Šta je novo?

Dogecoin [DOGE] (scrypt)

Sta izabrati kao nacin isplate na coinotronu: pplns, pps, ili round based pps?

Nista ti to ne menja ako kopas na duge staze.
Cak ti je i provizija, uglavnom, manja.

obavestenje sa dogehouse

DDOS ATTACKS FEBRUARY THE 5TH 2014, POSTED FEB 6, 2014 AT 14:44 BY PRONOOOB

February the 5th 2014 at 12:37 GMT+1 We were hit with an NTP DDoS Amplification attack!
What is an NTP DDoS attack? We usually get 2-3 DDoS attacks per day , but not that big. They usually reach up to 50 or 75gbits tops.
As soon as the DDoS Hit we tried to mitigate the attack. Our failover balancer automaticly switched to new ips for the stratum and web , however the attack followed the DNS change immediately.
The attack was constantly growing so our upstreams had no other choise but to null route(blackhole) us as soon as it reached more than 150gbits
The peak of the attack was close to 200gbits , with millions of packages per second. There was nothing we could do in order to mitigate it easily.
We decided that we should move instantly to Netherlands ( our current living place ) in order to have more control and better mitigation of huge attacks like these.
We immediately ordered 20 servers and 4 switches(2 10g switches + 2 infiniband for our db cluster) which had to be assembled , rack mounted , benchmarked ( cpu + memory + hdd test ) , configured and launched into production into Netherlands.
The full process took over 6 hours! The total downtime of the stratums and the pool was over 12 hours.

pa koliku to lovu oni mlate kad su odmah kupili 20 servera zbog ddos-a?

Poslednja izmena:
pa izračunaj
25ghs hashrate a fee 1%

meni izgleda da oni zakinu malo vise od tih 1%

dok je trajao napad bila je neka diskusija.. da ako pool ima vise od 51% cele snage novcica, moze da manipulise sa blokovima i lazira..
pa misle da su ih zato napali jer su postali preveliki

Poslednja izmena:
Sta predvidjate nakon smanjivanja nagrade?
Pratim strane forume i izgleda mi da ce mnogo minera da pobegnu a samim tim pada i cena jer je potrebno mnogo novca za odrzavanje.Sudeci po tome Doge nema sjajnu buducnost ,zasto bi imao kad je samo kopija Litecoina, ne donosi nista novo jedino sto ima dobar marketing.

Svakako cu uraditi diversifikaciju pa kako ispadne...

rso koinotron :D

edit
proradio :)

Poslednja izmena:
Prebacih se i ja na Coinotron. Bude li doge kao u kalkulatoru, to će biti odlično. :)

Pratim strane forume i izgleda mi da ce mnogo minera da pobegnu a samim tim pada i cena jer je potrebno mnogo novca za odrzavanje.Sudeci po tome Doge nema sjajnu buducnost ,zasto bi imao kad je samo kopija Litecoina, ne donosi nista novo jedino sto ima dobar marketing.

Kad treba da bude?

Nek ode bar na 300... Posle toga me vise nista ne zanima... :p

Kad treba da bude?
Mining reward halves in: ~ 148.6 hours (6.2 days)

Ne rece mi da li si imao problema prosle nedelje sa nestancima struje posto smo iz blizeg komsiluka? :p .. Ja nisam sklopio 3 sata kopanja za 3 dana...

Poslednja izmena:
Nek ode bar na 300... Posle toga me vise nista ne zanima... :p

Mining reward halves in: ~ 148.6 hours (6.2 days)

Ne rece mi da li si imao problema prosle nedelje sa nestancima struje posto smo iz blizeg komsiluka? :p .. Ja nisam sklopio 3 sata kopanja za 3 dana...

Isto i kod mene, vetar oduvao novcice :p...

Mislite da treba prodati Doge pre smanjenja nagrade? Menjati ih za LTC ili BTC?

Mislite da treba prodati Doge pre smanjenja nagrade? Menjati ih za LTC ili BTC?
ja ne mislim..mislim da ce blago da raste jer ce manje majnera i multipoolova da salje na menjacnicu i prodaje po bilo kojoj ceni..a odavno sam provalio semu da kad god crypsu zadrzi doge depozite na po nekoliko sati doge pocne da raste ..al to je samo moje misljenje tako da nemoj da me neko posle proklinje..nek svako radi kako misli.

Ne prodavati nista, ako muka nije naterala, nema veze smanjenje sa vrednoscu, samo u stek...

Uvek za BTC, samo treba nakupiti :)

Ok, hvala na savetima, ljudi. :)

Jel i kod vas Coinotron pokazuje manji hashrate nešto što jeste? Otprilike za 100kH/s zakidaju.

Uglavno al evo kod mene sad pokazuje 100khs vise

Pa i nije jer se kopa PPLNS najbolje ako mozes kopaj negde gde je PPS

Pa i nije jer se kopa PPLNS najbolje ako mozes kopaj negde gde je PPS

Nije PPLNS nego RBPPS (Round-Based Pay Per Share. Like PPS, but payouts are delayed till a block is found and confirmed by the network. If a found block gets orphaned, earnings relative to it are not paid.)

Svakako se isplati onima koji prekidaju kopanje.

Nijedan pool ne dozvoljava kopanje DOGE-a kao PPS.

Svima pada vrednost samo se Dogecoin drzi... ovo mora da pukne.

Nazad
Vrh Dno