Šta je novo?

Targo Telekom

Sada će istina da izađe na videlo! :d

Targo Voskrese!!!

Vaistinu Voskrese! :D

Woo nemam vise nula postova xD xaxa extra!

Btw ima li neki novi info ?

Ja sam ih zvao sinoc, i rekose mi da da treba da krenu sa novim prikljucenjima, ali bez konkretnog datuma. Ja sam potpisao ugovor pre 7 meseci i jos cekam, malo ga preterase. Da li neko imao vise srece po pitanju novih, starih prikljucenja iz korisnickog centra?

Info iz kol centra je tacna. Dogovorena je prodaja, tj akvizicija. Top menadzment je preseljen iz starih prostorija, stigla je konacno oprema i prikljucenja pocinju. Mozda ne u februaru kao sto se mislilo, ali vec pocetkom marta je realnije.

Кад си већ до пола рекао, кажи и ко је нови (већински?) власник?

Zasto?

Telekom ili SBB, nema ko treći, 99% telekom.

Na moju neopisivu žalost. Ne možeš pobeći od ove države, da ga ****š.

U suštini, samo da ne bude telekom.

U suštini, samo da ne bude telekom.

Upravo tako, u svakom slučaju kome god da prodaju samo da nastave sa daljim širenjem mreže i baze korisnika.

Mada, ukoliko Targo padne šaka telekomu pa čak i SBB nekako mi se čini da možemo da se pozdravimo sa konkurentnim cenama.

Onaj prvi period kada je Targo počeo da radi, jedan je od retkih trenutaka u ovoj zemlji gde smo na tržištu mogli jasno da vidimo i
osetimo strah velikih monopolista od konkurencije i povećanje paketa kao rezultat toga.

Poslednja izmena:
U svakom slucaju samo da nam ne natandrljaju cene da budu 10000000000000 ...

Telekom ili SBB su veoma veoma lose opcije ... Mada mozda jedino VIP ili Telenor bi bili ok.

Kontam da bi po logici rada Telekoma i SBB bilo sasvim normalno da naprave cene da budu x2 ili x3 (naravno uz revizije ugovora il uzmi novu cenu il raskidaj)

Poslednja izmena:
Onaj prvi period kada je Targo počeo da radi, jedan je od retkih trenutaka u ovoj zemlji gde smo na tržištu mogli jasno da vidimo i
osetimo strah velikih monopolista od konkurencije i povećanje paketa kao rezultat toga.

Upravo to. I oni koji nas šišaju godinama, opet će da nastave. Muka mi je od toga.

Ja znam da ljudi iz telekoma mesecima idu tamo na pregovore i razgovore i da pričaju (konkretno, jedan od direktora) da je to odavno gotova stvar. Opet, ponavljam, niko srećniji od mene ako se ispostravi da nije istina. Ako i puste nekog drugog, kontam da će i to da bude posledica nekog tala.

U suštini, mi možemo samo da se jedimo i molimo boga da cene ostanu iste.

Ako preuzme SBB što je onako blago rečeno trenutno najjači finansijski jer ima iza sebe jak investicioni fond od 80 milijardi evra koji je ujedno i vlasnik UG ulažu gde stignu sa ciljem ostvarivanja profita, što znači automatsko sređivanje ponude i više cene, a širenje pa može se reći da će za to biti najbolji primer Beogrid koji je dostupan "uskom" broju ljudi koji mogu da ga koriste, a opet da bude isplativo.

Telekom AD koliko je spreman na takav poduhvat sa trenutnim menadžmentom pokazuje i negde opcija da nisu razmotrili direktno dovođenje optike do krajnjeg korisnika nego su išli na VDSL tehnologiju, a mogli su da budu lideri na tom polju da su ostavili prostora za još par metara optike do korisnika i time rešili mnoge probleme, a i naglo povećali svoj kapital pa samim tim i izlazak na berzu, a ulaženjem u neko partnerstvo može biti olakšavajuća okolnost za Targo, ali sigurno sa tačke gledišta korisnika teško sa ovim cenama.

Zanimljivo bi bilo videti Telenor na polju internet usluge stim da već imaju iskustva na drugoj strani, a pre svega pružanju kolokacije servera u njihovom data centru koji ispunjava Tier3 standard pa bi ovo moglo biti jedno proširenje usluge, na ono što trenutno spremaju da ponude korisnicima u vidu osnivanja banke i plasiranja kredita kroz pakete koje nude.

@slatkisi Ova "insajder" informacija koju si preneo onako polovično, a ujedno spomenuo sa jedne strane da je prodaja već okončana, a sa druge da je nekoliko učesnika već dalo ponudu, pa sad od ovoga šta može na kraju da se zaključi? Klasično partnerstvo prodajom većinskog vlaništva ili pak inicijalna ponuda za preuzimanje kompletne firme, uz određene ustupke omogućavanja priključenja novih korisnika do konačne prodaje, sve mi miriše na Telenor i kretanje u posao sa bankarskim kreditima, nisam siguran samo konstatujem.

...

Mada, ukoliko Targo padne šaka telekomu pa čak i SBB nekako mi se čini da možemo da se pozdravimo sa konkurentnim cenama.

Ovo sve je apsolutno tacno, licno osetio kod Vektora...

Ja se puno u to nerazumem ali kontam da ako neko ima potpisan aneks ugovora u kom pise da je cena iks (u ovom slucaju 1590 valjda) onda oni nebi mogli to da promene bez sporazuma obe strane?

Inace ako podignu cenu ja bi morao ici na raskid ugovora... Tako da nebi voleo da do toga dodje.

Inace da vidimo sta i kako ce da se rasplete da li je i ko kupio ako je kupio.

P.S Vektor sa istim cenama radi oduvek. Takve su u ponudi bile od prvog dana samo se menjala brzina svake godine u isto vreme (manje vise) je duplirana.

Poslednja izmena:
Koliko sam ja načuo, najverovatniji je Telekonj.

Ah, bilo je lepo dok je trajalo, skoro godinu i po lepog neta sam doživeo da koristim. Videćemo za par meseci kad se sve to razreši kako će da nam "unaprede" uslugu.

Pristupne brzine će ostati iste, po ne mnogo većim cenama. I u slučaju da je Telekom. Ko god da kupi, mora da razvija mrežu, i mora imati daleko više uspeha od TT, a to neće ići po većim cenama.
Očekujem značajno unapređenje TV usluge. Tu se cena može dići do nivoa SBB-ove.
Ako mogu da biram, odabrao bih Telenor :)

Sa ti znaci po ne mnogo visim cenama tacno ? :D

I ja bi radije Telenor ... xD

Ako ih telekom kupi ostaje sve po istome jer oni vec rade vdsl isturene stepene po celoj Srbiji.Oni ih kupuju samo zbog toga sto ce legalizovati pristupne opticke vodove i nista drugo.Ti vodovi ce im sigurno trebati.Odluka za vdsl isturene stepene doneta bas zbog toga sto nije normalno da se po celoj Srbiji radi ono sto je radio targo a to je besplatno uvodjenje optike do stana.To je normalno za jedan stambeni blok ali za celu Srbiju nije bas ekonomski opravdano u ovim vremenima ako znamo da telekom kopa,busi sve kako treba a to kosta dosta para.Da je bilo pameti i srece pa da su bakarne parice po zgradama radjene kroz buzir creva sada bi zamena za optiku bila maciji kasalj.

Poslednja izmena:
Sve to oko kupovine su i dalje samo tracevi i nista nije potvrdjeno.
Ja sam se naslusao svega i svacega u zadnjih 3-4 meseca i na kraju nista nije bilo tacno.

Steta, trebalo je da me pustis da trolujem. Kad sam davao tacne info, nisu hteli da veruju u to. A sada kada sam napisao potpuno non sense da je targo prodat i da prikljucenja krecu za mesec dana, oni su se primili.

Iz tvog ugla to nisu tracevi.

Steta, trebalo je da me pustis da trolujem. Kad sam davao tacne info, nisu hteli da veruju u to. A sada kada sam napisao potpuno non sense da je targo prodat i da prikljucenja krecu za mesec dana, oni su se primili.

Al' je tebi lepo.

Da li ti je zaista toliko dosadno?

Bilo bi lepo da te banuju sa ove teme dok se Targo ne proda, pa onda troluj koliko hoces.

Sve to oko kupovine su i dalje samo tracevi i nista nije potvrdjeno.
Ja sam se naslusao svega i svacega u zadnjih 3-4 meseca i na kraju nista nije bilo tacno.

Na žalost svih nas, ovi tračevi su zvučali realnije i istinitije od toga da će se oporaviti sami od sebe i u februaru početi da ponovo priključuju.

Naravno sad kada ovo priznaješ, sledeći put šta god napisao ne samo u ovoj temi nego u bilo kojoj drugoj ljudi te neće shvatati ozbiljno pa makar pričao i o korišćenju upaljača, toliko o tome...

Ujedno koje pročitao mogao je da vidi propust u tvom pisanju sa dve potpuno različite informacije u jednoj rečenici, uz svu objektivnost postaćeš BenchTrol sa titulom... lepo čovek sam sebe pokopa onako domaćinski, bolje nego u reklami za Afričku Šljivu...

Poslednja izmena:
Vrh Dno