterija ok 🙂
Evo jos jedne koja mi nije toliko bitna,ali je takodje bzvz,ne moze da se puni kada je ugasen,cim zakacim punjac,upali se. Jel tako kod svih ili sam ja nabo neki falican model?

Nisam mislio nista lose, nego malo mi je bilo smesno to za restart 🙂 da, to za punjenje je po mom misljenju glupo, jer najispravnije po bateriju je da je telefon iskljucen dok se puni.

Odmah Marko da te upozorim nemoj slučajno više ništa da pričaš loše, da nešto fali i tako to, pošto sledeći odgovor Borisa će biti idi na android onda nek ti laguje sa funkcijama tipa "ne žele svi garažu na tap tap." 😛

Zašto restartovati (isključiti) telefon jednim tapom na prečicu, kada se isto može sa dva pritiska na hardversko dugme? Možda je ms hteo da istakne on/off dugme kao bitnu funkciju wp-a. 🙂

gde moze da se nadje zuti ili crveni poklopac za ovaj telefon ?

Ja samo kazem sta su po meni licno stvari koje nedostaju,sta se odmah bunite....ovo je tema o ovom telefonu i ja pisem svoje utiske,ne mogu da i ja pisem o curenju baterije kada je meni baterija ok 🙂
Evo jos jedne koja mi nije toliko bitna,ali je takodje bzvz,ne moze da se puni kada je ugasen,cim zakacim punjac,upali se. Jel tako kod svih ili sam ja nabo neki falican model?
Upali se i kako ga posle gasiš???
Ne, to nije tako kod svakog modela.Mislim, bilo je tako pre "GDR3 update", kod svakog WP8.Evo ja imam i "HTC 8X" i ne dešava mi se to da se uključi kada ga priključiš na punjač, kao kod l520.Da li je tako kod svih Lumia nzm. :S:

😀 ne pricam vise nista,sve je odlicno....
Drago mi je da si sam došao do tog zaključka, i da nema više potrebe da te ubeđujemo da samo tripuješ.:wave:

Poslednja izmena:
😀 ne pricam vise nista,sve je odlicno....

Ne slusaj ovog trola, ne znam sta lupeta, bas sam ja napisao sve sto mi je smetalo i sto sam primetio, samo tvoj 'problem' sa nemanjem restarta je bas bezveze i ne znam kako je to nesto sto 'svakodnevno koristis'..

Cinjenica je da to "must have" opcija na slabijim androidima 🙂

Ne slusaj ovog trola, ne znam sta lupeta, bas sam ja napisao sve sto mi je smetalo i sto sam primetio, samo tvoj 'problem' sa nemanjem restarta je bas bezveze i ne znam kako je to nesto sto 'svakodnevno koristis'..

Sta ja to "lupetam" kada sam izneo samo cinjenice,i sve sto sam rekao je tako,nema restarta,nema vibracije,ne moze da se puni kada je ugasen,prejednostavan os. Rekao sam da je tel ok,ali to je sve,koliko para-toliko muzike.
Lepo se ponasaj i ophodi prema ljudima koje ne poznajes,ne vidim razloga da me vredjas

Procitaj ponovo post, promaklo ti je nesto..

Lumia 520 se koristi na Vip mrezi i postoji problem sa MMS porukama - ne odlaze ka Telenor mrezi (MTS nisam probao).
U APN profilima postoji predefinisan Vip mobile apn, ali ne funkcionise MMS.

Posto Vip nema automatska podesavanja za ovaj telefon, MMS podesavanja sam prepisao sa VIPovog sajta medjutim isto ne radi:
MMS apn: vipmobile.mms user:vipmobile pass: vipmobile proxy: 212.15.182.82 port: 8080

Da li moze neko da ispise svoja podesavanja?

In the App list Click Settings
Tap Cellular

Delete any existing APN Settings..

Tap "Add Internet APN"
Tap APN and type in vipmobile
Tap Username and type in vipmobile
Tap Password and type in vipmobile
Tap Save

Tap "Add MMS APN"
Tap APN an type in vipmobile.mms
Tap Username and type in vipmobile
Tap Password and type in vipmobile
Tap WAP gateway (URL) and type in 212.015.182.082
Tap WAP gateway port and type in 8080
Tap MMSC (URL) and type in http://mmsc.vipmobile.rs
Tap MMSC Port and type in
Tap Max MMS Size and type in
Tap IP Type and select: IPv4v6
Tap Save

Probao sam to sa unlockit sajta medjutim nista. Salje u VIP mrezi ali nece ka Telenoru.

Nadam se da ti niko nece doci sa odgovorom: " Ko jos u 2014 koristi MMS?!" 😀

Cudno mi je da nece ka telenoru, ajde probaj ka MTS-u

Nazad
Vrh Dno