Šta je novo?

Pomoc oko graficke ge force 9400gt 512mb

SOUTH

Slavan
Učlanjen(a)
31.05.2013
Poena
229
Naime ,dok sam imao windows xp ,graficka mi je radila na 512 mb ,medjutim kad sam instalirao windows 8,1 ,sada mi grafa radi na 496 mb,citao sam nesto o nekoj onboard grafici koja uzima 16 mb ,e sad mogu li to nekako da resim I da ponovo imam svih 512 mb .Meni ovo I nije toliki problem ,jer od igrica samo igram pes ,e sad je problem ,sto sada ne mogu da igram ni jedan pes od desetke na ovamo ,jer svaki trazi minimum 512 a meni u specifikaciji u pesu pise 496 N\A ,na xp-u sam igrao pes 13 na high bez problema.

najlakši i najbolji predlog ti je da kupiš neku bolju grafiku polovnu i za 25e iimaš da ih biraš jer to su sitna crevca

E bas cu zbog pesa da dajem 25 eura za graficku ,rekoh vec ,ne igram igrice na kompu samo sam igrao pes, tj igrao sam sa ortacima ,sad vise ne mogu ,i sad mi nije jasno ,kako ni jedan jedini pes ne mogu da igram ,a recimo 13 mi je radio na high bez ijednog laga .

Ili eventualno Sedmicu. Mada, PES bi sa tom grafickom trebao najbolje da radi na XP-u, posto koristi DirectX 9. A 9400GT je jedna od slabijih DX10 kartica.

Poslednja izmena:
Koja maticna da pogledamo?
Popuni rubriku "Moja masina"

Pa nije bas masina.
Processor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4000+ 2.1 ghz
Motherboard Model: ECS NFORCE6M-A
Motherboard Chipset: nVidia nForce 6100-405/430
Video Chipset: NVIDIA GeForce 9400 GT
Video Chipset Codename: D9M-20
Video Memory :512 MBytes of DDR2 SDRAM
RAM 2GB
Memory Type: DDR2-SDRAM
Znaci na pesu mi pise u specifikacijama da mi je grafa 496 MB N/A ,a uvek je pisalo 512 OK.
EDIT: Zaboravih da napomenem da mi je sada 64 bitni system ,ne znam dal to ima neke veze .

Poslednja izmena:
Pri startovanju pes 2014, kad ti igra prijavi da kartica ima manje od potrebnih 512mb, klikni na ignore, i igra ce raditi najnormalnije. U programu za konfiguraciju igre, koji se nalazi u root meniju igre . izaberi rezoluciju 1280x720 i low detalje, radice sve super.

Ps. Kod mene sa tim podesavanjima radi sa 128mb deljene grafike na hd2500 ivy bridge.

Poslednja izmena:
Tako mi je radilo kad sam imao xp ,al sada ne radi ni jedan pes ,kad sam imao xp lepo mi je pisalo na pesu da je grafa 512 i pre nego da pustim igru pise mi da mi je grafa slaba ja idem ns ignor i sve super ,a sada mi se koci i pes 5 ,instalirao sam fifu 14 i radi mi na medium najnormalnije .

Imam jedno pitanje. Zasto si pobogu prelazio na win 8.1 kad je isti bangav kao sto je nekada bila Vista...
Elem proveri u biosu da li je iskljucena integrusa, snimi poslednji drajver za grafu (nemoj koristiti windowsov dranver). Ako nista ne urodi plodom, prebaci se na win7 profesional, i drzi se dalje od win 8 :)

Ja sem tog problema sa pesom nemam drugih ,sve radi odlicno ,a kako da proverim u biosu ,ja nesto trazio al nisam uspeo ,a na netu sam video da ja zbog moje maticne ne mogu da ukljucujem i iskljucujem integrisanu grafiku.

Ja sem tog problema sa pesom nemam drugih ,sve radi odlicno ,a kako da proverim u biosu ,ja nesto trazio al nisam uspeo ,a na netu sam video da ja zbog moje maticne ne mogu da ukljucujem i iskljucujem integrisanu grafiku.

Onda lepo reinstaliraj OS, stavi win7 i teraj.... I batali win8, jednostavno isti treba preskociti kao i Vistu.

Ama drajvera nema dobrih za te stare komponente, nisu tu ništa Windows krivi nego proizvođači komponenti. Iako sam uspeo da instaliram 8micu na nekoliko iznenađujuće slabih kompjutera, ipak najnoviji OS nema šta da traži na odavno mrtvim platformama. Iako su mi prilično matore glavne komponente ipak ima dovoljno drajvera za nesmetan rad, čak i bolji nego na 7mici.

Ali nije mi jasno zasto mi,pes ne cita 512mb grafu ,nego 496 mb ?

Nazad
Vrh Dno