Šta je novo?

Radeon vs Intel integrisana grafika

ASIC

Cenjen
Učlanjen(a)
10.10.2013
Poena
170
Da li je Radeon HD 6450 brži od najace intelove grafike ?

Brzi je Intel HD 4600 od Radeona HD 6450 za nekih 25-30%.

Nije brzi.
Intelove koriste 128Bit magistralu i ostvaruju dosta veci memorijski protok.

Poslednja izmena:
Mada je sa serijom 3000 ili 4000 kod Intela ranije bilo reci (a i dokaza u vidu testova sa nekih sajtova) da Intel grafike mnogo losije rade 3D video, da sakate detalje, daju geometrijski nepravilne objekte i stosta jos, tako da slika nije bila istog kvaliteta kao kod AMD/nV konkurenata. To treba proveriti, da li je i dalje tako.

To je sređeno u seriji 4000, mislim i kod 2500, gledao sam neke uporedne SS.

Bolje Intel i u slucaju da je AMD bolja karta. Ta karta je bacanje para.

Pa ako je AMD bolja kartica onda je AMD bolji a ako je intel bolji onda je Intel bolji i u tom slucaju nema smisla uzimati doticnu karticu.

Ne razumes sta je hteo da kaze, to i ja po nekad radim :p misli da integrisanu dobijes u sklopu procesora, dok 6450 moras dodatno da platis. Sto ne opravdava cenu cak i da je brza. S cim se inace potpuno slazem. Jedino ako nisi pitao koja je brza cisto da upotpunis teorijsko znanje, ako si pitao iz prakticnih razloga, to je pravi odgovor za tebe :) pozdrav

Ne razumes sta je hteo da kaze, to i ja po nekad radim :p misli da integrisanu dobijes u sklopu procesora, dok 6450 moras dodatno da platis. Sto ne opravdava cenu cak i da je brza. S cim se inace potpuno slazem. Jedino ako nisi pitao koja je brza cisto da upotpunis teorijsko znanje, ako si pitao iz prakticnih razloga, to je pravi odgovor za tebe :) pozdrav

Kako gospon zna sta mislim haha +1

Moram da priznam da me je intel prijatno iznenadio jer sam mislio da je sporiji. :)

Nazad
Vrh Dno