Šta je novo?

MaxCoin [MAX] (SHA-3)

Znate sta je najgore? To sto je, kao sto rece jedan lik na btctalku-ovaj coin do te mere nahajpovan da sad i negativan publicitet i haranga zbog ocigledne organizovane prevare epskih razmera, ima kontraefekat i iako novic zasluzuje da expresno umre-to ce zbog prasine koja se digla biti-sve teze i zapravo-nemoguce.

Nazalost, ovo nezaustavljivo izlazi na berze, pricace se o njemu kao o nijednom drugom koinu i razbojnik kome zelim da ga upravo banksteri koji su mu svaka druga u javnim nastupima strpaju u bukagije, ce nazalost da se OLESI od para.

Nije problem sto smo izgubili par dana ili sati koji su se mogli iskoristiti za kopanje stogod drugog, ali onaj osecaj kad vidis kako ti rastu magarece usi kao u crtanom...e to je muka:mad:

vlax mozes li svima nama sa nvidia kartama da objasnis kako si namestio cuda miner?

Ma ljudi ne isplati se i gotovo. Ja imam dve gtx780 ti top naklokovane, mogu izbaciti 200 gh/s po komadu ali dzaba kada je novcic smece, solo necu nista dobiti, a ni od poolova. Zao mi samo masina da mi bruji i greje se u prazno!

izaso na onu shit menjacnicu po 0.0xx btc, ne znam samo ko kupuje to sra*e

Pa max keiser i kupuje i prodaje. Kako ko?

Jaka je fora... Odradiš jak marketing, pripremiš svemirsku opremu za kopanje i komanduješ "start" kad ti najviše odgovara. Dok se ostali snađu makar softver da podese, ti već iskopao pola... Ne znam šta se drugo moglo i očekivati od bankarskog špekulanta i njegove ekipe.

Ma dabogda on nama preminuo.

Samo su jos mazohisti ostali da podesavaju i rudare maxcoin.
Sto se mene tice necu ga ni govnjavom motkom pipnuti.

od sinoc se nisam makao sa jednog bloka odnosno 96 coina

Shta bi sa ovim novcicem sad ustah iz trece kad ono izgleda truba :(

izzy, opario si se od ovoga? svaka cast da je bar neko nas uspeo da uzme kintu
dobroje.gif

Sa cime je kopao ?

Ček sad mi ništa nije jasno, šta se tačno ovde desilo.
Koliko sam razumeo radi sa obe grafike, stim što bolje radi sa Nvida grafikama, a sa druge strane ne radi ni sa njima o_O
Još posle svega toga, čovek iskopao 2BTC-a za jedno veče, wtf kako to sad ne ne valja.
Šta se tu još desilo, pa su svi poludeli, osim što se čovek pripremio u startu da zaradi(mislim na tog Maksu)

kopam sa grafickom iz potpisa. to je iskopao u celoj onoj panici dok niko nije jos uspeo da namesti gpu miner. tada sam odmah dobio taj jedan blok. posle toga nista.
verovatno su sad vec svi uposlili po 12 titana u kuci.
ova graficka sto imam kopa oko 100k khash

da... jos da dodam. na linuxu nisam iskopao nista, a on je poceo da kopa skoro prve minute.

Poslednja izmena:
Dobro je da je barem neko sa bench-a uspeo da iskopa nesto.

Da se ja pitam, ja bih to odma prodao jer mislim da je ova cena u nebesima i da je developeri odrzavaju.

Sad nesto razmisljam, ma i bolje je sto se ovako desilo, Qbit coin ce nam procvetati posle ovog. :d

Ček sad mi ništa nije jasno, šta se tačno ovde desilo.
Koliko sam razumeo radi sa obe grafike, stim što bolje radi sa Nvida grafikama, a sa druge strane ne radi ni sa njima o_O
Još posle svega toga, čovek iskopao 2BTC-a za jedno veče, wtf kako to sad ne ne valja.
Šta se tu još desilo, pa su svi poludeli, osim što se čovek pripremio u startu da zaradi(mislim na tog Maksu)

Dosta toga je poslo naopako prilikom launch-a, mozes i sam videti kroz postove.

Radeonke kao i Procesori daju mizerno malo naspram Nvidia-e jer novcicic ima algoritam koji savreno pasuje CUDA-tehnologiji, tako da primera radi jedna Nvidia GTX780 daje kao 1500x i7 4960x procesora. :)

On je iskopao jer je imao neverovatno veliku srecu, na bitcointalku ima ljudi sa po 2-3 GTX780 TI koji bacaju 500.000.000.000 hasha/s i nije uspeo pronaci ni jedan blok a po poceo je skoro u startu. Toliko o tome, pojedinci po poolovima su imali preko 1TH/S brzinu. :p

Poslednja izmena:
Dobro je da je barem neko sa bench-a uspeo da iskopa nesto.

Da se ja pitam, ja bih to odma prodao jer mislim da je ova cena u nebesima i da je developeri odrzavaju.

Sad nesto razmisljam, ma i bolje je sto se ovako desilo, Qbit coin ce nam procvetati posle ovog. :d

Daj boze da je tako, samo ne znam kakve veze ima jadni nas mali qubit sa ovim.

Verovatno da ovaj nije napravljen kako treba, tj greška je u startu što radi sa crvenim i zelenim grafikama.
Po mom mišljenju potreban je novčić samo za zelene karte, čisto malo da se napravi balas, da se uključi i Nvida u celu priču, jer ovde među crvene je dosta velika gužva

kako da proverim da li sam nesto iskopao sinoc?

Pojavila se konačno verzija cuda minera koja radi sa http://max.1gh.com poolom (za nas sa jeftinijim ulaznicama). Trenutno za nas sa pojedinačnim karticama nema smisla solo rudarenje pa je ovo jedina varijanta. Ovim je i cpu rudarenje ovog novčića obesmišljeno. https://mega.co.nz/#!oQZC0DCA!1o0ipoK32-s5SWLgpvBB8KPXdM___QyLPUgNEys7WW8

Imao sam problema da pronađem adresu walleta koje sam kreirao. Posle pokretanja maxcoind, naredba koju nikako nisam mogao da nađem je
Kod:
maxcoind getaddressesbyaccount ""

Moj bat fajl (nisam siguran koliko je optimalan, ovo sam sinoć izbunario u onoj ludnici kod pokretanja)
Kod:
cudaminer -a keccak -d 0 -L 256 -H 2 -C 2 -m 1 -l K998x32 -i 0 -o stratum+tcp://maxpool.1gh.com:17333 -u mYr8ALhqq6fezam9XXXXXXXXX -p x
pause

Stanje na računu se može videti na adresi http://max.1gh.com/user?wallet=mYr8ALhqq6fezam9Cv1hXXXXXXX

Trenutno kopam brzinom od 75-85,000khasha

kako da proverim da li sam nesto iskopao sinoc?

Prvo pokreni maxcoind, pa potom pokreni još jedan cmd prompt i ukucaj
Kod:
maxcoind getbalance

Spisak svih naredbi:
Kod:
maxcoind help

Koliko računara?

Od CPU - only je CUDA - only novcic. Bogami tih 96max coina je sada 2.7btc -a :trust:

Ja iskopah za par sati 14maxcoina na max.1gh.com dok nije ddosovan. Sad pokušavam da se prebacim na ypool. Idem odmah na menjačnicu ako je ta cifra koju spominješ za BTC, mada sam siguran da tu ima neka caka.

0.006711 trenutna cena, to je bio toliko kad je izasao

Volume: 132638.0 MAX / 1839.0 BTC
na mcx

Pojavila se metoda kopanja i sa amd karticama - aropenclmax. Sa ovom metodom sam na nvidia gtx 760 na ypool-u dobijao oko 8Mhasha ali je i taj pool brzo pukao. max.1gh.com i dalje ne radi. Čeka se još neki pool koji prihvata gpu mining.

Nazad
Vrh Dno