Šta je novo?

Posta Net Digitalna TV

Dao bog da ostane free osnovna digitalna ponuda jer su nas toliko mucili svih ovih godina sa olujnom slikom da ih ni 100 narednih besplatnih digitalnih godina nece oprati.
Jedini pravi razlog za kodiranje osnovne ponude lezi u tome da se dosta korisnika namerno bespravno prikljucilo preko komsije da bi delili pretplatu i time su i napravili haos sa slikom.ja znam vise njih dobrostojecih koji su ovako prikljuceni.
Ako je vec to razlog ja bi svima na celoj mrezi kodirao signal pa svi kao i mi da placaju.

Poslednja izmena:
Ово ми кажу:

Poštovani,
Svi kanali iz osnovne ponude su Vam dostupni i u digitalnom formatu ukoliko vaš televizor podržava DVB-C standard i u ovom tretunku nema naznaka da će kanali u okviru osnovne ponude biti kodirani ali POŠTA NET zadržava pravo na izmenu politike.

Srdačan pozdrav,

Ugovor za digitalnu televiziju podrazumeva iznajmljivanje STB uređaja.
Kod nas ti je sve u nekim "akcijama". Izmisljaju sve i svasta da ti prodaju u paketu kako bi te ulovili za vecu cenu. Oni bi trebali da znaju da na zapadu vise i nema analogne, to je zastarelo. Ako ce me uslovljavati da moram jos nesto od njih da iznajmim da bi mi pustili signal, vise bi mi bilo od koristi da mi iznajme neku wc solju nego stb.

@Magick,
Za svaki satelit postoji mapa pokrivenosti njegovim signalom i jacina signala slabi sa u srazmeri sa udaljenoscu od centra te zone. I to su cinjenice na osnovu kojih mozes pretpostaviti sta ti od opreme treba (mada se uglavnom zna iz iskustva potrebna velicina antene), da li ti treba antena od 60, 80 cm ili od 2,5 metra. Po nesto tu mogu pomoci i pojacivaci, bolji lnb, bolji tjuner, ali to su sve poznate stvari, nista novo, ja sam to imao i pre 20 godina.

Inače Cam modul za Total tv postoji odnosno NDS cam modul ,međutim izraelska firma koja je vlasnik nds-a daje dozvolu da se on može koristiti isključivo kao modul za testiranje -servis i kao modul koji stoji u tv stanicama za preuzimanje signala i dalje distribuira u kablovski sitem.Ima dosta njih koji ga koriste van ovih radnji.
I još nešto jako bitno.To što total nije dostupan korz cs više uopštre nije bitno jer je dostupan kroz "cs"Iptv.

Vidim da je krenula diskusija o CS i da je dosta ljudi upućeno. Zanima me da li je moguc cs na nekoj satelickoj kartici na pc-u? Imam antenu od 120 cm i Diseqc 1.2 motor. U kompu imam samo SkyStar 2 ali planiram da kupim neku karticu za HD signal.

Ово ми кажу:
...u ovom tretunku nema naznaka da će kanali u okviru osnovne ponude biti kodirani ali POŠTA NET zadržava pravo na izmenu politike.
To je bio njihov stav do Nove Godine, ali sada zvanična PoštaNET telefonska podrška (teta iz help desk-a) kaže da će ipak i za osnovnu digitalnu ponudu biti neophodan STB, doduše prvo je rekla da sačekam da pita "odgovornog upućenog kolegu" i za koji minut čekanja na telefonu, rekla mi je da je u planu da će ipak STB biti obavezan za sve i za osnovnu ponudu digitalnih kanala, makar imali i TV sa DVB-C tjunerom (juče obavljen razgovor). U prevodu to znači nove troškove za sve i u osnovnoj ponudi digitalnih kanala:
- Jednokratna naknada za STB uređaj iznosi 2.000 dinara (što sada nemamo jer STB nije neophodan)
- Mesečna pretplata se sastoji iz osnovne pretplate (1.026 din. koliko sada plaćamo) + mesečna naknada za STB uređaj od 250 din...

Baš kao što kaže Soboslikar - "Izmisljaju sve i svasta da ti prodaju u paketu kako bi te ulovili za vecu cenu"
Za sada uživajmo bez STB-a i dodatnih bezpotrebnih troškova, možda se ipak predomisle i zadrže DVB-C ...

Da li može da se napravi lista kanala koja će biti sastavljena od digitalnih i analgonih kanala? Radi se o Samsung led tv UE32EH5000. Imam listu digitalnih kanala koja ide od 1-104, posle 104 ide ponovo 1. kanal analogni pa do 70. Ako ukucam 56 on izabere 56 digitalni kanal, da bi izabrao 56. analogni kanal moram "peške" preći preko 104 i onda birati analogne kanale. Postoji neko rešenje za to? Skinuo sam Sams Channel Editor i kod njega su to dve odvojene liste koje ne mogu mešati.

Zoza;3620573 Nego je napisao(la):
Kod mene ima srpski, ne znam zasto je u cetvrtak radilo sve, a u petak nije. Ja sam u usao u opciju subtitle i bilo je na off, prebacio na srpski i radi. Doduse trebas sacekati jedno 4-5 sekundi da se sinhronizuje i onda je OK.

Da li može da se napravi lista kanala koja će biti sastavljena od digitalnih i analgonih kanala? Radi se o Samsung led tv UE32EH5000. Imam listu digitalnih kanala koja ide od 1-104, posle 104 ide ponovo 1. kanal analogni pa do 70. Ako ukucam 56 on izabere 56 digitalni kanal, da bi izabrao 56. analogni kanal moram "peške" preći preko 104 i onda birati analogne kanale. Postoji neko rešenje za to? Skinuo sam Sams Channel Editor i kod njega su to dve odvojene liste koje ne mogu mešati.

Kod mene na lg ako stisnem 56 prvo prebaci na dtv, ako opet ukucam 56 prebaci na analogni, jesi probao tako ?

Sad sam probao i tako radi, hvala.

Ne znam za samsung i panasonik, ali ja za sony na daljinskoj komandi imam dugmence za prebacivanje digitalnih na analogne kanale i obratno, a za titlove takodje imam dugme uklj./isklj. odmah pored nule. Pretpostavljam da slicno prave i ostali proizvodjaci, proverite na daljincima.

Sa Samsungom je sve ok, ali Panasonic malo zeza. Moraću da vratim na fabrička podešavanja, pa da odaberem neku drugu zemlju, a skinuo sam mu nedavno i zadnji firmver, pa ću i to da pokušam.

Pre Nove godine su mi usmeno tvrdili da za osnovnu digitaliju STB neće biti obavezon za one koji imaju DVB-C tjuner u TV-u kao što je sada slučaj, i tako je sistem izvorno projektovan, ali su očigledno sada promenili mišljenje :S: Ne vraća mi se na analogiju, na mnogim kanalima ima duhova :d i slika je primetno lošija nego ova digitalna (bar sada kad sam se navikao na nju).

To je bio njihov stav do Nove Godine, ali sada zvanična PoštaNET telefonska podrška (teta iz help desk-a) kaže da će ipak i za osnovnu digitalnu ponudu biti neophodan STB, doduše prvo je rekla da sačekam da pita "odgovornog upućenog kolegu" i za koji minut čekanja na telefonu, rekla mi je da je u planu da će ipak STB biti obavezan za sve i za osnovnu ponudu digitalnih kanala, makar imali i TV sa DVB-C tjunerom (juče obavljen razgovor).

Samo da potvrdim da su meni pre i posle nove godine to isto rekli. Posto imam njihov ADSL, ja potpisao objedinjeni ugovor. Ako zakodiraju digitalnu TV, mislim da cu nekog da ubijem ili cu prestati da im placam (ostacu bez ADSL-a), pa nek me tuze.

Sa Samsungom je sve ok, ali Panasonic malo zeza. Moraću da vratim na fabrička podešavanja, pa da odaberem neku drugu zemlju, a skinuo sam mu nedavno i zadnji firmver, pa ću i to da pokušam.
Ja imam panasonic i radi fenomenalno, sta tebe zeza?

I tako prelazim na box, pa će mi ovim samo olakšati odluku, jer nije lako napustiti nešto što si čekao 15god, i ćale 15, keva, sestra , 60 godina čekamo digitalni signal :)

Ja imam panasonic i radi fenomenalno, sta tebe zeza?

Kaže mi za titlove da nisu dostupni - Discovery, Animal P., N.G., svi Foxovi itd. U opcijama za preferirane titlove uopšte mi ne nudi srpski.

U podešavanjima tv-a uključeni titlovi za jezik namešteno preferred language i rade titlovi.

Kaže mi za titlove da nisu dostupni - Discovery, Animal P., N.G., svi Foxovi itd. U opcijama za preferirane titlove uopšte mi ne nudi srpski.
Kod mene ima opcija na daljinskom STTL i tu ukljucujem i iskljucujem titlove, a u meniju imam zeljeni tip titla i nudi mi dve opcije standardno i tesko slusanje. Meni je podeseno standardno. Sto se tice jezika ne nudi mi da biram. Moj TV je Panasonic Viera TX-L37E5E i ne znam koji je tvoj i da li ima iste opcije.

Pozdrav, jel ima neko Phillips 32PFL5405H/12 i kako se dobijaju digitalni kanali na KDS mrezi. Sve probao ali ne ide....

U pitanju je Viera TX-P42X10, imam i ja STTL na daljinskom i sve te opcije, ali titlovi jednostavno ne rade, danas sam vraćao TV na fabričke postavke i probao za zemlju da odaberem Nemačku, Švedsku i Finsku, ali svuda je ista situacija. U kojem si ti mestu? Možda su ovi naši šabani pobrljavili nešto, jer prvog dana je sve lepo radilo.

U pitanju je Viera TX-P42X10, imam i ja STTL na daljinskom i sve te opcije, ali titlovi jednostavno ne rade, danas sam vraćao TV na fabričke postavke i probao za zemlju da odaberem Nemačku, Švedsku i Finsku, ali svuda je ista situacija. U kojem si ti mestu? Možda su ovi naši šabani pobrljavili nešto, jer prvog dana je sve lepo radilo.

Moguce da je do njih, ja sam iz Smedereva.

Pozdrav, jel ima neko Phillips 32PFL5405H/12 i kako se dobijaju digitalni kanali na KDS mrezi. Sve probao ali ne ide....

Na 32pfl5008k pokrenes instalaciju kanala, za zemlju se odabere Nemačka, sistem DVB-C, provajder: drugo, (tj. nijedan od ponudjenih) i pusti se scan. Nalazi prvo sve digitalne, zatim analogne kanale.

@vesko78: hvala, probaću danas pa javljam.....šta sam dobio:wall:

@vesko78: opet hvala, definisao kao Nemačku u startu i sve radi kao singerica. Sve našao, složio, čak i EPG radi bez greške, što me je prijatno iznenadilo.:D

Juče sam se ponovo zezao sa mojim LG37LH5000 jer nema prevoda na FOX, Viasat kanalima, Nacionalnoj geografiji, TLC itd. Menjao državu u Švedsku ali ne vidi nijedan digitalni kanal, na kraju izabrao napamet Finsku, skenirao kanale i titlovi rade:D ali....ne mogu nijedan digitalni kanal da premeštam ili pomeram sa zelenim tasterom na daljincu, imam opciju samo sa onim tupavim plavim tasterom za koji ni ne znam zašta služi...pokušavao da editujem kanale sa ChannelSort SW ali neće da mi sačuva kako treba digitalni deo kanala, sve ih razbaca kako hoće...ima neko ideju?

Info iz njihovog kol centra od pre minut.

Dakle, NECE BITI skremblovanja kanala ako se ne potpise ugovor.

Svi koji imaju odgovarajuci televizor mogu da gledaju i dalje digitalnu televiziju. Ako se uplacuju paytv paketi onda se dobija risiver.

Nove Pink kanale ce ubaciti kad potpisu ugovor...

Info iz njihovog kol centra od pre minut.

Dakle, NECE BITI skremblovanja kanala ako se ne potpise ugovor.

Svi koji imaju odgovarajuci televizor mogu da gledaju i dalje digitalnu televiziju. Ako se uplacuju paytv paketi onda se dobija risiver.

Nove Pink kanale ce ubaciti kad potpisu ugovor...

Kakav novi ugovor, ja imam potpisan ugovor u oktobru kad sam uzeo njihov adsl i kablovsku (Integrisao sam usluge). Kablovsku imam 10 godina i vise ne razumem sta sad treba potpisivati.

Update firmware-a na tv da probas
@Leske: i to sam probao, ali je sve bilo isto. Ja nisam video da posle odabira zemlje i tipa konekcije npr. kabla, ide prozor u kome stoji kvačica za automatsko postavljanje kanala posle koga startujem skeniranje. Zašto? Zato što posle odabira zemlje/države negde imate opcije za kabl tj podržava DVBc sistem a negde ne, to isto važi i za automatsko postavljanje kanala, negde ima a negde ne i treba voditi o tome računa pre skeniranja. Po onome što sam ja juče proveravao peške na LG37LH5000 samo tri države u odabiru daju opciju za DVBc: Švedska, Finska i --. Pod Švedskom mi nije pronašao nijedan kanal, došao do 5% i tu stao, opcija -- radi i skenira ali nemam prevoda za Fox, Universal, Viasat kanale itd. Jedino pod Finskom dobijam sve što je potrebno :D ......

Evo i meni proradili titlovi, tek sa izborom finske za zemlju. Finska - obećana zemlja za PTT KDS :d

...Kablovsku imam 10 godina i vise ne razumem sta sad treba potpisivati.

Za sada ništa, gledaj i uživaj :) Meni je trenutna osnovna ponuda Pošte znatno bolja od SBB osnovne ponude, pre svega zbog DVB-C sistema, a kvalitet slike je super na svim digitalnim kanalima (analogne ne pratim više). Izbor kanala je po meni (kao nezahtevnom korisniku!) isto dobar, cena je manje-više konkurentna, pogotovu ako se uzme da STB nije neophodan za digitaliju. Nadam se da će tako i da ostane :D, i da nisu mislili ozbiljno kada su meni, a i nekim drugima rekli da ipak planiraju STB pod "obavezno"... Ako bude kao što su rekli MiloshNBG , biće super :,,: Nisam imao nikakvih problema sa digitalnim kanalima, kao ni titlovima, niti EPG-om tamo gde ga ima.

Vrh Dno